Profilový obrázek

hofmi

Tomáš

Komentáře 78

Od nejnovějších
  1. Špunti na vodě
    Špunti na vodě (2017)
    8
    Něco na způsob "s tebou mně baví svět" Bavil jsem se celý film. Dobré herecké obsazení a vtipné dialogy. Na klasiku to sice nemá, ale určitě je to jedna z mála povedených českých komedií. Suchý humor a velmi dobré herecké výkony. Byl jsem velice spokojený a mohu jen doporučit
  2. Špindl
    Špindl (2017)
    2.5
    Podle ukázek jsem čekal alespoň trochu vtipných scén, ale dost mně film zklamal spíše než vtipný je trapný. Na film jsem šel na doporučení syna. Již v polovině jsem litoval.Asi pobaví náctileté, ale starší generaci určitě ne. Film se tvůrcům vůbec nepovedl.
  3. 7 životů
    7 životů (2017)
    4
    Prvotní nápad asi ne uplně domyšlený do detailu. Nejhezčí z celého filmu byli asi upoutávky. Děj samotný už pak nijak napínavý. Hlavní hrdinka není úplný ideál krásy a nelíbila se mi ani v akčních scénách. Za mne se film moc nepovedl a už vůbec ne jako sci-fi žánr.
  4. Kong: Ostrov lebek
    Kong: Ostrov lebek (2017)
    5.5
    Jak jsem se někde dozvěděl (sám jsem knihu nečetl) je film asi nejblíže původnímu příběhu. Moc se mi to nezdá, ale budiž. Herecké výkony ani takto udělaný příběh neoslnili, ale některé akce a stejně i filmové efekty se moc líbili. Celkově spíše průměr, snad pokračování bude aspoň o chlup lepší.
  5. Kačenka a strašidla
    Kačenka a strašidla (1992)
    8
    Další z moc hezkých pohádek. Duchové děti neděsí, ale pobaví a herecké výkony strašidýlek i vesničanů jsou excelentní. Tohle nám můžou všichni jen závidět. Pokračování se už bohužel tolik nepovedlo, zjevně jen pokus vydělat další peníze bez výrazného scénáře a nápadu.
  6. ...a zase ta Lucie!
    ...a zase ta Lucie! (1984)
    7.5
    Suprová komedie s formeláky. Prima zábava pro malé, velké i všechny ostatní velikosti mezi :) Tohle umíme udělat opravdu jen u nás, kam se hrabou americká studia, které podobný film vytvoří jen za těžké miliony a nesahá našemu ani po kolena. Dětští herci jsou taky bezva.
  7. Dannyho parťáci
    Dannyho parťáci (2001)
    8.5
    Dnes již filmová klasika Dannyho parťáci je film, který zaručeně stojí za shlédnutí. Všichni parťáci George Clooney, Julia Roberts, Bernie Mac, Brad Pitt i Matt Damon makali na plné pecky a film měl rychlý spád. Překvapivé obraty i humorné situace se střídaly a vše bylo proloženo drmatickými okamžiky tak mistrně, že se ani nebylo kdy nadechnout :)
  8. Památkáři
    Památkáři (2014)
    5.5
    Na film jsem se těšil, protože jak hvězdné obsazení, tak i příběh slibovaly úžasný zážitek. Bohužel jsem byl zklamán. Bylo to nudné, děj neodsýpal, čekal jsem, kdy konečně se začne něco pořádného dít anic, a nic a nic ! Doma se to dá, prostě přepnete na jiný kanál, nebo vypnete telku či PC úplně - v kině to je vopruz.
  9. Kniha džunglí
    Kniha džunglí (2016)
    8.5
    Nejprve jsem přečetl knížku, která je samozřejmě obsáhlejší a mnohé příběhy se do filmu vejít nemohou. Také jsem viděl starší animovaný film, který mě rozesmál a velmi se mi líbil. Nové hrané ztvárnění využívající moderní technologi mě nadchlo především vizuální částí.
  10. Wall Street 2: Peníze nikdy nespí
    Wall Street 2: Peníze nikdy nespí (2010)
    7
    Kupodivu povedené pokračování jedníičky, a to se mooc často nevidí. Herci výborní - nejen Michael Douglas, děj se nevleče, ani není nepřehledný.Oliver Stone odvedl svůj klasický standard. Není to jeho nejlepší film, ale mírně nadprůměrný, určitě stojí za shlédnutí.
