Nemík

Neo Nupf

Komentáře 5

Od nejnovějších
  1. Hunger Games: Vražedná pomsta
    Hunger Games: Vražedná pomsta (2013)
    8.5
    Hlavní hrdinka to nemá jednoduché a moc dobře chápe problémy, které se v jejím světě objevují. Snaží se v lidech vzbudit naději, odvahu, která jim doteď chyběla. Její snaha je bohužel pokažena Kapitolem a dalšími hrami. A bojovat se musí dál. Jen je potřeba si pamatovat, kdo je ten pravý nepřítel. A to postavy zvládají výborně. Film vypovídá o mnohém, pro mě jeho hlavní hodnota spočívá v rozboru života v diktatuře, jeho komplikovanost a rizika. Dává do popředí morálku, oběť, která si zaslouží uznání. To je podle mě i v dnešní společnosti velmi důležité, protože mnoho lidí nemá to štěstí co my, žít v klidných a demokratických podmínkách. Víc lidí jako Katniss a bude líp. Podívejte se a inspirujte se. Nebuďte sobečtí, važte si ostatních minimálně stejně jako sebe.
  2. Hunger Games
    Hunger Games (2012)
    8
    Fantasy: svět, ve kterém byste žít nechtěli. Bohužel někteří musí. Jennifer se ve filmu opravdu překonává, podává skvělé herecké výkony. Ke konci jsem skoro nedýchala. I nenápadná vzpoura vůči kapitolu, odvaha, která si jindy nevidí, dodává filmu šťávu.
  3. Jak vycvičit draka
    Jak vycvičit draka (2010)
    9
    Již od začátku veselý a nádherně zpracovaný animovaný film. Zároveň v sobě obsahuje i mnoho hlubším myšlenek o lidech a jejich chování, o tom, že i když se nám občas zdá něco jako objektivní pravda, možná je to celé vlastně úplně jinak a je dobré naslouchat ostatním - třeba to na rozdíl od nás pochopili. Co jsem opravdu ocenila je unikátní zpracování vztahu Škyťáka a Bezzubky. Postupné pronikání si pod kůži, roztomilé scény a také objevování dračích charakteristik jako takových. No a konečně velké finále, bitva, ve které lze ztratit i získat nové. Celý film je navíc doplněn překrásným soudntrackem, který vykresluje a zjemňuje celou situaci. Když na animák, tak na tenhle!!
  4. Jak vycvičit draka 2
    Jak vycvičit draka 2 (2014)
    8.5
    První díl mě uchvátil a druhý ho rozhodně nezahanbil! Zajímavá zápletka, prohlubování charakterů postav i nové přírůstky. Jako již v minulém díle si užijeme spousty zábavy s draky i Škyťákem. Všem milovníkům animáku a hořkosladkých konců rozhodně doporučuji!!!
  5. Zmizelá
    Zmizelá (2014)
    7.5
    Po tolika přečtených pozitivních recenzích jsem čekala opravdu trhák, s tím jsem také do kina šla. Ze začátku vše vypadalo velmi slibně, zajímavě. S přibývajícími minutami se však děj stával méně a méně realistickým - snaha o zvrat za každou cenu si vybrala svou daň. Ke konci jsem už jen kroutila hlavou. Filmu se samozřejmě nedají upřít výborné herecké výkony, propracovanost postav i dramatická a strhující zápletka. Takže pokud vám trochu toho bláznovství nevadí, nebudete zklamaní. Pozor, chvílemi trochu moc drsné.