vojta-kortus

Vojta Kortus
158

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Spider-Man: Homecoming
    Spider-Man: Homecoming (2017)
    10
    Truly Amazing Spider-Man... už dlouho jsem neměl pocit, že by film dokázal tak perfektně odrazit nějaký komiks, od feelingu přes vizuál až po ústřední postavu, která může aspirovat na Buellera dnešních teenagerů (na to film ostatně rovnou odkáže). Keaton fantastický a thrillerová sekvence z auta je jeden z nejsilnějších momentů v celým MCU. Potěší záporák s lidskou motivací, komorní vyústění a po hrozně dlouhé době i sidekick, který je opravdu roztomile vtipný po celou stopáž. Odpůrce rebootů navíc mile překvapí, že i tenhle Spidey je svůj a rozhodně si ho nelze splést s Maguirem či EMO-Manem, ani zbytkem Marvelovek. To kličkování napříč žánry je u Marvelu vlastně čim dál víc obdivuhodné.
    Annabelle 2: Zrození zla
    Annabelle 2: Zrození zla (2017)
    7.5
    Na pokračování filmu Annabelle z r.2014 jsem se nesmírně těšil, a l e... bohužel není tomu tak. Pan režisér evidentně horory moc neumí. Už jeho loňský horor ZHASNI A ZEMŘEŠ se nepovedl. Podle mě je jednička mnohem lepší než dvojka. No, po technické stránce tento film zlé není, kamera je ok, ale víc jak 50% z toho vyždímat nemůžu.
    Terminátor 2: Den zúčtování
    Terminátor 2: Den zúčtování (1991)
    9.5
    Co k tomu dodat. Dvojka s přehledem smazala slávu i tak skvělého prvního dílu. Nezapomenutelný T1000 z tekutého kovu. Nikdo tenkrát nechápal, jak to udělali. Přelomový film, skvělé triky, skvělé herecké výkony a to nejen "Árnýho" Film je napínavý každou vteřinu. Je to ptostě TOP akční snímek.
    Thor: Ragnarok
    Thor: Ragnarok (2017)
    10
    Ragnarok není něco, čeho se máme obávat, ale událost, na kterou se musíme připravit. Z věčné pasti je osvobozena bohyně Hela, která to zajistí. Intimní momenty mezi Thorem a Hulkem included. Pokračování Thorovy série si drží kvalitu a pobaví.
    Logan: Wolverine
    Logan: Wolverine (2017)
    10
    Po Deadpoolovi druhý x-menovský snímek s obhroublým a krvavým R-kovým ratingem, po němž valná většina fanoušků série prahla více než patnáct let. S ohledem na tuto skutečnost dopřává Logan divákům opravdovou krvavou řež, v níž se za useknutými hlavami a lidskými údy nejde daleko. Po příběhové linii jde u Logana o filmový průměr, když pomineme velmi nelogické chování postav, především těch dětských, lze zde najít hned několik paralel s Terminátorem 3 – ústředním dějovým motivem je dostat se v časovém presu z bodu A do bodu B, dále příběh otvírá několik divákovi zřejmých cest, kterými se může série dále ubírat, a ta hlavní, v níž se představitel hlavní role „nostalgicky“ loučí se svou filmovou postavou. Vyzdvihnout naopak musím výpravnou složku filmu, která je excelentní a střídající se scenérie novomexického, navažským pískem pohlceného, Rio Rancha a subtropického Golden Oak Ranch jsou přímo dechberoucí, stejně tak jako výkon Hugh Jackmana, jenž dává poslední sbohem postavě Logana ve velkém stylu. Celkově vzato je Logan velmi příjemným zakončením života jedné z nejoblíbenějších filmových postav počátku 21. století, která za sebe v minulém roce nalezla velmi obstojnou náhradu v podobě Millerova Deadpoola.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci