Profilový obrázek

michaela159

Michaela Špachtová

Komentáře 166

Od nejnovějších
  1. Železná srdce
    Železná srdce (2014)
    8
    Perfektní filmu, jenž jsem zhlédla dvakrát. Film má skvělé obsazení, dramatičnost a i dialogy jsou zajímavé a mnohdy i mrazivé. Já jsem si ho velmi užila a Vám návštěvu kin velmi doporučuji. Nebudete litovat.
  2. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    7
    Zakončení Hobita je perfektní, avšak nedá se vůbec srovnávat s epikou LOTRa. Bitva je skvělá, ačkoliv tu jsou počítačové animace dosti zřetelné. Jinak dialogy jsou skvělé, nejlepší u Thorina Pavézy. Doporučuji návštěvu v HFR 3D titulky.
  3. Návrat blbýho a blbějšího
    Návrat blbýho a blbějšího (2014)
    5
    Lloyd a Harry jsou pořád skvělý a jde na nich vidět, že se na nich podepsal čas. Tento film je stejná taškařina jako předchozí díly, akorát tady najdete více momentů, u nichž nebudete vědět, zda se máte smát nebo brečet.
  4. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    9
    Naprosto mne dostali vizuální efekty, herecké výkony (zvláště James McAvoy), režie a scénář. Naprosto jsem si film užila a doporučuji všem, kteří jsou fanoušci akčních filmů s dobrým scénářem. Pokud se na to chystáte a neviděli jste X-Meny (ani jeden díl), zajisté tak učiňte.
  5. Křídla Vánoc
    Křídla Vánoc (2013)
    6
    Čekala jsem oddychový film, takovou českou komediální pohádku, a místo toho mě po celou dobu filmu s narůstající intenzitou zaplavovaly nejrůznější hluboké emoce, myšlenky a otázky, které ve mně přetrvávají do teď.
  6. Apokalypsa v Hollywoodu
    Apokalypsa v Hollywoodu (2013)
    1
    Když i ty nejkratší camea jsou podstatně zábavnější než celá hlavní parta "komiků" dohromady tak je někde chyba. Aspoň Franco to jakž takž jako jednooký mezi slepými táhne.
  7. Enderova hra
    Enderova hra (2013)
    8
    Enderova hra je parádní film, který bude bavit, jak děti i dospělé. Film působí dojmem Hvězdných válek a je zábava se na něj koukat. Vizuální stránka je skvělá a mnohdy budete postavám závidět. Herecké obsazení je dobré až na výjimku (myslím Bena Kingsleyho). Děj vás může ke konci i dojmout, takže ti, co jsou u každého pěkného filmu dojati, vezměte si s sebou papírový kapesník.
  8. Plán útěku
    Plán útěku (2013)
    9
    Film mne naprosto dostal. Režisér nám naservíroval film, u kterého se budete bavit za každou cenu. Akční scény jsou bombastické. Jen, co uvidíte ty dva pohromadě vzpomenete si na Ramba a Terminátora. Vtípky a rvačky byli opravdu bezva a samotní herci mne opravdu bavili.
  9. 2 zbraně
    2 zbraně (2013)
    4
    2 Zbraně jsou typ filmu, který vás ani nepohorší ani nenadchne. U projekce jsem se nedokázal zbavit dojmu, že už jsem viděl podezřele dost filmů, které mají děj podobný právě tomuto. Washington a Walberg se sice snaží, jak to jen jde, ale nevychází jim to kvůli mizernému scénáři.
  10. Zmizení
    Zmizení (2013)
    9.5
    Zmizení je podle mého nejlepší thriller, jaký jsem v životě viděla a určitě stojí za podívanou. Možná, když se kouknete do programu a uvidíte, že film má 150 minut, nebude se vám chtít jít. Jedno vám k tomu řeknu, stopáž filmu je tak akorát a ničemu to neubírá. Herecké obsazení je perfektní a každé slovo je přesvědčivé.
  11. Gravitace
    Gravitace (2013)
    9.5
    Film je napínavý od začátku až do konce. Veškerá technika působí opravdově, a když vidíte zeměkouli a vše kolem ní je to nepopsatelný zážitek. I když scénář není nejlepší, vše ostatní je naprosto v pořádku. Pokud se na tento film chystáte ve 2D verzi, mohu vám říci jedno, nedělejte to. Tento film musíte vidět ve 3D jinak to není ono a vy budete sedět a nudit se.
  12. Rivalové
    Rivalové (2013)
    10
    Rivalové je film, na který v životě nezapomenu. Nejen, že tím režisér uctil památku Jamese Hunta, ale dokázal mi, že v jednoduchosti je krása. Na tento film vám doporučuji jít do kina, jelikož tohle je opravdu brilantně natočený film, který vás dokáže příjemně překvapit. Pro milovníky hlasitých motorů to bude perfektní zážitek.
  13. Metallica: Through the Never
    Metallica: Through the Never (2013)
    5
    I když jsem fynynka této skupiny a byla jsem na nich v IMAX, kdybych na to nešla nic by se nestalo, protože tam byli záběry, které jsem už v minulosti viděla. Takže jsem mírně naštvaná.
  14. Hra na hraně
    Hra na hraně (2013)
    5
    Ve Hře na hraně je nejlepší Ben Affleck. Myslím, že tahle věta vystihuje dokonale zoufalost celého filmu. Poker se tu skoro nehraje, a když, tak je natočen "krouživou kamerou" - hráč sedí u monitoru. Justin Timberlake jakž takž zvládá, ale moc mi do role nesedí.
  15. Bernie
    Bernie (2011)
    6
    Jack Black v roli, která je pro něj ušitá na míru a v této roli se mi opravdu líbil. Scénář byl vcelku zajímavý , ale přímočarý a docela dost předvídatelný. Občas to vypadá jako by Black jen odříkával scénář a někde zapomněl, jak se má správně hrát.
  16. Donšajni
    Donšajni (2013)
    0.5
    Už dlouho se mi nestalo, abych chtěla v polovině filmu odejít z kina. Neudělala jsem to jen z úcty k Jiřímu Menzelovi a hereckému výkonu Martina Huby. Donšajni jsou opravdu slabý film. Nudný scénář a nesmyslný námět. Asi nejhorší český film.
  17. Percy Jackson: Moře nestvůr
    Percy Jackson: Moře nestvůr (2013)
    8
    Myslím, že se jedná o pěkný film. Je zde spousta vtipu, zajímavých efektů a zajímavý děj. Jen je trošku škoda, že děj snímku působí místy nedodělaně a odfláknutě. Hudba ne vždy správně podkresluje děj filmu, a to nemluvím o některých napínavých momentech, které by se dali zpracovat lépe. Postrádala jsem nepohádkovou akčnost. Snad příště.
  18. Machři 2
    Machři 2 (2013)
    8
    Jedničku považuju za neškodnou zábavu u které jsem se nasmál více, než bych měl. Tohle jede ve stejném stejném duchu, bohužel to sráží absence celistvého příběhu a nějakého pořádného záporáka, Lautner mi ve filmu nijak neseděl.
  19. Kick-Ass 2
    Kick-Ass 2 (2013)
    8.5
    Po výborné jedničce, je zde dvojka a s ní přichází snad ještě lepší a Nářezovější podívaná. Ano, ve všech směrech ještě lepší a zábavnější dílo, které pozvedává ještě na vyšší úroveň jak humor, tak postavy a samozřejmě i hrdinství a samotný děj. Skvěle se zde podařilo opět vykreslit a posunout dál všechny postavy, které jsou opět po čertech zábavné.
  20. Elysium
    Elysium (2013)
    8
    Blomkampova schopnost zasadit takový děj do uvěřitelné audiovizuální reality je jistě obdivuhodná a vzešlo z ní to, co je na filmu nejlepší, ale udělat z dobře našlápnutého sci-fi. Film je dobrý až na roztřesenou kameru, která byla i v neakčních scénách.
  21. Millerovi na tripu
    Millerovi na tripu (2013)
    10
    Troufnu si poznamenat že se jedná o nejlepší rodinou komedii za posledních nejméně 10 let. Vysoké hodnocení není ani náhodou náhodné. Herecká sestava k sobě skvěle sedí a při cameu Luise Guzmána řvalo celé kino smíchy. Nejlepší komedie.
  22. Riddick
    Riddick (2013)
    6.5
    V podstatě restart série. S jedničkou to má společné skoro všechno. Úzkou partu lidí, survival styl - tedy minimum rozmáchlého děje, žádná mytologie, nedozvíme se nic navíc. Scénář těží pouze z toho, jak různorodé postavy jsou a jak moc silná je motivace jednotlivých členů přežít. Nic moc jiného tu nenajdete. Vin Diesel je opravdu machr!!!
  23. Očista
    Očista (2013)
    3.5
    Tématicky je to velmi zajímavé a originální, ale spousta věcí nedotažených. Zaprvé je to ukrutně předvídatelné. Tedy už dopředu tušíte, jak to celé dopadne, protože už od začátku děje nám dávají tvůrci naprosto jasné a okaté indicie. Dopředu odhadujete kdo kdy koho zabije a jak a samozřejmě nechybí paleta scén, kdy už je téměř rozhodnuto, chybí jen osudový úder a samozřejme se někde za rohem objeví zachránce a zmaří záporákům veškeré plány. Cekala jsem více.
  24. Šmoulové 2
    Šmoulové 2 (2013)
    2.5
    Je to pěkná ptákovinka. Patří to do série Čipmánků a spol. Největší chyba je návrat do našeho světa. Animáky mám ráda, ale tenhle u mne totálně pohořel. Jednicka jakžtak sla, ale dvojka apokalypsa, bohužel jsem se nesmála.
  25. Pot a krev
    Pot a krev (2013)
    7.5
    Bay si ho natočil z čistý lásky k filmům. Zavázal se kvůli němu na čtvrtý díl Transformers a narval do něj Kráčející skálu a Marka Wahlberga. Ty dva mám hrozně ráda a tak jsem se jednoho krásného slunného dne rozhodla jít do kina, abych si užil podle očekávání sympatický herce. A vyplatilo se to.
  26. Jasmíniny slzy
    Jasmíniny slzy (2013)
    5
    Film, který funguje zejména díky přesně aplikovaný flashbackům a výkonu Blanchettové. Ostatní jsou tak nějak standardní, Hawkinsová dokonce klasicky rozhýkaná přesně na úroveň úderu pálkou. A herci sem tam dobré, i když se hrubky najdou.
  27. Drsňačky
    Drsňačky (2013)
    7
    Výborná akční komedie, která opravdu pobaví. Já jsem se bavila po celou dobu, takže moc nechápu povrchní hodnocení ostatních tady, jenom kvůli tomu, že je to z USA a hrají v tom tuctovky typu Sandry Bullock. Jelikož opravdu skvělá podívaná!!
  28. Red 2
    Red 2 (2013)
    5
    Tentokrát je za všemi problémy jedno z největších akčních klišé. Tikající bomba a přemítání, jestli přestřihnout červený, či modrý drát. Ovšem dříve než k němu dojde, tak partičku důchodců čeká výlet po Evropě. Ono psát, že Red dvojka je klasická dvojka, je ve své podstatě taky klišé. Film mne neoslovil a rozhodně ho už asi nikdy nechci vidět.
  29. V zajetí démonů
    V zajetí démonů (2013)
    10
    Wan vzal atmosféru 80.-90. let s technikou 21. století a vyšla z toho absolutní bomba. Žádné potoky krve, žádné drastické scény, ale stejně je to jeden z nejsilnějších hororů poslední doby. Pro mě osobně předčilo i Wanovo Insidious. Skvělá hra zvuků, perfektní lekačky, a super Patrick Wilson , který doufám se i nadále bude objevovat ve Wanovo dalších dílech.