Profilový obrázek

Nevka

Lukáš Nevídal

Komentáře 121

Od nejnovějších
  1. Chůva na zabití
    Chůva na zabití (2017)
    8
    Tak tohle je jasné guilty pleasure. Nic moc jsem od toho nečekal, a přitom jsem dostal naprosto všechno. Nechutné vraždy, zábavný vztah kluka s chůvou, absurdní dialogy a naprosto šílený scénář. Jasně, není to nic světoborného, ale na to se nikdo ptát nebude, protože takhle luxusně jsem se už dlouho nepobavil.
  2. Deadpool
    Deadpool (2016)
    9
    "T-Rexe se každý bál..." Deadpool nezklamal. Netradičním pojetím příběhu proplétaném s flashbackovým originem a humorem jsem se neměl šanci nudit. Hudba parádně pasovala a dodávala jednotlivým scénám grády. Těším se, až to Wade naplno rozjede v dalším dílu bez časových omezení, které byly nutné k vysvětlení jeho původu. PS: Rozhodně kolem sebe nehážu bordel a uklízím! Čestný skautský.
  3. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    8
    Marvelovská imaginace nejvyššího kalibru. Strange je sympaťák, a pokud bereme za hlavního padoucha Dormamu, tak si nemám na co stěžovat. Momentálně jsem jen rozpolcen, co mám radši. Plášť Doctora Strange, nebo Harryho Pottera? P.S.: Příště doufám v důmyslnější příběhový oblouk, který tady trochu scházel (ač jsem překvapen, jak moc mi to nevadilo).
  4. Jessica Jones
    Jessica Jones (2015)
    8.5
    Marvel se toho nebojí. Neskrývaná brutalita na každém rohu (až se někdy obracel žaludek i mně), netradiční hrdinka a všudypřítomná psychóza. Záporák se povedl a má co nabídnout. Intro opět jako u Daredevila poutavé a celkově to mělo švih. U Jessicy jsem každopádně jako u ničeho jiného měnil hodnocení. Ve většině případů byly epizody atmosférické a skvělé, ale několikrát mě to vůbec nebralo... Ale ve výsledku jsem dostal fantastický zážitek, který jsem neočekával.
  5. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    7.5
    První shlédnutí bylo ovlivněno mrazením po HP a nadšení bylo také mnohem větší. Na druhý pokus už se film přeci jen místy táhne, ale hlavně Goldie s Jacobem stále dokonalí. Nelogičnosti se po pochopení světa téměř nevyskytují. Detekovaní tvorové: Třaskavec, polovid, rotulice, hrabák, kůrolez, měsíčník, tlustobřich, okamie, bouřňák, obskuriál, pastelníček, nundu (o tom mám vzhledem k jeho nebezpečnosti pochybnost, zda se opravdu jedná o něj), pětinoh/akromantule, ďasovec, swooping evil (klouzající zlo), mečoroh a hrboun.
  6. Zloba - Královna černé magie
    Zloba - Královna černé magie (2014)
    7
    Příběh o Růžence, který se nebojí přejít na druhou stranu barikády. Ukazuje divákovi, že život není jen pohádka, a celkem věrohodně vykresluje chování lidí a emocionální proměny. Celkově se ve filmu výborně pracuje s nádherným pohádkovým světem, různými originálními obludkami a také slušným příběhem. Efekty jsou opravdu dechberoucí, stejně tak jako usměvavá představitelka Růženky, či hudba. Angelina se i přes své momentální zdravotní problémy na roli také hodí. Nicméně mám pocit, že mi něco scházelo. Nevím co, ale kvůli tomu mě příběh nestrhl tak, jak bych si představoval.
  7. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    5
    Ne, ne a ještě jednou ne. Tak tady se pokazilo, co se dalo. A přitom to mělo takové dobré ambice. Charismatický Deadshoot, Harley a překvapivě i Enchantrees. Kvalitní soundtrack. Možnost využít černého humoru, oplzlostí a dalších. Jenže ouha... Soundtrack a vyjmenované postavy fajn. Vtipy končí tam, kde začíná trailer s hudbou od Queenu - opravdu, více tam toho nenajdete. Chatrný příběh vypadá, jako by se mělo jednat pouze o roztáhnutý teaser. No... Martha v BvS dává asi stejný smysl, jako většina tohoto filmu, kterému rozhodně neprospělo, že nedostal R-Rating. Nechci tomu však úplně křivdit. Své momenty to mělo a 3D je super.
