Profilový obrázek

fido68

Milan Figa

Komentáře 65

Od nejnovějších
  1. Finch
    Finch (2021)
    9
    Pro mně pohodový film bezproblémově zahraný Tomem Hanksem.Dobře zpracovaný s pěknými vizualními efekty.Vhodný na rodiné odpoledne..:-)
  2. Schumacher
    Schumacher (2019)
    9.5
    Škoda že nebylo viděno na velkém plátně.Zajimavý pohled do zákulisí kolotoče seriálu F1.Neškodilo by více pohledů do soukromí,ale celkem dostatečně popsaná situace kolem hlavního hrdiny.Trošku více bych se zaměřil na vztah se svým bratrem Ralfem.
  3. O vánoční hvězdě
    O vánoční hvězdě (2020)
    8
    Dobře odvedená práce.Sníh k vánocům patří.Efekty a výprava suprová.herecké obsazení v pořádku,až na bohužel pana Sokola,chápu jeho ambice,ale sory jako..Režírovat nějakou přiblblou rasistickou reklamu pro peníze od mobilního operátora snad možná a raději bez komentáře,ale sem do pohádek bych se rozhodně nehrnul,to vypadalo,jako kdyby mluvil i do scenáře..no a vyzáž jak Lucius Malfoy po česku.
  4. Stranger Things
    Stranger Things (2016)
    9.5
    První dvě serie super.Třetí řada horší.Jsem zvědav na čtvrtou řadu.Vizuelně super,trochu připomíná spielbergova E.t. a hudebně strážce galaxie..Prostě bezva zábava pro letošní kovidové vánoce..:-)
  5. Ad Astra
    Ad Astra (2019)
    9
    Skvělý film,perfektně udělaný a herecký výkon Brada Pitta by si zasloužil nějakou tu zlatou sošku,no uvidíme,jaký si získá potenciál i u ostatních divaků.Příběh zajimavý a film koukatelný od začátku do konce.Dvě hodiny je asi tak nějak standart a uteče to velice rychle.
  6. Joker
    Joker (2019)
    9
    Příběh známý,leč zpracování neznámé.Po shlédnutí zanechá v divákovy dobrý pocit z bombasticky udělaného filmu,který se opravdu povedl a to hlavně zásluhou představitele hlavní role Jokera Joaquin Phoenixe.Předtímto filmem se mi nejvíce líbil ve filmu Znamení,ale tímto filmem posunul svou hereckou latku o level výš.Souhlasím a myslím si,že na filmového oskara je horkým adeptem.
  7. Skleněný
    Skleněný (2019)
    7
    Na toto zakončení se čekalo docela dlouho.Celých dvacet let.No doufal jsem v propracovanější příběh.Zakončení mohlo být trošku optimističnější,ale tak už to je.Bruce Willis odvedl svůj herecký standart a ostatní hlavní představitelé koneckonců také.Nenadchne ale ani neurazí.
  8. Policie v akci
    Policie v akci (2017)
    6
    Tento pořad je sice poučný jak se zachovat v různých případech, ale někdy mi připadne, že je to přitažené za vlasy. Některé příhody mi ale daly hodně a některé jsou i dojemné. Obdivuji policii, když je celkem venku kosa a oni se musí svléknout a doplavat si pro pachatele, který uteče na ostrůvek, kde si myslí, že ho nedopadnou.
  9. Krejzovi
    Krejzovi (2018)
    9.5
    tento seriál je vtipný a oddechový. Velká rodina drží při sobě v dobrém i zlém. Pomáhají si navzájem a mají i super souseda Čumpelíka, který se objeví vždy když se o něm mluví.V tomto seriálu vystupuje i mnoho pěkných zvířátek jako pes, kočka, papošek, želva a tak dále.
  10. LOVEní
    LOVEní (2019)
    8
    Česká komedie LOVENÍ je celkem fajn. Když zamilované Elišce uteče ženich od oltáře, tak je zdrcená a v tu chvíli na pomoc přispěchá skvělá kamarádka, která ji založí profil na seznamce. Elišce to není noc po chuti , ale bere to pevně do svých rukou a začne randit naslepo.
