Profilový obrázek

Elvika

121

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Psí poslání 2
    Psí poslání 2 (2019)
    7
    Na film jsem Ska na základě knížky Psí cesta, kterou jsem četla jedním dechem. Úplně stejně dojemný, stále jsem brečela, knižní předlohy se drží jen mírně (našla jsem celkem dost odlišnosti). Pro mě nejvýznamnějším momentem, jak v knize, tak ve filmu, je detekce Trentovy nemoci. Dechberoucí moment, že kterého mám vždy slzy v očích a husí kůži.
    Největší showman
    Největší showman (2017)
    7.5
    Neuvěřitelný film s chytlavými písničkami (A million dreams je moje srdcovka ❤️), který vezme člověka za srdce a už ho nepustí. Jedinečný příběh, u kterého přemýšlíte, zda zde hraje roli lidskost, nebo jen touha po zisku a hyenisnus. Tím, že jde o životopisný film (stydím se, že P. T. Barnum byl pro mě až do zhlédnutí filmu neznámým) si zaslouží opravdu minimálně 80%.
    Toy Story 4: Příběh hraček
    Toy Story 4: Příběh hraček (2019)
    7
    Naprosto perfektní zakončení série. Bála jsem se, jak to celé dopadne, ale zcela to splnilo mé očekávání. Sice už to nebylo tak dojemné, jako třetí díl (ani slzy v očích jsem neměla, a Buzz mě šíleně rozčiloval). Vidlík byl ale roztomilý, a nakonec to byla fajn zábava. :)
    Psí život
    Psí život (1995)
    7
    Pamatuju si tenhle film z dětství a vím, že jsem ho celý probrečela. Proč taky ne, námět je neuvěřitelně dojemný a přidá-li se k tomu tak citlivá duše, jako jsem já, je jasné, jak to dopadne. :D Rambo byl neuvěřitelný sympaťák (tak skvělého psa jsem vždycky chtěla, než jsem si uvědomila, že podobně moudrého pejska mám. Možná i proto jsem si ho tak zamilovala, připomínal mi moji čubičku :)). Nedávno jsem se na film podívala znovu. S tím, že už jsem přece za hranicí dospělosti a jen tak něco mě nerozbrečí... A dopadlo to stejně, jako dřív. Tenhle příběh je prostě moje srdcovka. :)
    Plague Dogs, The
    Plague Dogs, The (1982)
    8.5
    Jeden z mála úžasných animáků, který ROZHODNĚ NENÍ PRO DĚTI! Celý film na mě dýchala ta bezmoc a zoufalost hlavních hrdinů, kteří byli sympaťáci nad sympaťáky (kromě lišáka, ten si mě, i přes moji lásku k těmhle šelmičkám prostě nezískal). Jen tak mimochodem, po útěku z pokusné laboratoře jsem si myslela, že už mám to nejhorší za sebou. Ale opak byl pravdou, tím příběh teprve začíná. Naděje se pomalu vytrácí a příběh se stává temnějším a smutnějším. A konec? Ten mi absolutně podlomil nohy a vehnal slzy do očí.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci