Profilový obrázek

Larrysbride

Kristina Friday

Komentáře 133

Od nejnovějších
  1. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    9
    Bratři Russovi jsou experti na jednu jasnou věc: Porušování pravidel žánru, do které se sami vybrali. Jak již jsme se dočkali v Zimním vojákovi, ani Občanské válce se nedočkáme tradičního filmu o superhrdinech, na které by filmoví nadšenci dnešní doby již měli být zvyklí.Občanská válka nám naděluje vše, co fanoušci očekávali od Batman v Superman, přidalo od nervy drásající akce odlehčující humor a pár velmi milých překvapení, národ rozdělující politickou kampaň a filmová událost roku je na světě. A "antifanoušci" se můžou snažit film shodit, rozdupat a zanadávat si, jak tu máme "Superhero Film #X", ale to nám Russovi v Občanské válce jen těžko nadělují. Tak, jako Zimní voják byl více než cokoli politický thriller, v Občanské válce se dočkáme velmi milého, možná trochu předraženého, sitcomu o partě spolupracovníků, kteří by měli konečně dostat šéfa... Russovi se nám tu stávají novým Jossem Whedonem; nebojí se (opakovaně) nechat ženskou zachránit partu chlapů, akční scény vás vtáhnou do děje a v nejednom případě dokonale vyrazí dech (Bucky a motorka? Bondovky se můžou jít zahrabat...) a dialogy, neslavná slabina nejedné komiksovky, jednoznačně nikdy neaptřily mezi Russovy slabiny... Russovi nám dodávají příběh, který si každý komiksový fanoušek myslí, že zná, jen aby ho nechali dojít do kina a přesvědčit, jak dokonale se mýlil. Občanská válka vskutku reprezentuje jeden z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší, komiksovou adaptaci vůbec. A ne snad proto, že by se držela toho, co MCU (či konec konců i DC), nastavilo, ale pravým opakem. Třetí Captain America boduje právě proto, že porušuje každé pravidlo komiksových filmů, které jsme tu kdy měli. A dělá to tak ladně a bez jakékoli námahy, že se tomu rádi poddáte. TLDR: Ne, Občanská válka není "Komiksovým Filmem #X". A ano, nemáte zač... P. S.: Narážka na to, že to, že Bucky zná jméno Stevovy mámy z nás přece nedělá kámoše pro mne opravdu představuje jeden z největších highlights filmu!! :D (Advance Screening at the Dolby Cinema, Vernon Hills, IL 5/5/2016; IMAX 3D Regal Lincolnshire, IL)
  2. Správní chlapi
    Správní chlapi (2016)
    4
    Správní chlapi by se klidně mohli jmenovat "Vezmeme všechno, co bylo cool v Miami Vice, rozsekáme to na kousky, pohřbíme, počkáme, až to vyleze z hrobu jak ta zombie ve Walking Dead a pak to použijeme!" Ať už se snaží být kriminálkou, thrillerem či komedií, stále jde o film, který už jste několikrát viděli, a znovu vidět nepotřebujete. Správní chlapi jsou jednoduše nanejvýš průměrným pokusem o vtip, který ani výtečně zahrané hlavní duo nezachrání. Shane Black prostě někde mezi Kiss Kiss Bang Bang a třetím Iron Manem ztratil šťávu a již jen horko těžko dostane laťky, kterou si sám nastavil. (Private Screening)
  3. Den nezávislosti: Nový útok
    Den nezávislosti: Nový útok (2016)
    5
    Obrovské zklamání v podobe poračování jedné z nejvetších filmovych klasik... Spíse nez akcni sci-fi, ktere nam nadelila jednicka, predstavuje Novy utok filmice zpracovani sci-fi strilecky, jakz takz vydarene pocitacove hry... Nu, snad si to s tou trojkou jeste rozmysli...
