whenry

Václav Jindřich

Komentáře 13

Od nejnovějších
  1. Holka na zabití
    Holka na zabití (1975)
    7
    Nemůžu si pomoct, na tenhle film mám prostě slabost. Zajímavá atmosféra, napětí střídá vtipná narážka, odlehčení. Atraktivní horské prostředí, slušná hudba, výborné herecké výkony Ilji Prachaře, Karla Augusty, Josefa Abrháma. A hlavně nostalgie...
  2. Podoba čistě náhodná
    Podoba čistě náhodná (1984)
    7
    Film sám o sobě a navíc v originálním německém znění není ničím, co by bylo nutné vidět opakovaně. Na téma dvojníků a výměny rolí toho přece bylo natočeno tolik... Jenže když tomuhle snímku dáte původní předrevoluční český dabing, kde v hlavní dvojroli exceluje Miroslav Moravec, pak se z tuctového filmu rázem stává nadprůměrná oddychovka!
  3. Happy end
    Happy end (1967)
    6
    Velice zvláštní film. Odvíjí se pozpátku, komentář Vladimíra Menšíka na to ovšem nebere ohled a vypráví příběh tak, jako by se právě vyvíjel. Přináší to celou řadu komických, ale i bizarních okamžiků. Nikdy by člověka nenapadlo, jak vtipné dokáží být dialogy ve chvíli, kdy odpovědi známe dřív než otázky. Slušný experiment, svým způsobem pozoruhodné dílko.
  4. Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    8.5
    Výtečný film. V moderním hávu a přesto se svěžím závanem starých dobrých bondovek ze 70. a 80. let. Roger Moore jako by konečně našel následovníka v Colinu Firthovi. Šarm a noblesu od bývalého agenta 007 převzal a ztvárnil dokonale. A když to všechno je ještě zarámováno do svižného a originálního příběhu, se skvělým hereckým obsazením, pak člověk odchází z kina s dobrým pocitem a vědomím, že to nebyl promarněný čas.
  5. Hodinový manžel
    Hodinový manžel (2014)
    4
    Nevím, jestli vkus českého diváka je vlivem hrůz natočených v uplynulých měsících a letech tak pokřivený, nebo jestli se na drtivé většině zdejší populace podepsala léta s televizí Nova a jejími nesmrtelnými estrádami, ale pokud bezmála s nadšením je přijímána i tato podprůmerná komedie, pak už je to alarmující. Vkus diváků je nevyzpytatelný, podle toho mého vkusu to prostě není. Jedinou sympatickou postavou byla Nina Divíšková v roli fanynky Dukly.
  6. Chlapectví
    Chlapectví (2014)
    5.5
    Forma zcela jednoznačně předčila obsah. Sebrat pár lidí a během třinácti let natáčet fiktivní příběh kombinovaný s jejich zcela opravdovým a přirozeným stárnutím je počin bezesporu obdivuhodný. Ale síla příběhu či sdělení je mizivá, osudy hlavních hrdinů nejsou natolik strhující, tudíž stopáž je čím déle tím méně snesitelná. Rád jsem Chlapectví viděl, ale jednou prostě stačilo.
  7. Nezvratný osud
    Nezvratný osud (2000)
    7
    Opravdu originální nápad. Nejsem příznivcem hororů a upřímně doznávám, že ve chvíli, kdy se Alexův největší kamarád Tod skláněl nad vanou, jsem zavíral oči... Viděl jsem i pokračování série, ale kvalit jedničky nedosáhly.
  8. Vrásky z lásky
    Vrásky z lásky (2012)
    4
    Nemůžu si pomoct, ani nostalgie v tomhle případě příliš nezafungovala a musím hodnotit spíš podprůměrně. Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý se po mnoha letech sešli zase spolu před kamerou, ale už staří, unavení, bez jiskry a bez zápalu. Takže pro mě dominantní postavou byla výtečná Taťjana Medvecká, vrchní sestra jako sekera :-)
  9. Nebezpečná rychlost
    Nebezpečná rychlost (1994)
    9
    Adrenalin jak má být. Ve výtahu, v autobusu, nebo třeba v metru. Vysoké tempo, skvělá akce, napětí, sympatičtí hlavní představitelé. Keanu Reeves a Sandra Bullock vytvořili ohromně koukatelnou dvojici.
  10. Láska na kari
    Láska na kari (2014)
    7
    Úžasně milý film, kde se to chutěmi a vůněmi jen hemží. Šéfka francouzské restaurace Helen Mirren toužící po druhé michelinské hvězdě je správná mrcha a přitom stejně sympatická, jako Manish Dayal, představitel indického kulinářského mistra Hassana. A to všechno rámuje velice osvěžující hudba z dílny A. R. Rahmana.
  11. Dým bramborové natě
    Dým bramborové natě (1976)
    9.5
    Pro tenhle film mám velkou slabost. Nejen proto, že se zde Rudolf Hrušínský vrátil po několika letech nucené pauzy a to jen díky tomu, že režisér František Vláčil si ho prostě prosadil... Vznikla syrová a přitom ohromně lidská a citlivá sonda do duší venkovských lidí, kam přijel vykonávat praxi doktor Meluzín unavený šéfováním pařížské kliniky i nároky vlastní manželky.
  12. Magický hlas rebelky
    Magický hlas rebelky (2014)
    8.5
    Retrospektiva skvělé české zpěvačky... Její životní osud, i když jakkoli složitý a posetý překážkami, je podaný bez zbytečného patosu nebo sentimentu. Pestrá mozaika s řadou ukázek jejích nejpopulárnějších písní.