lukas-gajdos

Lukáš Gajdoš

Komentáře 25

Od nejnovějších
  1. Dvě nevěsty a jedna svatba
    Dvě nevěsty a jedna svatba (2018)
    0
    Diky nudnemu veceru jsem mel moznost vidrt tuhle slataninu. Boze, muze mi nekdo rict, proc na tohle chodi lidi do kina a plati za to? Nejedna se ani o komedii, ani o romantiku, Geislerova prehrava a Polivkova ani hrat neumi. Lepsi herecke vykony najdete v Policii v akci. Prosim, uz tyhle dve nemehla nikam neobsazovat. Film nema zapletku, dokonce ani dobrou rezii, hroznou hudbu a kamera hodna tak serialove Ulici. Film alespon trosku zachranuje Dolansky s Kleplem ale i tak si budete tukat na celo, jak daleko muze jeste spadnout zumpa ceske kinematografie. Je mi z techto filmu smutno, ze nejsou kvalitni herci, kvalitni reziseri, uchyluje se k lasicivnim vtipum na silu a bezemocnich emoci o nicem. Co vsak musim pochvalit je product placement, ten umi cesti filmari nacpat do kazde sceny! Boze, kdyby to aspon bylo vtipny, ale ono to neni nic. Reklamni spoty jsou zajimavejsi, nez tohle. Odpad!
  2. Noví mutanti
    Noví mutanti (2020)
    0.5
    Na Nove mutanty jsem vyrazil diky tomu, ze jsem mel poukazku do kina free. Vedel jsem, ze jdu na tupou teenage drama movie, ale rozhodne jsem necekal tak dutej film. Dej je o nicem, predvidatelny od zacatku, klise s medvedem a krmeni, rika se to ale o vlcich, takze trapas. Ted k deji. Decka jsou v pastaku, protoze maji trapne superschopnosti, mezitim jako kazdej jinej pubos, porusuji pravidla, vztekaji se, delaji naschvaly a hlida je jakasi doktorka, ktera je od zacatku videt jako zaporacka. Obrazy na sebe nenavazuji, skacou si jak chteji, efekty jsou nudne a 100x videne, bubaci pro deti ve skolce, dialogy nulove a herecke vykony alarmujici. Anna Taylor Johnson ani nahodou nepusobi jako sexy mrcha, je to totiz jen mrcha. Jeji otravnej xicht jsem mel chut rozdupat, snad si tenhle film v cele s touhle radoby hvezdou, vyslouzi zlatou malinu. Milostna zapletka je trapna, tezkopadna a vubec neni wow ani cool. Final battle je nadmiru trapnej. I tech 90 mimut stacilo, abych ve ctvrtine vypoustel i sve demony v kine za to, jak jsem otravenej. Tahle zhovadilost neni hodna ani do primetime na sobotu vecer na Nove, natoz aby za to nekdo platil v kine, boze :/. Jde videt, ze je to spichnute horkou jehlou s cilem aspon neco malo na tom skubnout. Katastrofa.
  3. Tenet
    Tenet (2020)
    5
    Diky Kinobox projekci jsem mel moznost zhlednout Teneta. Cekal jsem od filmu hodne, ale zaroven jsem tusil, ze se bude jednat o gulas. Jde poznat, ze film tech 200 mega stal, ale co k tomu, kdyz filmu chybi emoce a pribeh. Dej je az na poslednim miste, misto toho se tu hraje o pseudointeligentni film, ktery ma chladne zahrane postavy, az to boli. V roce 2020 se jiz jedna o vykradacku vsech filmu s casovym posunem. Netusim, co je na tom tak uzasneho, kazdopadne, mne se snimek libil jen z akcniho hlediska, a abych hledal odkazy, symboly, a vse propojil dohromady, musel bych do kina nejmin 5x, a rozhodne nehodlam platit 5 vstupu v kine, tuuudle. Nepotesil me vykon ani jednoho z protagonistu, tema omyvane porad dokola, jen si Nolan pridal vlastni pravidla, ktera maji byt asi zamerne nelogicke, aby pusobil jako nejlepsi reziser ever. Nejlepsi byly asi soundtracky a koncici end title song byl libovej! Jestli chcete videt Teneta a machrovat pak pred ostatnimi, jak jste ho pochopili, tak verte, ze nepochopili. Je to kus srance.
  4. Šarlatán
    Šarlatán (2020)
    10
    Wow, tak to bylo něco. Nejkrásnější film české kinematografie, kterou jsem za celou dobu viděl. Příběh Mikoláška jsem vůbec neznal, každopádně upoutávka mě do kina nalákala a nelituji. Ivan Trojan se předvádí ve své životní roli coby léčitel, který diagnostikuje z moči, skvěle mu sekunduje i jeho syn v podaní Josefa, coby mladého Mikoláška, každopádně do hvězdného výkonu mu ještě hodně chybělo. Příběh je nádherný, kamera na české poměry nadčasová a přenádherná, dialogy ucházející a napětí s emocema úžasné. Dějová linka mezi Františkem a Janem je přenádherná, citlivá, přesto široké veřejnosti přístupná. Jen se občas člověk ztrácel v Mikoláškových náladách a chováním, které bylo ambivalentní. Bohužel, ve filmu nebylo vysvětleno, co ho k tomu vedlo a Jidášova zrada na konci filmu také zanechá více otázek, než odpovědí. Každopádně musím pochválit herecký výkon staršího trojana a slovenského herece Juraje Loje. Tento film bude nadčasový i za 10 let. Děkuji Agnieszce Holland za další skvělý český film, který dokázala natočit. Trojan starší si jistě odnese i sedmého lva.
  5. 3Bobule
    3Bobule (2020)
    6
    3Bobule přišli po dlouhé pauze na plátna kin a vybrali si asi tu nejvhodnější dobu. V době, kdy se pouští samé braky, byl tohle mezi tím skvost, ačkoliv pokud by jela kina v normálním režímu, snímek by neměl vůbec šanci uspět. Bobule už nejsou, co bývavaly. Jedná se spíše o pozdní sběr než výběr z bobulí. Tereza Ramba předvádí stabilní výkon, Hádek je jako vždy perfektní, každopádně i ti nejlepší herci nezahrají dobře, když není co hrát a scénář stojí za velkou belu. Dějová linka mezi vychcaným Langmajerem, který se jen přiblbě usmívá a vlastě hrát neumí, je do nebe volající. Záporák z východu film akorát osvěžil, ale nic nového nepřinesl, zápletka byla zřetelná od prvních minut představení. A děti? Tak ty byly ve filmu naprosto zbytečné a prkenné. O hudbě od skupini Mirai radši ani nemluvím, vůbec se tam nehodí. Uklidněním pro mě byla aspoň výhra vína před začátkem představení.
  6. AVA: Bez soucitu
    AVA: Bez soucitu (2020)
    2
    Díky projekci Kinoboxu jsem dostal příležitost shlédnout tento snímek. Ihned po začátku představení jsem tušil, že se bude jednat o levnou akční novinku, která vyplní jen sály v době koronaviru, když není co dávat. Ava je jednoduše film, kteržý nestojí za to vidět ho v kinech ani v televizi. Herecké výkony jsou nudné, děj a napětí rovněž, choreografie bojových scén na dnešní dobu levná, twist ploty žádný a nelogické chování rovněž. Jedině, co si ze snímku pamatuji je, vtipná bitka na hotelovém pokoji na konci filmu. To mělo být jako vyvrcholení? Ne, díky. Příště ani zadarmo.
  7. Poslední aristokratka
    Poslední aristokratka (2019)
    4
    Co mám k tomuto snímku napsat. Snad jen to, že česká kinematografie jde krásně do černé díry. Film ze začátku působil dost mile, vtipně a krásně se pozoruje kamera a výprava, každopádně po chvíli děj spadá, není tam nic nového a začíná typické čecháčkovsé humory, které nepřišly vtipné ani mně. Výkon Dykové se mi jako vždy, nelíbil, nechápu, proč ji pořád všude obsazují, Hynek Čermák je šikovný táta a výborný herec ztvárněním role, ale jinak snímek nic nenabídne, kromě marnotrapného Lišky, který aspon trochu pobaví.
  8. Isn't It Romantic
    Isn't It Romantic (2019)
    3
    Tak jsem si zase po nějaké době na Netflixu pustil nějakou komedii a nečekal jsem od ní zázraky, ale ono se skutečně stalo, že tenhle film klesl na samé dno žumpy všeh žump. Na Rebel Wilson mám už lehkou alergii, podle mě hrát moc neumí a příběh, jak je vše úžasné a koukat se na její infantilní výkony bylo opravdu zdrcující. Film zachránil jen Hemsworth, ačkoliv jeho role taky nebyla o nic lepší. No, podruh é si radši pustím Pokemnony, než tohle.
  9. Neviditelný
    Neviditelný (2020)
    8
    Neviditelný je snímek, který si pohrává s myšlenkou lehkého napdřirozena, kterou chce zakomponovat do blízké budoucnosti. Snímek jako takový je obsahově velice poutavý, napětí funguje bez debaty naprosto výborně a herecký výkon Elisabeth Moss je naprosto dechberoucí, když se z psychopata, kterou týrá vlastní manžel, stane záhy žena, která všemu přijde na kloub. Místy jsem se lekl, a během filmu jsem měl neustále mrazení, že se něco stane a udržuje diváka v napětí. Konec byl dobrý, ale zasloužil by si lepší spád.
  10. Rocketman
    Rocketman (2019)
    9
    Rocketman je tím nejpříjemnějším hudebním filmem, který jsem za tenhle rok viděl, je asi již teď naivní srovnávat ho s Bohemian Rhapsody, ale já to přesto udělám. Film má drive, je vtipný, herecký fýkon Taron naprosto fantastický, dějová linie nenudí od utlého dětství až do konce, film je prokládán hitovkama, nejkrásnější moment je při skladbě "Your song", a ačkoliv nevím, co je a není pravda na Eltonově životě, jistě byl a pořád je velice zajímavý a film svým zprácováním by klidně mohl předběhnout Bohemian Rhapsody, avšak, je tu jeden zásadní problém,zatímco Elton svůj boj nad démony vyhrál, Freddie nikoliv a diváky prostě smrt táhne více, než někdo, kdo pořád žije. Jaká to doba :)
  11. Tenkrát v Hollywoodu
    Tenkrát v Hollywoodu (2019)
    5
    Začnu tím, co se mi na filmu líbilo a to je: Pěkná kamera, výběr herců nostalgie. A teď, co se mi nelíbilo: Film pojednává zkrátka o ničem, Tarantio nás chce umučit historii filmu, používá nevtipné repliky, ve filmu se nic zásadního neděje, jen z Dicapria udělali ufňukánka a zatímco Brad Pitt mu skvěle sekunduje, měl by být on ten, který to tam vše táhne. Závěrečná vtipná scéna nezachrání 3 hodiny samoúčelné nudy, nehledě na to, že je tato scéna vyobrazená úplně jinak, než píše historie, což je velká ostuda, Roman Polanski by asi nebyl vůbec rád a doufám, že to snad ani neviděl, taková neúcta. Co se týče Margot Robbie, bohužel, byla zobrazena jen jako sexuální objekt a o jejím životě, stejně tak jako o životě Mansona jsme se nic moc nedověděli, zatímco 3 hodiny sledujeme kariéru béčkového herce o ničem.
  12. Slunovrat
    Slunovrat (2019)
    6.5
    Film svým zpracováním chce od úvodních titulků začít zostra, to se mu daří, smrt rodičů a dcery patří k silným momentům tohoto filmu a rozklad osobnosti a její následný vývoj bude mít za následek návštěvu německého venkova, kde je naláká vzdělaný buran. Poté jsou již delší pasáže, kde se nic neděje, čekáte půl hodiny na to, než se skupina domorodců pořádně posadí, z ničeho nic mizí přátelé hlavní hrdinky, aniž by byla zobrazená jejich smrt a film má maximálně 2 brutální scény, což je sakra málo na to, aby se o tomhle filmu tolik mluvilo. Zas tak moc mě nepřekvapil, byla to celkem nuda.
  13. Shazam!
    Shazam! (2019)
    5
    DC opět vytáhlo z rukávu dalši comicsovku o chlapci, který dostal schopnosti od jednoho guru, aby záchranil svět a sebral schopnosti záporákovi. Film má velice sympatické herce, hlavně ty dětské, ve filmu nechybí vtip, spousty efektů, jak je již teď známo, to co si divák žádá, ale jediné, co tomu chybí, je děj. Shazam ničím nepřekvapí, ale pokud se chcete pobavit, určitě se podívejte
  14. Všechno nejhorší 2
    Všechno nejhorší 2 (2019)
    5
    Jednička této serie byla hezky povedená, vtipná, hororová a něčím nová, ale o dvojce se to říct nedá. Což o to, že ve filmu hraje krásna Jessica Rothe, když nemá dále co nabídnout. Časová smyčka se vrátila opět na začátek a slečná ví už, co a jak, ale to je asi tak vše. Děj je téměř totožný, jako u jedničky, sranda nulová akorát záporák se změnil, Předvídatelná nuda.
  15. Ostrov
    Ostrov (2005)
    9
    Film se snaží být nadčasový, aneb myšlenka klonů, kteří nevědí nic o životě, jsou vychovávané jako prasata na porážku, až jednou jeden McGregor začne chápat o co jde, uteče a v normálním životě se snaží žít a najít řešení, jak tuhle korporaci zničit a zachránit všechny klony. Film má výborné herecké výkony, skvělou kameru a bravůrní režii, Michael Bay je prostě jednička.
  16. Godzilla II Král monster
    Godzilla II Král monster (2019)
    6
    Nový snímek o Godzille mě upřímně ničím nepřekvapil, ale ani nezklamal, přesně jsem věděl, co od toho čekat. Na filmu jde vidět, že rozpočet je opravdu obrovský, neboť během filmu se pořád děje nějaká akce, která je vyloženě pastvou pro oči. Po dějové stránce je ale film hrozně nudný, nervydrásající až stupidní. Ano, nechme lidstvo vyhubit monstry, ať nastane rovnováha... WTF? jako really? Nemá to žádný smysl ani důvod, proč ničit něco, co je už dávno funguje. Planeta je možná přelidněná, ale ne tak, aby se tu nedalo žít a určitě budou existovat i jiné způsoby, než masové vraždy lidí monstry, třeba hned tím, že vegani jako první vyhynou, magoři. :D Výkon Very Farmigy je vcelku dobrý, ale lištil bych jí za její chování. Co mě více irituje, je výkon Millie Boby Brown, netuším, co na té malé hvězdě všichni vidí, neumí nic jiného, než se tvářit jako věčně nasraná puberťačka s velkým egem. Její herecký výkon není ani komorní, ani minimalistický, ale jednodušše otravný, a prosím, neobsazovat už do žádných rolí, ať si to zakončí v Stranger things a na plátna se už ani necpe, jako herečka není zajímavá a hrát rozhodně neumí. Děj je tedy jednoduchý a není třeba vidět první díl, užijete si spousty barev, akce, hudby, digibordelu, jenom ne děje.
  17. My
    My (2019)
    0.5
    Tak tohle je nejvíc weird film ever. Nemyslím si, že jsem zas tak blbej, ale šlo tomuto filmu odvýprávět nějaký příběh skrze sociální téma, které režisér nepojal docela rozumně, nebo jen prostě hodit na plátna kin film plný skrytých symbolů, které běžný divák nikdy nepochopí. Chvílemi film vypraví děj a vzápětí od něj upustí a dějí se tam takové slátaniny a skryté významy, které i nadprůměrně intelignentí člověk prostě nepochopí, protože nevidí do hlavy jednomu Peele, a pookud k tomu nejsi Amík a jejich mentalitu nepobíráš, nepochopíš dvojnásob. Abych to shrnul, sekundanti vraždí ty originální, nemají k tomu vlastně žádný důvod, chovají se divně, místo mluvy, hekají nebo kvičí, jejich důvod počinu není jasný, řetězové reakce oranžových vest nic nedělají, přesto se snaží něco symbolizovat, kde se vzali tu se vzali, nehledě na to, že bezpečnostní složky ani za 14 minut nepřijely, tak kde byly? Zabít sekundanty by šlo raz dva, ale místo toho, aby si vzali do rukou nože, zbraně a vše, co moderní doba nabízí, a ještě k tomu ve vlastním domě, bouchají páčidlama nebo baseballkama, utíkají, místo toho, aby je vyřídili na místě. Celý film působí neuceleně, zmateně, dělá z diváka idiota, který musí přeci chápat skryté symboly jednoho řežiséra, který to má v hlavě asi trošku pomotané, stejně, jako je celý tenhle film a vůbec, celý tenhle komentář. Raději se na to nedívejte, nebo se naštvete sami na sebe. Chci vidět film, kde si sám logicky můžu zdůvodnit věci a odvozovat a ne abych hledal doplňující informace na internetu typu: "Co tím chtěl básník říci". Pokud se tyhle filmy se silným poselstvím neumí zpracovat v přístupné a pochopitelné formě, neměl by se tohoto řemesla vůbec držet, protože každý přemýšlíme jinak a každý máme v hlavě jiné myšlenky, ale pokud se tomu nedá ucelenost, nikdy to nebude fungovat a divák akorát odejde z kina naštvaný. Takže, suma sumárum, film se snaží být tak chytrý, tak sociální, až je neskutečně tupý. Tohle fakt natáčel někdo, kdo musel být pod pořádnou dávkou drog. Uteč bylo skvělé, tohle byla sračka, další, prosím, už ne.
  18. Sestra
    Sestra (2018)
    1
    Prosím, už ne! Nádherné a děsivé lokace, přesto potenciál naprosto nevyužitý. Creepy to vůbec nebylo, postavy se chovají dementně s čele tím největším, démonem. Film jen vlastně od začátku do konce dělá před bubu a potom už jenom to bubu, nebýt jump scares volume 100 %, tak se snad film nedostane ani do televize, ale tenhle formát teď letí a já se nepřestávám divit, proč na to jedno a to samé, pořád dokola lidi chodí, už v zajetí démonů byla neskutečná vykrádačka všeho, z diváka akorát tvůrci dělají platící ovci, která se jen diví, proč se takové sračky točí a my za to jsme schopní platit. No, já tohoto formátu začínám mít plné kecky, chci se jít do kina bát, vylekat mě může i brácha za dveřma a ja poskočím stejně, jako v kině, a mám to zadarmo, tohle ale s "báním" nemá nic společného.
  19. Tiché místo
    Tiché místo (2018)
    9.5
    Co k tomu dodat, duo Krasinski a Blunt prostě funguje. Postapokaliptický snímek o rodince, kerá nesmí vydat zvuky 80 db, jinak je rozcápají obrovské příšery. Perfektně propracovaná zápletka, sympatické herecké duo manželů a dětí, nádherné lokace, úžasná kamera, že člověk ani nevydá hlásku, jak to všechno dopadne. Scény ve tmě jsou obzvlášť působivé a vychytávky tvořivého taťky nejsou taky k zahození. Na začátku i na konci upadne i nějaká ta slza.
  20. Nebezpečná laskavost
    Nebezpečná laskavost (2018)
    7
    Tenhle film jsem už viděl před delší dobou, každopádně musím říct, že se jedná o docela dobrý počin a ztotožňuji se s komentáři pode mnou, že je to taková slátanina Zmitelé a Dívky ve vlaku, aneb, to co teď frčí. Zápletka je zajímavá, leč už viděná, zvraty opět zajímavé, leč už viděné i v tomhle duchu. Ačkoliv se jedná o zajimavý psycho-thriller, musím přiznat, že jsem vše předem dokázal předvídat. Blake Lively je krásná žena, ale do téhle role mrchy se nehodila, přišla mi tam přeafektovaná, zatímco Anna Kendrick konečně zahrála normální, obyčejnou holku, která umí být i chytrá a ne jen namyšlená. Ve filmu se mi líbí komediální prvky, využití moderních technologií, ala live stream, povedená kamera, šikovné kostýmy a vcelku fajn dialogy, každopádně v běžném životě se tohle stát nikdy nemůže, protože to ani fungovat nemůže, vše tak nějak drží na knap a vychazí představitelům tak, jak přesně chtějí, aníž by počitali s vícero variantami. Jako příběh fajn, ale mám rád reálné příběhy, na dobrou noc ale dobrý snímek
  21. Pokémon: Detektiv Pikachu
    Pokémon: Detektiv Pikachu (2019)
    4.5
    Některé filmy by se prostě neměly točit, ačkoliv se jedná o kult a poctu starým pokémonům, pokud nemáš dobrý nápad na děj. Nakonec ale i mě v hloubi duše přepadla nostalgie a tak jsem si řekl, že to musím vidět a ačkoliv kino bylo přecpané malými dětmi, bylo tam ticho jak v hrobě. Proč? No protože to byla nuda jak prase, pro děcka nepochopitelné, pro dospělé zase nudné. Ústřední hrdina je sympatický, ale výkonem křečovitý, kinder reportérka nemá co hrát a když už přijde na scénu Pikachu, těšítě se jak malé děcka, ale výsledek je takový, že jediné, co je rozomilé, je jeho staré známé: "Pika pika", jinak