Profilový obrázek

jitkana

Jitka V

Komentáře 10

Od nejnovějších
  1. Kameňák
    Kameňák (2003)
    První z mnoha Kameňáku je ještě koukatelný. Nápad natočit film z vtipů je originální. Bohužel originální pouze pro první díl. Ostatní díly jsou už velmi slabé. Příběh prvního dílu je přijatelný, i když občas už dost na hranici vkusu. Některé scény moc přehrané.
  2. Zatím spolu, zatím živi
    Zatím spolu, zatím živi (2010)
    9
    Akční komedie v čele s působivým Tomem Cruisem a Cameron Diaz, která se náhodně připlete. Většina scén (hlavně akčních) je dobrá, nicméně je tam i dost scén, bez kterých by se film obešel. Hezké záběry z různých koutů světa film oživují. Vtipné hlášky, romantické i akční scény... příjemný odpočinkový film
  3. Babičky dobíjejte přesně!
    Babičky dobíjejte přesně! (1983)
    8.5
    Pěkná a veselá sci-fi komedie, která ukazuje, kam by až dokázala zajít moderní doba. Skvělé zahradné role robotických babiček. Dost drsný konec, kdy se péče babiček o rodinu trochu zvrtne. Dobře vybraní herci do hlavních rolí Kolářová a Labus! Ve finále zjištění, že není nad vlastní a živé babičky :-)
  4. Slunce, seno a pár facek
    Slunce, seno a pár facek (1989)
    10
    Troška opět nezklamal, suprová letní komedie, která pokaždé zvedne náladu a neokouká se. Poslední část, kdy se organizuje veselka je sice trochu přehnaná, hlavně závěrečná scéna, kdy se každý fackuje s každým, je už trochu moc. Stejně tak úvodní scéna, kdy se na cestě potká Blažena s Milunou by se dala udělat bez výbuchý a samopalu... nadsázka je nadsázka.
  5. Slunce, seno, jahody
    Slunce, seno, jahody (1983)
    10
    První a řekla bych nejlepší ze všech 3 dílů. Klasická lidová, letní komedie, na kterou se člověk může dívat stále dokola. Režisér vsadil na vesnický humor a tím, že obsadil neherce, kteří hráli role ze života se s nimi každý člověk může ztotožnit. Některé scény jsou dost přehnané, ale bez toho by tato trilogie nebyla tak dobrá. Hlášky, které zlidověli, používáme všichni dodnes :-)
  6. Slunce, seno, erotika
    Slunce, seno, erotika (1991)
    9
    První část, když se ti vyvolení vydávají do Itálie je ta lepší - dobrá část. Klasický příběh, kdy vesničani vyjednou za hranice okresu, zde rovnou za hranice státu je velmi vtipná. Bohužel druhá část, kdy se děj vrací do Hoštic je slabší a těžko se vtipem vyrovná prvnímu a druhému dílu. Nicméně i třetí díl obsahuje nesmrtelné hlášky, které zlidověly a používáme je do dnes.
  7. Smrtonosná past
    Smrtonosná past (1988)
    9.5
    Klasika, s úžasným, mladým Brusem Willisem. Hodně dobrá zápletka, u prvního dílu ještě nebyl jasný konec. Jako u všech ostatních, kdy John zachrání všechny, všechno a v posledních dílech většinou zachrání celý svět.