Llucinka

411

Mám ráda filmy :)

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Smrt a život Charlieho St. Clouda
    Smrt a život Charlieho St. Clouda (2010)
    6.5
    Dost jsem byla zvědavá na výkon uhlazeného fešáka Zaca Efrona v tomto čistě dramatickém díle a klobouk dolů, jak se dokázal transformovat z miláčka střední školy do kluka z venkova s pohnutým osudem. Děj není asi úplně stravitelný pro každého, je to vlastně dost ponuré od začátku až do konce, ale film je to vcelku krásný.
    Než přišla bouře
    Než přišla bouře (2018)
    5.5
    Film podle skutečné události, který dokáže asi někoho vzít za srdce a vůbec bych se nedivila. Bohužel dojem dost kazil český dabing, takže určitě doporučím původní znění. Pan režisér drží diváka rozkročeného na dvou dějových linkách, které se postupně protnou a zároveň celkem solidně servíruje beznaděj a blouznění.
    Zkus mě rozesmát
    Zkus mě rozesmát (2011)
    6
    Popravdě mě to mile překvapilo. Film s Adamem Sandlerem není můj šálek, ale tenhle snímek je celkem milý. Samozřejmě od začátku známe zápletku a vyústění, samozřejmě tu je řada rádoby vtipů, prdění a krkání. S přimhouřením oka a se sklenkou v ruce je to celkem příjemná oddychovka po náročném dni.
    Kill Bill 2
    Kill Bill 2 (2004)
    9
    Parádní zakončení. Dlouhá cesta k pomstě zastřelené nevěsty končí a já tleskám ve stoje. Tohle je prostě promyšlený příběh plný krve, drsných hlášek a padouchů. Moc se mi líbil Bill. To byl sice největší h*jzl, ale pořád charizmatický. Obsazením Davidem Carradinem udělal Tarantino z Kill Billa epický zážitek.
    Kill Bill
    Kill Bill (2003)
    9.5
    Mezi Pulp Fiction a Kill Billem je nějakých deset let. Zhruba. A já pořád nevím, který z těch filmů mám radši. Styl vyprávění je u Billa zase o něco dál. I díky skvělé hudbě a kameře. Akční scény s meči jsou také famozní. Prostě Tarantino v "nejlepších letech".

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci