Alice23

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Absolvent
    Absolvent (1967)
    9.5
    Jeden z filmů, které můžu vidět opakovaně a vždycky budu nadšená! Skvělý soundtrack, zmatený mladý muž v podání perfektního Dustina Hoffmana, svůdná puma Anne Bencroft a k tomu Katharine Ross, která dokázala zahrát roli naivky, tak že nepůsobila jako hloupá nána, ale postava s vývojem. Prostě pecka! ... Když jsem film viděla poprvé někdy v patnácti, myslela jsem si, že končí happy endem...
  2. Vyšší moc
    Vyšší moc (2014)
    9
    Zápletka Vyšší moci mě natolik zaujala, že už jsem se po ničem dál nepídila a vyrazila do kina. Čekala jsem psychologické drama o rozpadu jedné rodiny (která by na záčátku filmu mohla z fleku dělat reklamu na IKEU) a dostala jsem daleko více. Na příběhu manželského páru a jejich dvou dětí , je otevřeno velmi současné téma krize mužů v dnešní společnosti. Kdyby však čekal misandrii ve stylu ,,chlapu jsou strašný ...“ nedočkal by se. Spolu se změnou tradičního postavení muže se proměňuje i chování žen, což skvěle vystihuje poslední scéna filmu. Scénář, herecké výkony, kamera i režie jsou na jedničku. Pár chyb by se také našlo, ale už dlouho se mi nestalo, abych o filmu dál přemýšlela dávno potom co jsem odešla z kina. A přesně takové by filmy měli být!
  3. Kód Enigmy
    Kód Enigmy (2014)
    4
    Pokud jste někdy viděli film odehrávající se za druhé světové války a životopisný snímek o geniální osobnosti, viděli jste i Kód Enigmy. Celý snímek doprovází neodbytný pocit dříve viděného a dojem, že tohle jste už někde slyšeli, ale v reálném životě to určitě nebylo. Ani vynikající Benedict Cumberbatch bohužel nedostal příležitost projevit svůj talent v novém rozměru, neboť vysoce inteligentního podivína s dobrým srdéčkem hrál už mnohokrát. Ještě hůř jsou na tom ostatní herci, kteří vystupují skutečně pouze jako vedlejší postavy, jejichž jména zapomenete zřejmě ještě během filmu a jejichž jedinou funkcí je přihrávat hlavnímu hrdinovi. Ve zkratce - Kód Enigmy je průměrné filmové klišé, což je škoda, víc by si zasloužil nejen Alan Turing, zúčastnění herci a filmoví diváci, ale také Marian Rejewski a tým polských kryptologů, kteří Enigmu jako první rozšifrovali.