Profilový obrázek

Rapaport

Petr Novotný

Komentáře 67

Od nejnovějších
  1. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
    Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016)
    7
    Mám rád filmy Tima Burtona. Ale čím novější film tím je to slabší. Vážně se těším až najde svoje staré já a zase natočí pořádný Burtonovský film. Film není špatný, chvílemi děsivý(pro děti) ale celkově nijak nevybočuje z řady jemu podobných. Ale dětem ho fakt nedoporučuju:)
  2. Mládeži nepřístupno
    Mládeži nepřístupno (2013)
    4
    Nevím co to sakra bylo. Proč to vzniklo a vůbec nechápu, proč tam hraje tolik dobrých herců. Film je doslova prošpikován výbornými herci, ale jednotlivé povídky a příběhy spadají do kategorie ujetých šíleností, někdy až nechutných. Například Kate Winslet a Hugh Jackman na rande, fajn, ale pak si HUgh sundá šátek kolem krku a ... Na to musel mít fakt koule.
  3. X-Men: Apokalypsa
    X-Men: Apokalypsa (2016)
    8.5
    Bavil jsem se to ano, ale pár much to mělo. Teda hlavně jednu mouchu, hlavního záporáka. Na to jakou měl moc se choval jako srábek co nic nezmůže až se nakonec nechal zničit. Asi ho to tady nebavilo. Moc se mi líbbila scéna s mým oblíbeným rychlíkem:)
  4. Deadpool
    Deadpool (2016)
    9
    na to jsem se fakt těšil. Hláškující anti-super-ne-hrdina Deadpool je báječná podívaná a do detailů povedená marvelovská jízda. I když se trochu z marvelovského stylu vymyká, právě tím, že si z něj utahuje. Skryté legrácky na jiné marvelovské hrdiny, hlavně x-meny, je film nabitý stejně jako akčními scénami a hlášky, nad kterými by Kapitán America zbledl.
  5. Věc: Počátek
    Věc: Počátek (2011)
    7
    Ne uplně špatný scifi horor. Temná atmosféra mrazivé polární základny a k tomu vetřelec z vesmíru, který se umí vydávat za kohokoli z týmu. Děsivá představa. Jako film to nedopadlo zle, i když těžko překonávat Carpenterovu Věc. Tvůrci se pokusili o stejnou tísnivou atmosféru a vcelku se povedlo.
  6. Rogue One: Star Wars Story
    Rogue One: Star Wars Story (2016)
    9
    Na tento samostatný příběh ze světa Star wars jsem se nijak zvlát netěšil. Nakonec jsem přece jen šel (přece si to nedám ujít) a byl jsem velmi spokojený. Fajn hrdinové se pokouší o věc která nám trochu osvětlí dějovou linku mezi díly 3 a 4 StarWars. A povedlo se to podle mého velmi dobře. Shlédnuto ve 3D a super.
  7. Den nezávislosti: Nový útok
    Den nezávislosti: Nový útok (2016)
    7
    No žádná velká hitparáda to nebyla. Moc jsem od toho nečekal a ani se nijak moc netěšil. Líbilo se ni zapojení starých postav. Ale přesto si myslím, že tak jak byl starý Den nezávislosti, tak měl zůstat. Dívat se na to dá, ale nic světoborného nečekejte.
  8. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    8.5
    Vážně jsem se bavil. Moc povedených fantasy podívaných není a tak jsem byl velmi rád,když jsem viděl, že tento kousek nebyl žádný průser. Parádní jízda, orkové jsou opravdu jako opravdoví. Nejvíc film vynikne ve 3D, které doporučuji. Těším se na další pokračování.
  9. MacGyver
    MacGyver (2016)
    1
    Jsem velkým fanouškem původního a jediného! Macgyvera. Když jsem slyšel, že se má točit remake, zděsil jsem se. Některé postavy nejdou zremakovat. Přesto jsem byl přinucen se podívat aspoň na první díl, abych ho tady mohl ohodnotit. Přesně jak jsem čekal. Od prvních minut jsem byl v přesvědčení,že jsem spíš o mix Jamese Bonda a Mission Impossible. Macgyver hned prozradil své křestní jméno a jaký je to vlastěn borec. Pak přišel Jack Dalton, akční sekáč co trefí mouchu v letu a z Petera Thortona udělali ženskou. Všudypřítomná hudba jen utvrzuje v přesvědčení,že zremakovali seriál pod špatným názvem. Popisky u jednotlivých "macgyverismů" působí dost rušivě. Speciální efekty pravděpodobně tvořil stejný tým co Sharknado. Zkrátka a dobře. Pokud by se seriál jmenoval jinak, byl by to ucházejicí akční seroš, co jich televize plive dvacet do tuctu každý rok. Ale takhle je to zbytečný pokus jak zničit jednu televizní ikonu. Deset% za to že tento nový nesympatický "mac" dokázal doběhnout po vlastních startující letadlo.
  10. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    9.5
    Jsem nadšený. Jako fanoušek starších dílů 4.-6. a ne moc velký fanoušek novějších dílů1.-3., jsem s radostí užíval každý kousek filmu. To jak dokázal Abrams oživit to jádro původních "starých" Starwars. Jen obsazení mi trošku nešlo k chuti. Hlavně nástupce Darth Wadera mohl být trochu lepší. Ale přes to jsem se bavil pokažždé když jsem film viděl a těším se na další díly nejnovější série.
  11. Diktátor
    Diktátor (1940)
    9
    Ohromná podívaná. Satirická parodická dramatická groteska,se vším všudy. Chaplin ztvárnil Hynkela:) naprosto dokonale. Jeho "německý" projev byl úžasný. Scéna s nafukovací planetou nezapomenutelná. A finální proslov by se měl lidem vysílat denně. Nadčasový odkaz, který platil nejen pro zlou dobu 40.let, ale je použitelný dodnes. Jeden z nejlepších "státnických" projevů všech dob.
  12. Creed
    Creed (2015)
    8
    Rocky 7: Creed - Stallone na sebe strhává veškerou pozornost. I když nechtěně, stojí celý film na něm. Snaží se stát ( nebo sedět ) jen v povzdálí, ale přesto táhlne celý film sám. Bez něj by to byl suchý ne moc výrázný boxerský kousek. Ale takhle musím uznat, že jde o pěkné a důstojné rozloučení se s legendou chlapáckých sportovních ikon, velkým a příjemně ukecaným Rockym.
  13. Švec
    Švec (2014)
    6.5
    Nevyužitý potenciál filmu nezachránilo ani těch pár gagů a film celkově působí opravdu nudně. Sandler se chválemi tváří jako Nicky satan junior. Místo filmu stačí zhlédnout trailer,ze kterého jsem měl lepší pocit než po dokoukání téhle nominace na malinu.
  14. Rockeři
    Rockeři (1994)
    7.5
    Lehce praštěná komedie o rockové bandě,která chce prorazit za každou cenu.
    • Lemmy pracoval ve školním časopise
  15. Pixely
    Pixely (2015)
    9
    Ohromná zábava. Musím uznat,že mě film nezklamal. A to nejen proto, že jsem na podobných hrách vyrostl a tak jsem si krásně nostalgicky zavzpomínal. Ale je film plný dobrého humoru. Sandler se tu nepitvoří jako jinde a působí skvěle. Peter Dinklage je tady boží antihrdina. Rozhodně jsem se bavil.
  16. Scott Pilgrim proti zbytku světa
    Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)
    9
    Komiksovou předlohu neznám a proto byl pro mě film velkou neznámou. Už ani nevím jak jsem se k němu dostal, ale ohromil mě. Mám rád Wrightovi filmy. Je to vždy geniáloně vizuální podívaná. Ani zde to není vyjímkou. Jednotlivé detaily jsou perfektní a přesně sedí k dané scéně. Herecké obsazení je skvělé. A nejlepší ex-padouch je kapitán america:)
  17. Oheň
    Oheň (1991)
    8
    Napínavé drama o dvou bratrech,k teří každý po svém vypořádávají se svým osudem stát se hasičem.
    • hudba
  18. Soumrak mrtvých
    Soumrak mrtvých (2004)
    9
    Nejlepší zombie komedie vůbec. Ve filmu jsou úžasné nápady. Líbí se mi kreativní zpracování dění ve filmu. Nejlepší scéna, když mlátí zombievrchního tágamaza hudby Queen, bomba :)
  19. Padesát odstínů šedi
    Padesát odstínů šedi (2015)
    1
    Nejlepší antierotický film jaký jsem viděl. Vřele doporučuji rozpáleným párům, aby si krásně zchladili večer. Dokonale neumělecky antikoncepční parodie na romatické dramata. Priti Wumn musí blednout závistí. Postavy jsou dokonale napsány, jako idiotský pár rozežrance a trubky. Příběh je tak báječně plochý, že přesně zasahuje do černého. Opravdová pochoutka pro všechny sadomasochisty, kteří se bojí výprasku.
  20. Star Trek
    Star Trek (2009)
    9
    Perfektní sci-fi. Abrams je mág. Nejsem nějaký extra fanoušek původního seriálu, ale tohle se mi líbilo moc.Na své si příjdou i nefanoušci ST.
    • vizuální stránka
    • hudba
  21. Moderní doba
    Moderní doba (1936)
    9
    Kdysi se uměly točit komedie! Tento snímek je důkazem, že to jde i bez řečí. Naprosto dokonalá groteska,společenská satira a milá podívaná. Chaplin prostě uměl. Hodně jsem se zasmál,asi víc než u některých dnešních rádoby komedií.
