Profilový obrázek

evana

Eva Janysova
685

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Man Up
    Man Up (2015)
    7.5
    Oddechová romantika, která je sympatická v tom, že obě hlavní postavy jsou vlastně looseři, kteří nevědí co se sebou a se svým životem. Simon Pegg je zárukou kvality a humoru a dobře vybraná Lake Bell mu statečně sekunduje. Nechybí sladký předvídatelný happy end, který v téhle bláznivé komedii nevadí a ani neurazí.
    5 to 7
    5 to 7 (2014)
    8
    Tak trochu jiný romantický film postavený hlavně na zajímavých dialozích. Hlavní ženská postava měla opravdu kouzlo. Sympatický, milý film, u kterého to už už vypadá, že zase směřuje ke klasickému filmovému klišé a happy endu, ale nabere nakonec úplně jiný směr a o to víc je to pak celé uvěřitelnější a realističtější. Trochu sentimentální, trochu smutné, ale zůstane v konečném výsledku dobrý pocit. Bod k dobru i za soundtrack.
    Z for Zachariah
    Z for Zachariah (2015)
    7.5
    Minimalistické postapokalyptické drama, milostný trojúhelník, který táhne především výkon Chiwetel Ejiofora a jeho charakter postavy. Jeho postava je celou dobu paradoxně nejsympatičtější z těch tří. Celý film má zvláštní znepokojivou atmosféru, která pomalu, nenápadně ale jistě graduje. Děj i dialogy o víře a Bohu nutí diváka v průběhu přemýšlet nad lidskostí, morálkou a přirozenými vlastnostmi člověka za nestandardních okolností v extrémním prostředí. Závěr filmu to ještě několikrát důrazně podtrhuje.
    Final Girl
    Final Girl (2015)
    4.5
    Jediný kladný bod má tenhle film za vizuál. Hezky se na to kouká, ale celé je to tak nějak prázdné a chybí tomu atmosféra, děj a nějaký spád. Abigail jako mrštná trénovaná vražedkyně byl trochu přešlap a do téhle role nějak vůbec nezapadla.
    Mocnější než slova
    Mocnější než slova (2013)
    6.5
    Od prvního záběru bylo jasné, že film bude hrát na city a když k tomu ještě přičteme, že je to vše na základě skutečné události, je to jasné. Ono si stačí přečíst jen obsah a každému je jasné, co to bude za film, takže žádné překvapení. Herecké výkony jsou průměrné, hlavní hrdinka byla sympatická, zbytek obsazení takový průměr. Film je plný rodinných objímaček v kruhu, na mě jich tedy bylo až příliš, uff. Taková průměrná citová ždímačka, která se dá celkem dobře sledovat.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+13

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+40