Profilový obrázek

TerkaCZ

Komentáře 64

Od nejnovějších
  1. Pouto
    Pouto (2017)
    6
    Za mě velmi zajímavé a poutavé psychologické drama, jehož průběh diváka možná i docela překvapí. Někdo by mohl říct, že je tento film spíš divný, pravda, může to tak místy působit. Pokud se zajímáte o téma mentálního onemocnění a vztahu mezi dvojčaty, určitě je to zajímavý mteriál. Má své mouchy, určitě by se dal potenciál filmu více využít, ale něco ve mně zanechal.
  2. Lék na život
    Lék na život (2016)
    6
    V prvním momentě jsem byla okouzlena prostředím, kde byl film natáčen. Čekala jsem, že to bude spíše takový podivnější kousek, sem tam ne úplně příjemný. A tak tomu i bylo. Občas to bylo až nechutné. Nadcházející děj je v něčem docela předvídatelný, ale to mi u tohoto konkrétního snímku zas tolik nevadilo. Nevím, jestli to bylo atmosférou a žánrem, ale sledování se mi místy táhlo, kdyby byl film kratší, ani bych se nezlobila. Z prostředí léčebny znám i lepší filmy, ale i tak bych tento doporučila - není to ale snímek pro všechny.
  3. To Kapitola 2
    To Kapitola 2 (2019)
    6
    Po zhlédnutí prvního dílu, pro mě toto druhé pokračování bylo velkým zklamáním. Očekávala jsem od něj tedy mnohonásobně víc, hororvé scény mi přišly spíše k smíchu, celý film pro mě zachránily herecké výkony. První film měl lepší atmosféru. Ocenila bych i kratší stopáž.
  4. Spider-Man: Homecoming
    Spider-Man: Homecoming (2017)
    7.5
    Již 3. pokračování Spider-Mana, tentokrát zakomponován do Marvel universa. Tentokrát nezklamal. Záporáci povedení, celkově zdařilá práce s nápady. Super hudba. Humor.I překvapivá scéna s temnym podtónem. Je super, že je v roli Petera P. normální puberťák a přitom to není vyložene stupidní.
  5. Popelka
    Popelka (2015)
    7
    Určitě jedna z povedenějších verzí Popelky. Je to okouzlující, nemusíte si kupovat bonbonky, protože sladké je to dost, fanoušci GOT mohou jásat za obsazení Richarda Maddena do role prince.Celkově jsou herci velmi dobře vybráni.Rozhodně neurazí...a šaty měla Popelka fakt nádherné.
  6. Thor: Ragnarok
    Thor: Ragnarok (2017)
    9
    Dlouho jsem se tak nepobavila. Z kina jsem odcházela jako vyléčená. Podle mě jeden z nejlepších filmů od Marvelu. Výborná akce, humor, efekty. Body navíc za to, že Thor nezachraňoval zase nějakou ženskou. Jiné postavy/zmíněné dějové linky do příběhu nenásilně zapadly. S tímto počinem jsem prostě naprosto spokojena (možná bych dala pomalu i 100% hodnocení).
  7. Rick a Morty
    Rick a Morty (2013)
    9.5
    Když jsem po měsících přemlouvání konečně podlehla a rozhodla jsem se rozkoukat tento seriál, nečekala jsem jak mě Rick and Morty pohltí. Seriál je podivnou kombinací Simsnů a Návratu do budoucnosti a obsahuje velké množství referencí na jiná kulturní media. Přestože se seriál tváří jako naprostá blbina, později se ukazuje, kolik úsilí a píle bylo vynaloženo při jeho tvorbě.
  8. Westworld
    Westworld (2016)
    9
    Jak již název napovídá, Westworld kombinuje prvky z westernu a sci-fi. Seriál se zabývá tematikou umělé inteligence. Postavy jsou zajímavé, některé příběhové zvraty se dají očekávat, ale i tak potěší. Úvodní znělka by si mohla dát battle s úvodem ze Hry o trůny.
  9. John Wick
    John Wick (2014)
    8
    Jednoho osudného odpoledne se Theon Greyjoy rozhodl zajet na benzínku a tak se náhodou setkala s Neem, se kterým opravdu neskončili ve vřelém přátelském objetí. Ba naopak. Film je důstojným zástupcem svého žánru. PS: Varování. Nikdy nezabíjejte psy!!
  10. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    8
    Ačkoliv patřím do malého procenta lidí, kterým se nelíbil baby Groot, musím přiznat, že druhý díl je důstojným pokračováním předchozího dílu. Postavy jsou stále zajímavé a hýří vtipem. Nejvíce se mi nejspíš zalíbil Ego. Co se týče nedostatků/děr v příběhu, dají se u tohoto snímku opomenout.
