Profilový obrázek

Lukreczia

Lucka Dlouhá
784

aktivní i pasivní fanynka filmu

Česká republika



    Čertoviny
    Čertoviny (2018)
    8
    Krásná, milá, dobře obsazená pohádka. Ať si kdo chce co chce říká dle mého názoru tady posledních pár let nejlepší pohádky točí pan Troška (a Jirka Strach), viz Čertova nevěsta 2011 a tyto Čertoviny.
    Bratři Lumièrové
    Bratři Lumièrové (2016)
    9
    "Film baví a obohacuje celý svět." ( a já dodávám v dnešní době v ideálním případě a s dobrým záměrem....) úchvatné, unikátní ...
    Hastrman
    Hastrman (2018)
    9
    Výborný scénář, skvělé dialogy, inteligence, humor, pěkné triky, charismatičtí a kvalitní herci, jako vždy excelentní Karel Dobrý a velmi dobrá Simona Zmrzlá, přirozený film, který pohladí duši a rozradostní srdce..... Navíc krásná hudba, zpěvy, přednesy, velmi dobře vybrané interiéry a především exteriéry. Celý film je v harmonii a posouvá opět a konečně kvalitu českého filmu zase tam, kam patřila a má patřit! Mám radost, že se v roce 2018 najde mezi kvalitou pochybnými filmy posledních pár let takový umělecký a přesto koukatelný skvost. ;)
    Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
    Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2018)
    7
    Je to tak ujetý, až je to dobrý. :D Opravdu jsem se celkem pobavila, taková oddychovka, dost to vypovídá spíše o mužích, než o ženách..... Normálně nečtu oficiální recenze, ale tentokrát jsem si jednu přečetla na novinky.cz a absolutně nesouhlasím s ničím zde psaným a už vůbec ne, že je hlavní hrdinka nesympatická hysterka. Naopak např. to, že nenarozené dítě mluví, mi přijde super a nápad jsem snad naposledy viděla v Kdopak to mluví.
    Jak básníci čekají na zázrak
    Jak básníci čekají na zázrak (2016)
    8
    Ach jo, takové to bylo celkem smutné a nostalgické. Jakoby platilo, že čím je člověk starší, tím méně žije. :( Na druhou stranu v poslední době celkem výjimečný film, kde se objevuje láska, vtip a pravda. Pro mě docela milé překvapení. Na to, že je to již šestka, tak to mělo aktuální děj a dobré i vtipné hlášky. Konečně taky hezká, mladá, šikovná herečka, která nepůsobí, když to řeknu slušně, lascivně!

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci