knihovna1

Komentáře 45

Od nejnovějších
  1. Chvilky
    Chvilky (2018)
    6
    Film na mě spíš působil depresivně. Ale kdo má rád psychologii, doporučuji. Je to takové zrcadlo single dívek, které nemají moc dobré zázemí v rodině. Jenovéfa Boková výborně vše zahrála a právem dostala cenu filmové kritiky. Překvapil mě V. Tauš jako herec, znám ho jako producenta. M. Finger jako vždy výborný naturščik. Dobrý nápad běh času ztvárnit záběry jedné krajině ve všech ročních obdobích.
  2. Bohemian Rhapsody
    Bohemian Rhapsody (2018)
    10
    Bohemian Rhapsody mě dostalo a v nějakých scénách až dostalo k slzám. R. Malek výborný, dobře obsazen a zralý na další ocenění- 1. Oskara. Dobře sestavena hudba, při které si budete podupávat a velký live koncert Vás strhne. Kamera, scénář a kostýmy jsou taky výborné. Jsem ráda, že ve film byl podán pozitivně v dobrém světle a spíš v plusech kapely.
  3. Most!
    Most! (2019)
    9
    Skvěle napsaný scénář a vystihnutá nálada společnosti. Martin Hofmann jako vždy výborný a předvádí svůj široky rejstřík. Překvapilo mě obsazení paní Tatjany Medvecké i Jitky Čvančarové. Hlášky ze seriálu se už znárodnily. Při každém dílu doma řveme smíchy, má to překvapivý vývoj.
  4. U mě dobrý
    U mě dobrý (2008)
    9
    Tento film zraje. Kamarádství tady vyřeší problém. Krásné poetické lokace Libeňského přístavu. Výborná kamera Jana Malíře. Dobře vybrané postavičky malých rolí, bezva herecké obsazení a jejich výkony a výtečný Bolek Polívka. Dobře vystižený obraz porevoluční doby.
  5. Pohádkář
    Pohádkář (2014)
    8
    Film se mi líbil, protože mi připomíná něco z mého života a opravdu takoví chlapi i ženy existují. Lháři, snílkové a současně i nemocní chlapi, kteří vytloukají průšvih průšvihem. Dobře dopadnou jen klikaři. A ženy, které rády poslouchají hezká slovíčka a nechávají se využívat. Zajímavé obsazení i herecké výkony. Výborná kamera Martina Štrby. Příjemné lokace. A opět citlivý pan režisér Michálek.
  6. Zahradnictví: Nápadník
    Zahradnictví: Nápadník (2017)
    10
    Tak mně se tento díl celé trilogie líbil nejcvíce a dokonce jsem i občas řvala smíchy. Bavila jsem se. Mari Finger byl lepší než pan Jiří Kodet. Malá Jindřiška taky perlila svou hláškou "Však ona se někde napase". Mladičká herečka Anička Fialová byla výborná- objevený mladý talent a AŃa Geislerová v roli maminky taky skvělá. Trilogie dozraje a věřím, že bude úspěná jako film U mě dobrý.
  7. Zahradnictví: Dezertér
    Zahradnictví: Dezertér (2017)
    8
    Dertéra jsem viděla na premiéře. Viděla jsem všechny díly této trilogie. A musím říct že díly mají vzestupnou tendenci. Dezertér mě oslovil nejvíc jako životní příběh - tragedie holiče. Kdy bolševik zlikvidoval celou rodinu. Herecké výkony jsou všech výtečné. Chválím kostýmy, výpravu, scénu, kameru a scénář.
  8. Zahradnictví: Rodinný přítel
    Zahradnictví: Rodinný přítel (2017)
    7
    Rodinný přítel jsem viděla přímo na premiéře, kde tvůrci byli ještě plni očekávání. Mrzí mě, že to tak nakonec dopadlo a jako kdyby celý projekt spadl pod stůl. Pan Jarchovský si splnil sen, napsat si kroniku svých příbuzných. Povedlo se mu a Jan Hřebejk s týmem mu ji zfilmovali. Mně se film líbil, svou náladou, kostýmy, kamerou i scénářem. Herecké výkony všech byli výborné. Překvapil mě O. Sokol v této romantické poloze a Martin Finge. Myslím, že celá trilogie přijde do podvědomí diváků, až se odvysílá v tv v podobě 6dílů.
