pisatel

Komentáře 23

Od nejnovějších
  1. Pupendo
    Pupendo (2003)
    7.5
    Klasická ukázka tehdejší přeposranosti lidské, která v nás zůstala vlastně doposud. Velmi kvalitní výkon zde předvádí zejména Bolek Polívka a Jaroslav Dušek. Zábavné situace střídají ty vážnější. Každá postava má krapet jiný charakter a postavení ve společnosti a to dělá film diváčtějším.
  2. Nestyda
    Nestyda (2008)
    4.5
    Komedie, která je založena na jedné postavě, kterou hraje herec, který neumí hrát jiné postavy než tuto.
  3. Pelíšky
    Pelíšky (1999)
    8
    Nadherně převedená poetická hořkost tehdejší dob. Film, který se těší nálepky "kultovné" už vlastěn zažívá svou další diváckou generaci a stále se těší vysokému zájmu u publika, těžko může být jiný přesnější ukazatel filmové kvality než právě toto. Z hereckých výkonů bych zmínil pana Kodeta.
  4. Učitelka
    Učitelka (2016)
    9
    Vynikající psychologické drama, který těží ze scénaře psaného vlastní zkušeností.Herecké výkony českému publiku spíše neznámých herců jsou parádní. Postavy jsou napsaný skvělea jejich konfrontace v uzavřené místnosti působí na diváka zančně emotivně. Stejně jako postava učitelky, která patří mězi nejzápornější postavy v dějinách slovenské kinematografie.
  5. Sněhurka a lovec
    Sněhurka a lovec (2012)
    7
    Klasická pohádka v moderním hávu plná digitálních efektů. Musím přiznat, že nejsem moc fanouškem hesla "film má dělat kvalitní pc", ale tady nemám k vizuální stránce téměř žádnou námitku. Navíc celý příběh je laděn do temnějšího stylu což oceňuji, stejně jako výskyt krásné Charlize s Kristen.
  6. Marťan
    Marťan (2015)
    8
    Marťan je one man show Mata Damona, který konečně dokazuje, že je herec z první ligy. Ridley Scott mě už dávno přesvědčil, že je z eleitního klubu obrazových vizionářů a v tomhle filmu své členství v tomto klubu s přehledem obhájil.Nápětí a empatie s hlavním hridnou jsou klíčové prvky pro mé vysoké hodnocení.
  7. Zrůda
    Zrůda (2003)
    6.5
    Velmi nepříjemný film ve kterých se Charlize chová jako zrůda, ale i tak vypadá. Film má spousty silných mometů a působí hodně depresivně.
  8. Její případ
    Její případ (2005)
    5
    Diskriminace žen v libovolné podobě je odporná z tohoto důvodu je námět filmu velmi zajímavý. Charlize hraje opět velmi dobře, ale celkový dojem mě kazilo příliš protimužské vyznění.
  9. Predátor
    Predátor (1987)
    10
    Naprosto kultuvní sci-fi podívaná, ve který komando plné drsňáků v čele s Arniem v životní formě začne poprvé v životě pociťovat strach o svůj život. Závěrečný souboj Arnieho s Predátorem je totálně bezdechový. Film nemá moc dialogů, ale když už je má, tak stojí za to.
  10. Pravdivé lži
    Pravdivé lži (1994)
    7
    Zábavná akční podívaná se sexy tanečkem Jamie Lee a mnoho vystřílenýma nabojema ze zbraní v držení rakouského svalstva
  11. Lovci a oběti
    Lovci a oběti (2015)
    6
    Námětově výborný, scénaristický trošku horší. Moc se mě nelíbily ty akční zpomalovačky. Martin Kraus dobrej, Tomáš Hanák lepší. Film měl své silné momenty, postupný propad v celý ti situaci, to působilo velmi věrohodně a skutečně bych se nechtěl ocitnout v podobný situaci. Film měl však i slabé momenty, třeba v jednání postav. Celkově je však fajn, že se podobný film natočil.
  12. Hranice zlomu
    Hranice zlomu (2003)
    5
    Takovéhle filmy jsou třeba, první část se mě líbila velmi.Role pro Angelinu jako stvořená s ohledem na její nehereckou činnost. Nástup Cliva Owena do filmu byl ohromující,dalo by se říci,že začátek filmu je současně jeho vrchol.Myslím,že film se skutečně v tak zásadní věcí, jako je pomoc zemím třetího světa nemusel topit v romantické poloze, která se nám vklínila do druhé poloviny filmu
  13. Rudé horko
    Rudé horko (1988)
    8.5
    Projíždím filmy s Arniem a zjištuji,že tenhle kousek je z těch nejlepších. Námět klasický, dva protipolové, tentokrát RUS - AMERIČAN, oba poldové, oba společný nepřítel. Klasický lepší průměr,ale některé narážky na ruskou mentalitu mě dostávají pořád do kolečka.
  14. Marie Antoinetta
    Marie Antoinetta (2006)
    6.5
    Když Marie Antoinetta dorazila do Versailles mohla Sophia Coppola naplno rozehrát to co umí nejlépe. Dokonalý přenos pocitů hlavního hrdiny z filmového plátna na diváka. Stejně jako Marie Antoinette jsem žasnul nad debilními zvyky dvorních dam. Při krásné ukázce intrik a lží ve francouzském dvoře jistě naši politici zpozorněli čemu by se ještě přiučili. Ovšem nejvíc jsem s Marií Antoinettou soucítil, když byla s Ludvíkem s pořadovým číslem 16 v posteli. Koukat se totiž na Ludvíkovu neschopnost, když má v posteli tak krásnou ženskou bylo pro mě stejně frustrující jako pro Marii Antoinettu sdíllet s ním jedno lože. Druhá půlka byla přeci jen méně o pocitech a více o změně chování Marie Antoinetty v důsledku všech okolností a událostí které Marie Antoinetta ve Versailles zažila. Celý film je pak naprosto dokonála modní přehlídka nádherných barevných kostýmů oné doby. Dokonalé využítí různých barevných odstínů se může klidně využít i k vyladění barev na Vaši TV. Je mě jasné, že film je o Marii Antoinettě a ne o historii, ale přesto a nebo právě proto měla Sophia ukázat i její konečný osud a nebál bych se ani zvýšit počet dětí, které měli právo říkat Marii Antoinettě, mámo. Byl by to asi ucelenější obrázek o této královně a nemusel tak zbytečně přijít o pátou hvězdičku v mém hodnocení. Na druhou stranu díky skvělému hereckému výkonu Kirsten Dunst a režijnímu úmění Sofie Coppoly máme velmi dobrý obrázek o této královně
  15. Bitva v Ardenách
    Bitva v Ardenách (1965)
    7
    Z filmu bylo cítit jak moc se Němci nechtějí vzdát a jak moc z tohoto faktu byli Američani zaskočeni. Proto byla bitva v Ardenách tak dramatická a tak důležitá. Velkolepě udělaný tankový souboj, vynikající herecké výkony /zejména Robert Shaw jako Martin Hessler by se po svém parádním hereckém výkonu klidně mohl přejmenovat rovnou na Martina Hesslera /, bitva udělána jak z pohledu Němců tak z pohledu Američanů, skvělé záběry kamery a zavěrečný titulek "Pro pochopení situace byly postavy a příběhy poopraveny ". Toto všechno jsou důvody proč hodnotím tento film, tak jak hodnotím.
  16. Poslední tanec
    Poslední tanec (1996)
    8
    Po skončení filmu jsem tak trošku přemýšlel jestli je správné, aby o udělování milosti rozhodoval občany volený politik. Tyto myšlenky mě navodil tento film a z tohoto důvodu jinak průměrnému filmu s velmi dobrým koncem přidávám jednu hvězdičku. Sharon Stone po herecké stránce zatančila velmi dobře a nezbývá než doufat, že to nebyl tanec poslední. Má poslední věta se týká krásy Sharon Stone. Některé ženy traví v kosměťáku doslova desetiletí, ale podstatu slova krása si tam stejně nekoupí. Jiné ženy můžou být třeba ve vězeňských hadrech a stejně budou krásné a to je případ Sharon Stone
  17. Letec
    Letec (2004)
    5
    HH jsem neznal a tak jsem vyslyšel pozvání Martina Scorseseho k náhledu do života Howarda Hughese.Byl jsem fascionován příběhem člověka , který měl tak obrosvký zápal pro létání a film ,ale současně ho ničilo jeho paranoidní chování.Fascinován jsem byl zejména proto, že jsem nečekal, opravdu tak dokonalé vizuální orgie , má neznalost mě zřejmě pomohl i k nadšení z filmového vypravění života této jistě zajímavé osoby. Se skřípějícíma zubama musím přiznat,že Leonardo, zde opravdu zahrál skvěle. K úplně dokonalosti chybí filmu, přeci jen kratší stopáž.
  18. Vosí hnízdo
    Vosí hnízdo (2002)
    6.5
    Na okraji Štrasbourgu si dopřejí "romantické" setkáníčko sympatický zlodeji, ostří policajti a trdý gauneři, výsledek této párty je nasnadě --- hodně nadupaná akce. Tenhle akční dovoz z Francie se mimořádně povedl.
  19. Armageddon
    Armageddon (1998)
    4
    Michael Bay se mně prostě líbí.Ano,jistě už slyším slovíčka typu patos, ale co už,kurňa. Je to film a srovnejte tento film s podobně zaměřenýmy filmy. Mně v tomto srovnání vrtáci s "patosem" vyšli nejlépe. A když už nic jiného tak jsem se dověděl, co chtít po vládě, kdyby se na mě obrátila s nějakou prosbou.