Lemmy01

337

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Gran Torino
    Gran Torino (2008)
    10
    Clint Eastwood je jenom jeden a zraje jako víno. A jako starý pán strká mnohem mladší a ambicióznější filmaře "do kapsy". Gran Torino je lehce melancholický film se sociálním přesahem, zasazený do prostředí chudšího amerického předměstí a "reálně" zobrazuje život potomků místních asijských imigrantů; ale dotýká se mnoha dalších témat.
    Terminátor 2: Den zúčtování
    Terminátor 2: Den zúčtování (1991)
    10
    James Cameron a Arnie na svém "peaku". Vynikající akční filmařina v kombinaci s jinak mírně prkenným herectvím, které zde naopak není na škodu a více definuje postavu. Díky trikům a rozvržením scén jde o film, které bude zmiňován i v budoucnosti (možná i hodně daleké, pokud stroje nepovstanou a nerozpráší nás na prach :)).
    The Dirt
    The Dirt (2019)
    7.5
    Od filmu The Dirt nikdo nic moc neočekával... průměrný trailer, který nic moc neslibuje a kapela, kterou už nikdo moc neposlouchá, pokud o ní vůbec kdy slyšel. Došlo ale k filmovému překvapení: The Dirt funguje po všech stránkách (mimo příběhové části, která v druhé polovině lehce pokulhává) jako hodně solidní hudební film/komedie, díky které se opět rozjel zájem o pecky Mötley Crüe (a kapele tak přistáli zase nějaké chectáky na účet :)).
    Tohle je náš svět
    Tohle je náš svět (2016)
    9.5
    Tohle je náš svět je výtečná filmařina, která strukturou (a nejspíš i rozpočtem) spadá pod nezávislé filmy. Vigo je zde skvělý a jeho Oskar je víc, než zasloužený. Film rozehrává hodně existencionálních myšlenek, nejen pro ty, kteří jsou nakloněni "jednoduchému" životu.
    Temný rytíř
    Temný rytíř (2008)
    9.5
    Temný rytíř je dosud kvalitativně nepřekonaný film z komiksového prostředí. Záměrně neuvádím "komiksový film", protože nejede podle klasického scénáře aktuálních komiksových filmů. Jde o inteligentní filmařinu s výbornými hereckými výkony (Hardy skvělý i za maskou).

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+36