Profilový obrázek

Aur

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Kurz negativního myšlení
    Kurz negativního myšlení (2006)
    8
    Poměrně drsné vykreslení manželského soužití po té, co se jeden z manželů ocitne na vozíčku a rezignuje na život. Černý humor někdy na hraně. Mix psychologického dramatu a absurdní komedie, v některých situacích jen pro otrlé. Ale určitě zanechá silný zážitek a nebude z těch filmů, u kterých přemýšlíte, o čem vlastně byl.
  2. Malá Miss Sunshine
    Malá Miss Sunshine (2006)
    8
    Hodně dobře natočená komedie o tom, jak může (ne)fungovat jedna obyčejná americká rodinka a jak se vztahy a atmosférou v ní zamotá jedna nevinná soutěž krásy. A důkaz že všechno zlé je pro něco dobré a že nikdy není tak špatně, aby nebylo hůř a co nás nezabije, to nás posílí. Skvěle jsou vykresleni jednotliví členové rodiny s jejich úchylkami a nedostatky. Vystoupení sedmileté Olivie je zlatý hřeb filmu, třešinka na dortu:-)
  3. Lovci lvů
    Lovci lvů (1996)
    9
    Velmi dobře natočený film na základě skutečných událostí, krásné záběry přírody, výborné herecké výkony Vala Kilmera a Michaela Douglase, skvělá hudba. Vedle dobrodružné linie pohled na koloniální politiku v Africe. Škoda, že v Čechách nevyšel na DVD. Rozhodně film, který stojí za to vidět.