lukas-gajdos

Lukáš Gajdoš
168

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Dvě nevěsty a jedna svatba
    Dvě nevěsty a jedna svatba (2018)
    0
    Diky nudnemu veceru jsem mel moznost vidrt tuhle slataninu. Boze, muze mi nekdo rict, proc na tohle chodi lidi do kina a plati za to? Nejedna se ani o komedii, ani o romantiku, Geislerova prehrava a Polivkova ani hrat neumi. Lepsi herecke vykony najdete v Policii v akci. Prosim, uz tyhle dve nemehla nikam neobsazovat. Film nema zapletku, dokonce ani dobrou rezii, hroznou hudbu a kamera hodna tak serialove Ulici. Film alespon trosku zachranuje Dolansky s Kleplem ale i tak si budete tukat na celo, jak daleko muze jeste spadnout zumpa ceske kinematografie. Je mi z techto filmu smutno, ze nejsou kvalitni herci, kvalitni reziseri, uchyluje se k lasicivnim vtipum na silu a bezemocnich emoci o nicem. Co vsak musim pochvalit je product placement, ten umi cesti filmari nacpat do kazde sceny! Boze, kdyby to aspon bylo vtipny, ale ono to neni nic. Reklamni spoty jsou zajimavejsi, nez tohle. Odpad!
    Noví mutanti
    Noví mutanti (2020)
    0.5
    Na Nove mutanty jsem vyrazil diky tomu, ze jsem mel poukazku do kina free. Vedel jsem, ze jdu na tupou teenage drama movie, ale rozhodne jsem necekal tak dutej film. Dej je o nicem, predvidatelny od zacatku, klise s medvedem a krmeni, rika se to ale o vlcich, takze trapas. Ted k deji. Decka jsou v pastaku, protoze maji trapne superschopnosti, mezitim jako kazdej jinej pubos, porusuji pravidla, vztekaji se, delaji naschvaly a hlida je jakasi doktorka, ktera je od zacatku videt jako zaporacka. Obrazy na sebe nenavazuji, skacou si jak chteji, efekty jsou nudne a 100x videne, bubaci pro deti ve skolce, dialogy nulove a herecke vykony alarmujici. Anna Taylor Johnson ani nahodou nepusobi jako sexy mrcha, je to totiz jen mrcha. Jeji otravnej xicht jsem mel chut rozdupat, snad si tenhle film v cele s touhle radoby hvezdou, vyslouzi zlatou malinu. Milostna zapletka je trapna, tezkopadna a vubec neni wow ani cool. Final battle je nadmiru trapnej. I tech 90 mimut stacilo, abych ve ctvrtine vypoustel i sve demony v kine za to, jak jsem otravenej. Tahle zhovadilost neni hodna ani do primetime na sobotu vecer na Nove, natoz aby za to nekdo platil v kine, boze :/. Jde videt, ze je to spichnute horkou jehlou s cilem aspon neco malo na tom skubnout. Katastrofa.
    Tenet
    Tenet (2020)
    5
    Diky Kinobox projekci jsem mel moznost zhlednout Teneta. Cekal jsem od filmu hodne, ale zaroven jsem tusil, ze se bude jednat o gulas. Jde poznat, ze film tech 200 mega stal, ale co k tomu, kdyz filmu chybi emoce a pribeh. Dej je az na poslednim miste, misto toho se tu hraje o pseudointeligentni film, ktery ma chladne zahrane postavy, az to boli. V roce 2020 se jiz jedna o vykradacku vsech filmu s casovym posunem. Netusim, co je na tom tak uzasneho, kazdopadne, mne se snimek libil jen z akcniho hlediska, a abych hledal odkazy, symboly, a vse propojil dohromady, musel bych do kina nejmin 5x, a rozhodne nehodlam platit 5 vstupu v kine, tuuudle. Nepotesil me vykon ani jednoho z protagonistu, tema omyvane porad dokola, jen si Nolan pridal vlastni pravidla, ktera maji byt asi zamerne nelogicke, aby pusobil jako nejlepsi reziser ever. Nejlepsi byly asi soundtracky a koncici end title song byl libovej! Jestli chcete videt Teneta a machrovat pak pred ostatnimi, jak jste ho pochopili, tak verte, ze nepochopili. Je to kus srance.
    Šarlatán
    Šarlatán (2020)
    10
    Wow, tak to bylo něco. Nejkrásnější film české kinematografie, kterou jsem za celou dobu viděl. Příběh Mikoláška jsem vůbec neznal, každopádně upoutávka mě do kina nalákala a nelituji. Ivan Trojan se předvádí ve své životní roli coby léčitel, který diagnostikuje z moči, skvěle mu sekunduje i jeho syn v podaní Josefa, coby mladého Mikoláška, každopádně do hvězdného výkonu mu ještě hodně chybělo. Příběh je nádherný, kamera na české poměry nadčasová a přenádherná, dialogy ucházející a napětí s emocema úžasné. Dějová linka mezi Františkem a Janem je přenádherná, citlivá, přesto široké veřejnosti přístupná. Jen se občas člověk ztrácel v Mikoláškových náladách a chováním, které bylo ambivalentní. Bohužel, ve filmu nebylo vysvětleno, co ho k tomu vedlo a Jidášova zrada na konci filmu také zanechá více otázek, než odpovědí. Každopádně musím pochválit herecký výkon staršího trojana a slovenského herece Juraje Loje. Tento film bude nadčasový i za 10 let. Děkuji Agnieszce Holland za další skvělý český film, který dokázala natočit. Trojan starší si jistě odnese i sedmého lva.
    3Bobule
    3Bobule (2020)
    6
    3Bobule přišli po dlouhé pauze na plátna kin a vybrali si asi tu nejvhodnější dobu. V době, kdy se pouští samé braky, byl tohle mezi tím skvost, ačkoliv pokud by jela kina v normálním režímu, snímek by neměl vůbec šanci uspět. Bobule už nejsou, co bývavaly. Jedná se spíše o pozdní sběr než výběr z bobulí. Tereza Ramba předvádí stabilní výkon, Hádek je jako vždy perfektní, každopádně i ti nejlepší herci nezahrají dobře, když není co hrát a scénář stojí za velkou belu. Dějová linka mezi vychcaným Langmajerem, který se jen přiblbě usmívá a vlastě hrát neumí, je do nebe volající. Záporák z východu film akorát osvěžil, ale nic nového nepřinesl, zápletka byla zřetelná od prvních minut představení. A děti? Tak ty byly ve filmu naprosto zbytečné a prkenné. O hudbě od skupini Mirai radši ani nemluvím, vůbec se tam nehodí. Uklidněním pro mě byla aspoň výhra vína před začátkem představení.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci