Zucie

Komentáře 15

Od nejnovějších
  1. Fargo
    Fargo (1996)
    8
    Dlouho mě žádný scénář TAK nepobavil :-D! Některé repliky bych si mohla pouštět stále dokola, jak jsou neuvěřitelně vtipné, realistické a padnoucí (policistka!). Výborní herci, výborné neotřelé záběry. Seriál jsem prozatím neviděla, ale určitě se chystám.
  2. Stranger Things
    Stranger Things (2016)
    9
    Výborná věc. Člověk až nevěří, že tento seriál vznikl v dnešní době (kde vzali tak padnoucí dětské herce??) Skvělý byl i konec, který dokázal několika momenty příjemně překvapit a navnadit nejen na případné další díly, ale také na znovu-shlédnutí (minimálně) Spielberga.
  3. Tohle je náš svět
    Tohle je náš svět (2016)
    7.5
    Film, který je mi velice blízký svým tématem, hereckým obsazením a vlastně i zpracováním, který ale výrazně ztrácí kvůli své schematičnosti. Opravdu je potřeba dávat "jejich" svět do kontrastu s právě TAKOVÝMI zástupci společnosti (zbohatlíci, přihlouplí puberťáci)? Opravdu by se otec rodiny tak snadno vzdal svého světa? Opravdu musí rebelující synek svým vzezřením - mezi ostatními hippie-dětmi - působit jako pěst na oko? Atd. atd.
  4. Správní chlapi
    Správní chlapi (2016)
    9
    Takhle dobře už jsem se dlouho u žádného filmu nebavila! Skvěle zahrané, skvěle napsané. Nicméně zůstává otázka, zda kouzlo filmu neodezní po prvním shlédnutí? Tvůrci hodně staví na překvapivých vyústěních situačních gagů a jakmile divák znovu nebude překvapen...?
  5. Kolonie
    Kolonie (2015)
    6
    První třetina vydařená (atmosféra 70. let, kostýmy, náhled na demonstrace), druhá třetina průměrná (je skvělé, že z podobného prostředí vznikl film, ale začínají se objevovat nudná schémata), třetí třetina těžce snesitelná - těch klišé a předvídatelnosti!!
  6. Kniha džunglí
    Kniha džunglí (2016)
    8.5
    Moc hezky zpracováno, pro milovníky přírody je návrat do reality opravdu těžký (jak bych tam chtěla žít s nimi!). Dějově snímek není ničím výjimečný (vizuálně ano), ale tento druh příběhu to podle mě ani nepotřebuje. Příjemně strávený večer. Věřím, že i 3D zde musí být zajímavé.
  7. Bez kalhot XXL
    Bez kalhot XXL (2015)
    5
    Ani z jedničky jsem nebyla nijak zvlášť odvařená, ale v porovnání s pokračováním je rozhodně lepší! Klasická zápletka "posledního bro-roadtripu", kde kucí (zdárně) řeší komplikace, aby se dostali ke svému cíli... který je nakonec stejně nudný a nenápaditý, jako zbytek filmu. Doufala jsem, že alespoň závěrečná vystoupení mi vezmou trochu dechu :-/.
  8. Spud
    Spud (2010)
    7
    Hezky se na to kouká, ale děj mě nikterak nezasáhl, jen tak proplynul okolo... Vyumělkované.
  9. Americký sniper
    Americký sniper (2014)
    7
    Na můj vkus tam mohlo být víc úvah, jestli vůbec mají Američané v Iráku, co dělat... Na druhou stranu - vzhledem k hlavní postavě chápu, proč tam nejsou. Bojovat, chránit "nejlepší zemi na světě", nic neřešit.
  10. Whiplash
    Whiplash (2014)
    8.5
    Skvělé, silné, na úžasně "vymodelovanou" tvář J.K. Simmonse bych mohla koukat ještě o dvě hodiny dýl (a živě vzpomínat na vlastní mladá léta v orchestru :-) ).
  11. Zmizení
    Zmizení (2013)
    7.5
    Silná atmosféra, skvělé herecké výkony (Gyllenhaal místy působí až psychoticky), nicméně nemůžu se ubránit dojmu, že né všechny části skládanky zapadly na své místo...
  12. Pořád jsem to já
    Pořád jsem to já (2014)
    8.5
    Film si mě získal tím, že se nesnaží být patetický - reálně zobrazuje, co se s člověkem a hlavně s rodinou děje v případě nemoci... (SPOILER) Jeden z blízkých příbuzných se "obětuje", ostatní dávají ruce pryč a žijí své životy dál.