Profilový obrázek

damianime

michael damianidis

Komentáře 5

Od nejnovějších
  1. Vycházející slunce
    Vycházející slunce (1993)
    8.5
    Vyborna detektivka z prostredi, kde se protina svet vychazejiciho slunce se surovosti zapadu. Film se toci okolo vrazdy mlade divky pri slavnostnim otevreni hotelu, ktery vlastni japonska korporace. Wesley coby stycny dustojnik je k vysetrovani povolan, cela situace se ale jevi velmi podivne a je mu doporucena spoluprace s kolegou, o kterem se rika, ze je pod Japonskym vlivem (Sean). Zacina hra, ve kterem si clovek nemuze byt prakticky jist vubec nicim, pretvarka, fales, lzi, manipulace, Yakuza, vytahovani spiny z minulosti, Wesley si pri vysetrovani sahnu skutecne az na dno. Vyborne herecke vykony prevazne Harvey Keitela, Conneryho, Snipese a C.H. Tagawy posunuji film u mne hodne vysoko. I mu clovek odpusti Conneryho hovoriciho japonsky :) doporucuji!
  2. Milenci ze severního pólu
    Milenci ze severního pólu (1998)
    8.5
    Uzasne zfilmovana definice osudovosti, ve kterem se stridaji casove nenavazujici casti pribehu o lasce dvou lidi, kteri jsou odsouzeni poznat jeji vsechny roviny. Julio Medem mi natocil film, ktery se mi hluboko zapsal do pameti. Svou krasou, neznosti, pohledem na lasku a zaroven krutosti zivota. K tomu skvely soundtrack Alberto Iglesiase.
  3. Moji přátelé II
    Moji přátelé II (1982)
    10
    Pro me jednoznacne nejlepsi komedie, jakou sem kdy videl :) Bandicka starnoucich kamaradu si delaji srandu ze vsech a ze vseho, hlavne ale ze sebe. Humor, inteligence, italske emoce, vse funguje tak jak ma. Z trilogie je druhy dil asi nejlepsi, i kdyz ostatni take kvalita, dvojka vsak mistrovske dilo.
    • v CR prisel film do kin s perfektnim (jako jeden z mala filmu) ceskym dubingem, nebojte se ho, u mne snad i prekonava original.
  4. Bio Ráj
    Bio Ráj (1988)
    10
    Muj nejoblibenejsi film, mistrovske dilo kinematografie, Tornatore natocil film, ktery se zaradil po bok tem nejslavnejsim. Pribeh Tota a Alfreda je tak osobni a krasny, ze cloveka vhani slzy a usmev do tvare. Jako bonus krasna hudba od Morriconeho, ktera pohladi. Phillipe Noiret v jeho zivotni roli (i kdyz, u neho tezko vybirat)
  5. Chlapectví
    Chlapectví (2014)
    Ten film nema chybu, jako vzdy, poklona Linklaterovi. Zajimalo by me, jestli by film fungoval podobne, kdyby herce menil a necekal na jejich starnuti, mam za to, ze ano. Patricia Arquette velky prekvapeni, bylo neskutecny, jak se pocas filmu menila.
    • trpelivost pri nataceni, to muselo dat neskutecnou praci