jiri-sroller

Jiří Šroller

Komentáře 6

Od nejnovějších
  1. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
    Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013)
    10
    Opravdu mě tento film pobavil. Nečekal jsem, že je švédský humor tak vtipný. Sice jsem tomu staříkovi úplně nevěřil, že je mu 100 let, ale hrál to věrohodně. Perfektní průřez dějinami, který ze 2 velkých velikánů (myšleno historicky) udělá docela komické figurky. Nechtěl bych vyzrazovat děj a tak budu stručný. Je to dobře natočený film se skvělou kamerou, skvělými herci, s vtipným scénářem a skvělým režiserém. Určitě bych vydržel koukat na víc filmů s podobnou tématikou. Kam se hrabou americké filmy. Tento humor mi vyhovuje více.
  2. Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
    Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014)
    8
    devíti lety v kině a k tomu par nových v cele s Josephem, Joshem a Evou a jejíma hm ko....kama :-) Vizual v podstatě stejný, trochu jiné příběhy ale v zásadě dobře zvládnuté jako v případě jedničky. Škoda ze to nevydelalo, potenciál na další díly by tam byl a těšil bych se na další příběhy z Hříšného města. Role Willise v podstatně zbytečná, Lady Gaga mile překvapila a mohla dostat více prostoru, ale samozřejmě nejvíce táhla film Evka Greenka, ta holka je úžasná i kdyby hrála s pytlem od brambor :-) Nezklamalo a potěšilo i včetně par zábavných chvilek ( doktor na drogach, vytahnute oko, japonka sekajici hlavy a podobně).
  3. Gran Torino
    Gran Torino (2008)
    10
    "Drsný Harry" s jednou nohou v hrobě rekapituluje svůj život a zaobírá se otázkama života a smrti. Clint se pustil do provařeného námětu s přímým tahem na branku, ale s přesahem a nebrakovým nádechem, který umí filmům vtisknout snad jen on. Řídí se prostým heslem "co si sám neuděláš, to nemáš". Zahrál si svou nejlepší roli za dlouhá léta, natočil se ve své nejlepší roli za dlouhá léta, produkoval si svou nejlepší roli za dlouhá léta a částečně napsal a nazpíval svou nejlepší píseň za dlouhá léta. Škoda, že také nenatočil svůj nejlepší film za dlouhá léta. Ale i tak je to výborný biják. A o to jde přeci až v první řadě, ne? PS: Nedokázal bych z hlavy říct film, kde by měl prostý podkresový song k titulkům takový dopad. Ona je vůbec ta píseň lepší celého filmu. Říká úplně to samé a stačí jí na to sotva pár minut.