Profilový obrázek

hovorkok

Kamila Hovorková
647

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Plzeňský, Plzeň-město, Česká republika



    Králova zahradnice
    Králova zahradnice (2014)
    6
    Nemyslím si, že Králova zahradnice by měla být průšvihem ve filmografii Kate Winslet. Jde o příjemné drama, které určitě neurazí. Kate mi pro roli té přímočaré a lehkovážné (jak ji Andre označoval) zahradnice seděla. Unaveně sice vypadala, ale řekla bych, že to bylo záměrem, půvab z ní ale čišel taktéž. Myslím, že to Alan zvládl uspokojivě a jako "králův zahradník pan de la Quintinie" byl okouzlující.
    Slečna zamilovaná
    Slečna zamilovaná (2009)
    7
    Bez ohledu na to, že mám pro Sandru Bullock vážně slabost, musím říct, že All About Steve je snad jeden ze dvou nejemotivnějších filmů, ve kterých hrála. Kritici tento film ztrhali, avšak zjevně nepochopili, oč v něm jde. Kritici, přesně jak Sandra při převzetí Maliny řekla, tento film nejspíš ani neviděli. Každý by si řekl, že se do sebe Mary a Steve zamilují (jako je to ve většině amerických romantických komedií), ale není to tak. Happy-end to sice má, ale jistě ne tak předvídatelný. To nejhezčí na filmu All About Steve je to, že v něm vůbec nejde o Maryinu lásku ke Stevovi, ale o nalezení přátelství, které je mnohdy důležitější než láska. Vlastně by se dalo říct, že se celý film točí kolem Maryiných bot a její odůvodnění, proč nosí ty hrozné červené kozačky, mne úplně dovedlo k slzám. Tento film by si rozhodně zasloužil větší uznání.
    Umělec
    Umělec (2011)
    9.5
    Tak tento film si Oscara vážně zasloužil. Nejen že se tvůrcům podařilo zpracovat vážně pěkný a milý příběh, ale také dokázali vtáhnout mladé diváky do kořenů filmografie, kdy se točili černobílé a němé filmy. Zde bych především chtěla vyzdvihnout nápaditost zpracování - doba, kdy si George začíná všímat, všech možných zvuků kolem sebe, kdy například položí skleničku na stůl, či na něj začne štěkat jeho pes - perfektní . Osobně jsem nikdy nebyla pro černobílé filmy, tento však všechno změnil.
    Co žere Gilberta Grapea
    Co žere Gilberta Grapea (1993)
    7.5
    Jako jeden z prvních filmů Leonarda DiCapria bych tento vážně nepovažovala. Podal zde tak excelentní a věrohodný výkon, že snad nelze ani nic jiného hodnotit. Neznat Leonarda, myslela bych si, že do filmu obsadili vážně postiženého chlapce.
    Zrůda
    Zrůda (2003)
    9
    Opravdu oceňuji, když je herec pro svou roli ochoten udělat cokoli, jako například ztratit perfektní postavu. Charlize Theron však nedostala Oscara za to, že nabrala 30 liber. Myslím si, že ztvárnit skutečnou osobu je mnohem těžší než pouze fiktivní postavu. Do fiktivní postavy může herec dát i něco ze sebe, může si ji poupravit, tak aby mu to vyhovovalo, ale skutečného člověka musí perfektně vystihnout. Charlizin výraz, to jak mluví, jak se pohybuje - jakoby se s postavou přímo ztotožnila, věřila jsem jí každé slovo, každý pohyb.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3