  11. Matky na tahu
    Matky na tahu (2016)
    7
    Americká odpočinková komedie. která se nemine účinkem. Ideální pro ženy, maminky, které si chtějí na chvilku odpočinout od capartů a snít si o tom, jak by bylo možná příjemné trochu vypustit páru a utrhnout se ze řetězu jako hlavní hrdinka. Praktické zkušenosti nemám, nemůžu soudit, ale u filmu jsem se velmi bavila.
  12. X-Men: Apokalypsa
    X-Men: Apokalypsa (2016)
    8
    Srdcaři a milovníci starších X-menů po zhlédnutí pravděpodobně remcají. Film je jedním z nejhorších v serii,nenadchne, ale přesto stále ani neurazí. Ano, zamýšlím se nad negativními ohlasy a s něčím musím souhlasit, ale jelikož nepatřím do tábora skalních fandů a kritiků, nemůžu do toho moc rýt. Jako odreagování na jeden večer dobré, ale asi se na to znova koukat nebudu.
  13. Circle: Uzavřený kruh
    Circle: Uzavřený kruh (2017)
    6.5
    Na tento film jsem neslyšela přímo pěkné recenze, ale i přesto jsem na něj do kina šla. Neměla jsem velká očekávání, ale zaujalo mě obsazení a převážně téma. S problematikou moderních technologií a sledováním lidí se setkáváme v různých filmech/knihách, ale neomrzí to - je to stále aktuální a člověk se děsí toho, co blízká budoucnost přinese. Ano, film měl své mouchy, něco bylo nedotažené (až úsměvné), ale rozhodně by bylo velmi povrchní říct, že byl špatný. Pro mě rozhodně ne - aspoň ponouká diváky se zamyslet.
  14. Mělčiny
    Mělčiny (2016)
    7
    Velice povedený film, který nepotřebuje silný děj. Oceňuji schopnou práci s kamerou. Blake Lively je jedna z mých nejoblíbenějších hereček a její herecké schopnosti (a postavu) jsem vžždy obdivovala - mužská část sledujících se jistě bude kochat pohledem na ni. A jaká to je bojovnice panečku! Nechybí napětí, krev a surfování.
  15. Bod zlomu
    Bod zlomu (2015)
    5
    Takový ten film skoro o ničem, který jasně spěje k jednomu konci. Dějově vyloženě nepřekvapí, ale divák si pochutná na scénách plných adrenalinu, pokochá se horským panoramatem nebo rozbouřeným mořem a řekne si, že on by to prostě nedal (i když nám může být jasné, že dva hlavní hrdinové jsou pravděpodobně trochu velký šťastlivci). Nemůžu hodnotit, jestli je to špatný nebo dobrý remake, jelikož mojí věkovou skupinu původní film vyloženě nezasáhl.
  16. Pátá vlna
    Pátá vlna (2016)
    4.5
    A máme tady zase nějaké marťany a jejich invazi na zem...a ano, jak to v dnešní době bývá, když se do "akčního" filmu nachomítne právě například malá blonďatá Chloe (vyzbrojená plyšovým medvídkem), tak je jasný, že se zabouchne do "hrdiny", ve kterém vře vnitřní boj chapadel a lidskosti. Na zrelaxování dobrý, pro náctileté dobrý, jednou zkouknout dobrý, vyloženě špatné to nebylo, ale více prostě ne.
  17. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    7
    No, co říct? Ačkoliv se v mnohém jedná o kopii 4. dílu, pořád jde o celkem ucházející film. Nezbývá než doufat, že následující díly ukážou něco nového a budou minimálně stejně dobré. Vizuálně super scény, není to "předimenzované", ale možná jsem se místy trošičku nudila - předvídatelné (i když, není to film 100% pro mě).
  18. Jak přežít single
    Jak přežít single (2016)
    6
    Super film na odreagování. Místy jsem se i nasmála. Myslím, že i herci byli vybraní skvěle. Někde to bylo možná trochu přehnané, ale jinak je to určitě ze života. Pro mou generaci ideální film (ne, že bych si z chování určitých postav měla brát příklad :D)
  19. Labyrint: Zkoušky ohněm
    Labyrint: Zkoušky ohněm (2015)
    6.5
    Knížka je samozřejmě lepší, ale film nakonec není vůbec špatný (pro ty, co nečetli, možná ještě lepší). Akorát dle mého názoru je první díl zdařilejší. Především se mi líbí výběr herců (hlavně Dylana O'Briena). Scény jsou nabité akcí, občas se i leknete. Jsem velice zvědavá, jak se tvůrci popasují se závěrečným dílem.
  20. Pýcha, předsudek a zombie
    Pýcha, předsudek a zombie (2016)
    6.5
    Neočekávala jsem od toho vůbec nic ale chvilkama to bylo i docela zábavný. A pan Collins měl i docela dobré průpovidky, Darcy a Elizabeth byli fajn. Otevřený konec mi ani nevadil. Každému se tento film samozřejmě asi líbit nebude.
