gumoch

316

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Moravskoslezský, Opava, Česká republika



    Princezna zakletá v čase 2
    Princezna zakletá v čase 2 (2022)
    9
    Vyspělejší, promyšlenější než první díl. Bohužel je znát spěch, ve kterém tvůrci pracovali. V některých místech neseděly postsynchrony, někde mi vadily "odfláklé" efekty (oproti zbytku filmu, jinak jsou stále nad průměrem). Každopádně velmi příjemný film, sympatický rodící se svět, kterým se nechám rád dál překvapovat. Možná by nebylo od věci stáhnout stopáž o 10-15 minut pro ještě svižnější spád. Ten oproti jedničce dvojka bezesporu má a nešetří akcí už od začátku. Přerůstá nám to z pohádky do čistého fantasy, jen jsme teď někde mezi - pro malé děti to už úplně není, pro dospělé to bude nejspíš pořád dost přímočaré. Cítím z toho potenciál, vývoj je taky zřetelný, pokud se dočkáme pokračování, budu se na něj těšit.
    • herecké obsazení, kamera, hudba
    • délka
    Vyšehrad: FYLM
    Vyšehrad: FYLM (2022)
    8.5
    Úvodní část působí jako dva nebo tři sešité díly, které sází především na vtípky a gagy. Poté se rozjíždí příběh, který sice kopíroval klasické schéma (který film ne?), ale držel pohromadě a dával smysl. Upřímně nečekal jsem to - předpokládal jsem buď čirou srandu, nebo doják - naštěstí přišla sympatická kombinace obojího. Seděl jsem ve vyprodaném kině a několik replik přes smích celého sálu neslyšel. To byl asi účel - pobavit. A taky několikrát pěkně rýpnout do českého fotbalu, což umí perfektně. Jednoznačně doporučuju.
    Prvok, Šampón, Tečka a Karel
    Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021)
    8.5
    Kniha se mi četla skvěle a moc mě bavila - jen tak na úvod. Oceňuji, že Patrik Hartl některé momenty pozměnil, vypustil, přidal, aby film, jak sám řekl, překvapil i ty, kteří knihu znají. Občas filmu možná chyběl spád (především v druhé třetině), ale vyrovnal to velmi zdařilý závěr. Potěšilo mě, že to není jen pitomá řachanda a opravdu trošku nutí k nějakému zamyšlení. Ale i bez toho jsem se příjemně pobavil a nakonec i dojal. Doporučuji.
    Dámský gambit
    Dámský gambit (2020)
    9
    Nejen zázračná šachistka, ale i zázračný seriál, který vzniknul s něhou, pokorou a rozmyslem. Děkuju za tuhle skvělou minisérii, kterou jsem zhltnul během dvou dní a deseti online šachových partií, které jsem postupně odehrál vždy, když mě seriál debatou o nich navnadil. Velkou poklonu nejen představitelce hlavní postavy, ale taky za soundtrack. Ten je naprosto skvostný.
    Proč právě on?
    Proč právě on? (2016)
    9
    Asi hodnocení záměrně nafukuji, ale já jsem se prostě bavil. Nečekejte od toho, prosím, hluboké myšlenky nebo nějaké skryté sdělení, které spasí svět. Nejspíš jsem asi přesně cílová skupina (21 let), proto vyzývám všechny, kdo do ní patří taky, aby tomu dali šanci a někdy si to večer pustili, hezky s popcornem a vychlazeným pivem a užili si letní pohodu a (opravdu občas dost) ujetou zábavu.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci