Gvendolina

Komentáře 26

Od nejnovějších
  1. Tintinova dobrodružství
    Tintinova dobrodružství (2011)
    9
    Viděno pár let zpátky, ale pořád si pár scén pamatuju a rozhodně na mě udělaly dojem! A to jsem nikdy příznivcem Tintinových dobrodružství úplně nebyla. Děj je nabitý akcí, animace je líbivá a přitom účelná a hlavně není to účelově film pouze pro nejmenší. Spielberg se za tenhle animák rozhodně stydět nemusí.
  2. Únos
    Únos (2012)
    8.5
    Děj ve filmu Únos mi přišel hodně autentický. Prostě jsem to všem těm postavám naprosto věřila - jejich emocionální pochody, zoufalství, vztahy. Na to, že se film odehrává v podstatě pouze ve dvou prostředích - office/loď a shrnuje události za poměrně dlouhý čas tak je to poměrně napínavé.
  3. Mělčiny
    Mělčiny (2016)
    8.5
    Nemůžu si pomoct, ale ten film se mi líbil. A ne málo. Jasně, má to svoje mouchy (třeba jak hlavní hrdince perfektně drží plavky, její práh bolesti nezná hranic nebo ty roztomilosti s přílivem a odlivem)... Ale jinak to má hodně strhující děj, skvělý výběr lokace, střih... takže si to ještě zopáknu v kině na velkém plátně ;)...
  4. Focus
    Focus (2015)
    7
    Film je to příjemný, hlavně díky Willu Smithovi. Prava, viděla jsem ho tak možná před půl rokem a už si z něch skoro nic nepamatuju a ani nemám úplně tendence si ho pustit znovu, ale zanechal příjemný dojem něčeho nad čím se se skleničkou v ruce poměrně příjemně odreagujete. :)
  5. Americký sniper
    Americký sniper (2014)
    8.5
    Jak ty válečné filmy vůbec nemám ráda, tak Sniper se mi líbil. A to zejména pro fantastický zvuk, Bralleyho Coopera v hlavní roli a záběry z války v Iráku. Trochu jsem měla problém s místy velmi propagandistickým podáním toho, o čem je to být voják, ale to je za mě asi jediná věc, kterou bych filmu nějak výrazněji vytkla.
  6. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    7
    Ačkoliv byla očekávání minimální, tak reakce byla rozpačitá. Warcraft jsem sice nikdy nehrála, ale jinak mám žánr fantasy oblzvlášť v lásce a tenhle snímek mi přišel dějově slabší, spíše takový otvírák než plnohodnotný film. Na druhou stranu se mi libili lehké nuence v ději - sem tam nějaký ten vtípek, který do filmu skvěle zapadl a celkově velkolepé zpracování - honosné paláce, propracovanost kostýmů, vizuální efekty... Uvidíme, co nám přinese pokračování.
  7. Podfukáři
    Podfukáři (2013)
    8
    Je to taková svěží komediální oddechovka plná poměrně dost sympatických lidí. Rozhodně to má hodně zajímavou myšlenku. Za mě by to sice nemuselo být až tak velkolepé co do masivnosti jednotlivých kouzelnických show, více by vynikli jednotlivé momenty a tríčky ústředních hrdinů. Ale jo, těším se na dvojku.
  8. Kolonie
    Kolonie (2015)
    9
    Skvělý film, u kterého je vám celou dobu tak trochu úzko. Za mě dobře vystavěný napínavý thriller se skvělým obsazením, u kterého jsem si současně přála, ať už skončí a současně byla nadšená z jeho zpracování. Pravda, film poměrně rychle shrnuje dlouhé časové období živtota v Colonii, kterému bych nějakou tu minutu navíc nechala, ale jinak spokojenost...
  9. Pohádka pohádek
    Pohádka pohádek (2015)
    4.5
    Tenhle film by zasluhoval přestříhat. Dobré obsazení, pěkné kulisy i kostýmy, sem tam i nějaká ta myšlenka ale tak děsivě pomalé až žádné tempo... a ani se nedá říct, jak to dopadlo, protože ani po 125 minutách se Pohádka pohádek žádného konce nedobrala...
  10. Lída Baarová
    Lída Baarová (2016)
    3
    Pauhofová v hlavní roli je tragický přešlap - Lídu jsem jí nevěřila a nevěřila jsem jí ani to herectví. Ale celkem nás s holkama v kině pobavilo obsazení celého týmu Komisaře Rexe včetně Rexe do tohoto snímku!
  11. Humr
    Humr (2015)
    9.5
    Tenhle film je jako arašídové máslo, buď vám to bude připadat divné nebo boží... vlastně divné nebo divné a boží... každopádně, pokud máte rádi netradiční snímky, tak tenhle za zhlédnutí stojí...
  12. Lov lososů v Jemenu
    Lov lososů v Jemenu (2011)
    5.5
    Tenhle film mě hodně zklamal, ačkoliv potenciál tam byl - v hercích, námětu, prostředí... Každopádně dohromady to nemělo takovou sílu, jak bych si představovala, ale na zpříjemnění večera rozhodně dobré. :)
  13. Sicario: Nájemný vrah
    Sicario: Nájemný vrah (2015)
    8
    Hodně zajímavý film se skvělým hereckým obsazením a velmi podmanivou atmosférou. Sice jsem od něj očekávala víc, ale určitě doporučuji zhlédnout. Žánr mysteriózní (v popisku filmu) bych rozhodně vyměnila spíš za žánr psychologický.
  14. Na hraně zítřka
    Na hraně zítřka (2014)
    10
    Za mě jeden z nejlepších sci-fi filmů a filmů za rok 2014 vůbec. Ke konci už to sice trošku kolísá co do děje, ale jinak je to skvěle vystavěná věc. Tom Cruise i Emily Blunt tady hrají skvěle. A i těch pár vtípků, co se tady objeví působí dobře a příjemně. Za mě rozhodně scifárna se vším všudy!
  15. Muž na laně
    Muž na laně (2015)
    6
    Film celkově postrádá autentičnost... Moc mi nesedl způsob vyprávění příběhu a celkově ten film vygradoval tak nějak do ničeho... nehledě na to, jakým způsobem si tvůrci poradili s tím, že hlavní hrdina - původem francouz mluví anglicky a to i v centru Paříže - zkrátka uvěřitelnost šla pá pá... a je to škoda, protože z toho mohl být hodně zajímý snímek...
  16. Mimoni
    Mimoni (2015)
    6.5
    Není to úplně zlý film, ale naprosto souhlasím s tím, že ty nejlepší vtípky se objevily v traileru - což je v podstatě pár prvních minut filmu... no a pak už ten děj i vtípky váznou a v závěru i dost nudí... pro malé špunty asi dobré, ale za mě rozhodně vedou mimoni v krátkých scénkách než v tomhle celovečeráku...
  17. Ant-Man
    Ant-Man (2015)
    8.5
    Říkala jsem si, že na tohle asi snad ani nemusím jít do kina - mravenčí muž, co je to za superhrdinu, že... no mrkla jsem na to na počítači a dost lituju, že jsem si to nechala na velkém plátně ujít. Film má příjemný spád, v hlavní roli sympaťák a nakonec se dozvíte i něco zajímavého o mravencích, takže dobrý...
  18. Krycí jméno U.N.C.L.E.
    Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015)
    9.5
    Rozhodně příjemná oddechovka, kterou se nebojím doporučit jako jeden z nejpříjemnějších filmů tohoto roku... A i když mám Guye Ritchieho ráda spíše pro jeho "drsnější" filmy, tak touhle "něžností" rozhodně nezklamal.
  19. Vyšší moc
    Vyšší moc (2014)
    8.5
    Film, který člověka donutí zamyslet se nad svým vlastním já. Zda by byl srab či hrdina. A zda ve skutečnosti není srab, i když si myslí, že je hrdina.