  21. Muž z oceli
    Muž z oceli (2013)
    8.5
    Supermana jsem nikdy moc nemusela, ale tomuhle v podání Henryho Cavilla jsem přišla na chuť. Přece jen se na tuto postavu skvěle hodí (a dobře se na něj kouká). Ve filmu je mnoho pěkných efektů, akce...určitě stojí za to zhlédnout, jedna z lepších marvelovek. A nesmím opomenout super soundtrack.
  22. Stážista
    Stážista (2015)
    8
    Super film, u kterého si odpočinete, ideální na večer po pracovním týdnu. Zboˇžňuji Ďábel nosí Pradu, tak jsem si říkala, jestli to nebude něco podobného. Jestli někdo čeká, že je to nějak moc o světě módy, tak se zklame, ale já jsem naopak (asi) ráda. Výborně vybraní herci.
  23. Lovec: Zimní válka
    Lovec: Zimní válka (2016)
    5.5
    Film je plný zajímavých efektů, je hvězdně obsažen, rozdhodně je lepší, jak předchozí Sněhurka (asi proto, že tam není Sněhurka), ale přece jen to není žádná extra bomba. Neurazí ani nenadchne. Když si chcete odpočinout, navštívit zase nějaký ten fantasy svět, pokochat se Chrisem a občas se zasmát, tak to jistě doporučuji.
  24. Papírová města
    Papírová města (2015)
    6
    Neodradí, ale ani nenadchne. Jako milovnice Greenových knížek, jsem se na film samozřejmě podívala, abych měla srovnání. Knížka je prostě knížka, do filmu tak krásné metafory neproniknou. Není to film pro každého, ale myslím že náctiletým se bude líbit (hlavně to není jen pitomá romanťárna).
  25. Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část
    Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část (2015)
    7.5
    Pro Hunger Games mám celkem slabost, ale nepřekvapilo mě, že je poslední díl z nějaké serie klasicky nejhorší. Místy jsem se trochu nudila, divák se nemohl dočkat ničeho extra zajímavého. A ten konec, prostě no comment (četla jsem knížku, tak jsem to čekala, ale stejně...).
  26. Sněhurka a lovec
    Sněhurka a lovec (2012)
    6
    Chris Hemsworth a jeho lovec by si beze sporu zasloužili více prostoru a tudíž se již těším na volné pokračování, kde si ho jistě užijeme více. Palec nahoru za výkon Charlize Theron (výborný výběr herečky).
  27. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    7
    Nejprve bych chtěla poděkovat kinoboxu za možnost se na film podívat...na večerní relax určitě skvělý. Místy jsem se trochu ztrácela (scény ne vždy dobře navazovaly), někde to bylo až přehnané (ale to jsem v tomto případě předem nějak očekávala, když se na plátně sejde Superman, Batman, Wonder Woman a nevim, co to bylo za divnou příšeru). Nejsem takový znalec komiksů, abych moc rýpala, takže prostě pro mě dějově průměr, občas (téměř) epické akce, dobrá hudba...a Henry Cavill.
  28. Deadpool
    Deadpool (2016)
    8
    Tenhle film se fakt těžko popisuje, tohodle týpka musí člověk prostě poznat osobně skrz obrazovku!
  29. Padesát odstínů šedi
    Padesát odstínů šedi (2015)
    3
    Knížka je o dost lepší. Od filmu jsem si raději nic neslibovala, na tohle téma se ani pořádný trhák natočit nedá. Herci byli podle mě vybráni dobře, ale hrát asi moc neumějí, některé pasáže mě docela nudily. Co ale musím pochválit, je soundtrack k filmu.
  30. Focus
    Focus (2015)
    Film se mi moc líbil. Super herecké obsazení, humor a pár překvapivých situací. Teď se zlodějíčků bojím ještě víc. Jsem ráda, že jsem se zůčastnila předpremiéry a těším se na další výběr kinoboxu.
  31. Jupiter vychází
    Jupiter vychází (2015)
    6
    Nevím jak to říct, bylo to trochu...zvláštní, místy mě hlavně děj docela udivoval. Pěkné efekty a hlavně dobré obsazení, ale že jsem měla tušit, že můj oblíbenec Channing bude lítat na nějakých botách a postrádat svá křídla, hmm. V kině se na to koukalo fakt dobře, výborná atmosféra.
  32. Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část
    Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část (2014)
    7
    Samozřejmě nemůžu po přečtení knížek vynášet film do nebes, ale určitě bych ho doporučila. Předchozí díl se mi tedy líbil víc, ale to je spíše tím dějem. Jennifer je super, akorát nemusím pořád poslouchat něco o zachraňování Peety.
  33. Rezistence
    Rezistence (2015)
    8.5
    Filmové pokračování série nezklamalo. Knižní předloha je jako vždy lepší, ale herecké obsazení je super. Diváka ve filmu čeká mnoho akce a samozřejmě sexy Čtyřka.