  11. Věčně mladá
    Věčně mladá (2015)
    7
    Stát se nesmrtelnou je přece tak jednoduché, stačí se vymlátit v autě za příhodných podmínek a je to :) Ale abych filmu neškodil, je to docela k pokoukání a příběh je nenásilný a uvolněný a vše končí happyendem. Není potřeba jít do kina, můžete se kouknout doma.
  12. Mělčiny
    Mělčiny (2016)
    6.5
    The Shallows je asi prima film na léto buď před dovolenou, nebo raději přímo na dovolené u moře. Co si přát víc, než kamarádského žraloka, který, když ho naštve tím, že se přiblížíte k jeho velrybě, Vás bude bude pronáslevat a klidně kvůli tomu seřere i celou signalizační bóji :) zkrátka dovolené u moře zdar.
  13. Argo
    Argo (2012)
    7
    Film Argo je svižný film, i když občas i rychlost je na závadu. Vedlejší události proběhnou velmi rychle a sprintem se řítíme k hlavnímu ději. Délka filmu je odpovídající náplni a tím pádem film nenudí. Když se Ben Affleck pokouší odvézt z Íránu zpět do Ameriky šest uprchlíků, zdá se to reálné. Argo působí jako věrohodný film, kterému se dá uvěřit.
  14. Na vlásku šťastně až navěky
    Na vlásku šťastně až navěky (2012)
    5.5
    Tentokráte ne příliš zdařilé pokračování. Těšil jsem se na pokračování příběhu a případně i jeho gradaci, ale zjevně nezbylo dostatek vtipu a invence ani na krátký film. Je to škoda, že se vůbec tato epizodka natočila. No, snad to byl poslední pokus a nepřijde klasická plytká dvojka.
  15. Na vlásku
    Na vlásku (2010)
    9
    Krásně graficky vyvedená pohádka, kterou si oblíbili děti i dospělí. Princezna Locika i její zachránce jsou sympatiční a vtipní, a tak animák plní přesně to, co se od něj očekává - pobaví diváka a zanechá v něm pocit příjemně stráveného času. Je to jeden z mých oblíbených.
  16. Pád Londýna
    Pád Londýna (2016)
    2.5
    Pokračování ságy o trapně perfektním superagentovi, kde se navíc ze všech ostatních tajných služeb amíci snaží dělat naprosto neschopné dementy. Čekal snad někdo něco jiného? Takže opět opakuji: Ať si to Američané promítají u nich za oceánem a dál se bijí hrdě v prsa ...
  17. Pád Bílého domu
    Pád Bílého domu (2013)
    2.5
    Opět trapně perfektní superagent, který je nejen nesmrtelný, ale i bezchybný. No, co ostatně více čekat, jde-li v americkém filmu o jejich prezidenta. Kolik takovžch bijáků uý natočili ? Padesát nebo víc ? Ať si to promítají u nich za oceánem a tloučou se hrdě v prsa ...
  18. Nedotknutelní
    Nedotknutelní (2011)
    7.5
    Jedna z nejlepších komedii za poslední roky. Velmi silná emocionální zápletka prokládaná skvělým humorem. Dlouh jsem neviděl tak skvělý film u kterého člověk brečí a zároveň se směje. Možná byl zážitek umocněn tím že byl film natočen podle skutečné události. Nicméně jsem jej viděl několikrát a pokaždé zde najdu nové pazáže kterým se zasměji
  19. Millerovi na tripu
    Millerovi na tripu (2013)
    7
    celkem hezká oddychová komedie, chvílemi trochu drsné scény, ale člověk s epobaví. dobře vybrané herecké obsazení.Vzhldem k americkým komediim z poslední doby yjsem nečekal nic vyjímečného a proto mne film nepřekvapil. Chvílemi jsem se zasmál ale podruhé jej vidět nemusím
  20. V zajetí démonů 2
    V zajetí démonů 2 (2016)
    6.5
    Na filmu jsem byl s kamárádkou. nevím jestli jsem se bál víc jí nebo filmu. Některé scény se mi zdáli spíše úsměvné, ale s mým lekavým doprovodem to nakonec špatný horor nebyl. Odpočinkový lekavý film kerý vás nenutí přemýšlet. Jen mám pocit že se všechny duchařské scény opakují v každém takovém filmu
  21. Teorie tygra
    Teorie tygra (2016)
    8
    Krásný film se skvělým obsazením, především Eliškou Balzerovou, Ivou Janžurovou a také samozřejmě Jiřím Bartoškou, Překvapivě neméně dobří byli i Kohák, Vilhelmová a další. Vtípky i životní moudra se táhnou filmem jako zlatá nit, doporučuji ke shlédnutí všem.
  22. Armageddon
    Armageddon (1998)
    7
    Proč neobsadili Bruce Willise do Titaniku? Protože by jednoduše všechny zachránil :) A takto probíhá i děj tohoto filmu, ale jinak pěkně zpracovaný příběh možné apokalypsy, bohužel opět s americkým lidovým hrdinou, který spasí celý svět. Už trochu omleté klišé, které ubírá jinak velice dobrému filmu na lesku. Herci dobří, vtipní, líbilo se.
  23. Ben Hur
    Ben Hur (1959)
    9
    Zhlédli jsme v kině díky Kinoboxu - velmi hezký velkofilm, který byl trošičku dlouhý, ale naštěstí s přestávkou. Na svou dobu epochální počin - herecké výkony výborné, kulisy a zpracování prostředí taktéž. Triky na konec 60. let skoro neuvěřitelné. Doporučuji ke zhlédnutí.
  24. Spotlight
    Spotlight (2015)
    8
    Na filmu je zjevně vidět, že amíci se v práci nepřetrhnou. Mají měsíce času na to aby vyřešili kauzu, sice závažnou, ale i tak nevím, které noviny nebo časopis u nás by byly schopny platit partu novinářů s výsledkem značně nejasným.
    • příběh, herecké výkony
    • zase příběh, protože to sklouzává do limonády
  25. Podfukáři
    Podfukáři (2013)
    8.5
    Báječný film o iluzionistech a kouzelnících, který Vás bude bavit od začátku do překvapivého konce, ono ostatně u filmu o iluzionistech ani nelze nic jiného čekat. Čtyři jezdci ás provezou až do samotného závěru na úžasné vlně triků. Už se těším na druhý díl.
  26. Frajeři ve Vegas
    Frajeři ve Vegas (2013)
    7
    Povedená komedie o důchodcích, kteří se vydají oslavit svatbu jednoho z nich (michael Douglas) do Las Vegas. Robert De Niro, Morgan Freeman i zmíněný Michael Douglas drží laťku vysoko a baví Vás po celou dobu společně se čtvrtým "dědulou" Kevinem Klinem - určitě to skoukněte.
  27. Sezóna zabíjení
    Sezóna zabíjení (2013)
    4.5
    Z celkem slušně se vyvíjejícího filmu se stala nezáživná podívaná, kde šlo spíše o psychologický souboj. De Niro i Travolta se sice snažili, ale málo platné niiiiic moc z toho nevzešlo. Nedoporučuji nikomu, kdo očekává nějakou lepší akci. Je škoda, že přes hvězdné obsazení je výsledek tak bídný.
  28. Captain America: První Avenger
    Captain America: První Avenger (2011)
    3
    Pokud tenhle film berete jako komedii, tak to docela jde, jinak je to totálně zpackaný přepis komiksu na filmové plátno. Superhrdina jako v podstatě přitroublík 1. formátu se stává idolem Ameriky - no možná to takový nesmysl není :), ale nechme to být, dá se u tohohle docela dobře odpočívat a nemyslet na nic.
  29. Hvězdná brána
    Hvězdná brána (1994)
    8
    Jeden z mých oblíbenců: Kurt Russell ve fantasticky vizuálně zvládnutém filmu. Nechybí dobré vtipy, překvapivé obraty a ani ti praví hrdinové. Zloduch je taky docela fajn, takže téměř není co vytknout. Škoda, že seriál, který úspěšný film následuje je snůška nesmyslů a blbostí, ale to asi televizní čumilové vyžadují, pro mě škoda.
