Mibaf

Komentáře 18

Od nejnovějších
  1. Děti Nagana
    Děti Nagana (2023)
    7
    Solidní rodinný film, který svoji retro devadesátkovou náladou zahřeje všechny co to zažili a příběhem určitě potěší i mladší členy rodiny. Ano, můžeme vytknout naivní a předvídatelný děj, ale to tak nějak k těmto filmům trochu patří nemyslíte?
  2. Slovo
    Slovo (2022)
    8
    Mám slabost pro tyto filmy Samozřejmě, nejsou to Pelíšky, nebo Pupendo. Není to film plný hlášek, které budou všichni citovat, i tak ale díky za tento nenápadný film a to nejenom pro skvělé herecké výkony. I ve druhém snímku se mi potvrdilo, že mám slabost pro paní Beatu Parkanovou a její způsob vyprávěná příběhu a budu se těšit na její další filmy.
  3. Atlas ptáků
    Atlas ptáků (2021)
    7.5
    Tandem Olmo Omerzu/Petr Pýcha znovu nezklamal. Z mého pohledu přináší opět originální, nápaditý scénář, který skvělým hereckým výkonem na plátno převedl především ústřední tandem Miroslav Donutil/ Alena Mihulová. Navíc je příjemné vidět, že se nešetřilo ani na kulisách ve kterých se film odehrává. Pokud máte rádi předchozí tvorbu režiséra a přistoupíte na mluvící ptactvo, pak rozhodně doporučuji film vidět.
  4. Yesterday
    Yesterday (2019)
    8
    Pohodovka s originálním nápadem. Chytré, vtipné, svěží, pro letní večer ideální. Doporučuji vidět.
  5. Domestik
    Domestik (2018)
    I když jsem věděl, že tohle nebude úplně film pro mě, řekl jsem si, dám tomu šanci. Po hodině jsem odešel z kina. Ano nebyl to prostě film pro mě, proto taky dnes bez hodnocení. Ale dovolte mi jenom konstatování, v sále se mnou seděli ještě další tři lidi a film po týdnu vypadl z top 20 návštěvnosti v českých kinech. Vím, že se většinou vkus kritiků a diváků nepotkává, ale skutečně má takto vypadat naděje českého filmu?
  6. Backstage
    Backstage (2018)
    4
    Paní Andrea Sedláčková natočila další film, tentokrát sonda do zákulisí televizní soutěže. Ano, rozhodně to nebylo tak hluboké a jímavé jako její předchozí sníme o dopingu v Československém sportu, Fair Play (2014), ale téma to nebylo vůbec špatné. A když si odfiltrujeme romantickou limonádu příběhu, a zaměříme se jenom na ukázky, jak se dá manipulovat s účinkujícím i divákem v televizní soutěži, možná si po zhlédnutí filmu něco do reálného života odneseme. A až příště na některé z televizí poběží "skutečná" talentová show, ve které se vám budou snažit namluvit, jak je všechno autentické, vzpomenete si na tento film a možná si pak řeknete, že to všechno nemusí být úplně tak, jak to ukazují. A podle mě, jestli vám tento film dá alespoň toto, minimálně 40% si prostě zaslouží.
  7. Pepa
    Pepa (2018)
    5.5
    Po shlédnutí tohoto filmu mě napadá: Mezi slepými je i jednooký králem ( a v případě tohoto filmu, ve srovnání ostatní letošní českou produkcí toto přirovnání docela sedí) Líbila se mi kamera i překvapivé finále příběhu. Styl vyprávění, i když nebyl také špatný, si možná místy zasloužil více herecké akce, místo slov. Ale jak říkám, i tak se mi zdál film spíše nadprůměrný.
  8. Ready Player One: Hra začíná
    Ready Player One: Hra začíná (2018)
    9
    Musím přiznat, že nejsem velkým fanouškem sci-fi a hodně si proto vybírám, které chci vlastně vidět. A musím říct, že Ready Player mě rozhodně nezklamal. Knihu jsem teda nečetl ale možná, že to udělám. Na můj vkus to totiž v některých momentech bylo "až moc digitální", ale to je můj problém, ne problém tvůrců, těm naopak patří můj respekt :)
  9. Prezident Blaník
    Prezident Blaník (2018)
    6
    Docela jsem se bavil do momentu, než se poprvé objevil Havel (mimochodem to opravdu v ČR není lepší imitátor?) No a pak už to jde dost s humorem dolů a topí se to v nesmyslné moralizující limonádě... Škoda.
  10. Nejsledovanější
    Nejsledovanější (2017)
    3
    Nejsem, nebyl jsem a asi už ani nebudu fanouškem youtuberů (nejsem jejich cílová skupina) i tak mě ale tento svět zajímá hlavně z důvodů, že jsem chtěl pochopit, jak je možné že někdo dokáže zasáhnout tak relativně velkou skupinu diváků. Na tuhle otázku ale dokument neodpovídá a od určitého momentu, je to spíše jenom pohled jeho hlavních protagonistů na plusy a mínusy popularity. Pokud tedy o youtuberech a jejich světě víte něco už před návštěvou kina, tenhle dokument toho moc nového nepřináší, spíše jenom shrnuje již objevené. Za mě tedy: jako televizní dokument na nedělní večer celkem fajn, ale ne filmové plátno rozhodně nepatří. Byl to jenom další pokus, jak vytáhnout peníze z kapes fanoušků. A to se, (soudě podle obsazenosti kin), povedlo jenom z menší části.
  11. Muzzikanti
    Muzzikanti (2017)
    5.5
    Muzzianti? Po strašidelných recenzích jsem čekal opravdový propadák.. Skutečnost ale nakonec nebyla vůbec špatná... I když té cukrové vaty bylo někdy až moc Na konec ale slušný český průměr, po náročném pracovním týdnu docel fajn 55%
  12. Instalatér z Tuchlovic
    Instalatér z Tuchlovic (2016)
    7.5
    Po dlouhé době mám dobrý pocit po návštěvě českého filmu. Skvělé herecké výkony, především J. Kohák a Eva Holubová. Ano, scénář není žádné velké umění, spíš skládačka drobných lidských osudů, v podobném stylu jako třeba Vesničko má středisková. Ale podle mě rozhodní stojí za to vidět.
  13. Jak básníci čekají na zázrak
    Jak básníci čekají na zázrak (2016)
    5
    Cukrová vata pro starší a pokročilé, neurazí ale dynamika prvních dílů se ztrácí se vzrůstajícím věkem hlavních hrdinů, tak možná až mi bude padesát, dám víc, teď ale víc jak 50% prostě dostat nemůže.
  14. Lída Baarová
    Lída Baarová (2016)
    5.5
    Na začátku film dýchne opravdovou atmosférou První republiky. Nádherné kostýmy, scenérie, výprava. Krásná Tatiana Pauhofová. Ale to je všechno... Lituji, ale velkofilm to opravdu není - 55% -
  15. Gangster Ka
    Gangster Ka (2015)
    6.5
    Bohužel se znovu nevyhnu srovnání a to s filmem, který je Gangsterce v mnoha ohledech podobný až příbuzný, filmem Příběh kmotra. A musím říct, že navzdory kvalitním hereckým výkonům a skvělé náladě filmu, se mi Příběh kmotra líbil mnohem víc a to především stylem vyprávění. I tak si ale Gangster Ka určitě zaslouží minimálně 65% a budu doufat, že jeho druhý díl bude alespoň o 10 procent lepší.
  16. Vejška
    Vejška (2014)
    7
    Bohužel se ani já nevyhnu srovnávání s Gymplem. Podle mě, je Vejška slabší ve scénáři ( až na samotné ukončení filmu) . Naopak lepší je v hudbě, kameře a hereckém obsazení zejména E. Josífková září. Proto dávám 70%, 65 by bylo málo a 75 už by bylo moc :-)