Profilový obrázek

pitryx

Petr Pika
1 262

Jsem pouhopouhý konzument.

http://pitryx.proweb.cz
Zlínský, Zlín, Česká republika



    Červená tečka
    Červená tečka (2021)
    2
    Začínáme trapárnou a pokračujeme hádkou. Když pak hlavní hrdinka sdělí světu už stokrát ve filmu řečenou banalitu, měl jsem po chuti dokonale. Ale nebylo by ode mne fér to vypnout a udělit nulu. Takže jsem na to čučel dále. Děsně jsem se nudil, ale po hodině to chytlo šťávu, takže se to na tu dvacítku dostalo.
    Honeydew
    Honeydew (2020)
    0
    Já chápu, že film musí mít úvod. Seznámení s osobami, jejich psychologické profily a tak. Takže to tedy toleruji na těch prvních dvacet minut, eventuálně třicet. Ale když úvod trvá přes hodinu, tak je to i na mne moc. Tady je legrace to, že ani po té hodině se ničeho zvláštního nedočkáme. Možná se tam něco dělo, tedy náznakově, ale to už jsem byl v tom stádiu nudy, že mi to bylo nadobro fuk.
    Dick Whittington
    Dick Whittington (1993)
    0
    Dick Whittington V hospodě „U královského kapesníku“ pracuje mladý chlapec Dick. Má konflikt s hostinským, ale ujme se ho cestující, který zde zrovna je. Pak jde řeč o Londýně a cestující bere Dicka s sebou. Pak mladík pokračuje pěšky a najde v lese chaloupku s kočičím dědkem. Londýnem je Dick vysloveně zklamán. Náhodou však narazí na mladičkou Alici, která se za něj přimluví, aby mohl být u nich jako pomocník. Tak má tedy střechu nad hlavou, ale obě služebné ho zrovna rády nemají. On jednoho dne zachrání kočku, která se mu stane společnicí. Slečna Alice vypráví o námořníkovi a kapitánovi Fishovii. Dick prohlásí, že mu cestování po mořích závidí. Podle starého zvyku, když kapitán vyplouvá dávají mu lidi z domu něco na cestu, a on to pak prodá. Dick dává svou kočku. A je přemluven, aby plul s sebou. Jenže díky služebným prospí muže, který pro něj přišel. Kapitán Fritz v daleké cizině velmi výhodně prodá kočku vladaři. Takže přiváží Dickovi pořádné jmění... Tak hlavní hrdina bečí, že má furt smůlu, ale když má čekat posla který jej má přivést na loď tak jde v poklidu spát. Tolik toužil po cestování, ale v klidu si usne. No, dobrá, stejně jsem si nebyl jist, zda sleduji pravdivý příběh či pohádku. Mluvící kočka tam toho moc nenamluvila, takže čert ví, co to bylo za pokus. Byla to nuda, a kromě Zilvara z chudobince tu nikdo nezaujal. A poučení na závěr, ten, kdo je bohatý a má majetek, toho je třeba ctít. To říká na konci příběhu otec Alice. Tvl.
    Kříž u potoka
    Kříž u potoka (1937)
    4
    Jen za první půl hodinku se to dějově nehne kupředu. No, hlavně že se tam v jednomu kuse skřehotá a tancuje. Takže jde spíše o dokument se svatebními zvyky. Pak to sice nabere obrátky, ale ten první dojem tu je a kazí to skoro celé. Naštěstí se pak z toho všeho stane normální film a normálně nenormální vesnické drama. Jenže, ten začátek...
    Senzační prázdniny
    Senzační prázdniny (1967)
    9
    Klasický pan Funes s partou oblíbených herců, kteří jsou vidět i v dalších filmech s tímto excelentním komikem. Řada zamotaných situací jen nahrává bezpočtu gagů a veselých situací. O dabingu snad ani netřeba vůbec psát. Pan Filipovský je prostě naprostá mega hvězda. Opět hluboká poklona oběma mistrům.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1

    Oblíbení tvůrci