pery34

Komentáře 63

Od nejnovějších
  1. Havel
    Havel (2020)
    10
    Film Havel se mi moc líbil.Byl zajímavý,nádherné prostředí,kulisy.Všichni herci a herečky hráli tam super.Zajímavé prostředí,všechno se to točilo většinou v Praze.Hudba byla super,no myslím si že to bude velký trhák
  2. Circle: Uzavřený kruh
    Circle: Uzavřený kruh (2017)
    10
    Další z řady sci-fi, které se neodehrávají ve vesmírném prostoru, ale jejich hlavní děj spadá do současnosti či blízké budoucnosti. Velmi příjemné spojení Emmy Watson a Toma Hankse, kteří se střetávají v on-line světě moderních technologií, který má potenciál dokázat téměř vše. Využití vlastního potenciálu vs. téměř neomezená moc skýtající se totální transparentnosti. Je dobré vědět, je lepší vědět vše. Soukromí je zločin.
  3. Personal Shopper
    Personal Shopper (2016)
    10
    Překvapivě velmi zajímavý film, rozhodně nečekejte žádnou přihlouplou duchařinu. Hlavní zápletka je divákům vcelku brzy zřejmá, a to včetně jejího rozuzlení, což ale nijak filmu neubírá, neboť sledujeme niterné prožívání hlavní hrdinky. Kristen Stewart odvádí skvělou práci, když diváky téměř hypnotizuj
  4. Neznámá dívka
    Neznámá dívka (2016)
    10
    "S komornou stránkou sa dardennovskí fanúšikovia určite stotožnia a nechajú do seba nasať všetky tie humánne záchvevy, tak dôležité pre tento film, aby zo snímky Neznáme dievča do seba nenavyextrahovali len záhadnú smrť, vyšetrovanie, zaujímavé kriminalistické zvraty a akčne dychtivé napredovanie." ...více
  5. Velká čínská zeď
    Velká čínská zeď (2016)
    10
    Tak na tento film jsem ani moc jít nechtěla... Po první ukázce mě to i trochu zaujala a souhlasila jsem, že do kina půjdu. A musím říci, že to byl by dlouhé době film, od kterého jsem moc neočekávala, ale byl vážně skvělý. Bohužel jsem ho viděla ve 3D, protože ho dlouho nevysílali a 3D nic moc, ale přesto byl vážně hodně dobrý. Doporučuji.
  6. La La Land
    La La Land (2016)
    10
    Hezké na pohled, ale rozpačité. Ryan Gosling a Emma Stone jsou výborní jako outsideři. Postavy nejsou vedené tak, aby z nich byl patrný jejich skrytý potenciál, závěr je sice realistický, ale není přesvědčivý. Působí víc jako náhodný přílepek a všechno mohlo skončit jakkoliv jinak, protože z těch charakterů vlastně nepoznáte, na co skutečně mají. Skladby netáhnou děj, jen ho doplňují. Jako připomínka muzikálové klasiky sice La la land funguje, ale neudrží konzistenci a výsledek je mírně chaotický
  7. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    10
    Strážci galaxie jsou ve výsledku dobré pokračování, ale o proti prvním strážcům se tvůrci snaží odvázat, ale bohužel to ve výsledku (finále) dělá z filmu přeplácaný digitální bordel, naštěstí kvalita je stále skvělá, hlášky trefné a vynikající soundtrack. Jen bych se možná příště vyvaroval občas tupým dialogů, které kazí jinak dobrý dojem.
  8. Komorná
    Komorná (2016)
    10
    Přiznám se, že 145 minut mě nejdřív hodně vyděsilo, ale když jsem se po zásadním dějovém zvratu mrknul na hodinky a bylo 65 minut, tak jsem si řek něco jako, to jsem zvědavej, jak se z tohohle dostanou. No a to dostávání se bylo geniální. Vynikající kamera, úchvatné prostředí, skvělí herci a naprosto precizní režie. Tenhle film mě opravdu bavil.
  9. Vzkaz v láhvi
    Vzkaz v láhvi (2016)
    10
    Tihle dva hrdinové se mi líbí, slabost mám tedy hlavně pro Nikolaje Lie Kaase, ale ani Fares Fares není špatný, detektivky Jussi Adler Olsena přenesené na plátno, dánská detektivky, fenomém skandinávských detektivek obecně, knihy i filmy. Další díl ze série.
  10. Padesát odstínů temnoty
    Padesát odstínů temnoty (2017)
    10
    Film byl ani ryba ani rak... dal se přežít... triviální zápletka o ničem a nic nového, co bychom už neznali z dílu minulého. Jediné, co mne zaujalo, byla pěkná hudba který film provázela. Pěkná podívaná na pěkná těla - asi tak bych film ohodnotil... uvidíme co nám nabídne třetí díl serie.
  11. Obr Dobr
    Obr Dobr (2016)
    10
    Pohádkový příběh o setkání dvou milých osamělých bytostí, osiřelé Sofie žijící v londýnském sirotčinci a hodného Obra, který žije v Zemi obrů, kde bydlí dalších devět obludných bytostí. Obr Dobr chrání Sofii před nástrahami své země. Příjemná, milá pohádka.
  12. Nerve: Hra o život
    Nerve: Hra o život (2016)
    10
    "Tak trochu nevyužitý potenciál. Nerve neurazí ani zvlášť nenadchne. Ale jako popcornová zábava určitě funguje beze zbytku. Třeba si po zhlédnutí filmu uvědomíte, že byste si některé věci měli užít sami. Bez přátel na Facebooku nebo Skypu. Zkuste to. Je to osvěžující."
  13. Buchty a klobásy
    Buchty a klobásy (2016)
    10
    Strašná ujetina ...Kondom ,tampon a toaleták jsou vrcholy filmu dokud nepřijde posledních 5 minut sexuálního inferna kde potraviny souloží to mě fakt dostalo.No Buchty a klobásy jsou opravdu vtipný animák u kterého se smálo celé kino..Svělá byla i hudba a za mě to je za 70 procent
  14. Tajný život mazlíčků
    Tajný život mazlíčků (2016)
    10
    Tak jo. Mohl to být ještě větší mazec. Kdyby se místo klasické hollywoodské (nebo obecně "filmové") historky o pobíhání sem a tam tvůrci soustředili na úžasné reálné, byť surrealisticky působící situace, které soužití se čtyřnohými anebo opeřenými mazlíčky přináší, tak by to trumflo Sausage party. Ale pak by to - možná - nebyl film pro děti. Nebo ano, dnešní děti jsou dost bystré a se zvířaty mají zkušenosti. Člověk by brečel, protože animace i výtvarné pojetí jsou špičkové. Ach, tisíckrát škoda nevyužitého motivu zviržátek v undergroundu!
  15. Barbar Conan
    Barbar Conan (1982)
    10
    Paradoxně totální dřevák Arnold je ten nejdůležitější aspekt, který dnes tomuhle snímku podráží nohy. Sice jsme dnes také zmlsaní kdejakou velkolepou fantasy a strohé vyprahlé exteriéry už dnes v postlotrovské době nikoho neohromí, ale pořád je to jinak fajnová heroická fantasy, která výborně šlape a má řadu nezapomenutelných scén. Svalovec s velkým mečem, se kterým seká palice jak jarní louku, to se prostě neomrzí. Škoda, že Nispelův remake nedopadl podle představ.
  16. Jason Bourne
    Jason Bourne (2016)
    10
    Tenhle film není nic jiného, než zábava na sobotní večer, který ocení parta kámošů, stejně jako rande s drahou polovičkou. Tato série neměla nikdy větší ambice. Pochopitelně, že hledat v tomto filmu jakoukoli spojit se současností je hloupost, ostatně k ožehavým tématům se Greengrass věnuje jinou linií tvorby, než sérií o Bournovi. Zase musím říct, že už se nemůžu dočkat až si vedle všech ostatních krabiček s Bourny přidám další.
  17. Matky na tahu
    Matky na tahu (2016)
    10
    Tahle komedie je pro všechny věkové kategorie. Každý se neuvěřitelně pobaví. Nasmějete se od začátku do konce. Herecké představitelky postav si výborně poradily se svými postavami. Určitě je to zážitek na odreagování, vřele doporučuji. Zkrátka ze života.
  18. Podfukáři 2
    Podfukáři 2 (2016)
    10
    Podfukáři 2 nakonec nejsou tak strašní, jak o nich psali domácí i zámořští recenzenti. Kdo viděl jedničku, neměl by být z dvojky naštvaný, ale je také pravda, že moment příjemného překvapení jedničky je fuč a do dvojky přeci jen už nějaké očekávání bylo vkládáno. Film je ale opět solidní limonáda se špičkově nasnímanou akcí, solidní režií Johna M. Chu, jež natočil třeba děsnou dvojku G.I.Joe, ale jinak velmi solidní taneční dvojku a trojku Let´s Dance. Hlavními taháky jsou ale herci a výborný soundtrack.
  19. SEZN@MKA
    SEZN@MKA (2016)
    10
    Tento český film mi připadá trošku fádní. Téma se již několikrát opakuje v různých obměnách, které nezaujmou. Sice Jiří Langmajer či Adéla Gondíková si zahráli svoje role celkem obstojně, ale na nějakou velkou chválu pro náš český filmový vývoj to není.
  20. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    10
    Suma sumárum, Sebevražedný oddíl je přesně takový jako v traileru, který je protažený na dvouhodinovou stopáž a nikde jinde než v kině to nemá smysl vidět. Jsem rád, že jsem to viděl, ale předpokládám, že až se mě někdo zeptá za týden o čem to bylo, tak mu toho moc nepovím.
  21. Hledá se Dory
    Hledá se Dory (2016)
    10
    Na Hleda se Dory jsem se nemohla jako spravny fanousek animaku dockat. Tento celovecerni film me ani trochu nezklamal. Rada jsem se dozvedela srdcervouci pribeh male Dory a jeji hledani rodicu. Bylo to dojemne, v jeden okamzik mi malem i ukapla slzicka. Krasa. Rada se na to podivam znovu. :)
  22. Zhasni a zemřeš
    Zhasni a zemřeš (2016)
    10
    Nedá se svítit. Podobně intenzivní a originální lekačku jsme v kinech snad ještě neměli a těžko si v dnešní hororové konkurenci představit účinnější způsob, kterak divákům maximálně znepříjemnit návrat domů potemnělými ulicemi. Od začátku se jede na plné obrátky a bez zbytečných řečí je nám servírována inteligentní duchařská zápletka okořeněná tak hustou atmosférou a natolik děsivým bubákem, že bych si i zachrochtal blahem nemít ze samé nervozity stažené hlasivky. Plus bezchybná gradace
  23. Doba ledová: Mamutí drcnutí
    Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016)
    10
    Film už je hodně koncipován pro menší a menší děti a začíná to být celkem nudné.Sice se hlavní postavičky hodně snaží a český dabing je opšt na jedničku,ale už tomu něco chybí,chybí originalita pilotních dílů a nevím,zda-li se plánuje ještě pokračování,na co máme být zvědaví?
  24. Než jsem tě poznala
    Než jsem tě poznala (2016)
    10
    Vysokému hodnoteniu bránia isté drobnosti. Réžia nie je taká celistvá a cítiť, že ide o debut. Scenár je síce silný, ale na Johna Greena v žánri nemá. A soundtrack má niekoľko nevhodne vložených piesní, ktoré uberajú z celkového zážitku. Všetko ostatné je na vysokej úrovni – toto bude romanca leta 2016.
  25. Den nezávislosti: Nový útok
    Den nezávislosti: Nový útok (2016)
    10
    Vše se dá předvídat, spousta nelogičností, až to bolí, ale řemeslně skvěle zvládnuto. Už se na ty filmy dívám bez emocí, protože už tam nejsou, a nebo jsou tak prvoplánovité, že ani nezaujmou. Už jsem asi filmově otupěl. Děj jede dopředu jak školní autobus, který je asi nejdůležitějším cílem mimozemské civilizace:). Jezdí si kudy chce a je to legrační, stejně jako logika vyspělých predátorů. Jsem u konce s dechem s akčnějšími filmy poslední doby ( a to mám sci-fi ve veliké oblibě),.... ale kdo si chce zopakovat jedničku a má rád efekty, s chutí do toho. Myslím, že konec hlubšího myšlení civilizace je tu, ale asi ne s konečnou platností, neboť konec filmu je určen pro třetí díl:)
  26. Očista: Volební rok
    Očista: Volební rok (2016)
    10
    Je to jednoznačně napínavý thriller se vším všudy, ale objevují se tu i trochu hororové prvky. Není to však lekačka, která by způsobila infarkt nebo noční můry. Spíš se díky tomu zamyslíme, jestli naše společnost nespěje k něčemu podobnému a jestli to vlastně není tak trochu smutné
  27. Správní chlapi
    Správní chlapi (2016)
    10
    Pravděpodobně komedie roku. Shane Black opět dokázal, že je mistr na buddy movie a povedlo se mu přiblížit ke svým nejlepším filmům. Místo Russela Crowa mohl být možná obsazen někdo jiný, ale i tak mu to jde v netradiční roli dost dobře. Ryan Gosling je vynikající v každém záběru a i když nešikovnost jeho postavy může vypadat lacině, tak jsem se celý film bavil.
  28. X-Men: Apokalypsa
    X-Men: Apokalypsa (2016)
    10
    Skvělá komiksová popcornovka,které nechybí svižný děj, perfektní herci, vizuální efekty a zábavná akce. Jediným minusem je scénář, který nabízí skvělé hlášky, ale počítá s tím, že postavy znáte hlavně z komiksů a záporák nenabízí nic nového. Jinak skvělý zážitek v IMAXu!
  29. Želvy Ninja 2
    Želvy Ninja 2 (2016)
    10
    Film mě nadchl.Jen upozornění že film je pro větší děti určitě tak od 8let+.Co jsem viděl v kině tak se děti dost bály a celý film otravovaly rodiče. Tento díl je určitě 100procentne lepší než jednička a hodně se přibližuje komiksu mého mládí. Film je vtipný,spousta počítačových efektů,Je znát že to dělal člověk od tvůrců Transformers.Jen konec bych možná udělal více destruktivnejsi.F ilm má jednoduchý děj a je určitě pro diváka,ktery nechce hledat hlubsi myšlenku postav a děje. Určitě tento film stojí za shlédnutí.