je to děsný otrava, který kdekoho v sále uspí, včetně mě. Já, jakožto náročný divák mám rád propracovaný děj na úkor efektu, tady to bylo obráceně, skoro jako u každého amerického, rychkokvašského počinu, do toho český dabing unudí k smrti, verze s titulky bohužel nebyla k mání. Výsledkem je, že jakmile vyjdete z kina, nepamatujete si z filmu ani jedinou scénu, protože nudnější film roku jsem fakt ještě neviděl a troufám si říct, že se mnou bude souhlasit i ten nejnáročnější divák, pro koho byla tahle slátanina natočená, děti. Pár plusů dávám za povedenou grafiku a roztomilé pokemony. Jakmile ale přijde do kin ježek Sonic, mám pocit, že u toho být už nechci, ale pračka na peníze je to asi dobrá, když se tyhle zhovadilosti stále produkují a mají u diváků úspěšnost.
  22. John Wick 3
    John Wick 3 (2019)
    6
    Tak se nam tu jiz potreti zjevil neporazitelny John Wick, neporazitelny to Assasin. Pokud od filmu cekate nejaky pribeh, nedockate se ho. Zapletka je naprosto jednoducha:,, Nezabijes, zabijeme tebe". Je to jako byste se divali na youtube na bojove zapasy, potom to sestrihali, spojili, pridali drsnou hudbu, pronesli par osudovych vet a film je na svete. John Wick je proste clovek z oceli, ktereho muzete bodnout, srazit nebo zastrelit a on se stejne zvedne, vsechny tam oddela a tak to pokracuje do nekonecna. Dialogy jsou nudne, 100x slysene, postava Sofie se chova afektovane a vubec, vse to smrdi nerealnosti. Na patecni vecer k vymyti mozku to postaci, ale zadne drama necekejte, jdete si film uzit se spoustou znicenych aut, motorek, brutalnich scen a proste si vychutnejte bojovou,, choreografii" jednoho nesmrtelneho chlapka, ktery vsechny pobije kvuli zene a steneti. btw.Scena s vypichnutym okem je fakt nechutna.
  23. Smrtelné stroje
    Smrtelné stroje (2018)
    5
    Smrtelne stroje nenabidnou nic originalniho, zazivnyho a vlastne, cele je to jedna velka nuda. Libi se mi koncept pohyblivych mest, ktere si autor vymyslel, ale zbytek stoji za velkou Belu.Hlavni Postavy jsou charakterove nezajimave,a je vam vlastne uplne jedno, jestli umrou ci nikoliv. Tenhle film nepatei do kina ale spise jako sobotni nuda do televize
  24. Řbitov zviřátek
    Řbitov zviřátek (2019)
    5
    King je jako vzdy, ten nejlepsi spisovatel nevsednich hororu, kazdopadne tenhle film neni uplne presny podle knihy, zde se role tro hu obraci. Pokud milujete typicke jump scares momenty, jednoduche dialogy a hloupe chovani postav, tak je presne tenhle typ hororu pro vas. U zbytku filmu jen usnete. Musim pochvalit prijemnou kameru a desiveho kocoura.
  25. Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    8
    Dostali jsme presne to, co jsme ocekavali. Absolutni digibordel, ktery bybse bez velkeho rozpoctu jen tezko obesel. Zpracovani filmu je narozdil od prvniho infinity War lepsi, zazivnejsi a postavybse nechovaji uz tak hloupe. Potesi vtipne momenty z Thorova sveta a propracovanost celeho Marvel sveta a jak to tak byva, na konci umre i jedna z hlavnich postav a tak to ma byt. Film nam nabidl nostalgii, akci, napeti, kazdopadne pokud by zkratili stopaz, vubec nic by se nedelo.