  4. Krotitelé duchů
    Krotitelé duchů (2016)
    7.5
    Trvalo to, ale dočkali jsme se! Konečně film, který je vtipný bez trapného, žaludek zvedajícího humoru a remake, jenž originálu raději vzdává poctu, než aby jej slepě kopíroval. Klobouk dolů. Bez ostychu přiznám, že jsem do kina šla s tím, že zřejmě usnu (po třináctihodinové šichtě...), navíc mne odrazoval i samotný trailer, shlédla jsem však hodně milé a velmi nečekané překvapení a 3D efekty na jedničku! Teď se jen zbavit těch nesnášenlivců, co film ani neviděli... (P. S.: Neodcházejte před koncem titulků) (Update: Theatrical Cut: *****, Extended Version: ****)
  5. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    8
    Beyond představuje to nejlepší z obou světů - světa The Original Series i nové série (Kelvin timeline). Princip a záměry Federace planet jsou tu zpochybňovány stejně tak jako Kirkova podstata a pozice ve Starfleet. Star Trek se vůbec poprvé stává opravdu Star Trekem, nikoli meziplanetárním road movie o bromance mezi Kirkem a Spockem a film dostává nový tón, přičemž zůstává věrným původní filosofii Geneho Roddenberryho. Jako fanynce J. J. Abramse mi tam jeho podpis rozhodně chybí, přesto přese všechno nemohu dát méně než 90%. (Advance screening at Buffalo Grove Theater, 21. 6. 2016; IMAX 3D)
  6. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    4
    Začněme od lopaty - Ano, Jared Leto jako Joker stojí pořádně za houby! A teď když to máme z krku... Suicide Squad funguje o dost lépe než předešlá hrůza v podobě Batman v Superman, především díky zdatné ruce Davida Ayera a vynikajícímu soundtracku ve stylu Guardians of the Galaxy. Tímhle srovnání s jednou z marvelovských jedniček však nekončí. "Banda vyvrhelů a kriminálníků je dána dohromady, aby pro změnu učinili dobrou věc. Jako třeba zachránili svět, který pro ně však 'nikdy nic dobrého neudělal'. Jo a taky u toho hláškujou." TLDR: Přesně tak, Suicide Squad není žádnou novinkou, ale v současném DCEU představuje příjemnou oddechovku. Ayer zvládá tempo bravurně, divák se nenudí, dvě hodiny utečou jako voda a film vám celkově spíše než jako celevečerák připadá jako pilotní díl k dalšímu DC seriálu z produkce CW. Což však každému nemusí připadat jako ta nejlepší věc (viz "odborné" záporné recenze). Za mě 69%. Ale tak - posuďte sami. (Advance screening at Regal Lake Zurich, IL; RealD 3D, 4/8/2015)
  7. Jason Bourne
    Jason Bourne (2016)
    8
    Hvězdičku dolů za ten neskutečný počet neuvěřitelně hloupých chyb, kterých se Bourne v průběhu filmů dopouští dokolečka dokola jak ten kolovrátek.
  8. Za každou cenu
    Za každou cenu (2016)
    9.5
    Violence - check; Great cast - check; Snap of flavorful dialogue - check; Myth of the American outlaw - check; 90 minute running time - check. Hell or High Water je vše, co chcete u filmu vidět - akce, napětí, chytrý (černý) humor. Taylor Sheridan Vás opět přiměje věřit v umění dialogu, zatímco MacKenzie dodá energii v podobě vydařených automobilových honiček na pozadí texaských rančů a plání a Foster a Pine září ve snímku, který rozmazává hranici mezi spravedlností a zločinem jak málokterý před ním.
  9. Gabriel - Anděl pomsty
    Gabriel - Anděl pomsty (2007)
    4.5
    Vizuálně naprosto úchvatné dílo s obrovským potenciálem, který byl však jaksi promarněn. Veškeré usilí o kombinaci Sin City, Constantina a Blade Runner přišlo vniveč a dalo vzniku naprosto průměrnému snímku, který však má v dnešní době obrovský potenciál pro remake, který se snad dočká lepšího režiséra a vyššího rozpočtu.
  10. Sedm statečných
    Sedm statečných (2016)
    7.5
    Předělat takovou klasiku jako Sedm statečných je skutečně věc statečná. Avšak problém snímku je stejný, jako s každým jiným Fuquovým počinem - než vůbec dojde k nějaké akci, dá si pořádně na čas... A tak než se naše slavná sedmička dá vůbec dohromady, seznámíme se pořádně nejen s každým jedním členem, ale i jejím zaměstnavateli, protivníky... A než se nadějeme, onen hype vytvořený výtečně sestříhaným trailerem je tutam... Sedm statečných chybí byť jen jediný motiv pro jejich akce a americká historie jako by vůbec neexistovala. I přes to přese všechno je však Magnificent Seven tím, co Suicide Squad skutečně mělo být. Tedy alespoň v poslední hodině nabyté akcí, krví i hláškami. Pokud jste tedy připraveni neporovnávat snímek s jeho originálem (či původním originálem), pokud nemáte ponětí, co se v USA krátce po občanské válce skutečně dělo, a pokud Vám nevadí místy dosti zdlouhavý Fuquův styl, můžete se dobře pobavit. Konec konců, je to film o Denzelu Washingtonovi a Chrisu Prattovi jako kovbojích, "what's not to like"?