  9. Hastrman
    Hastrman (2018)
    10
    Film se mi moc líbil. Hlavně lokace- příroda, kamera. Hudba byla dobře vybrána. Taky rytmus filmu byl přijatelný. Děj filmu mě až tak neuchvátil. Spíš obrazy filmu. Líbily se mi obrazy českých zvyků. Karel Dobrý jako vždy výborný a mladá herečka Zmrzlá je krásná a npro nás nový talentovaný objev. Myslím, že se O. Havelka zhostil svého debutu zodpovědně a na výtečnou.
  10. Masaryk
    Masaryk (2016)
    7
    Film jsem viděla až v televizi a moc jsem se na něj těšila. Potvrdil mi, že právem dostal tolik lvů Talentovaný kameraman Martin Štrba odvedl vynikající práci i jeho žena kostymérka Katarina Bieliková. Zasloužili si lva. Scénaristé to už měli komplikovanější vyrovnat se s náročným tématem a postavou. Moc se jim nezadařilo. Přesto lva dostali. Karel Roden zraje a je stále lepší a lepší. Pan Kaiser také.
  11. Po strništi bos
    Po strništi bos (2017)
    9.5
    Nikdy mě páni Svěrákové nezklamali. Film se mi moc líbíl, zvlášť mému tatínkovi-vrstevníkovi pana Zdeňka Svěráka. Film byl výstižný té době, poetický, vymalovaný. Herečka Tereza Voříšková byla vynikající. Dala bych ji ocenění lva. Mile mě překvapila. Přála bych si, aby se stala další favoritkou pana režizéra Jana Svěráka. Líbí se mi, že ve filmu opět zazněl vtip na účet ruských bratrů. Doporučuji!
  12. Bába z ledu
    Bába z ledu (2017)
    7.5
    Film Bába z ledu potvrdil, že dobrý scénář nemusí mít velký humbuk kolem. Film se mi líbil, i když je spíš smutný. Zanechává, ale naději na dobré pokračování života hlavní hrdinky. Ta představuje správně srovnaný žebříček hodnot. Paní Kronerová byla vynikající i pan Nový. Oba si zasloužili cenu lva. Bohdan Sláma už má taky svou hereckou stáj, která je dobře vybrána a splní mu výstižný výběr lidí dnešní doby v našem státě. Tento film by měli vidět všechny věkové kategorie.
  13. Bezva ženská na krku
    Bezva ženská na krku (2016)
    5.5
    Česká komedie, která dává naději všem opuštěným nebo osamělým. A dokazuje, že protiklady se přitahují a lidé se mění. Ondřej Vetchý je opět poctivý a pravdivý herec. Petra Hřebíčková je krásná herečka. A opět krásný český venkov. Více takových filmů,které pohladí a neurazí.
  14. Instalatér z Tuchlovic
    Instalatér z Tuchlovic (2016)
    3
    Další český film do škatulky. Typický rukopis Tomáše Vorla popisující český venkov a české figury. Partu Kohák, Čtvrtníček a spol. nepovažuji za herce, ale recesisty, kteří potřebují peníze. Jsou to typy a ty castingové společnosti taky potřebují. Je to směsice filmů: Václav, Vesničko má středisková s Troškou dohromady.
  15. Anthropoid
    Anthropoid (2016)
    9
    Film Anthropoid se mi líbil. Vybrané dobře lokace u nás v Praze. Castin hrců byl taky povedený. Dobré typy a hezcí lidé. Potěšila mě účast našich herců: Ani Geislerové a Alenky Mihulové. Kostýmy, výprava a kamera byly úchvatné. Doporučuji film vidět.
  16. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    8
    Mám pro Rowlingovou taky slabost a viděla jsem všechny díly Harryho Pottera. Fantastická zvířata se mi líbila moc.Hlavně hudba a herecké výkony a triky. Do Eddie Redmaynea jsem se zamilovala a dojímal mě, jak zachází se zvířaty i ženami. Jak je jemný a citlivý. Taky výprava, kostýmy a modely zvířátek byly úžasné.
  17. Dítě Bridget Jonesové
    Dítě Bridget Jonesové (2016)
    5
    Film mě pobavil, jako každá Bridget Jones, ale ty dva předchozí díly se mi líbily více. Tady opět dobré obsazení a režie, ale téma už trochu vyčpělé. Překvpilo mě, jak jde čas a herci zestárli, hlavně Renée Zellweger. Stará dobrá Anglie ale nezklame.
  18. Dívka ve vlaku
    Dívka ve vlaku (2016)
    10
    Dívka ve vlaku se mi moc líbila. Knihu jsem nečetla. čtenáři říkají, že kniha je lepší. Ale mě film nadchnul. Co někteří muži udělají z žen, hlavně kháři, podvodnící a hurevníci. Je to velmi napínavá podívaná. Dobře vybraní herci, exteriéry. Strhující příběh, výborná režie a scénář.
  19. The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years
    The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (2016)
    10
    Kdo má rád Beatles-povinně shlédnout. na dokument jsem se velmi těšila. Film mě nabil, má šťávu, která na vás přeleze z plátna a chce se vám řvát s fanoušky na stadionu. Tady vidíme, že je Beatles ikonou nepřekonatelnou, a že jejich muzika pořád platí. Ve filmu jsou fota a hlasy, které nelze nikde vidět a slyšet.
  20. Café Society
    Café Society (2016)
    10
    Tak já jsem věrným zastáncem nestora Woodyho Allena a jeho velká fanynka. Nedám na něj dopustit, takže já mu vychválím vše. Na tento film jsem šla po přečtení několika nechvalných recenzí a byla jsem mile překvapena. Výběrem herců a fóry! Film má vkusnou výpravu a jazzovou hudbu. Kdo má rád jazz a kluby a Hollywood, aťse jse kouknout. Film nepostrádá morální moudra a poklesky samozřejmě.
  21. Tenkrát na Západě
    Tenkrát na Západě (1968)
    10
    Tento film je opravdu perlou mezi westerny a povinný film pro všechny. Hudba, režie a lokace jsou nepřekonatelné. Námět strhující a výkony herců Claudie Cardinale a Charlese Bronsona jsou až mrazící. Pokažde se na tento film dívám s napjetím i dojetím.
  22. Bridget Jonesová - S rozumem v koncích
    Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (2004)
    10
    Tento film miluju a vždy mě pobaví. Pokračování prvního dílu nezklamalo. Renéé Zellweger je výborná herečka i její nápadníci. ve filmu je vidět i část Londýnu a britský folklor a humor i tradice. Je to obrázek taky té oby, tď už možná i trochu retro. Je to film, který nestárne. Má svůj špičkový humor a náboj. Je to film na splín i oslavu.
  23. Deník Bridget Jonesové
    Deník Bridget Jonesové (2001)
    10
    Tento film miluju a vždy mě pobaví. Renéé Zellweger je výborná herečka i její nápadníci. ve filmu je vidět i část Londýnu a britský folklor a humor i tradice. Je to obrázek taky té oby, tď už možná i trochu retro. Je to film, který nestárne. Má svůj špičkový humor a náboj. Je to film na splín i oslavu.
  24. Casablanca
    Casablanca (1942)
    7.5
    Film Casablanca jsem měla možnost vidět na projekci Kinoboxu. Film mě velmi překvapil, jak byl moderně zpracován. Ráda jsem viděla Maroko ve filmu a poznala jsem pro mě nové historické souvislosti z doby okupace. Tento film je teď aktuální, protože se zabývá též migrací. Herecké výkony i režie je bravurná. Není divu těch ocarů i nominací. Poprvé jsem spatřila dva hlavní protagonisty. Opravdu krásní lidé. Jsem vděčna za titulky. Film doporučuji i když někdo by mohl namítat- další film pro pamětníky.
  25. Vesničko má středisková
    Vesničko má středisková (1985)
    10
    Tento film miluju. čím jsem starší, tím si film víc vychutnávám a nacházím v něm i skryté zakázané hlášky. Skvělé obsazení hereckých mistrů. Scénář a režie dvou mistrů jen potvrzují vynikající výsledek. ve filmu se odráží tehdejší doba, režim a povaha Čechů.
