Profilový obrázek

Anwiel

Jana Konečná
64

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Hobit: Neočekávaná cesta
    Hobit: Neočekávaná cesta (2012)
    9
    Hobit je jedna z mých nejoblíbenějších knih. Stejně tak jako všechny ostatní knihy od Tolkiena. Člověk, který se jde kouknout na Hobita se, chtě nechtě, musí poohlídnout zpět na filmovou trilogii Pán Prstenů. Filmy byly jistě úžasné, strhující, vše bylo zasazeno do krásné přírody. Ano, filmy se mi moc líbily, jenže jako velký fanda knižní předlohy jsem měla na jazyku docela dost podstatných ALE (ostatně jako další Tolkienovci). Zajímalo mě tedy, jak režisér pojal zpracování Hobita. Chlubil se tím, že se bude držet předlohy co nejvíce a to se mu celkem i povedlo. Což mě tedy opravdu moc potěšilo. Také mě potěšil fakt, že se celou knihu nepokusil nacpat do jediného filmu, i když musím uznat, že první díl mohl být opravdu kratší. Líbí se mi i obsazení filmu. Dle mého se první díl povedl.
    Noční můra v Elm Street
    Noční můra v Elm Street (2010)
    1.5
    Jako milovnice původních filmů musím tomuto říct jedno velké NE! Za poslední dobu jsem viděla spoustu filmů, co mi nestály ani za to, abych je dokoukala, ale tenhle byl z nich nejhorší! A nezachránila to ani moje oblíbená herečka Katie Cassidy... Nejhůře snad na tom ale samotný Freddy. Ano, je jasné, že jakmile ho nebude hrát Robert, tak bude hodně těžké se zavděčit fanouškům, ale to, co z něj udělali, to snad ani není možné. Nová maska není ani trochu strašidelná, ani trochu děsivá. Freddy díky ní vypadá jako popálená opice, ještě lépe jako popálený mimozemšťan. K tomu se přidá totálně zpackaný scénář a děj a nezachrání to ani fakt, že představitel hlavní postavy Jackie Earle Haley (např. Rorschach z Watchmenů) je výborný herec.
    Buď, anebo
    Buď, anebo (1954)
    Film je totální bomba a já jen děkuji všem náhodám světa, že jsem na něj narazila! Herecké výkony jsou více než výborné, divák se u tohoto snímku pobaví, ale i "ukápne slzu". John Mills, Brenda De Banzie, Charles Laughton všichni by za svůj výkon v tomto filmu zasloužili zahrnout oceněními. A scénáristé také! Stejně tak kameraman. Vždyť v roce 1954 byly možnosti filmu mnohem více omezené, než teď, ale třeba scéna, kdy opilec chytá měsíc je natočená opravdu skvěle.
    Květ pouště
    Květ pouště (2009)
    9.5
    Přiznám se, že takové filmy ve skutečnosti moc nemusím, ale Květ Pouště si mě získal. Nejzajímavější části filmu a celého
    • obsazení
    • příběh
    • zpracování
    Dům tisíce mrtvol
    Dům tisíce mrtvol (2003)
    9
    Rob Zombie má svůj osobitý styl a já musím uznat, že se mi líbí. Je pravdou, že ve filmu převládá brutalita nad dějem, ale přesně takový jeho styl je. Celkový šílený ráz filmu mistrně podkresluje manželka režiséra, která jako by se pro tyto role narodila.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci