Profilový obrázek

Annie555

Komentáře 50

Od nejnovějších
  1. Kill Bill 2
    Kill Bill 2 (2004)
    8
    Přestože se mi jednička líbí mnohem víc, dvojka vysvětluje celý příběh, odkrývá všechny záhady, proto ho pokládám za dobrý film. Průběh celého filmu není tak precizně propracovaný, jako to bylo u prvního filmu, ale přesto finále celého filmu je skvělé, poslední Billovi kroky stojí opravdu za to.
  2. Kill Bill
    Kill Bill (2003)
    8.5
    Skvělý film, osobně ho mám radši než druhý díl. Je to krvák ve velkým stylu, bojová scéna v čajovně nebo co to bylo za místo je prostě úžasná. Nebo bojová scéna v zahradě s useknutím hlavy, bomba. Vážně super film. Není to Tarantinův nejlepší film, to bohužel ne, ale i tak stojí za to ho vidět.
  3. Pulp Fiction: Historky z podsvětí
    Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)
    10
    Kultovní, legendární, skvělý. Tenhle film lze popsat mnoha slovy ale nakonec stejně vyjde podobný výsledek.Mně osobně se nejvíc libí poslední historka s hláškami: ? Takže máme auto plus tělo mínus hlava" nebo "Protože tam žádná cedule není, protože se neživím skladováním mrtvejch negrů"... jednoduše legendární.
  4. Sherlock Holmes
    Sherlock Holmes (2009)
    9.5
    Sherlock Holmes je vděčné téma pro každého filmaře, proto jich už bylo natočeno tolik, ale tento Sherlock Holmes je podle mě ten nejlepší. Kdo jiný by měl hrát lehce povidínského detektiva než Robert Downey jr. a obsadit do role dr.Watsona Jude Lawa byl rozhodně krok správným směrem.
  5. Sherlock Holmes: Hra stínů
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)
    7
    Když jsem viděla jedničku byla jsem z ní naprosto nadšená, skvělý scénář, herci prostě všechno. Na dvojku jsem se zájmem čekala, ale úrovně jedničky nedosáhla. Hra stínů je temnější, nebezpečnější a nudnější. Je v ní spousty akce, ale jsou filmy, kde míň znamená víc a tím je právě Sherlock Holmes.
  6. Iron Man 3
    Iron Man 3 (2013)
    9
    No, je to velmi zajímavý film. O hodně lepší než dvojka a s jedničkou je vidím tak na stejný úrovni, i když trojka má trochu navrch. Tony Stark ukazuje svou druhou tvář - když nepočítáme Iron mana - a je zvláštní vidět jak i super hrdina může mít problémy. Ti lidi s tím horkem nebo co to bylo mi přišli trochu přehnaní a ani jsem moc nepochopila jejich princip.
  7. Hunger Games
    Hunger Games (2012)
    7.5
    První díl působí lehce jako takové lákadlo na další tři, zas tak skvělý není, ale moc chceme vědět, jak to bude dál s Katniss a celým Panemem. Lawrence je skvělá herečka, ale mám pocit, jako by režisér nevyužil plně její potenciál. Jinak je to skvělý film a už se těším na Vražednou pomstu.
  8. Indiana Jones a Království křišťálové lebky
    Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008)
    7.5
    Jak se říká v nejlepším se má přestat. Chápu, že Indy je dobré téma a hodně vydělá, ale za tuhle cenu ? No nevím. Indy je příkladem postavy u které si nechceme připustit, že by mohl zestárnout, takže by bylo lepší ho nechat tam, kde jsme ho ve třetím díle opustili. Scénář je děravý jak cedník takže na hodně místech teče. A mimozemšťané jako hlavní téma to už mi přijde trochu přehnané.
  9. Indiana Jones a poslední křížová výprava
    Indiana Jones a poslední křížová výprava (1989)
    10
    Podle mě je tento díl asi tím nejlepším filmem Indiana Jonese. Scénář je bezchybný, hlavní téma je skvěle zvolené - hledání svatého grálu je skvělým tahounem. Harrison Ford je této roli již natolik zběhlý, že je těžké brát na vědomí postavu jeho otce. Alespoň by to tak bylo kdyby ho nehrál Sean Connery.
  10. Indiana Jones a chrám zkázy
    Indiana Jones a chrám zkázy (1984)
    8.5
    Podle mně je tento díl druhým nejslabších z celé série Indiana Jonese hned po něm je už je jen ta čtyřka s křišťálovou lebkou. Film má dobrý scénář, režii i herecké výkony, ale z nějakého záhadného důvodu to prostě není nějak ono.
  11. Troja
    Troja (2004)
    7.5
    Velkofilm s velkými holywodskými hvězdami. Ne přesně kopíruje historii, ale je to film ne dokument. Výprava úžasná a zhlédnutí je pořádným zážitkem, co stojí za to. Hlavně Brad Pitt jako Achilleus je naprosto úžasný. Ale scénář má pár děr kudy to trochu teče.
  12. Ostrov
    Ostrov (2005)
    8
    Film má velice zajímavou myšlenku, ptám se sama sebe jestli k něčemu takovému jednou dojde. Doufám, že ne. Film má rychlý spád, netáhne se, Ewan McGregor a Scartlett Johanson skvěle hrají dva neznalé v cizím světě. A Sean Bean ten trochu ukazuje budoucí směr filmu, protože co by to bylo za film, ve kterém by, jak už má ve zvyku, neumřel.
  13. Hra o trůny
    Hra o trůny (2011)
    Snad nejlepší fantasy co znám. Lepší už je snad jen Pán prstenů. Hned po prvním díle jsem to byla doslova zažraná a chtěla vidět další a další díly. Jediná věc mi na tom ale trochu vadí a to je, za což nemůžou scénáristi ale G.R.R.Martin,že mi neustále umírají další a další mé oblíbené postavy ale to je asi problém každého.
  14. Star Trek: Do temnoty
    Star Trek: Do temnoty (2013)
    9
    Bohužel jak bývá poslední dobou běžné, je druhý díl horší než první příkladem je Iron man nebo Transformers. Star Trek je naštěstí opačný případ. Přestože v prvním díle se role záporáka skvěle zhostil Eric Bana tak Khan Benedicta Cumberbatcha je naprosto skvělý. Není to Joker, ale toho už asi nikdo nikdy nepřekoná.
  15. Star Trek
    Star Trek (2009)
    9
    Seriál Star Trek se mi nikdy příliš nelíbil. Jsem velká fanynka fantasy a sci-fi, ale Star Trek mě prostě nikdy nezaujal. Od filmu jsem toho moc neočekávala. Naštěstí. Jinak by moje překvapení nebylo tak velké. Naprosto skvělé zfilmované sci-fi. Spock je jedním slovem úžasný a už se moc těším na další díly.
  16. Černí baroni
    Černí baroni (1992)
    8.5
    Klasický český film, který mě dokáže naprosto vždy pobavit. Někteří herci jak například Miroslav Donutil dokážou zahrát naprosté blbce - věta Přece zkoroduje vy tupci. je dnes už legendární. A scéna ohledně komunistické ideologie a Potěmkinových vesnicích rovněž.
  17. Matrix Revolutions
    Matrix Revolutions (2003)
    7.5
    Třetí díl mě zaujal asi nejméně, nejlepší je jednička to beze sporu. Celý film je skvělý dokud nedojde na konec, který jsem do teď tak trochu vůbec nepochopila. Vizuálně je však trojka mnohem zdařilejší než dvojka. Jinak skvělá sci-fi trilogie.
  18. Matrix Reloaded
    Matrix Reloaded (2003)
    8.5
    Není to první díl, to ani zdaleko. Ve výsledku to však není vůbec špatné. Filmaři se bohužel pustili do náročnějších efektů, na což neměli dobrou techniku a některé momenty vypadají jako z počítačové hry - hlavně moment kdy Neo bojuje se stovkami Smithů. Film nemá takovou úroveň jako první díl, ale na pokračování to není špatné.
  19. Počátek
    Počátek (2010)
    9.5
    To že je Nolan skvělý režisér jsem věděla od shlédnutí Temného rytíře, Počátkem mi ale doslova vyrazil dech. Více než komplikovaný film, občas se moc nechytám, v které úrovni zrovna jsme, ale když už člověk vidí Počátek po druhé nebo potřetí, začne se v něm víc orientovat. Skvělý film a skvělý závěr.
  20. Hobit: Neočekávaná cesta
    Hobit: Neočekávaná cesta (2012)
    8.5
    Není to Pán prstenů, to rozhodně ne, ale není to vůbec špatný film. Jak už je Jacksonovým zvykem výprava a kamera jsou skvělé. Ale scénář už je větší problém, film se táhne a to hodně. Tolkien asi věděl proč rozdělit Pána prstenů na 3 části a Hobita nechat v jednom.
  21. Podivuhodný případ Benjamina Buttona
    Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008)
    10
    Film který upoutá pozornost na celý 3 hodiny. Scénář nemá sebemenší trhlinku, výkon Pitta je skvělý, až mě překvapilo jak skvěle dokáže natolik citlivou roli zahrát. Blanchet nezůstává nijak pozadu. Skvělá kamera a režie. Film který stojí za to vidět víc než jednou.
  22. Světová válka Z
    Světová válka Z (2013)
    7.5
    Začátek natočený ve velkém stylu, konec filmu vypadá jako by ho točil někdo úplně jiný. Brad Pitt docela překvapil víc než dobrým výkonem a je to hlavně on, kdo žene film trochu dopředu. Není to žadný do hloubky promyšlený film, ale koukaat se na to dá a člověka to uvolní a místy i pobaví.
  23. Bourneův odkaz
    Bourneův odkaz (2012)
    7.5
    Na předchozí díly to nemá, ale neznamená to, že je to veskrze špatné. Jeremy Renner je důstojnou náhradou Matta Damona, ale i tak to není Matt. Rachel Weisz je skvělá herečka, v tomhle filmu však nedosahuje své slávy. Scénář je plný děr a když čekáte, že se to pořádně rozjede, přijdou titulky.
  24. Bourneovo ultimátum
    Bourneovo ultimátum (2007)
    9
    Lze natočit po dvou skvělých dílech třetí ještě lepší ? Ano, jde Bourneovo ultimátum to dosvědčuje. Bourne se stal dokonalým, dokonale pozná své nepřátele a ví, čeho jsou schopni. Dostal je na kolena a chce, aby pykali za to, co mu udělali.
  25. Bourneův mýtus
    Bourneův mýtus (2004)
    8.5
    Skvělé pokračování skvělého prvního dílu. Jason Bourne je temnější, pomstychtivější, nebezpečnější a naprosto boží. Film je temnější a akčnější. Střih dělá z filmu akční podívanou, která hodně stojí za podívání.
  26. Twilight sága: Zatmění
    Twilight sága: Zatmění (2010)
    No nic moc, ale rozhodně lepší než ten předchozí díl. Kristen je opět stejně příšerná jako v předchozích dílech, triky jsou ale celkem dobrý, to se musí uznat. Vlkodlaci vypadaj trochu přitepleně ale jako vlci vypadaj dobře. Katastrofální série se stává pouze příšernou.
  27. Twilight Saga: Nový měsíc
    Twilight Saga: Nový měsíc (2009)
    4
    Proč natočit špatnej film když můžeš natočit ještě horší druhý díl. Bože Bože Bože. Celej film je jenom o tom že Bella je zoufalá - to byla i v prvním díle, Kristen Stewart to hraje dokonale - jeden stejej výraz od úvodu pro titulky. Jediný co je na tom ještě dobrý je to že tam hraje Martin Sheen - i když nemůžu pochopit jak v něčem takovým mohl hrát - počkat prachy. :D
  28. Stmívání
    Stmívání (2008)
    4.5
    Jednoduše hrůza, děs a utrpení. Četla jsem knížky a byla jsem z nich nadšená (bylo mi 14) a hrozně sem se těšila na filmy. ZKLAMÁNÍ NA NTOU. Totálně děsnej scénář, z nějakýho důvodu modrý obraz - mimochodem ti obyvatelé Forksu museli být asi úplní kreténi, nepoznat že jsou upíři mohli fakt je magoři, protože ti byli tak bílí že i totálně bílá stěna byla proti nim šedá. Korunku celýmu kolotoči šílenství nasazuje Kristen Stewart - i moje protivná kočka dokáže zahrát emoce líp.
  29. Skyfall
    Skyfall (2012)
    9.5
    Jamse Bonda jsem měla vždy ráda, ale až s Danielem Craigem přilákal agent 007 mou plnou pozornost. Casino Royal bylo skvělé, Quantum of Solice mělo pár větších chyb, ale to s čím přišel Sam Mendes se nedá popsat jinak než božské. Ukazuje Bonda z úplně jiného světla, je to nejen agent ale hlavně je to člověk. Dát tolik prostoru M byl rovněž skvělý nápad. A Javier Bardem jako Silva, lepší záporák je už Heath Ledger jako Joker.
  30. Twilight sága: Rozbřesk - 2. část
    Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012)
    5.5
    Kdybych měla říct který film z této série byl nejlepší byl by to tenhle. Příchod nových postav udělal menší průvan v zatuchlým ději. Scéna souboje - který je bohužel jen vymyšlený, je nelepší scéna filmu, vlastně jediná dobrá. Spousta novinek v celkem tradiční sérii - jen Kristen drží tradici, je děsná jako všude jinde.
  31. Twilight sága: Rozbřesk - 1. část
    Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011)
    5
    No jak začít, rozhodně hezký záběry toho ostrova, bohužel ale Kristen z nějakýho důvodu pořád nešla na kurz herectví. Škoda. Děj je totálně o ničem, v knížce je to hlavně o pocitech Belly a o tom jak prožívá to své těhotenství. Problémem je že Kristen neumí zahrát nic a díky tomu je to hroznej film.
  32. Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje
    Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)
    9.5
    První díl původní trilogie, po zhlédnutí prvních tří dílů se mi série líbila, ale neupoutala mou pozornost, to se povedlo až tomuhle filmu. Skvělá myšlenka, mladý Harrison Ford, úžasná hudba - hlavně při příchodu Darth Vadera. Na tomto dílu vystavěl Lucas jednu z nejlepších filmových sérií všech dob, jediný kdo ho snad předvěhl ja Jackson s Pánem prstenů. Zpráva pro KEDL: Přestaň psát ke všem dílům, že celá sága jde úplně mimo tebe, nikoho to nezajímá. díky :)
  33. Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů
    Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)
    9
    Nejlepší díl nové trilogie, efekty opět bez chyby jako u dvou předchozích dílů. Scénář má nejméně chyb ze všech tří dílů. Změna Anakina v Darth Vadera je zahrána skvěle, jeho souboj s Obi Wanem je naprostá bomba, střih je tak bleskový, že nejde ani sledovat.
  34. Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder
    Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)
    9.5
    Pro mě nejlepší díl série, ledová planeta - skvělý nápad i když pro Lucase asi hodně náročný na kulisy, rozdělení linie na Lukovu a Hanovu hodnotím více něž kladně, rozhodně lepší než u Pána prstenů na Frodovu a Aragornovu. Hodně se mi líbilo Hanovo obletování Lei, bylo to o něco jiné než u jiných filmů.
  35. Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů
    Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)
    9
    Ukončení skvělé série, krásný konec krásného příběhu, dobro zvítězilo, zlo bylo definitivně poraženo. Darth Vader nakonec změnil stranu a zachránil svého syna před Palpatinovým šílenstvím. Jeho pohřeb je tím nejemotivnějším momentem celé série.
  36. Star Wars: Epizoda II - Klony útočí
    Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)
    7.5
    Lepší díl než předešlý, scénář má méně děr, přesto mi zápletka připadá poněkud nezajímavá. Efekty jsou opět bez chyby, jak už to u Lucasových filmů bývá. To, že se Anakin a Padmé dají dohromady, bylo jasné už od jejich prvního setkání. Tento problém ale vidím u mnoha filmů.
  37. Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba
    Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)
    7
    Úvod do celé série, viděla jsem dřív než původní trilogii. Přišlo mi to jako blbina, pro mě největším zklamáním série. Skvělé triky, hlavně scéna se závodem. Obsadit do role Obi Wana Ewana McGregora byl od Lucase skvělý nápad. Přesto to nemá to, co ostatní díly. Scénař je děravý jak cedník a i když je film obsazen velkými hvězdami, něco mu chybí.
  38. Pán prstenů: Návrat krále
    Pán prstenů: Návrat krále (2003)
    10
    Úžasné zakončení úžasné série, film nemá nijakou chybu, nejlepší scény - bitva v Gondoru a před bránou do Mordoru. Konec je však lehce natahován, skočila bych už u Aragornovy korunovace, ale Tolkien to chtěl jinak, co už naděláme.
  39. Pán prstenů: Dvě věže
    Pán prstenů: Dvě věže (2002)
    10
    Skvělé pokračování, první díl byl o trochu lepší, ale ani tento se nemá za co stydět. Nelíbí se mi příliš rozdělení dějové linie na Frodovu, Aragornovu a tu hobití, ale za to nemůže Jackson, ale Tolkien :D skvělá scéna je závěrečná bitva u Helmova žleba a zničení Železného pasu
  40. Pán prstenů: Společenstvo prstenu
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
    10
    Nejlepší série všech dob, skvělý námět, skvělá výprava, film který nemá ani jednu chybu. Blonďatý Orlando Bloom zněl podivně ale příjemně překvapil. Kultovní film, větu ,,Vše začalo kováním velkých prstenů..." zná každý, kdo film viděl.