  30. 2012
    2012 (2009)
    4.5
    Tenhle film Rolanda Emmericha je po stránce efektů perfektní, ale bohužel má velmi předvídatelný děj. Tím u mě ztratil hodně bodů. Pár dobrých vtípků to bohužel už nemohlo napravit. žádný překvapivý zvrat, žádná alespoň předstíraná realita, věčná škoda, námět nebyl vůbec špatný.
  31. Hon na čarodějnice
    Hon na čarodějnice (2010)
    5.5
    Mám Nicolase Cage rád a s ním i většinu jeho filmů, ale nějak se více a více propadá do průměru. Tento film patří k těm mírně lepším. Čarodějnice i další příšerky jsou propracované a Cage hraje svůj standard, snad jen kamera mohla být trochu na vyšší úrovni.
  32. Skála
    Skála (1996)
    9.5
    Trojice hlavních hrdinů Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris drží film od počátku do konce ve vysokých obrátkách, není víceméně co vytknout - efekty samozřejmě odpovídají době vzniku, ale plně postačují. V kině na velkém plátně je to podívaná výrazně lepší než v telce nebo na noťasu.
  33. Terminátor
    Terminátor (1984)
    9.5
    superfilm s Arnoldem Schwarzeneggerem a Michaelem Biehnem v hlavních rolích je to sice už starší kousek a efekty jsou tomu polatné, ale na svou dobu opravdu pecka Navíc je velké plus, že se dá vidět i opakovaně, ne jako jiné akčňáky, které poprvé dobrý, ale podruhé už nemusíte
  34. Titanic
    Titanic (1997)
    8.5
    Věřil snad někdo z Vás, že oba přežijí a budou šťastni do konce svých dní ? To snad neee, to by pak nebyl ten správný doják. O tragédii natočili sice krásný výpravný film, ale trošku zlehčili utrpení všech co nepřežili, no asi to vidím černě, ale starší verze potopení Titaniku byla přece jen víc autentičtější.
  35. Shrek
    Shrek (2001)
    8.5
    Kdo by si nezamiloval kocourka v botách, oslíka nebo prdícího Shrecka ? Zelený zlobr se svými přáteli skvěle paroduje svět dospělých, baví se děti i rodiče, muzika je uvolněná a výborně doplňuje děj. V originále je oslík namluvený Eddiem opravdu k pomilování.
  36. Predátor
    Predátor (1987)
    9.5
    Byli jsme s kinoboxem na filmu a moc se nám líbil. Od samého začátku běžel děj rychlým tempem a gradoval až do úplného závěru. Nebylo co vytknout. Přestože se jedná o starší film, je schopen se plně vyrovnat novým. Arnold ještě mladíček je skvělý. Efekty mají mírnou patinu, ale některé okamžiky nás zatlačili do sedadel :) Doporučuji.
  37. Jestřábí žena
    Jestřábí žena (1985)
    7.5
    Nádherná Michelle Pfeifer v roli zakleté Isabeau d'Anjou se mění přes den v jestřába, aby mohla být nablízku své lásce, která se ale pro změnu v noci mění v krvelačnou šelmu. Tak jak je ve fantasy žánru dobrým zvykem, je na scéně mimo padoucha i věrný sluha a další pomocníci, kteří děj nakonec dovedou do happyendu. na svou dobu mistrné dílo, doba digitálních kouzel by asi dokázala víc, ale tohle je prostě super.
  38. Mafiánovi
    Mafiánovi (2013)
    7.5
    Opět můj oblíbenec Robert De Niro, tentokrát jako spoluhráč s naprosto rovnocennou Michelle Pfeifer. Film nemá žádnou úžasnou zápletku, ale je protknutý množstvím gagů, nadsázky a humorným řešením krizových situací. V prvních minutách filmu se začnete bavit a i přes jasně očekávané pokračování, jste stále překvapováni originálním přístupem hrdinů k událostem. Na konci je Vám líto že už je konec a další pokračování by ve stejném obsazení mělo určitě zase úspěch :)
  39. Stážista
    Stážista (2015)
    8
    Mám Roberta de Nira moc rád, je to pohodový herec, který umí svým postavám vtisknout nenapodobitelnou identitu a tady je to senior, který se stane přes svůj věk úspěšným i v prostředí módního webu. Jeho laskavost i rozhodnost spojené s životními zkušenostmi slaví úspěch. Nemám filmu co vytknout.