  8. Den nezávislosti: Nový útok
    Den nezávislosti: Nový útok (2016)
    5.5
    Neviděl bych to tak zle, jako většina zdejší populace. Zápletka byla sice velice podobná, jako v minulém díle, ale potěšily některé z aspektů děje, které tam člověk nečekal. Jasně. Dalo by se říct, že několik sekund předtím než se to stalo, vás to mohlo napadnout, ale i tak to nebylo špatné. Herci vcelku v pohodě a efekty fajn. 3D místy super. Někdy však nevyužilo megalomanského potenciálu. Dabing taky v pohodě (v rámci 3D to asi jinak nešlo). Jediné, co mi vadilo byl hlas od starého vědátora (prostě tam pořád uslyšíte Homera, nebo Růžovou zahradu).
  9. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    9.5
    "Třesk, plesk, namydlenej Blesk!" Na Zootropolis jsem se hodně těšil, ale překvapením je, že film překonal veškerá má očekávání. Pěkný příběh stojící na základech bajky je povedený a animace perfektní. Práce s jednotlivými charaktery postav je bezvadná a nepostřehl jsem žádné nevyužití potenciálu zvířat v parafrázi na lidský svět. Nejpovedenější jsou asi lenochodi, pan Velký a distribuce nanuků.
  10. Hledá se Dory
    Hledá se Dory (2016)
    8
    Dle mého mínění důstojné pokračování. Rybičky jsou fajn a Dory to těch 103 minut utáhne. Příběh ničím větším nepřekvapí, ale stojí na pěkné animaci a dobrých vtipech (Marek Eben - potažmo Sigourney Weaver jsou super - dokonce bych řekl, že český dabing potěší). Konec byl na můj vkus trošku ujetý, ale to se tak trochu dalo čekat.
  11. V Bruggách
    V Bruggách (2008)
    9.5
    Tak tohle prostě ne. Nedávno jsem si stěžoval u komentáře k San Andreas, že filmy v poslední době ničím nečekaným nepřekvapí, ale to jsem ještě neviděl Bruggy. Krásné plíživé tempo příběhu, gotické město, černý humor, trpasl... Pardon. Liliputi, a spousta dalších skvělých aspektů filmu, který mě prostě odrovnal. Farrell, Gleeson, Fiennes a Poésy dokonalí. Konec ten nejlepší kopanec do obličeje, jaký jsem kdy viděl. Ještě doteď nevím, jestli mám z toho slintat blahem, nebo být naštvaný, že to prostě skončilo tak, jak to skončilo.
  12. Focus
    Focus (2015)
    6.5
    Focus mile překvapil. Byl vtipný, vizuálně podařený a výběr herců sednul (Margot je božská). Vyloženě jsem se bavil u scén při okrádání v davu, restauracích a na fotbale. Ke konci to trochu spadlo dolů a měli jste v podstatě pocit, že to nemá žádný konec - on tam byl, ale nijak výrazně gradující. Hlavním problémem však je, že film nemá žádný hlavní příběh a celkově vypadá, jako by režisér spojil dohromady několik dílů seriálu. Je to fajn, ale Now You See Mee je zatím prostě nepřekonáno. Dvojce se ale nebráním.
  13. Pán prstenů: Společenstvo prstenu
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
    9.5
    Začínal jsem na čtyřech hvězdách, ale nyní musím přehodnotit na 5. To, co tímto filmem svět dostal je neuvěřitelné. Velkolepé scény se skvělou hudbou a klasickým příběhem fantasy jsou neodolatelné i v dnešní době. Pánu Prstenů však prospělo, že byl natočen mnohem dříve a skřeti (a jiní) byli vytvářeni za pomoci kostýmů. Je to tak mnohem naturalistější a temnější. Jednoduše pastva pro oči i duši...
  14. Odebrat z přátel
    Odebrat z přátel (2014)
    6
    Ano, Dark web je plný logických nesmyslů, ale díky své snaze o důvěryhodnost dokáže být místy docela "zábavný". Scénář obsahuje pár fungujících plot-twistů, které minimálně ve mně dokázaly vzbudit nejeden nepříjemný pocit. V úplném závěru se z toho sice vyklube tradiční klišé, ale zbytek má atmosféru docela slušnou. Takže jo, tohle by šlo...