  26. Akumulátor 1
    Akumulátor 1 (1993)
    7.5
    Hezký, citlivý a nápaditý a nevšední film s dobrým obsazením a scénářem. Tým Svěráků mám moc ráda a ještě mě nezklamal. Ráda jsem opět víděla herečku Editu Brychtovou, která je stále krásná a talentovaná. Petr Forman je bezprostřední a přirozený a tím je velmi přitažlivý.
  27. Padesátka
    Padesátka (2015)
    7.5
    Skvělé obsazení a kostýmy. Pan Kotek mě překvapil, že šel do retra z doby svých rodičů. Jsem taky padesátka a tudíž mě mí vrstevníci ve filmu bavili. Paní Cibulková, Taclík a Pavelka byli bravurní. Chvílemi, ale film byl zdlouhavý a nudný. Jinak kamera pěkná a lokace, dobrý scénař pana Kolečka.
  28. Kobry a užovky
    Kobry a užovky (2015)
    4.5
    Tento film posbíral hodně lvů. Lvi byli zaslouženi. Na snímek jsem se dívala kvůli hercům, byli všichni skvělí. Jana Šulcová opět měla práci a to je dobře. Jinak film byl velmi depresivní z prostředí největí spodiny. není to můj šálek kávy. Určitě film nikoho nenapraví, je to jen skutěčná drsná výpověď.
  29. Jak se zbavit nevěsty
    Jak se zbavit nevěsty (2016)
    5
    Další český film ze života. Který trochu napodobuje americký Hollywood. Divák se pobaví a zase vidí jiné herecké tváře, které dostaly příležitost. Viz. Jana Švandová. David Matásek je vždy výborný a přesvědčivý. A Lenku Vlasákovou zbožňuji kdykoli a kdekoli. Jen se mi nelíbí líčení. Všichni vypadají jak z vosku.
  30. Teorie tygra
    Teorie tygra (2016)
    8.5
    Bezva, poučný a hlavně zábavný film s hvězdným obsazením. Všichni zaručují vynikající podívanou. Pan Bartoška zpět na plátně. Hurá. Eliška Balzerová opět přesvědčila jako v Ženách v pokušení, že umí hrát Ženy! Film je opravdu ze života, v kterém se vidí snad všechny rodiny! Dobře vybrané exteriéry. Scénař psaný krásně do pusy. Vtipná až skoro černá komedie. Doporučuji všem.
  31. Nestyda
    Nestyda (2008)
    10
    Tak toto je můj oblíbený film a včera jsem na něj zase s chutí zase podívala. Emilka Vašáryová je tam úžasnám nádherná, krásná, brilantní. Jiří Macháček jako vždy s lehkostí pobaví a vystřihne týpka chlápka. Simona Babčáková mě taky moc potěšila, má krásný úsměv. Honza Hřebejk to s M. Veivegem výborně obsadil. Pavel Liška,. Nina Divíšková i Pavel Landovský dobře vybráni a s takovou lehkostí zahráno.Film vystihuje život a moudra. Tak to je. Líbí se mi, že si H. Hřebejk obsadí i karla Gotta, Hanu Hegerovou, Pokondry. Vždy tam umí pan režizér vsadit správnou postavu, člověka, abychom na něj nezapomněli! Opravdu výborný.
  32. Králova zahradnice
    Králova zahradnice (2014)
    9.5
    Nádherný a citlivý film, kde si užijete krásných záběrů na květiny a francouzké zahrady. Pravdivá výprava a výpověď tehdejší doby. Kate Winslet to moc sluší a kila navíc ji jenom prospívají. Herecky je fantastická. Alan Rickman je úžasný. Taky jsem tento film viděla na Febiofestu a moc mě potěšíl. Mám ráda Francii a romantiku. I když příběh je smyšlený, moc mě obohatil.
  33. Domácí péče
    Domácí péče (2015)
    7
    Konečně Alenka Mihulová dostala po letech roli, v které je výborná.K těm kulatinám si to zaslouží. Na toto téma konečně film dle pravdivého námětu. Skvělé obsazení. Film se mi moc líbíl.
