Mr.T

246

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Moje tlustá řecká svatba
    Moje tlustá řecká svatba (2002)
    7.5
    Romanťárna, u které se zasmějete a není plná stupidních postav. Sympatická rodinka plná větších či menších šílenců si vás získá a hoďka a půl uteče jako nic. Moje favoritka je stařena neustále válčící s Turky. Někdy mrknu na dvojku, protože jsem zvědav, kam se postavy dostanou. Tudíž za mě úspěch.
    Vinyl
    Vinyl (2016)
    8.5
    Čím radši máte 70 léta a poctivý rockenroll, tím více si seriál užijete. Potkáte spoustu starých známých a dýchne na vás poctivá atmosféra 70. let. Je to takový vážnější odvar Vlka, ale prostředí strhne a tuna kokainových orgií může začít. Škoda jen slabšího scénáře, mohl ze seriálu vytěžit ještě více. Každopádně kvalitka.
    Hardcore Henry
    Hardcore Henry (2015)
    7
    Film si užijete tím víc, čím více paříte střílečky. Jedná se o jednu dlouhou krvavou lázeň, která se snaží z filmového experimentu prokopnout dveře pro další šílenosti podobného druhu. Filmu se nedá upřít řada nápadů a scén, kdy se pohled z první osoby vyloženě hodí. Po nějaké době se ale tato perspektiva stane trochu stereotypní a člověk hledá něco dalšího, k čemu se upnout. To ale moc nenachází. Humoru je minimum a ani super Sharlto to nezachrání. Přitom koncept si vyloženě o nadsázku říkal. Co je pro mě ale největší mínus, je až příliš velká brutalita. Nejsem žádná cíťa, ale hrátky s nožem už na mě byly až moc explicitní a zbytečně rádobyšokující. Posledních 20 minut je pak pro mě už jenom jeden velký blivajz se zmateným vyústěním. Tudíž závěr je takový, že zhlédnutí nelituji, ale v budoucnu bych prosil trochu odlehčenější uchopení.
    Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    8
    To, co se podařilo Vaughnovi před pár lety v oblasti comicsových filmů, to provedl teď s Bondovkami. Jedná se o svéráznou poctu tomuto tradičnímu anglickému žánru. Dojde na humor i trochu toho adrenalinového násilí podpořeného kvalitním naspeedovaným soundtrackem. Další společný znak s K-A je povedený výběr neznámých mladých herců do hlavních rolí, o kterých určitě ještě uslyšíme. Tito sympaťáci jsou ze zadních řad neomylně jištěni elitní britskou hereckou školou. Firthovi tahle role sedí dokonale a Jackson má po Djangovi další pořádný záporácký zářez. Nejlepší moment filmu je nepochybně masakr v kostele, na ten se hned tak nezapomene. Bohužel k absolutnímu hodnocení mi něco podobně jako u K-A chybí. Uvítal bych více prostoru věnovaného tréninku a organizaci samotné než řešení rodinných trablů hrdiny. Také na závěrečné akci by se dalo ještě trochu zapracovat. Nejlepší Vaughnův film tak pro mě stále zůstává Hvězdný prach. Poučení: odměna od královny pro agenta tajné služby za záchranu světa může být motivující :-)
    Ulice Cloverfield 10
    Ulice Cloverfield 10 (2016)
    7.5
    Kvalitní komorní napínák s pár skorohororovými okamžiky. Plusem je super Goodman, mínusem poslední desetiminutovka, která se k filmu vůbec nehodí a slušně kazí celkový dojem. Každopádně název Cloverfield je zcela zbytečný a filmu spíš ubírá než něco dává.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3