  15. Démon zatracení
    Démon zatracení (2019)
    4.5
    Dost zajímavá premisa, která selhává v dílčí "strašidelnosti" i celkové atmosféře. Ben je sice docela v pohodě, ale práce s napětím se tady dost nepovedla. Já jsem totiž člověk, který má s dobrými horory pořádný problém. A tady jsem byl celou dobu (až na jeden záškub u jump-scare scény) fakt v pohodě. Hlavní problém vidím v tom, že s mytologií se pracuje opravdu jen okrajově. Navíc by tomu dost pomohlo, kdyby se nedůvěra ostatních postav směrem k Benovi gradovala alespoň tak od poloviny filmu. Místy tak Wretched chováním démona připomíná spíše nějakou (nezáměrnou) karikaturu než opěvovaný horor. Chválím tak alespoň za předposlední povedený zvrat a odvahu zabíjet dětí. Jinak jsem zklamaný. Zatraceně!
  16. San Andreas
    San Andreas (2015)
    6
    Jeden z těch klasických katastrofických filmů. Ničím neurazí, místy zaujme něčím trochu novým, ale v podstatě stojí na základních pravidlech tohoto žánru. O postavy takřka nemusíte mít strach, protože už od začátku víte, který blb to nepřežije, a kdo naopak přežije nemožné. Já osobně bych rád jednou viděl katastrofák, ve kterém mě najednou režisér uhodí pěstí do obličeje a zabije jednu z hlavních postav. To bohužel San Andreas neudělal...
  17. Kniha džunglí
    Kniha džunglí (2016)
    8.5
    Milé překvapení. Rozhodně bych na začátku roku nečekal, že hraná Kniha džunglí bude lepší než Batman v epickém souboji se Supermanem. Jediným problémem projekce filmu v kině pak bylo, že je to film pro děti... Výsledkem toho je, že se vaše sedačka po valnou část filmu nepřestává třepat, a co chvíli ve dle vás trčí dětská hlava, která tak trochu přiomíná opičáky z plátna. Ale co s tím naděláme... Pozitivem zůstává, že jsem viděl v podstatě 4D film, na promítání klasického 2D. Na druhou stranu to zážitek určitě nezkazilo. Po celý film jsem nepřestával žasnout, jak krásně je to natočené. Zvířata vypadala opravdu reálně a okolí bylo úchvatné. Stopáž adekvátní, hudba také a ve výsledku není na co si stěžovat.
  18. Mimoni
    Mimoni (2015)
    6
    Nic jsem od toho nečekal, ale dostal jsem celkem dost. Násilí bylo sice pro děti trochu nepřiměřené, ale žádná krev tam nebyla a dnešní mládež viděla, či hrála jistě mnohem více masakrů než já. Takže žádný problém. Mimoni jsou opět dobře praštění a jejich existence konečně vysvětlena. Mnohé situace byly velice zábavné, ale Vodkráglová mě už ke konci nebavila a přišlo mi to jako stále to samé. Vražedné šaty sem, vražedné šaty tam...
  19. Godzilla
    Godzilla (2014)
    6
    Ze začátku jsem myslel, že to vypnu, nicméně jsem to přečkal, a ve výsledku to nebylo tak špatné. Johnson a Olsenová byli sympatičtí. To, co říkám o nich se však vůbec neshoduje s Muty. Jejich zpracování se mi vůbec nelíbilo - nevím, jestli takhle vypadali v některém z bývalých dílů, či tam vůbec byli - ale tady se mi prostě nelíbili. Hlavně to bylo dáno jejich předlouhými nohami, které z nich dělali přerostlé kudlanky. Godzilla se mi líbila moc, ale snesla by více prostoru.
  20. Red 2
    Red 2 (2013)
    7.5
    Kdyby tohle byla Smrtonosná past 5, byl bych spokojen. Ale tohle není Smrtonosná past a RED 2 se před ní rozhodně dostává. Akce šlape, herecká sestava hvězdná, a příběh je předvídatelný až na úplném konci, což je rozhodně plus. Nápad to mělo a já jsem se bavil. Takže proč ne.
  21. 300: Vzestup říše
    300: Vzestup říše (2014)
    6.5
    Od Thermopyl jasný sešup dolů. Jednotlivé vojenské konflikty sice obsahují aspekty Themistokleovi bitevní strategie, ale ve výsledku se celkem opakují, a po první bitvě je vizuálně zajímavá maximálně bitva v mlze. Xerxes ztratil charisma a vypadá spíše směšně než děsivě. Dějově to taky není nic extra, ale co se dá dělat. Vyloženě špatné to není a dá se na to celkem koukat.
  22. Velká šestka
    Velká šestka (2014)
    8
    Vizuálně dokonalý animovaný film, který stojí na geniálním chlapci a také robotu Baymaxovi. Potenciál robota "zdravotníka" využitý dobře a vtipně. Nejvíc pobavila scéna "de la opilý" vybitý robot, která mě potěšila (potom bych ještě vyzdvihl krátkou pasáž robotích zápasů). Nanoboti, či jak se ty potvůrky jmenovali fungovali a ve výsledku se bylo na co dívat ("záporák" byl aspoň něčím zajímavý). Na druhou stranu měl člověk pocit, jakoby podobný příběh už někde viděl/slyšel a některé momenty byly jako vystřižené z jiných filmů. To však nebylo nijak výrazné.
  23. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    7.5
    Vezměme to od začátku. Propojení s Mužem z oceli bylo fajn a dobře se na to koukalo. Úvod, kde jsme již po 150. viděli smrt Bruceových rodičů opravdu byl jen ve zkratce, aby leccos vysvětlil neznalcům. Irons jakožto mentor a opatrovatel Batmana v pohodě - seděl k Affleckovu Batmanovi, který se nijak moc vábně netvářil, celkově si v kostýmu moc nepoběhal, ale nevadil. Cavill opět jako Superman potěšil a Eisenberg byl po druhém shlédnutí vážně jetý... Překvapením filmu se stala Wonder Woman, která opravdu potěšila a spolu s naprosto famózní hudbou Zimmera a Junkieho, naprosto válela. Soundtrack opravdu výrazně umocňoval zážitek z filmu. Děj nijak světoborný, prostě klasika s pár dobrými nápady. Babiččin broskvový čaj si už po filmu asi nedám. Absolutní spokojenost panovala, když se na plátně objevili znaky dalších 3 budoucích členů Justice League. Aquaman, ač oproti komiksové předloze vzhledově pozměněný vypadal skvěle, stejně jako Cyborg. U Flashe pořád nevím co si mám myslet. Vlasatý Miler mě zatím nijak neuchvátil, ale SPOILER: Za předpokladu, že to v písečném snu byl Flash, který cestoval minulostí: SPOILER KONEC nevypadal zase tak zle. Doomsday byl fajn záporák a zde se i Snyder držel předlohy (koukněte na to, je to další spoiler). Vtipem je, že lidově řečeno do huby si dva hlavní "cápci" dávají asi tak 5-10 minut, což mě osobně zarazilo, ale co se dá dělat. Největší "žblebtem" potom bylo jejich usmíření, které bylo více než podivné. Závěrečným epic-fight v mnohém připomínal konec Muže z oceli, ale jinak rozhodně neurazil. Nedá se tedy říct, že bych byl tímto filmem nějak ohromen, ale jako základ pro Justice League solidní. Uvidíme co přinese prodloužená R-Ratingová o 30 minut prodloužená verze (zatím vypadá více než nadějně). Kino hodnocení: 75% Po druhém shlédnutí nechám 75% (klasická verze), protože jsem si film sice překvapivě užil, ale Lex mi začal hodně vadit.
  24. Bohové Egypta
    Bohové Egypta (2016)
    4.5
    Po pravdě. Bylo to horší než jsem čekal. Efekty občas rvou oči a scéna u Nilu, kde se Horus vrací do boje je prostě otřesná. Takových scén tam bylo více (například úprk městem na voze s promítaným plátnem za hrdiny). Příběh hrc prc, scéna plác sem, plác tam. Ve výsledku by se to dalo přirovnat k Sedmému synovi, ale dalo se to vstřebat podstatné lépe a finální scéna byla vlastně celkem fajn. PS: Nejspíše budete doufat, aby ve filmu už byla nějaká temnější scéna, protože z toho světla všude okolo opravdu bolí oči.
  25. Korunní princ
    Korunní princ (2015)
    8
    Podle pochybné anotace jsem čekal velké nic s vykradenými názvy z HP. Nakonec jsem však byl velice mile překvapen. Povedený humor, herecké obsazení i mírně absurdní pohádkový příběh, který je zručně doplněn o moderní prvky. Až na totálně nevkusného draka se jedná o jednu z nejlepších českých pohádek minulých let.
  26. Spectre
    Spectre (2015)
    8
    Takže kde začít. Je pravda, že Bond s Danielem Craigem je prostě něco trochu jiného, něž na co jsme byli zvyklí u minulých bondovek. Příběh není jen o agentovi 007, který likviduje padouchy a v MI6 je proto, že tam prostě je. Původní dvacítka filmů se totiž nezajímala o Bondovo nitro. To není špatně. Bylo to prostě něco trochu jiného. S Craigem jsme se začali dostávat do té doby známému špionovi pod kůži. Spectre je toho zářným příkladem, a je to také důvod, proč je hodnocen tak jak je hodnocen. Snaží se totiž v nějaké míře zkompletovat to co už víme a vše pokud možno vysvětlit (nebudeme si nic nalhávat, občas to trochu ujede). Christoph Waltz ve Spectru zosobňuje veškeré zlo, které bylo kdy Bondovi napácháno. Někdy mu to jde věřit lépe, někdy hůře. Celkově je koncepce slabší než u Skyfallu, ale přesto neurazí a občas trochu překvapí. Craig je skvělý a akční scény, ač byly z většiny prozrazeny trailery taky celkem fajn. Po Skyfallu, kde nám chyběla pořádná Bond girl tady dostáváme Léu Seydoux, a když si na ní po pěti minutách zvyknete, je vlastně super. Konec byl sice místy trošku podivný a divák asi nechápal co tím chce básník místy říct, ale jinak super. Poznámky: Soundtrack Sama Smithe nebyl zase tak hrozný, a rozhodně by neměl být tak kamenován. Ano. Místy fiskule vítěze X-Factoru trošku vadí, i když je čistá, ale k úvodní sekvenci se hodí. Ralpha (M) mám rád stále víc a víc. Po Grandhotelu Budapešť opět skvělé!
  27. Jack Ryan: V utajení
    Jack Ryan: V utajení (2014)
    6
    Velká jména u malého filmu. V rámci akčních sekvencí, příběhu i volby lokací jasné Béčko. Když však pohledem zabrousíte ke jménům, které jsou s filmem pojeny, nečekali by jste to. Rovnou řeknu, že mi Pine nebyl sympatický a stačili by méně známí herci. Nic převratného se nekoná, ale v rámci možností se na to dá dívat.
  28. Labyrint: Zkoušky ohněm
    Labyrint: Zkoušky ohněm (2015)
    3.5
    Ve své podstatě jeden velký propadák. Dívat se na to dá, ale místy neuvěřitelně nudí a rozměr Spáleniště a celkově post-apo světa hodně nevyužitý. Hlavním problémem však je, že si Ball tvoří vlastní příběh. Což o to - to by problém sám o sobě nebyl. Třeba takový Forrest Gump je toho důkazem. Ale tady to zoufale nefunguje. Příběh daný filmem stojí na neustále omílaných žánrových young adult kliše a kriticky nevyužívá potenciálu knižní předlohy (jak už smyslem labyrintu, který tady jaksi mizí, lékem a dalšími věcmi). Celé to nakonec směřuje k revoluci a zabití Paigové. Opravdu zbytečné. S raply se dalo taky pracovat lépe, a kdyby jim dal přidán základní instinkt, řeč a lidské chování, mělo by to úplně jiný rozměr. Akce byla navíc nepřehledná a jediná zajímavá honička v nakloněném domě ve výsledku strašně zmatená. Takže celkově nic moc, ale stále to bylo lepší než Sedmý syn..
