Profilový obrázek

Stanulda007

Stanislav Ivoňák
244

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Olomoucký, Přerov, Česká republika



    Počátek
    Počátek (2010)
    9
    Ačkoliv jsem se napoprvé ve filmu trošku ztratil a chvíli netušil, zda jsou hrdinové v realitě, ve snu, nebo ve snu kde mají sen (už jen to zní zajímavě), nepamatuji si, kdy naposledy mi nějaký film tak vyrazil dech, že pokud by na mě při sledování někdo mluvil, vedle mě se něco rozbilo nebo zasáhl jiný rušivý moment, absolutně bych to nevnímal, jelikož jsem pouze civěl na obrazovku s otevřenou pusou. Takto geniální film se povede jednou za několik let. Spolu s Matrixem nejúžasnější sci-fi, co jsem kdy viděl. Už teď se těším, až se opět na Počátek kouknu.
    Na křídlech vážky
    Na křídlech vážky (2002)
    7.5
    Trošku jsem očekával něco ve stylu proroctví z temnot (možná z důvodu, že je to v podobných), ve výsledku se ale jednalo o film, který ani zdaleka není tak tajemný, děj odsýpá strašně pomalu a skoro nic se neděje. Proroctví z temnot se alespoň opíralo o nějakou skutečnou událost a docela zajímavou myšlenku motýlího muže a některé scény si pamatuji doteď, ale z tohoto filmu si nic moc neodnáším. Konec radši příliš nekomentuji, podle mě tenhle film totálně pohřbil. Škoda, mohl z toho být excelentní snímek ve stylu proroctví z temnot a nakonec z toho vypadl průměr. 50%
    Gladiátor
    Gladiátor (2000)
    9
    Filmek obřích rozměrů, pro mne další nezapomenutelný zážitek v kině, a pro Ridleyho Scotta další eso v kapse. Russel crow je prostě sympaťák a to se nezapře, navíc v roli Římského generála / gladiátora je prostě geniální. Celý film má perfektní tempo, není tam sand pasáže kdy bych se nudil, nebo si zakrýval oči a říkal si " ježiš, co to tam zas dávaj za hovadinu". Prostě jsem se neskutečně bavil, a pro mne určitě jeden z top 10 filmů. 4/5 - 90%.
    Obhájce
    Obhájce (2011)
    10
    Abych mohl právnickému filmu, které zas až tolik přehnaně nevyhledávám, udělit maximum, musí se sejít hned několik důležitých věcí. Především je to chytrý případ, na kterém hlavní protagonista pracuje, dále je to právě kvalitní herec v hlavní roli, neuškodí ani přesvědčivě ztvárněné role vedlejší, film nesmí být příliš protahovaný a nesmí nudit a nakonec bych si z něj měl vzít alespoň nějaký ten pocit. Lincoln Lawyer pak obsahuje snad úplně všechno dohromady. Případ je dostatečně zajímavý a spletitý, Matthew McConaughey dokonalý, vedlejší role (R. Phillippe) také výborné, dvouhodinová stopáž je akorát, nuda se nedostavila a celkové vyznění tohoto zajímavého právnického thrilleru bylo také zapamatování hodné. Navíc když se k tomu přidal i moc fajn soundtrack a milá narážka na Mickeyho Cohena, nemusel jsem nad plným počtem dlouho přemýšlet.
    Total Recall
    Total Recall (2012)
    5.5
    Další film, který je názornou ukázkou toho, že když do něj napumpujete obrovský peníze, najmete hafo talentovaných výtvarníků (mimojiné talentovaných ve vykrádání I, Robot, Star Wars, Minority Report a Blade Runnera), přiberete hezký holky a Colinovo obočí, který je tak hustý, že nepropustí světlo, vykřesáte z toho všeho díky otřesnému scénáři jen sterilní nevzrušivou debilitu. Total Recall je plný akčních scén, které s vámi bohužel vůbec nehnou, a to nejen díky trapné choreografii soubojů. Je plný amatérsky napsaných dialogů, špatného herectví a nesmyslů. Kéž bych si mohl nechat nahradit ty 2 promrhané hodiny něčím příjemnějším. Třeba německým fekál midget pornem.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1

    Oblíbení tvůrci