  11. McFarland, USA
    McFarland, USA (2015)
    8
    Přestože si studio jisté maličkosti upravilo k obrazu svému, McFarland USA je milým příběhem o tom, jak velký vliv může mít jeden učitel na své studenty. Ať už jde o animovanou klasiku jako Kráska a zvíře či hrané drama Do posledního dechu, Disney zajisté ví, jak svému publiku poslat tu správnou zprávu. Tentokrát je to však jednodušší, než "nesuď knihu podle obalu", či "hrdinové nežijí jen ve stránkách fantastických knih". Tentokrát se Myšákovo impérium rozhodlo ukázat, že s trochou odhodláním a vytrvalostí, nic nemůže stát v cestě úniku vlastnímu osudu a vzít život do vlastních rukou.
  12. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    7
    ... aneb Kdyby prequel trilogii Star Wars napsala autorka Harryho Pottera. Full on s Anakinem Skywalkerem, Senátorem Palpatinem i Darth Vaderem na konec. Jen ty světelné meče jsou o něco menší... Klobouk dolů za hodně vydařené 3D efekty. (Hvězdičku dolů za Johnnyho Deppa; píšeš-li film/y, které odsuzují domácí násilí, možná bys do něj nemusel/a obsadit dost možná nejslavnějšího násilníka v Hollywoodu...)
  13. Rogue One: Star Wars Story
    Rogue One: Star Wars Story (2016)
    7.5
    Buďme upřímní, nebýt (pořádně bad ass!) Dartha Vadera, tak by to za moc nestálo... Useknout filmu tak půl hodiny, byl by to jinej gang, ale tohle se táhne a táhne a táhne a táhne a táhne... Rogue One se tváří jako příběh Rebelů, ve skutečnosti je to však Impérium, které tenhle film drží pohromadě (pokud se scénárista zrovna nesnaží vložit vtip do zamaskovaných úst Dartha Vadera). S Rebely samotnými, jejichž akce mnohdy dávají jen málo smyslu, se divák jen těžko ztotožní, natožpak aby si je zalíbil. Problém však netkví jen v postavách, ale i kinematografii samotné. Planety jen s polovinou prstence, Star Destroyer který se za letu ve vesmíru osvětluje patro po patru (zvenku ještě k tomu, prosím pěkně), a pak ty lichoběžníky... Všude samé lichoběžníky. TLDR: Rogue One není vyloženě špatný film, divák však opustí kino s pocitem, že by toho mohlo být méně i více... Dvě a čtvrt hodiny plné akcí, které v drtivé většině případů závisí na čisté náhodě a které mnohdy ani nedávají smysl (a pak je tu ono pseudopolitické žvanění), je, jednoduše řečeno, až příliš. With that being said, věřím, že ony akce a náhlé změny chování a problémy Rebelů by se daly prozkoumat, věnoval-li by jim scénárista dostatek rozumného času (viz Captain America: Občanská válka). Ještě že je tu to Impérium! 69% (75% po druhém shlédnutí ve 3D) (Advance screening at AMC Hawthorn 12, Vernon Hills, IL; 15/12/2016)
  14. Pasažéři
    Pasažéři (2016)
    5.5
    Těžko hodnotit film s potenciálem sci-fi Áčka, který se však ztratí někde v polovině filmu. Vždyť i v jednom z trailerů Jim (Chris Pratt) prohlásí, že si nemyslí, že jejich probuzení byla náhoda, avšak tato zápletka není v samotném filmu ani zmíněna. Místo toho dostaneme tu nejjednoduší komplikaci a pomalu ještě jednodušší řešení...Sci-fi s potenciálem Total Recall se tak stane pouhou povídkou o tom "Jak Harry potkal Sally aneb Žili šťastně dokud neumřeli"... 69%
  15. Underworld: Krvavé války
    Underworld: Krvavé války (2016)
    7.5
    Wow! Underworld právě ukázal pořádný "mic drop" všem, co si mysleli, že je tato série už dávno mrtvá. Takhle se točí akční horor, dámy a pánové! Rok 2017 má rozhodně zaděláno na slušné filmové zážitky.
  16. John Wick 2
    John Wick 2 (2017)
    8
    První John Wick byl, k mému naprostému nepochopení, první pořádný hit Keanu Reevese v této dekádě. A dvojka se nejen poučuje z vlastních chyb, ale přidává na všem, co dělalo originál výjimečným - v režii bývalého kaskadéra Chada Stahelskiho se tak dočkáme nejen více akce a krve, ale i stylu, místy až elegance. Ano, John Wick je (konečně) sexy. Chapter 2 je jednoduše non-stop jízda, která ztělesňuje vše, po čem jen mohou fanoušci akčních snímků toužit. Je to droga, která ve vás probudí extázi od prvního doteku a na konci zanechá jen jeden jediný chtíč - víc!
  17. Logan: Wolverine
    Logan: Wolverine (2017)
    4.5
    Pamatujete na dobu, kdy X-Men měli co říct? Wolverine/X-Men je jako to dítě, které sledujete dospívat. Od zrození a lásky na první pohled (X-Men), po první krůčky (X-Men 2) přes pubertu (X3) až po dospělost. Problém však je, že jak u většiny lidí, tak i u Logana se poslední kapitola života táhne, táhne a tááááááhne, více se v ní mluví, a nic se v ní pořádně neděje (vytáhla jsem z kapsy telefon a spočítala, že k první opravdové akci ve filmu dojde až kolem 50. minuty). A i těch povinných dětí se dočkáme. Jeden by čekal, že s ratingem R konečně dojde na pořádnou podívanou, kterou si Wolverine zaslouží. Avšak Logan je důkazem toho, že Rko se automaticky nerovná lepší film. Ano, násilí a krve je tu dost již od první scény, tyto scény jsou však natočené tak nudně, že i jako X-Men fanynka, kterou jsem, jsem si musela dvakrát odskočit doplnit colu, tajně doufajíc, že mě aspoň ten kofein probudí. Neprobudil. A výsledkem bylo, že i konečný osud mého nejoblíbenějšího filmového hrdiny mi byl na konci celkem ukradenej. TLDR: Tak takhle to vypadá, když vezmete nejvíc bad ass (anti)hrdinu a uděláte z něj podpruměrnou postavu...
  18. Power Rangers: Strážci vesmíru
    Power Rangers: Strážci vesmíru (2017)
    7
    DC se prozatím marně snaží následovat úspěch Marvel filmů a plátna kin celého světa jsou zahlceny snímky o superhrdinech, tak jak se s konkurencí chce vyžádat snímek, který je natočen dle seriálu zrušené televizní stanice Fox Kids? Upřímně? Netuším... Pravdou však je, že to funguje! Recept je až okatě jednoduchý - pět teenagerů pěti rozdílných barev (pun intended) se rozhodnou ochránit své mizerné maloměsto za pomoci počítačového programu, roztomilého robota... A robotických dinosaurů. Ke štěstí všech, co se na Strážce vesmíru chystají do kina, nikdo zde do kamery nekříčí "Pterodaktyl," přestože zde strážci dostanou supersílu nikdo zde záhadně z ničeho nic neovládá karate na úrovní černého pásu a postavy nejsou tak černobílé, jak to bývalo ve zmíněné show. Podtrženo sečteno, Strážci fungují. A fungují překvapivě dobře. Tak dobře, že snad jedinou výtkou je naprosto příšerná hudba ála laciné videohry ze začátku tohoto milénia, která i z těch nejlepších, nejvíc bad-ass záběrů vytvoří naprosto komediální okamžik... Díky, Bryane, příště se možná drž Hawaii Five-O, ok?
  19. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    7.5
    (Obsahuje malé spoilery) Gunn sám mi potvrdil, co jsem jeho "fanouškům" říkala již od začátku: Jeden dobrý film z Tebe dobrého režiséra/scénáristu neudělá. Marvel dal Gunnovi při druhých Strážcích Galaxie volnější ruku a více patrné by to snad již být nemohlo. Film sází na jistotu tak okatě, až to mé oko místy bolelo. Užili jste si tančícího mini Groota na konci prvního filmu? Tady ho budete mít taky, a ještě víc! Líbilo se Vám, že snímek nebyl zrovna pro dětičky? Nebojte se, máme pro vás ještě víc sexuálních innuend a jako bonus zcela zbytečně vyvraždíme celou posádku vesmírné lodi. Líbily se Vám Draxovy hlášky? Tady jich je až tolik, že jich už v polovině filmu budete mít dost! A jako třešničku na dortu děj, který kdokoli, kdo ví jen minimum o Peterově otci, dokáže snadno odhadnout. Dost možná první Marvel film, na který se do kina znovu jen tak napohrnu... Škoda. TLDR: MCU nastavilo laťku tak vysoko, že druhé Strážce Galaxie lze hodnotit jen velmi těžko. Přestože se v rámci Marvelovek jedná o snímek docela průměrný, film jako takový vyloženě špatný rozhodně není... Jen extrémně předvídatelný. 65% (Preview Screening at the Buffalo Grove Theater, IL)
  20. Wonder Woman
    Wonder Woman (2017)
    8
    A je to tady! Po (hooooodně) dlouhém čekání tu máme DC film, jenž stojí i za druhé shlédnutí. Patty, Gal, smekám (detailnější komentář se připravuje). (Preview Screening at the Regal Cinemas Lake Zurich, IL)
  21. Valerian a město tisíce planet
    Valerian a město tisíce planet (2017)
    6.5
    Jak by to vypadalo, kdyby režisér Pátého elementu namixoval Star Wars, Star Trek, Avatar a X-Men? Přesně takto. Film, který přináší asi tolik nového, co se za nehet vejde, s koncem tak předvítelným, že se již v prvních okamžicích přistihnete, jak doufáte, že to tak přeci dopadnout nemůže, jinak zbylé dvě hodiny v kině trávíte zcela zbytečně... Nuže, alespoň že ten vizuál a soundtrack stojí za to!
  22. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    5
    Téměř tříhodinová verze dvou a půl minutového traileru konečně dorazila a komiksoví geeci si konečně mohou mnout ruce. A ostatní to snad v kině jakž takž přežijí. Lex jako naprostý šílenec, plochý Cavill a Snyderova okatá odpověď na kritiku Muže ze železa (vskutku, jak může říci, že nedělá filmy pro kritiky, když hlavní kritikou Man of Steel bylo v podstat zničení Metropolis samotným Supermanem (...) - a Supes najednou bojuje proti Batmanovi v opuštěné továrně, příhodně z vesmíru spadne na opuštěný ostrov - samozřejmě za hlasitého poznamenání vojska, bojuje proti hlavnímu zloduchovi ve městě "po pracovní době, takže je centrum v podstatě vylidněné"...). Snyder má beze sporu svůj vlastní styl, ve kterém pokračuje i zde. Avšak zatímco "filmoví znalci" u jeho snímků v podstatě onanují, já bez jakékoli bázně a hany přiznám, že jíst jednu a tu samou polévku každičký den mi opravdu nechutná. Ne, Snyder není Tim Burton. Snyder si nemůže jako jeho (talentovanější a kreativnější) kolega dovolit sázet na jeden přístup neustále dokola... Batman v Superman tak zachraňuje především hrdinka mimo titul - Wonder Woman. S jejím nástupem na plátno film konečně nabývá pořádné grády a energii. Největším překvapením večera je však Ben Affleck. Ačkoli se jeho obsazení setkalo s kritikou, kterou lze srovnat snad jedině s tím, co nadcházelo po obsazení jeho předchůdce Michaela Keatona, stejně jako on svým kritikům dokázal, jak šeredně se mýlili. Je to právě Affleck a Gadot, kteří drží film nad vodou s třešničkou na dortu v podobě camea Justice League. TLDR: Nice try, Snyder, nice try... (Advance screening at TCL Chinese Theatres, Hollywood, CA; 24/03/2016; 3D IMAX Laser Experience)
  23. Ulice Cloverfield 10
    Ulice Cloverfield 10 (2016)
    4.5
    Výborný avšak nedotažený námět, který si přímo říká o srovnání s posledním Indianou Jonesem - další dlouho očekávané "pokračování", které nevypadá zas tak špatně... Dokud však nepřijde na hlavní zápletku filmu... Ale tak je to J.J., tak samozřejmě, že (jak by řekl klasik) "za všechno můžou mimozemšťani!" (Private screening)
  24. Viktor Frankenstein
    Viktor Frankenstein (2015)
    2
    Naprostý výsměch původnímu dílu Mary Shelley, úplná ostuda jejímu odkazu a absolutní úražka kohokoli, kdo kdy četl její román. Veškeré noční můry těch, kdo se nebojí knih, a mylné představy "chytrolínů", kteří o skutečném Frankensteinovi ví jen to, co jim Hollywood kdy nasolil pod nos (stvoření = zrůda, Frankenstein = šílenec aj.), se tu stávají skutečností... Napsat cokoli více by bylo plýtvání energie, které si však tento výtvor vskutku nezaslouží.
  25. Kde vládne zbraň
    Kde vládne zbraň (2013)
    2
    Na hodnocení většinou nedávám, ovšem u tohoto jsem měla udělat výjimku... "Zas tak hrozný to být nemůže, je tam přeci Ben!" říkala jsem si. Ale ono houby. Tohle je prostě přesně ten typ snímku, díky kterému vyhodíte dvě hodiny svýho života z vokna. A už vám je nikdo nevrátí. Nikdy. Jsou totiž fuč.
  26. Supergirl
    Supergirl (2015)
    6.5
    Pilot překvapivě o dost lepší, než trailer naznačoval. Přesto Supergirl nesahá ani po kotníky svým seriálovým bratrům. Zatímco Arrow udělá z jedněch z hlavních postav lesbičky, nikdo ani nemrkne. Arrow i Flash mají po svém boku ženské partnerky a superhrdinky, o Agents of SHIELD ani nemluvě, a nedělají z toho velké "haló", avšak jakmile se v National City objeví ženská hrdinka, tvůrci o tom musí mluvit alespoň třikrát během deseti minut... Supergirl je hodně daleko od super, jak se dalo očekávat, ale druhou šanci si zřejmě zaslouží...
  27. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    7.5
    Hvězdné války? Těžko říct. Nová sága pro novou generaci? Pravděpodobně. Velmi vydařené sci-fi? Rozhodně! Epizoda VII jsou epizopd IV a V smrsknuté do jednoho filmu a zrenovované pro dnešní diváky. Což je ironicky jak výhoda tak nevýhoda snímku. Síla se probouzí by jako samostatný snímek obstála na jedničku. Funguje i bez toho, aby kdokoli viděl předchozí trilogie, zatímco těm, co je viděli, nabídne výborné narážky. Avšak co nenabídne, je cokoli nového a skutečně inovativního. J. J. se drží zaručeného receptu,do kterého však místo pořádného záporáka obsadil otravného rozmazleného spratka s problémy se sebeovládáním (taková moc a tolik promarněného potenciálu!!), a do role hlavní hrdinky děvče, které tráví většinu svého času naříkáním... Bottom line: Film jako pokračování legendární ságy nepůsobí zrovna impozantně, jako samostatné sci-fi se však řadí do slušného nadprůměru.
  28. Legends of Tomorrow
    Legends of Tomorrow (2016)
    6.5
    Nejkomixovější seriál současnosti, který se svým duchem dá porovnat snad jedině se seriály 60. a 70. let... Pilot i druhý díl, bohužel, nemastný a neslaný, a v žádném případě se nedá srovnat se svými bratry Arrow či současnou DC jedničkou Flashem.
  29. Do posledního dechu
    Do posledního dechu (2016)
    9.5
    "To bylo strašidelnější než kdejaký horor!" Prohlásila po závěrečných titulcích jedna z divaček v kině. A měla pravdu. Jestli něco tenhle film dokáže, tak je to vtáhnutí vás na rozbouřené zimní moře, kde nezmůžete nic víc, než tajit dech. A uvědomíte-li si, že jde o zfilmování skutečného příběhu, tenhle pocit se ve vás ještě umocní. Velmi dobře utracených $11! ( RealD 3D)
  30. Daredevil
    Daredevil (2015)
    9
    V mnoha ohledech jsem si takto představovala Agents of SHIELD. Temnou, surovou atmosféru s hrdiny, kteří nejsou ani svatí ani vyloženě špatní. Prostě tak nějak uprostřed. Problémem Daredevila je však to, že si neuvědomuje, že jen toto nestačí a po třetí epizodě spadne do naprosté nudy plné zbytečného násilí a zdlouhavých monologů o tom, co a kdo komu patří, kdo je ten zlobivější a jak je tento svět nespravedlivý...NV druhé části série se však kolečka příběhu přeci jen trochu rozpohybují a seriál spíše než cokoli ze stáje MCU (na kteréžto narážky více než potěší!) začne připomínat ságu o Temném rytíři. Daredevil tak vytvoří krásně temný celek, který potěší i komiksové fanoušky, kteří více než rozmanitost a odlehčovací humor Marvelu preferují temnotu konkurentů z DC.
