Profilový obrázek

katush

Káča Demlová
160

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Královéhradecký, Jičín, Česká republika



    Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    10
    Přiznám se, že jsem na tenhle poslední kousek trilogie šla poněkud s předsudky. Většina těch, kteří závěrečný díl viděli, tvrdili, že je nejslabší. Dovolím si nesouhlasit. Byla jsem nadšená! Patřím mezi fanoušky Tolkiena a ten film je pro mě třešničkou na dortu k celému knižnímu dílu. Tedy vlastně třemi třešničkami... Nepopírám, že kdyby byl natočen pouze jeden film, nikoliv tři, bylo by to neuvěřitelně nadupaný akčními scénami. Takhle to bylo dávkováno po troškách. Ale budiž! Jako zástupce něžného pohlaví musím dát palec nahoru za emocionální zápletky a vztah trpaslíka s elfkou. Krása. Slzy mi doslova stříkaly přes dvě řady sedadel. Pak dojemný skon krále pod horou - no to nemělo chybu! Teda mělo, protože nepřežil, ale myslím ve filmu. Bitva byla perfektně udělaná, nenudila jsem se ani na vteřinu. Když se vrátím na začátek, Šmak byl první drak, který se mi líbil po výtvarné stránce. Dokonalé provedení! A zpátky na konec - miluju Freemenův výraz "mě se to netýká". Dávám stovku!
    Hodinový manžel
    Hodinový manžel (2014)
    7
    Šlo to. Nebude sice patřit mezi filmy, bez kterých bych nemohla být, ale svůj účel to splnilo. Humor, který byl spíše sdílený s diváky v kině, byl nenáročný... Prostě odpočinková komedie.
    • neokoukaný Nymburk
    • vznikající vztahy hlavních postav
    • nenáročnost
    • herecké výkony
    • nic originálního
    • epizodní výstupy ženských protagonistek
    Drákula: Neznámá legenda
    Drákula: Neznámá legenda (2014)
    7
    Já si nemůžu na nic stěžovat. Divák jde možná do kina s tím, že uvidí zase jednu z variant klasického Drákuly. Mě to naopak překvapilo - tohle tu jěště nebylo! Na herce byl příjemný pohled. Vlad je dobře vybráný z řad herců - a to neříkám jen proto, že jsem se orosila, když se svlíkal do půl těla. Možná jen jeho choť mohla být víc maďarská. Ale koukat se na ně dalo. Když se poprvé na scéně objevil vampír, jako odporné monstrum, čekala jsem, že na mě vybafne Darth Vader. Funěl totiž uplně stejně. No co, ten mě zklamal. Maska podivná, prostě takový týpek, co dlouho neviděl slunce. Teda až na ten jeho jazyk. Ten byl z něj nejděsivější. Co mě ale dostalo, tak byla krajina. Občas jsem si říkala, jestli nakoukám na Pána prstenů. Trochu i kostýmy mi ho připomínaly. Další věc, která mě na filmu bavila, byly efekty. Třeba ten úvod byl dobře zpracovaný a pak to, když se v odlesku meče odehrává bitva - moc pěkný! Když už jsem u těch bitev, tak to mi přišlo kapánek přitažený za vlasy. Měl sice sílu sta můžů, ale že by musel vytřískat celou armádu? Kouzelný bylo to, když získal svoji moc. To jsem zase rázem byla u naivní Belly a celého Stmívání. Ale bylo to roztomilé. Možná i Predátora bych v tom viděla. To asi ta termovize. No a poslední, co mě překvapilo, byl skok do současnosti. Fakt jsem to nečekala... Když se nad tím zamyslím, tak mi film připomínal hromadu filmů jiných. Ale nezlobím se. Dneska je asi těžké něčím překvapit.
    Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
    Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014)
    8.5
    Pořád se peru s tím, jestli jsem z toho nebyla tak nadšená kvůli tomu, že už je to přece jenom "dvojka" nebo kvůli tomu, že to opravdu nebylo tak dokonalý, jako jednička před devíti lety. Ale pořád je to báječný! Když jsem nasadila 3D brýle a na plátně padal sníh, okamžitě mě to pohltilo. Takže v prvních třech minutách filmu. Stačí mi zřejmě málo. Jakožto zástupce něžné rasy prostě nedokážu odolat trvďákům, co jsou neustále jednou hohou v base...nebo spíš oběma v pekle! No a ta "ženská, pro kterou by všichni vraždili" mi zas až tak dech nevyrazila. Čekala jsem něco víc "vamp". Ale nemohu posoudit. Přece jenou koupací scény prsatého stvoření mě nechávají chladnou. J. Alba byla opět kouzelná. Její změna až masochistická. Dobré! Bruce Willis tam sice moc prostoru neměl a musím říct, že mě hodně překvapilo, jak nám Hartigen zestárnul. Ale co - devět let je dlouhá doba. Když se podívám na povídky, tak v "jedničce" mi tak nějak líp navazovaly. Nevím, nebylo to uplně ono. Ale je to čistě subjektivní názor. Když to shrnu, klíďo bych šla bez zaváhání na "trojku". Pořád to hodně baví! Snad jen to nebude trvat dalších devět let.
    Nymfomanka, část I.
    Nymfomanka, část I. (2013)
    8.5
    Libilo se mi to. Ne že by to byl film, u kterého byste si odpočali, ale zase mě nešokoval natolik, abych odcházela z kina pohoršená. Naopak. Chvílema jsem tu slečnu litovala, chvílema jsem ji záviděla.
    • zajímavé provedení kapitol
    • žádné zbytečnosti
    • syrovost sexu
    • rozdělení na dvě části

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+17

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3