  22. A-Team
    A-Team (2010)
    7.5
    Původní seriál jsem nesledoval, ale tak nějak jsem měl povědomí o co de. Film se povedl a i neznalci seriálu se mi líbil, humorné scénky střídaly akční a já se byvil.
  23. Robin Hood
    Robin Hood (2010)
    7
    No po druhé shlédnutí, jsem si řekl,proč ne. Atlernativní pohled na legendu Robina Hooda. Kdyby se to jmenovalo jinak byl by to velmi dobrý historický film.
  24. EXODUS: Bohové a králové
    EXODUS: Bohové a králové (2014)
    7.5
    Čekal jsem podobnou hrůzu jako Noe, ale naštěstí se nekonala. Vcelku se povedlo zpracovat takovou látku. A ještě se tvůrci snažili, aby to vyznělo reálně. Pěkně vizuálně zpracované.
  25. Teorie všeho
    Teorie všeho (2014)
    9
    Velice dobré. Ohromující herecký výkon Eddieho Redmayna mě do filmu vtáhl,jako bych se díval na živého Hawkinga. Silný příběh, který rozhodně stojí za to.
  26. Interstellar
    Interstellar (2014)
    8.5
    Vcelku se mi to líbilo, ale po celém zhlédnutí mě to zase tak neuchvátilo,jak jsem čekal. Tak trochu jako epizoda z Krajních mezí a trochu ta roztáhlá "nudnost" z Odyssey.
  27. Hvězdy nám nepřály
    Hvězdy nám nepřály (2014)
    9
    Film mě velice mile překvapil. I když byl na těžké téma, byl velice odlehčený a příjemný. Hlavní zásluhu na tom má samozřejmě hlavní herecká dvojce,která byla vážně moc dobrá. Hlavně mě ohromila Shailene Woodley, protože vážně hrála skvěle.
  28. Avengers: Age of Ultron
    Avengers: Age of Ultron (2015)
    9
    Líbí semi marvelovské filmy a když se objevili Avengers byl jsem nadšené. Spojení několika filmových postav se povedlo dokonale a vše bylo krásně provázané. Moc jsem se těšil na pokračování a musím, říci,že mě nijak zvlášť nezklamalo. Líbila se mi akce a
    • humor
  29. Sherlock
    Sherlock (2010)
    10
    Zprvu jsem se tomuto seriálu bránil, ale po shlédnutí prvného dílu mě okouzlil. Geniální Cumberbatch, kterému skvěle sekunduje Martin Freeman. U prvního dílu jsem jen v kuse smál, humor je tu vážně báječný. Za nejlepší považuji scény s Moriartym, kterého naprosto nepřekonatelně ztvárnil Andrew Scott. (To byl jeden z nejlepších záporáků všech dob!!!) (100% je pouze za originální hlas, s dabingem by to bylo méně.)
  30. Kód Enigmy
    Kód Enigmy (2014)
    9
    Herecký koncert pana Cumberbatche je zde excelentní. Vlastně celý film táhne a stojí jen na něm, jak to ostatně u živitopisných filmů bývá. Musím, říct, že jsem se u filmu nenudil a užíval jsem si ho.
  31. Čarovný les
    Čarovný les (2014)
    5
    No musím říct, že mě to poměrně zklamalo. Vlastně dost. Moc jsem se sice na film netěšil, ale čekal jsem příjemné spojení známých pohádek v duchu bratří grimmů. Ale kde nic tu nic. Jako muzikál to taky vcelku zklamalo. Přišlo mi,že tam snad celé film zpívají jen jednu písničku a to pořád dokola a dokola.
  32. Prometheus
    Prometheus (2012)
    7
    Kdyby to nebyl prequel jakože k Vetřelcovi,tak bych byl spokojené. Jako nějaký horový sci-fi dobrý, ale jako něco okolo vetřelců nějaké nedodělané.
  33. Smrtonosná past
    Smrtonosná past (1988)
    9.5
    Film,který přepsal dějiny akčního filmu. Do té doby byl prototypem akčního hrdiny nebojácný neohrožený neporazitelný svalovec, který po většinu času dával na prdel obrovské přesile a bez škrábnutí zachránil každého a všechny. Pak přišel John McClane a zrodil se nový typ akčního hrdiny. Hláškující hrdina všedního dne, který celý film dostává řácky do držky, aby pak celé zkrvavené, jen se štěstím, zachránil co se dá. Každopádně je paráda sledovat jak Bruce Willis,cedící suché hlášky mezi zuby, vymele mrakodrap teroristů pod vedením úžasně zlého profesora Snapea, pardon Alana Rickkmana. Pro milovníky akce povinnost, pro ostatní taky:)