  11. John Wick 3
    John Wick 3 (2019)
    8
    Tak třetí pokračování dnes už legendárního Johna Wicka nebylo zklamáním.Akce od začátku do konce a nábojnice se jen sypali z filmového plátna.Počet mrtvých možná překonal předcházející díly.Koneckoncu hlavní hrdinna se stal lákavým terčem snad pro kařdého obyvatele města.Tajemný svět zabijáku se stal ještě zajímavějším a tajuplnějším.Prostě bezchybná fungující organizace,která v realitě nemuže skrytě existovat.Dějově se to už asi nikam neposune a jednička byla aspoň o něčem.Vpodstatě film ujde a je zpracován na vysoké urovni.Ještě jeden díl a otočku protivníka na záda už budu umět.:-D
  12. Nevědomí
    Nevědomí (2013)
    8.5
    Nějak mně tento film minul a o to víc mě zaujal v televizním podání.Animace byla skvěle udělaná a herecké výkony hlavních aktérů byly na solidní úrovni.Tom Cruise podal svůj standart a Morgan Freeman ani nic jiného ani neumí.Skvělá myšlenka o zdrcující budouctnosti,která nás snad nikdy nepotká.Nevím jestli by skutečně rozstřelený měsíc zůstal tak kde byl ve filmu a zda by na zemi bylo vše jak tvůrci filmu uvadějí.Ale celkově dobrý film na vysoké úrovni u kterého jsem se nenudil.
  13. Božská Florence
    Božská Florence (2016)
    8
    Zpívala falešně, neměla dostatečný rozsah a neudržela rytmus,přesto se stala Florence Foster Jenkins nejznámější americkou sopranistkou, proslulou svými gramofonovými nahrávkami a vyprodaným koncertem v Carnegie Hall. Narodila se roku 1968 v zámožné rodině žijící v Pensylvánii.Nejvíc mně bavil Hugh Grant a Simon Helberg taky nebyl k zahození a k výkonu Meryl Streep není co dodat,ta nezklame nikdy.
  14. Velké dobrodružství Čtyřlístku
    Velké dobrodružství Čtyřlístku (2019)
    6
    Tento čtyřlístek je graficky daleko lepší než předcházející díl ve službách krále z roku 2013.Alespoň mi to tak připadá.Dějem se nemá smysl zabývat a řekl bych,že je to spíš pro hodně malé děti.:-)Jako čekal bych ,že se animovaný film u nás posune někam dopředu,ale asi ještě nee..
  15. Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    7.5
    Navzdory kladným recenzím a kasovým úspěchům,mne děj filmu trochu zklamal.Po prvním díle jsem byl zvědav,jak se vše bude ubírat dále,ale tohle jsem fakt nečekal.Film je dobře udělán,plný akce ale trošku dlouhý.Ale na tu spoustu postav a dějových linií..asi v pohodě.
  16. Kouzelník Žito
    Kouzelník Žito (2018)
    4.5
    Bohužel trošku promarněná šance na získání titulu vánoční klasiky.Známý název pro českého diváka ,ale nevyužitý.Stejnojmený animovaný serial bavil daleko více.Herecké obsazení no budiž,začínající herec a poloobsazovaná seriálová hvězdička a pak známý herci a jedna zasloužilá umělkyně.Určitě si to své diváky najde,něco se povede a něco zase ne a toto se spíš nepovedlo..jo a muzikál bych do toho už vůbec netahal..
  17. Země zítřka
    Země zítřka (2015)
    9
    Pěkný rodinný film se slušným hereckým obsazením.Pěkně namalovaný,má spád a člověk se nenudí.Možná má víceméně skryté poselství k zamyšlení se nad naší budoucí budoucností.
  18. Mrakodrap
    Mrakodrap (2018)
    8
    Skvělý odpočinkový film.Skvěle propracované zápletky,které pochopíš,až je uvidíš..:-D..Třeba proč vlastně dělal u zásahovky a né nějakýho pojišťováka v kanclu.No protože v té práci by přece nemohl lehce přijít o nohu ,neměl by trauma a co by potom narval do zavírajících se dveří trezorového apartmá..:-).
  19. Taxi 5
    Taxi 5 (2018)
    7
    Tak si myslím,že Taxi 6 už nebude.Určitě by stačilo,aby tato série skončila číslem 4..Jako honičky na solidní úrovni a jak to splácat aby to aspoň trochu vše dávalo smysl,no budiž nějak to dopadlo,ale bych řekl,že né moc valně.
  20. Bod zlomu
    Bod zlomu (2015)
    7
    Na tento snímek jsem se těšil a splnil mé očekávání co se týče natočení nové verze.U filmu jsem se nenudil i s tímto hereckým obsazením.Byl plný akce a pěkným zvládnutím trikových záběrů.Bylo často k neuvěření jak rychle se dá dostat z jedné destinace do druhé.Ale to se u filmu neřeší..:-)
  21. Zmenšování
    Zmenšování (2017)
    8
    Film zmenšování mně zaujal hereckým obsazením Mata Damona a čekal co z toho zas vypadne..Viděl jsem někde ukázku a očekával jsem větší potenciál v myšlence zmenšování.Každopádně jsem byl rád,že se tímto tématem svět filmu v hrané podobě zabýval.Nečekal jsem něco převratného ale celkově se na to dalo koukat.Sice jsem si v prvních minutách filmu vzpoměl na náš film Což takhle dát si špenát,ale to není na závadu.
  22. Saljut-7
    Saljut-7 (2017)
    9
    Saljut 7 je velice dobře udělaný film.Je opravdu vidět že si rusové na filmu dali záležet.Dějová linie je celkem jasná.Malované efekty propracované a vymazlené.Natočeno dle skutečných udalosti v nutně zkrácené verzi.Myslel jsem ,že to bude nuda a jen pár animací,ale byl jsem mile překvapen.pro fandy kosmonautiky vřele doporučuji.
  23. Modrý kód
    Modrý kód (2017)
    5.5
    Na tento seriál koukám jen díky svojí manželce. Vypadá to na počátek jednoho z nekonečných seriálů. Největší hereckou oporou tohoto seriálu je známý herec Roman Skamene. Doufejme, že bude obsazován co nejčastěji. Seriál začal svižně, ale jak to už bývá u většiny českých seriálů, děj se vytratil do ztracena.
  24. Liga spravedlnosti
    Liga spravedlnosti (2017)
    8.5
    Dobře udělaný.Děj filmu celkem odsejpal.Nebylo moc hluchých míst,který by výrazně zdržovaly a nudily.Scénář v mezích průměru.Hudební doprovod vpořádku ,grafika malovátek ok.Logem filmu by mohlo být..superman je zpět.Přibyly nové superpostavy a klasické stárnou,no uvidíme co bude dál...:-)
  25. Transformers: Poslední rytíř
    Transformers: Poslední rytíř (2017)
    8
    Poslední pokračování splnilo očekávání a bylo opět vše tam kde má být.Několik známých tváří bylo na place,což konzervativní divák uvítá.Mark Wahlberger opět nezklamal.Do filmu bez protestu uvrtali i marwellovskou hvězdu posledních filmu Anthony Hopkinse..:-)
  26. Baby Driver
    Baby Driver (2017)
    8.5
    Dobrý film do letního kina.Předvídatelný děj a bezva zpracování.Akční scény udělané dobře a docela i proveditelné v reálném životě.Hudba v tomto filmu je něco navíc.Po zhlédnutí filmu člověk snadno dospěje k názoru,že život na hraně a za čarou nemusí být tak špatný..:-D
  27. Špunti na vodě
    Špunti na vodě (2017)
    7.5
    Dobrá letní komedie,která si určitě najde své diváky,předpokládám hlavně na televizních kanálech.Herecké obsazení celkem v pohodě.Hynek a Langoš vpohodě.Liška trošku strnulý.To co jsem čekal splněno bohatě.Necelých 90minut bezva stráveného času s odpočinkem..:-)
  28. Král Artuš: Legenda o meči
    Král Artuš: Legenda o meči (2017)
    5.5
    Pro někoho možná dobrý,ale v půlce filmu jsem chtěl odejít,ale zvědavost mi nedovolila-byl jsem zvědav jestli druhá půlka bude stejně tak slabá jako první..Zbytečně moc akce a určitě bych zpomalil..No a s těmi monstroznímy zvířaty to pomalu s příběhem Krále Artuše nemělo nic společného.Zlatej Excalibur.
  29. Městečko Fortitude
    Městečko Fortitude (2015)
    9
    Fakt dobrej seriál.Nevěděl jsem o co od toho čekat,tak jsem to tedy zkoukl.Čekal jsem tam víc sci-fi,ale vyšla z toho pohodová detektivka.Rozhodně lepší než některé české paskvily co se v poslední době skoro na každém programu našich tv vyrojili.Jen mně mrzí smrt Londýnského inspektora hrané hercem Stanley Tucci.V dalším pokračování bych ho uvítal neboť seriál dle mého názoru dělal právě on.
  30. Pasažéři
    Pasažéři (2016)
    9.5
    Skvělý film.Pěkně zpracovaný.Samozřejmě jako všude jinde se nesmí brát vše zcela vážně.Příběh dobrý a trošku víc bych se věnoval pozdější době strávené na lodi..:-) a i případném konci obou zúčastněných.
  31. Bez soucitu
    Bez soucitu (2010)
    8
    Tato fakt akční komedie mi v kině utekla a po využití nabídky kinoboxu zhlédnuto na Tv. Svižný děj, předpokládaný vývoj událostí a vše předvidatelné.Nicméně jsem se pobavil.A když se člověk zamyslí.je to stále docela aktuální téma.A taky nejenom MIB mají tajnou schránku se zbraněma v kufru auta.:-)
  32. Kong: Ostrov lebek
    Kong: Ostrov lebek (2017)
    9.5
    Nové zpracování King Konga se povedlo.Z příběhu se na plátno dostalo skoro vše.Bezva efekty a pár drobností nad kterými se nesmí přemýšlet.Kong ve velikosti věžáku a nová monstra z hlubin země byli pěkným zpestřením.Děj filmu položen do 7O desátých let v pořádku.Hledači chyb ve filmu si smlsnou.Super zvuk.Doporučuji zhlédnout na filmovém plátně.Dle dodatku za titulkama předpokládám alespoň dvě pokračování příběhu.
  33. Stopařův průvodce po Galaxii
    Stopařův průvodce po Galaxii (2005)
    9
    Výborný dnes už bych řekl klasický film,který stojí za opakované zhlédnutí.Bezvadný slovní humor a dobře zpracovaná předloha.Pobaví se hlavně skalní příznivci sci-fi a nadšenci seriálu TVT.Kvalitně udělaný film bez trapných omalovánek.Mimochodem jsem nedávno zhlédl v Tv.:-)
  34. Prázdniny v Provence
    Prázdniny v Provence (2016)
    5.5
    Lákavý název této komedie měl splnit určité očekávání,že se člověk pobaví a zasměje.Natočeno s celkem dobrým hereckým obsazením,dle kterého jsem nečekal nějakou uplnou stupiditu.Nevím proč to je komedie a pro jakou skupinu diváků je film vlastně určen?
  35. John Wick
    John Wick (2014)
    9
    Dobře natočená akční střílečka s výborným hereckým obsazením hlavního hrdiny.Keanu Reeves si po Matrixu pěkně užil ručních zbraní.Myslím si,že se tento typ rolí k tomuto herci hodí a i menší zmněna image mu prospěla.Film má spád a i metráž je rozumná a dočkali jsme se i dalšího pokračování.