Profilový obrázek

Jiřík54

Jirka
1 452

Miluju film a divadlo. Mám úctu k dobrým tvůrcům, kteří mi připraví hezké chvíle hledišti kin či divadel. Miluju film, proto, že mi přináší neopakovatelný zážitek velkého plátna, kdy se nechávám omámit hudbou, speciálními efekty, hereckými výkony, příběhy, které já sám nikdy neprožiju. Proto miluju i sci-fi filmy, filmy z budoucnosti, filmy z vesmíru, z jiné reality. Rád se nechám přenést jinam, do jiných světů, do jiné dimenze. A filmařům děkuji za to, že mi to umožňují.

Středočeský, Mladá Boleslav, Česká republika



    Ready Player One: Hra začíná
    Ready Player One: Hra začíná (2018)
    2
    Přestože miluji filmy Stevena Spielberga, u tohoto jsem nabyl dojmu, že zřejmě nejsem cílová skupina, které je určen. Ano je tam spousta digitálních triků a dobrých, to nepopírám, ale samotný děj mi přijde hloupý a film samotný zbytečný. Mark Rylance byl výborný, ale svůj výkon v Mostu špionů nemůže překonat. Takže za mne palec dolů.
    Hon na lišku
    Hon na lišku (2014)
    7
    Většinou jsem z filmů podle skutečných událostí nadšen, ale v tomto případě, mě film iritoval a chvílemi jsem se na děj vůbec nesoustředil. Postava Steva Carella mi přišla hodně divná a vlastně jsem ji moc nerozuměl. Nechápu, jak se toto mohlo opravdu stát, že to někdo neprokoukl dříve. Nemuselo dojít k takové tragedii.
    San Andreas
    San Andreas (2015)
    7
    Zase jeden z katastofických filmů, který jede podle stejné šablony. Rodiče se buď rozcházejí nebo jsou rozvedení, dcera nebo syn je v nebezpečí, takže společnými silami ho nebo ji zachrání a na konci se opět dají dohromady. Takových filmů už bylo nespočetně. Jinak celkem slušné triky a akce. Trochu mi to připomínalo 2012. Možná by to chtělo vymyslet něco originálního, nemyslíte?
    Popelka
    Popelka (2015)
    8
    Po Zlobě s Angelinou Jolie opět nové zpracování klasické pohádky, které stojí za to. Hlavní postavu Popelky naprosto bez diskuse převálcuje Cate Blanchett v roli macechy, která si svou roli opravdu užívá v každém momentu. Po loňské Jasmíně opět zajímavý herecký výkon. Pohádka má všechno co má mít, vtip, napětí, pohádkovost i momenty překvapení. A scéna na plese je opravdu skvostná. Víla kmotřička nádherně uhozená a Helena Bonham Carter je opět k sežrání.
    Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    8.5
    Musím říci, že třetí díl Hobbita mě trochu zklamal. Po prvním a druhém díle, které měly určité napětí, tempo se zde najednou něco občas zaseklo a některé pasáže byly příliš melodramatické a téměř zbytečné. Asi není dobré z jedné útlé knížky udělat tři filmy. Herecké výkony standardně výborné. Kamera, výprava a efekty též. Jen ta délka. Proto mé hodnocení není 100procentní, ale jen 85.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+105