lpucla

Lucie Pangrácová

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Chicago
    Chicago (2002)
    9
    Jeden z mých opravdu oblíbených muzikálů. Úžasná hudba i zpěv s perfektní taneční choreografií. Jsou zde prvky, které jsou nové, neotřelé a zcela určitě příjemně překvapí. Například Cell Block Tango považuji za hřeb tohoto muzikálu a nesmím zapomenout ani na step pana právníka v podání Richarda Gereho. U některých muzikálů mi připadá, že na úkor zpěvu a tance trochu upadá příběh. O tom, ale v tomto případě, nemůže být ani řeč, příběh je perfektní od začátku až do konce a neustále překvapuje zajímavými zvraty, které rozhodně neuberou na logice příběhu. Není divu že tento film získal 6 Oskarů, plně si je zaslouží.
  2. Králova řeč
    Králova řeč (2010)
    9
    Králova řeč patří k mým nejoblíbenějším filmům. Líbí se mi, jak v podstatě smutný a dojemný příběh má v sobě i trochu toho vtipu, jak jsou vizuálně zajímavě provedené jednotlivé záběry, samozřejmě obdivuji i perfektní výkony herců. Kdyby takto byly zfilmovány celé dějiny, pak bych si zajisté ráda celou historii shlédla a zcela určitě i zapamatovala. Ve většině případů 2 a více hodinových filmů se už v polovině začínám nudit, u tohoto filmu nikoli má příjemné tempo a udrží váš zájem až dokonce. Mohu jen doporučit.
  3. Nezlomný
    Nezlomný (2014)
    6
    Podle mně je to film který je zručně natočený a se skvělým příběhem. Jen jedno bych tomuto filmu vytkla, přišlo mi, že je zbytečně natahovaný nepodstatnými scénami. Samozřejmě je potřeba ukázat jak moc Louise Zamperini spolu s ostatními Američany trpěl, ale nemusím vidět několik sobě celkem dost podobných scén. Převážně pak u části z prvního koncentračního tábora mně nudilo čekání až se od neustálého opakovaného ponižování vězňů dostaneme k alespoň nějakému dějovému zvratu. Na konec, ale pro někoho koho baví válečné filmy více něž mne, je to určitě dobrá volba.