  34. Jak dostat tatínka do polepšovny
    Jak dostat tatínka do polepšovny (1978)
    Tato česká komedie je nádherná a vždy se na ni ráda podívám. Tady jsem zamilovaná do Františka Němce a užívám si erotického jiskření. Krásné exteriéry filmu, české skály, nádhera. Ve filmu je spousta gagů a báječné obsazení. Od talentovaného Tomáše Holého, Janu Preissovou, pana Karlíka po p. Nárožného a Sobotu. Taky muzika je tu zábavná, svižná. Film má tempo, nenudí, prostě je to zábava.
  35. Jak vytrhnout velrybě stoličku
    Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977)
    10
    Tento film miluju a pokaždé se na něj podívám. Výborný scénář, režie i obsazení. Tomáš Holý obrovský talent od Pána Boha. Paní Preissové to moc sluší, je krásná a ten její medový hlas. Pana Němce v tomto filmu zbožňuju. Sice má ještě špatné zuby, ale krásné vlasy a postavu. Tento film má náboj a jiskří erotikou. Nepříjemné postavy strejdy baleťáka a maminky či babičky jsou skvěle zahrány až mrazí. Film má atmosféru té doby. Vždy mě potěší a pohladí i ty krásné titulky, dětské kresbičky.
  36. Birdman
    Birdman (2014)
    5
    Film Birdman se mi moc nelíbil,i když divadlo a divadelní prostředí mám ráda. Film mi připadal zdlouhavý, rozvláčný až nudný. Herecké výkony byly dobré i scénář a námět. Byl zajímavý po psychologické stránce. Sledovat osudy a vztahy postav mě bavilo, jinak chvílemi byl film i skličující až depka. Letos byli slabí filmoví konkurenti, proto tento film sesbíral Oscary. Ve filmu mě překvapil vztah otce s dcerou. Dcera byla k otci občas krutá, což si nezasloužil. Film doporučuji fanouškům tvrdšího zrna
  37. Babovřesky 3
    Babovřesky 3 (2015)
    Babovřesky 3 - Neverending story. Pan Troška už má na tyto filmy monopol. Co panu Troškovi jde jsou exteriery, obsazení filmu a fóry. Jinak děj vůbec žádný jako ve všech jeho filmech. Pohádky mu jdou více. Teď nám slibuje romantickou komedii, to jsem na to zvědavá. Pan Troška je pohádkář, snílek a možná i manipulátor s herci. Ale lidi to chtějí a ještě za to platí. Tak se bude vyrábět dále!
  38. Pojedeme k moři
    Pojedeme k moři (2014)
    Tak teď jsem dokoukala v televizi film Pojedeme k moři. Moc se mi líbil. Jiří Mádl mě jako scénarista velmi překvapil. Obsazení bylo dobře vybráno. Po dlouhé době dostala příežitost paní Trmíková. Film mě chvílemi až dojímal, jak byl opravdový. Film se dotkl i choulostivých problémů jako je domácí násilí, nevěra, i integrace postižených, adopcei dětský fotbal! Bylo tam poznat i pár autobiografických prvků. Líbil se mi vztah vnuka s babičkou. Tento fil bych doporučila jako povinné shlédnutí do škol i rofin
  39. Padesát odstínů šedi
    Padesát odstínů šedi (2015)
    Kniha se mi líbí více, protože si uděláte svou představu o hrdinech. Výběr a výkony herců mě velmi zklamal. Čekala jsem od filmu více. Je to rozvleklé, nemá to spád. V knize se mi více rozvinula fantazie než režizérovi. Film mně připadá více naivní a plitký. Okolo filmu je nafouknutá bublina, aby se vybralo více peněz. Závěr filmu nahrává k dalšímu natáčení dalšího dílu. Proboha!
  40. Colette
    Colette (2013)
    6.5
    Tento film mě překvapil hereckými výkony. Jiří Mádl v neobvyklé poloze a žánru. Sedlo mu to, je velmi citlivý a zraje, jen tak dál. Francouzká představitelka je krásná a dobře pro tuto roli zvolena. Role se zhostila taky velmi dobře a úspěšně. Je to film smutný až krutý, tuto tématiku nevyhledávám, ale byla jsem zvědavá a strhlo mě herecké obsazení mými oblíbenci (Michal Dlouhý). Film byl hodně výpravný, nejvíce se mi líbila kamera a výtvarná stránka celého filmu. Film bych spíše doporučila školám nebo tomu, kdo vyhledává toto téma.