Profilový obrázek

jvempire

Jirka

Komentáře 340

Od nejnovějších
  1. Kong: Ostrov lebek
    Kong: Ostrov lebek (2017)
    7
    Kong: Ostrov lebek je zajímavý film. Není to úplně špatné, je fajn že autoři postupují vlastní cestou a nejde o x-tý remake stejného příběhu. Film spoléhá hlavě na akci která není špatně udělaná. Zasazení do nového monster univerza ale v tuto chvíli dává naději spíš do budoucna.
  2. Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    8.5
    Závěr ságy se nese v jiném duchu než Infinity War. Oceňuji že nejde o prodloužení předchozího filmu, ale má vlastní tempo a náladu. Velká délka uteče jak voda a návraty ke starým postavám jsou sympatické. Za mě jde o jedno z povedenějších zakončení dlouhých sérií.
  3. Avengers: Infinity War
    Avengers: Infinity War (2018)
    8.5
    Začátek vyvrcholení tří fází Marveláscké ságy je opravdu epický. Dočkáme se vtipných hlášek, epické bitvy a povedeného konce, který nechává krásně otevřený konec. Film dobře zvládá práci s velkým počtem postav, každá má rozumné množství prostoru, takhle by to mělo vypadat.
  4. Labyrint: Útěk
    Labyrint: Útěk (2014)
    7
    Další film s obdobnou tématikou. Parta puberťáku musí něco řešit. Zpracování a prostředí naštěstí docela zaujme. Film se rozhodně nechá vidět a nenudí i když nejde o žádné veledílo. Proti knižní předloze je bohužel ochuzen o mnoho důležitých detailů, což filmu dost škodí.
  5. Blade Runner 2049
    Blade Runner 2049 (2017)
    8
    Pokračování kultovního snímku po opravdu dlouhé době. Na film jsem šel s obavami, ale z kina odcházel spokojen. Je důstojně navázáno na předchozí snímek a i když nejde o tak originální počin, rozhodně ho mohu jen doporučit. Zpracování i herecké výkony jsou na vysoké úrovni.
  6. Sněhulák
    Sněhulák (2017)
    6
    Zajímavý film podle knižní předlohy známého severského autora. Bohužel ani Sněhuláka ani jiné Nesbovi knihy jsem nečetl, takže nemám srovnání s originálem. Takhle samostatně jde o průměrný film ve stále ještě netradičním prostředí. Zápletka je povedená, ale zpracování detailů nic moc.
  7. Pasažéři
    Pasažéři (2016)
    8
    Moc jsem od filmu nečekal, ale byl jsem velice mile překvapen. Příběh sice není originální, ale je kvalitně zpracován. Herecké výkony jsou kvalitní, což je pro film s málo herci klíčové. Efekty a především loď jsou opravdu super. Především jedna scéna mě fakt dostala.
  8. Anděl Páně 2
    Anděl Páně 2 (2016)
    7.5
    Jedno z mála pokračování, které dostálo kvalitám prvního dílu. Některé části jsou sice vpodstatě okopírované z jedničky, ale na zábavnosti a koukatelnosti to nic neubírá. Nový příběh je poutavý a na první zkouknutí i nečekaný. Rozhodně všem doporučuji.
  9. Anděl Páně
    Anděl Páně (2005)
    7.5
    Velice povedená česká pohádka s mnoha nápady. Postavy anděla i čerta jsou zábavné a skvěle zahrané, obzvláště čert je bezva. Představení fungování nebe je pro dnešní mládež také velice vhodné. Rád se na tuhle pohádku podívám kdykoli znovu a mnoho lidí z okolí také.
  10. Rogue One: Star Wars Story
    Rogue One: Star Wars Story (2016)
    9
    První spin-off film ze světa Hvězdných válek. Jsem velký fanoušek a velmi jsem si oblíbil i původní EU dnes Legends. Nová linie od Disney a epizoda VII mě opravdu nenadchly. Rogue One je ale fan servis, který mě potěšil. Je to film pro fanoušky a bavil jsem se celou dobu výborně.
  11. Assassin's Creed
    Assassin's Creed (2016)
    5.5
    Film podle série her od firmy Ubisoft. Bohužel zpracování není nejlepší. Mnoho fan filmů implementuje akční pasáže mnohem lépe a dynamičtěji. Dějově jde také o velice průměrný film, ale výhodou je, že se neztrácí ani lidé co hry nehrály. Bohužel nejde o žádný zázrak.
  12. Hranice nemožného
    Hranice nemožného (2008)
    7.5
    Velice zajímavý seriál, něco mezi Akty X a Krajními mezemi. Sympatické hlavní postavy a postupný vývoj hlavního děje. Na rozdíl od seriálu Ztraceni je vyvážený počet otázek a odpovědí. Nápady na jednotlivé epizody jsou v rámci možností originální a zábavné.
  13. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    4
    Třetí díl je v podobném duchu jako první dva. Jako sci-fi jde o průměrnou podívanou a áčkovými efekty. Jako Star Trek jde opět o velký propadák. Styl filmu i příběh jako celek nemají s atmosférou předchozích Star Treků nic společného. Z nové trilogie je zatím nejlepší druhý díl.
  14. Pevnost Boyard
    Pevnost Boyard (1990)
    7.5
    Tahle soutěž mě jako malého strašně bavila. Nápadité disciplýny, úžasná znělka a zajímavé prostředí. Moderní soutěže podobného typu prostě něco postrádají. Splolečně se Stopami Xapatanu zapsané v mých vzpomínkách. Baví mě to překvapivě i po letech. Mám hold rád 80. a 90. léta.
  15. Copak je to za vojáka
    Copak je to za vojáka (1987)
    8
    Pro mě jeden z nejpovedenějších českých filmů. Skvělé vtipné hlášky a povedyný hon na paragány mě vždy dobře pobavý. Herecké výkony Langmajera a Rodena na špičkové úrovni. Ve filmu je opravdu jak komunistická tak vojenská propaganda, ale nejde o nic co by bránilo si film užít.
  16. Far Cry
    Far Cry (2008)
    3.5
    Hra Far Cry patří mezi populární a osobně ji považuji za velmi povedenou na svou dobu. Příběh ale nebyl nic moc. To bohužel platí i pro film. Jde o velice nepovedený snímek na kterém se velice těžko hledá něco pozitivního. Bohužel i na Uwa Bolla jde o podprůměr.
  17. Pixely
    Pixely (2015)
    8
    Film je objektivně tak na 60%, ale pro mě má obrovskou nostalgickou hodnotu. Ty staré hry a jejich moderní a zajímavé zpracování mě vždy strašně potěší. Film je plný fórků a narážek na dobu jejich vzniku. Pokud jste se tlačily v maringotkách u automatů dejte filmu rozhodně šanci.
  18. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    7
    Film je proti většině produkce podle komiksů DC povedený. Drží si dobré tempo, je zábavný, fórků je akorát. Herecké obsazení se povedlo. Proti filmům od Marvelu stále něco chybý, ale je to rozhodně krok smrávným směrem narozdíl od dvou předchozích (Muž z oceli, Batman vs. Superman).
  19. Gorily v mlze
    Gorily v mlze (1988)
    8.5
    Úžasný film, který vypráví velice silný životní příběh Dian Foessey. Na sledování je třeba mít klid a náladu, jde rozhodně o těžší snímek. Nádherná Afrika a skvěle zachycený život goril. Film by měl vidět každý koho téma alespoň trochu zajímá. Výkon Sigourney Weaver opět skvělý.
  20. Krotitelé duchů II
    Krotitelé duchů II (1989)
    7.5
    Pokračování legendárního filmu nemá takové kvality, ale pro mě osobně je lepší. Především proto že jsem ho dříve sledoval častěji. Opět skvělé hlášky, dobré herecké výkony a zábavná jízda. Efekty v dnešní době už nic moc, ale hudba stále výborná. Trochu přehnaná megalomanie.
  21. Krotitelé duchů
    Krotitelé duchů (1984)
    7.5
    Legendární film Krotitelé duchů mám rád od dětství. Ve filmu jsou super hlášky, super duchové a neotřelý vtip. Jde o jeden z filmů na který se rád kdykoli podívám ale nové diváky dle mých zkušenností dnes už nezaujme. Jde ale o klasiku takže rozhodně doporučuji.
  22. Sanctuary
    Sanctuary (2008)
    9
    Seriál patří k mým nejoblíbenějším. Super nápad, který se neomrzí po celé 4 sezóny. Na začátku slabé technické provedení vyplívající z toho, že šlo původně o webizody. Ale nelekejte se zlepší se to. Pro fanoušky Hvezdné brány mnoho známých tváří a narážek.