  31. Ex Machina
    Ex Machina (2015)
    1
    Ani nevím, proč vůbec nějaké procento dávám... Zřejmě proto, že jsem si vědoma toho, že holt existují i horší filmy...
  32. Avengers: Age of Ultron
    Avengers: Age of Ultron (2015)
    9.5
    Tak po tak ledové sprše, jakou mi drtivá většina recenzentů nachystala, jsem čekala zklamání. Avšak to se naštěstí nekonalo! Budme upřímní - je Age of Ultron lepší než tolik oslavovanájednička? Jistě že ne. Ta nastavila latku až příliš vysoko. Avšak jestli bych první díl ohodnotila na 130%, AoU je velmi solidních 95%. Marvel nám chtěl před Civil War holt představit až příliš nových postav a připomenout ještě více starých známých, což se na snímku muselo podepsat, i tak jde však o jeden z nejlepších komiksových filmů (nejen) současnosti, který beze sporu potěší každého fanouška! (Viděno: IMAX 3D)
  33. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    4
    Z nového Maxe dýchají osmdesátky z každého záběru... Což může vyhovovat starším ročníkům, já však místy přemýšlela, jak dlouho že jsem to u toho kinobaru byla a zda mezitím nenatočili Šíleného Maxe jakožto parodii na sebe samého...
  34. Fantastická čtyřka
    Fantastická čtyřka (2015)
    1.5
    Film, u něhož jsem se většinu času musela ptát, kdy se něco začne dít, abych se dočkala asi čtyřminutové akce a závěru, který jsme již viděli v Age of Ultron... Tohle je prostě jedno velké "Ne". Slavit mohou rodiče, kteří se na film vydají se svými ratolestmi, jelikož si konečně schrupnou... Hvězdičku navíc za vydařený vizuál a hudbu.
  35. Hitman: Agent 47
    Hitman: Agent 47 (2015)
    9.5
    Více akce, méně keců a konečně taky sexy. Takový je nový Hitman. Zatímco kritici si na filmu smlsli po velkém (film získal pouhých 8% na Rotten Tomatoes a 29% na metacritic), já jsem se zaradovala, že je tu po dlouhé době (čti: od Riddicka z roku 2013) konečně akční pecka, která se soustředí více na akci a méně na prázdné dialogy a tlachání o tom, kdo je tu větší padouch a kdo ovládne svět (čti: Gotham, Jupiter vychází a nespočet dalších)... A tak zatímco se "filmoví odborníci" předhánějí v tom, kdo ve filmu nalezne více nesmyslů, já se budu dále kochat nad touto oslnivou glorifikací násilí s dechberoucí kamerou a přepychovými futuristickými záběry.
  36. Rychle a zběsile 7
    Rychle a zběsile 7 (2015)
    9
    Akční pecka se srdcem i duší. Smála jsem se, brečela (dost), film prožila. A to je právě jedna z nejkrásnějších věcí na F&F - stárne se svými diváky. Doteď si přesně pamatuji, když jsem si první díl v řadě půjčila od spolužačky na VCD a zamilovala se do rychlých aut, efektivních honiček, silných holek a charismatických chlapů. A jak se měnil můj filmový vkus a sporťáky a honičky už prostě na celovečerní film nestačily, měnilo se i Rychle a zběsile. Tvůrci ví, že nemůžou opakovat jednu věc neustále dokola, a dokonale se dle toho zařizují. Zapomeňte na Postradatelné, tohle je ta pravá akční nakládačka! A pro ty, co se odvolávají na logiku a fyzikální zákony, těm bych doporučila, spíše než chodit do kina na hollywoodské blockbustery, zůstat doma a zapnout si Discovery Chanel... (Viděno: IMAX 2D)