Profilový obrázek

gde

Komentáře 24

Od nejnovějších
  1. Medvěd
    Medvěd (2022)
    10
    Super gastro seriál s přesahem do mnoha vážných témat a složitosti vztahů.
    Všechny postavy seriálu jsou vymakané multidimenzionální postavy, což se opravdu moc nevidí. Geniální sound design. Umění předat a umocnit atmosféru na jedničku s hvězdičkou. Silný progres celou dobu. Masivně stresující díly v druhé serii jsou prokládané i těmi hlubokými. Hromada zasloužilých ocenění.
  2. Králíček Jojo
    Králíček Jojo (2019)
    8
    Docela pěkné osvěžení, kombinace humoru a vážného tématu. Herci i zpracování je super. Vtipy dobré, vedlejší kontext je drsný. Celkově mě to překvapilo, nečekal jsem že to nakonec bude tak dobré. Na Oscara? Jo je to povedený a odšktne si to spousty kolonek proč ho i získal.
  3. Irčan
    Irčan (2019)
    5.5
    Nevím čekal jsem o toho více, ano jsou tam známí herci, ale asi bych je už nechal v klidu, nejsou nejmladší a speciální efekty je dokonale neomladí. Takový popis života gangstera, dobrý ale nic výjimečného co by měl zaujalo abych se na to podíval znova.
  4. Ježek Sonic
    Ježek Sonic (2020)
    6.5
    Docela mě to překvapilo, na to jak to ze začátku vypadlo díky prvnímu traileru jako totálně fail, to nakonec byla oddychovka. Nic složitého, nic extrémně chytrého ale neurazí. Samozřejmě nejlepší byl Jim Carrey, který si vychutnal roli a krásně to zahrál.
  5. Banda
    Banda (2019)
    9
    Krásná ukázka seriálu, co je reakcí na dobu, kdy je všude až moc super hrdinů. Hrdinové jsou lidé, jsou zlí, jsou pokřivení. Založeno na dospělých komixech Vertigo, dokonce bych řekl, že seriál je v mnoho částech lépe dramatizován než samotný comic.
  6. Hon
    Hon (2012)
    8
    Taková klasická skandinávská jemně kriminálka. Dlouho jsem se nemohl donutit ke shlédnutí, ale nakonec to bylo super. Trochu citlivé, trochu seversky chladné, skvělá atmoskéra. Dobrý byl i konec. Opravdu na mě z toho dýchalo švédsko. Herecky povedené.
  7. Spider-Man: Daleko od domova
    Spider-Man: Daleko od domova (2019)
    8.5
    Za mě ideální pokračování v rámci MCU, uprostřed s překvapením. Rozumné, neurazí ničím, spíše potěší. Co do vývoje postav v pořádku, Praha udělala radost. Z pohledu tvorby trochu sázka na jistotu. Jsem rád, že budou pokračování, za mě asi nejlepší díl z této verze spidermana.
  8. John Wick 3
    John Wick 3 (2019)
    8.5
    Je to skvělý akční vyplach hlavy. Osobně bych dokonce i tak 10-15% akce ubral :D až tak moc ji tam je. Jinak akce na všechny způsoby, pejci, koníčci, různé prostředí, gunfu, pár narážek na Matrix a jiné firmy, pár dobrých vtípků. Bylo zde větší ohalení světa Johna Wicka než v 1-2. Realismus šel dost dolu. Co do hodnocení bych to dal asi těsně za jedničku, dvojka z mého pohledu byla o horší. Za mě pěkných 85% a mohu doporučit.
  9. Venom
    Venom (2018)
    6
    Když jsem na to šel jsem měl jsem smíšené recenze z okolí, moc jsem nečekal a proto jsme byl velmi mile překvapen. Taková pohodová oddechovka na večer. Tom Hardy je super. Nesmí v tom hledat ale více. Vizuál v pohodě, sem tam vtip. Hlavní enemy trochu nuda.
  10. Spider-Man: Paralelní světy
    Spider-Man: Paralelní světy (2018)
    10
    Za mě asi největší překvapení roku, výtečný vtipný animák, s vyladěným soutrackem a každou scénou. Osobně to jsem to viděl několikrát a jde se na to dívat pořád dokola, tolik tam je detailů. Doporučuji sledovat na 4k UHD bluray disku. Zašel bych na to podruhé ano. Doporučím, ano.
  11. Ready Player One: Hra začíná
    Ready Player One: Hra začíná (2018)
    6.5
    Jak člověk co přečetl knihu jsem byl s z toho principu zklamán, kniha se mi líbila moc, ale výsledek byl dobrý, ale ne výtečný. Dost je tlačeno na 3d. Pokud bych nečetl asi bych dál lepší hodnocení. Osobně jsem si myslel, že to nejde zfilmovat, takže s toho předsundku to dopadlo dobře.
  12. Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    10
    Povinost pro MCU fandy, celý film je dostatečně dlouhý ale i přesto nenudí. Každá postava si zde udělá svůj díl práce, což je někdy i trochu na sílu, ale oceňuji to že to je tak komplexní. Obecně mnohem lepší než infinty wars. Za mě je to super mix, všeho, jak akce, trochu dramatu, hodně emocí. Zašel bych na to podruhé ano. Doporučím, ano.
  13. Spider-Man: Homecoming
    Spider-Man: Homecoming (2017)
    7
    Na začátku filmu se mi líbila lehkost a hravost podání Spidermana, což mi z pohledu ke komixům sedí. Pozdější děj je docela slatanina, co je dobré, tak alespoň padouch má logický vývoj a osobnost a i smysl pro dělá to co dělá. Osobně je z toho hodně cítit, že to byl prostě film, udělejme mu brand po naší značkou aby do budoucna jsme ho mohli použít v skupinových filmech.
  14. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    6
    Osobně jsem byl z filmu rozpolcen. Líbila se mi jednička, která sovou novostí i vtipem působila velmi dobře, měla svůj jasný cíl. Za tím co děj dvojky je méně konzistentní a děj mě prostě nesedí. Ano muzika je dobrá, jsou tam skvělé scény, ale jako celek to prostě není na více jak 60%.
  15. Logan: Wolverine
    Logan: Wolverine (2017)
    9.5
    Velmi oceňuji posun z čistého komixu do westernové story. I z ohledem na okolní super hrdinské filmy je dobré posunutí tímto směre a připomenutí, že existuje život. Díky ostatním filmů, které jsou pro mladší publikům sám film pak krásně vyniká. Jsem rád za to, že to i působí jako rozloučení s wolferinem a co je dobré, tak i velmi důstojné.
  16. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    9
    Když jsme šel na předpremieru s Kinobox, bál jsem se možného klišé v podobě resetu serie, že výsledek bude tomuto faktu velmi silně podřízen. Osobně jsem však byl mile překvapen. Děj byl neobsahoval hluchá místa. Jako fanoušek X-men jsme nepotkal žádnou razantní novinku, děj, který bych nechápal nebo postavy, které bych neznal. Uznává že člověk, který by viděl tento film jako první z celé serie by byl dokonale zmate :). Další čeho jsem na tomto filmu bál bylo, že by mohl být stejnou fraškou jako byl Wolferine, což díky lepšímu ději, vyššímu budgetu se také naštěstí nestalo. V celku musím film hodnotit velmi kladně. V kině bylo vidět, že je hodně filmových fanoušku, většina počkala na after credits scene. Bylo úsměvné slyšet, "Hele, to je ten prďola, co je ve hře o trůny"
  17. Blade Runner
    Blade Runner (1982)
    8
    I po více než dvaceti letech stále mladá, svěží a novátorsky vyhlížející sci-fi, která neztratila nic ze své působivosti. Scottovo vizuální vidění, podpořené Vangelisovou hudbou, však plně přebíjí obsah, který je ve své podstatě až příliš jednoduchý a za filozofii bych jej rozhodně neoznačil, stejně tak jako nespatřuji moc oduševnělé romantiky ve vztahu Deckarda s Rachael – mnohem více na mě zapůsobil démonický Roy Batty jehož proslovy o zážitku ze žití ve strachu a slzách v dešti ve mně rezonovaly po zbytek filmu. Filmový kult pro fajnšmekry, pro mě nevšední zážitek po dvouleté odmlce, která propříště už tak dlouhá zřejmě nebude.
  18. Duna
    Duna (1984)
    8.5
    Ano ano, dá se vzdechnout nad rozdíly mezi filmem a předlohou a technickou stránkou filmu, zalomit rukama nad zježeným Stingem a vyvrátit zraky nad tím, že při pohledu na obočí mentatů by Brežněv zařval a letěl by se schovat. Jenže na to, že tenhle snímek má více než dva křížky na krku, si holt musíme zvyknout a akceptovat, že digitální animace tu nebyla odjakživa. Pak se ta jízda na červu snese víc než dobře a když šaj-hulúda kočíruje David Lynch, hned je všechno jinak. Frank Herbert byl blázen v tom nejlepším slova smyslu a nikdo jiný než blázen podobného formátu by Dunu nemohl natočit a zachovat když ne přesnou předlohu, tak jejího ducha. Tahle dávka koření byla ďábelsky silná
  19. Strážci – Watchmen
    Strážci – Watchmen (2009)
    9
    Komplexní, eRková a inteligentní komiksová bomba. Docela se divím těm řečem o složitosti filmu, dokonce jsem měl strach, že se v tom budu ztrácet, protože Mooreovou předlohou jsem netknutý. No ale nakonec jsem žádné problémy neměl, a nebude je mít nikdo, kdo je schopen film pozorně sledovat
  20. Enderova hra
    Enderova hra (2013)
    9
    Překvapivě víceplánové, skvěle zahrané, technicky úchvatné, škoda mírné uspěchanosti, díky které film občas působí nepříjemně povrchně.
  21. Repo Men
    Repo Men (2010)
    5
    Brutálně inscenovaná akce, moře krve a vynikající závěr. Jinak je bohužel 32 milionů v ropzpočtu znát. Slabší výprava, křečovité kulisy apod. Děj mne moc nebavil, ale sledovat dravce Lawa s noži je zážitek, který se jen tak nebude opakovat. Děj je originální tak ze třiceti procent. Jinak je to mix Uprchlíka a Minority Report. Bohužel ani k jednomu se to kvalitativně neblíží, ale už jen pro tu akci minimálně stojí za to si tuhle věc sehnat a v rychlosti proletět.
  22. Moon
    Moon (2009)
    7
    Skvělý sci-fi film. Chvilku po začátku jsem se začal trochu bát, že to, co je bystřejšímu divákovi okamžitě jasné, bude použito jako šokující pointa celého snímku, na tvůrci naštěstí tak naivní nebyli. Moon tak nabízí opravdu inteligentní příběh, oku lahodící záběry, vynikající (a chytlavou - ještě teď mi ta melodie furt zní v hlavě) hudbu a i emočně silné scény. A všechno dohromady to dává unikátní podívanou.
  23. Gattaca
    Gattaca (1997)
    7.5
    Tak trochu jinak pojaté sci-fi. Žádná moc vzdálená budoucnost, v rámci žánru poměrně civilní a obyčejný příběh, výborná hudba a zajímavá komorní atmosféra. Sympatické herecké obsazení jenom podporuce celkově příjemný pocit z filmu jako celku. Takovéhle jednoduché, minimalistické a přitom inteligentní sci-fi se bohužel moc často nevidí.
  24. Elysium
    Elysium (2013)
    7
    Režisérův předešlý District 9 byl docela dobrý.Ale zásadní vadou Elysium je tupý scénář, psaný bez rafinovanosti, momentu překvapení, v podstatě čehokoliv, co by stálo za vidění. Tuctový, primitivně přímý, byť efektně natočený blockbuster. Forma, která absolutně vytěsňuje obsah.