  29. Whiplash
    Whiplash (2014)
    9.5
    Impozantní! Děj se odehrává pouze na několika málo místech, a je v podstatě složen jen ze zkoušek s BigBandem, vztahy mezi Fletcherem a hráči, a trochu i o životě hlavního protagonisty, čili Andrewa. I přesto se jedná o nadmíru rafinovanou hru. Na jedné straně velmi náročný dirigent a na druhé "kluk", co si jde za svým snem, a je ochoten pro jeho naplnění udělat všechno (nakonec na úkor hry na bicí dokonce zazdí i svůj soukromý život). Miles Teller a J.K. Simmons ve svých rolích excelovali tak, až z toho člověku běhal mráz po zádech. Jazzová hudba byla taky fajn a já jsem s filmem úplně spokojený. Poznámka: Nevím jak na něj reagují lidé, kteří s tímto stylem hudby nemají žádné zkušenosti, ale myslím, že by měl zaujmout i je.
  30. Transformers: Zánik
    Transformers: Zánik (2014)
    7
    Ale jo. Já jsem spokojen. Nevím proč, ale mě prostě poslední dva díly Transformerů bavily. Sice se občas dialogy zasekávají (útěk v závoďáku budiž mi svědkem), ale jinak je to zábavné, a Autoboti s akcí skoro nezabrzdí. V momentě, kdy se film přesune do Číny a změní se prostředí, přibude i trocha toho humoru. Herci v pohodě, Reynor vypadá jako bratr Thora a Galea, i když jak by řekly dámy: ,,Takový krasavec to není.". Charaktery postav (třeba zase Reynora) nevybroušené. Člověk nevěděl, jestli je to hrdina nebo posera. Takže na to, že je to v podstatě jen o akci a vypálení mozku efekty v šílené stopáži, jsem se bavil.
  31. Million Dollar Baby
    Million Dollar Baby (2004)
    8
    Skvěle zpracované, plné emocí s milou znělkou. Konec hraje na city a poměrně se mu to i daří, ale něco mi chybělo k tomu, abych mohl dát lepší hodnocení. Nevím, čím to bylo. Možná tématem nebo vztahem k postavám, který jsem si v průběhu sledování filmu úplně nevytvořil. Ale třeba tomu dám ještě někdy šanci.
  32. Prokletý ostrov
    Prokletý ostrov (2010)
    9.5
    Dostal jsem něco jiného než bych čekal (trailer jsem neviděl, a nic moc jsem si dopředu nezjišťoval), ale i tak jsem byl mile překvapen. Atmosféra celého filmu byla impozantní a podpořená výbornými výkony jednotlivých herců. Příběh dával mnoho prostoru k přemýšlení, a v podstatě byl stále zahalený v takovém hávu, že člověk nevěděl co si má doopravdy myslet. Hudba to celé výborně dokreslovala a já si tak neměl moc na co stěžovat. Ten konec byl sice tak trochu podivný, ale na druhou stranu velmi originální a nevšední.
  33. Muž z oceli
    Muž z oceli (2013)
    8.5
    No, za sebe můžu říct, že jsem mile překvapen. Supermana jsem nikdy moc nemusel a Snyder mě dokázal totálně rozladit svým Sucker Punchem, který stál pěkně za houby. Ale jak to tak vidím, tak jak Snyder, tak Superman dostanou ještě šanci. Týpek v modrém trikotu s Skem, které vlastně ani není S celkem zaválel. Cavill byl pro mne zatím nejschůdnější a nejlepší volbou. Stejně jako podotkl Tom Hardy, souhlasím s tím, že Costner a Crowe, byly dobrými otci. První půlka filmu byla více psychologičtější, a druhá zase akčnější - typická rubačka. Celé to však bylo zabalené ve stylovém prostředí, a do toho hučela Zimmerova hudba. Pro mě osobně se stále jedná o nejlepší film DCEU.
  34. Dračí doupě
    Dračí doupě (2000)
    1
    No fuj! Pokud bych měl nějakým souslovím definovat dno fantasy žánru, pak bych použil název tohoto filmu. Když se o pár let později podíváte na Eragona, můžete s klidem konstatovat, že Irons se ani zdaleka nepoučil. Ale na druhou stranu si to zase na nic nehrálo, a už z trailerů bylo jasné o jakou fantasy sračku tady půjde...
  35. Město 44
    Město 44 (2014)
    6
    V celkovém vzezření to vůbec není zlé. Odsýpá to, akční scény nenudí a jsou poutavé. Nicméně mě protagonista hlavního hrdiny tak trochu štval, protože od začátku do konce vypadal, jako by trpěl nějakou psychickou vadou. A to mu pak člověk moc nepřeje pokrok ve vztahu se starší verzí Lilly Potterové (dlouho jsem přemýšlel, koho mi připomínala). Dojem tak trochu kazí slow-motion sex a například zahýbající kulky v akčních scénách. No co se dá dělat.
  36. Eragon
    Eragon (2006)
    3
    V podstatě strašně infantilní film. Safira je super, jen by nemusela být jako mládě takovou chvilku, je to škoda. Film přijde o zajímavou problematiku vyrůstání draků, která by tomu přidala na kvalitě. Soundtrack je fajn, a Arya vypadá taky obstojně. Zbytek filmu stojí za houby. Jasně, Tatry jsou fajn, ale zrovna takhle jsem si svět Dračích jezdců nepředstavoval. Nicméně to je ještě v pohodě. Zbytek je hrůza. Příšerný příběh, u kterého jsem se nudil už i před 9-ti lety. A to je co říct, protože v té době se mi líbily všechny fantasy filmy. Závěrečný souboj sice lepší, než v o devět let starším Sedmém synovi, ale je to málo. Zatraceně málo.
  37. Sedmý syn
    Sedmý syn (2014)
    2.5
    Doslova zklamání. Začal bych u Toma. Barnes se jako Kaspian celkem dal, ale tady mi byl absolutně nesympatický a byl bych asi radši, kdyby jeho roli odehrál Harington. Příběh kromě jmen nemá s knihou moc co společného, ale u toho se většinou moc nezastavuji. Tady každopádně nefungovalo nic. Scény byly na sebe nalepené nějakým nekvalitním lepidlem a příběh stál za starou belu. Závěrečný epický souboj je naprosto otřesný. Člověk by čekal, že čarodějka posilněna krvavým měsícem něco zvládne, ale takhle jste si jen řekli: "A kdy přijde to finále?" Finále nepřišlo, dobrý fantasy film taky ne, a tak byl snad jediným světlým okamžikem filmu Bridges.
  38. Konečná
    Konečná (2013)
    7.5
    Po dlouhé době opět klasický Schwarzenegger se spoustou krve, zbytečného násilí a trochu větším pupkem. Honička v obilném poli byla výtečná a duel na mostě taky. V rámci žánru výtečné a já osobně to chválím. Nebudu se bránit tomu, když bude podobných filmů vznikat více.
  39. Avengers: Age of Ultron
    Avengers: Age of Ultron (2015)
    8
    Zklamání se nedostavilo. Po nějaké době strávené na CSFD jsem si již vypěstoval značnou imunitu na některé negativistické komentáře. Jasně, každý v tom vidí něco jiného. Mně se to třeba líbilo. Konverzace mezi postavami je zábavnější než v jedničce a hlášek je tu požehnaně. Dát slušné fóry do souboje Hulk vs. Hulkbuster je opravdu umění. Rozebírání života Hawkeye, který neměl vlastní film bylo vcelku fajn, ale u Black Widow mě nijak zvlášť nezaujalo. Ať už prostředím nebo myšlenkou. Maximofovi (Quicksilver, Scarlet Witch) a Vision potěšili. Ze začátku byla až trochu moc akční kamera v lese, kde měl člověk trochu problém s přehledností, ale po dvou minutách to člověk vstřebal. Celkově to mělo grády a vůbec jsem se nenudil. Skvělé dávkovaní napětí, akce a humoru. Ultron nebyl zrovna nejlepší z možných kandidátů na záporáka, ale aspekt filosoficky pomateného robota z něj nakonec udělal slušného magora, který by si možná rozuměl s Lokim, kdyby je spolu zavřeli někam na ostrov (znalci Arrow pochopí). Roboti byly sice slabší, ale rozhodně ne nejslabší protivníci v historii Marvelu, jak jsem tu někde četl. Chitariové z jedničky byli na podobné úrovni. Za sebe doporučuji titulky.
  40. Divergence
    Divergence (2014)
    8
    Předlohově věrné a provedením taky nadprůměrné. Představitelé hlavních rolí sympatičtí. Jsem rád, když si tvůrci s předlohou lidově řečeno "nevytřou prdel". Jednička se totiž podařila převést na plátno dost solidně. Je tak na velkou škodu, že další díly šly už do kytek...