  23. Den nezávislosti: Nový útok
    Den nezávislosti: Nový útok (2016)
    7.5
    Poměrně podařené pokračování od režiséra původního dílu Dne nezávislosti Rolanda Emmericha. Film má podobnou atmosféru, dost původních herců a dobrý pokus o dobový humor. Je to celé větší, epičtější a monumentálnější. Má to své mouchy ale jde o příjemnou vzpomínku. Jsem zvědav na pokračování.
  24. Den nezávislosti
    Den nezávislosti (1996)
    8.5
    Povedený sci-fi film, který sledujete a perfektně se u toho bavíte. je v něm akce, humor a dobří herci. Goldblum je ve skvělé formě a ostatní nejsou moc pozadu. Efekty jsou na svou dobu velice kvalitní. Příběh je správně monumentální a epický i když samozřejmě nijak hluboký.
  25. MASH
    MASH (1970)
    8
    Film má velice specifickou atmosféru a zajímavý způsob humoru. Viděl jsem ho později než slavný seriál (jeden z mých nejoblíbenějších), ale přesto ho na rozdíl od mnohých nezavrhuji. Podle mého nelze oba počiny srovnávat mezi sebou, protože každý se snaží realitu vykreslit odlišným způsobem.
  26. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    8
    Marvel stále udržuje kvalitu svých filmů na vysoké úrovni (samozřejmě pokud máte rádi akční komiksovky). Velký počet postav a mnohé nové dělají z tohoto dílu zběsilou jízdu, ale režie to zvládá udržet přehledné. Nový Spider-man vypadá dobře. Rozhodně doporučuji.
  27. X-Men: Apokalypsa
    X-Men: Apokalypsa (2016)
    7.5
    Film je standardní X-Men, který v rámci série ničí nevyniká, ale ani nedělá ostudu. Po celou dobu sledování jsem se bavil. Mám raději starou partu, ale jde spíše o zvyk nový herci si rozhodně ostudu nedělají. Jsem velice zvědav kam se tato série posune dál.
  28. Série Divergence: Aliance
    Série Divergence: Aliance (2016)
    8
    Slušné zakončení série, které se bohužel liší od knižního zpracování Veroniky Roth. Mnoho věcí je překroucených a některé zůstanou nedořešené. Herecké výkony a zpracování filmu si drží úroveň předchozích dvou snímků. Film si ale rozhodně ostudu neudělá.
  29. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    7
    Průměrná komiksovka, která podle ukázek vypadala zajímavěji než nakonec byla. Největším pozitivem filmu byla přítomnost Wonder Woman a přísliby budoucí týmovky. Samotné střetnutí hlavních hrdinů nijak nezaujme. Komiksové filmy od Marvelu se tímto snímkem nemusí cítit ohroženy.
  30. Lovec: Zimní válka
    Lovec: Zimní válka (2016)
    7
    Povedenější než první díl, bylo to více temné a více fantasy než první díl který byl spíš pohádka. Nepřítomnost sněhurky tomuto filmu docela prospěla. Film mohl být klidně delší nebo omezit počet dějových linek, protože se všem nedostane dostatečné pozornosti.
  31. V hlavě
    V hlavě (2015)
    6.5
    Běžný animák dněšní doby s dobrou myšlenkou a pěkným zpracováním. Nenadchne ani neurazí. Animace je na špičkové úrovni. Film je trochu smutný, ale odráží skutečný svět. Pro rodiče: určitě doporučuji sledovat s dětmi, byla by škoda kdyby to braly pouze jako běžnou pohádku.
  32. Dracula
    Dracula (1931)
    7
    Klasický hororový snímek dnes už musíme brát s ohledem na jeho stáří. Jde spíše o zfilmovanou divadelní hru a to i výkony herců. Film představuje upíry v jiném světle než je dnes běžné. Napětí a strach už dnes asi nevzbudí, ale přesto umí budovat atmosféru.
  33. Casablanca
    Casablanca (1942)
    8.5
    Film si rozhodně zaslouží svou pověst. Příbeh je plný překvapení a zvratů. Udivila mě kvalita obrazu u tak starého snímku. Herecké výkony jsou na vysoké úrovni. Nečekaně velká romantika až do poslední minuty. Doporučuji všem jde o snímek, který by měl vidět každý fanoušek filmů.