Profilový obrázek

výfuk

Jan Koptík ml.
2 975
99. TopUživatel

Miluju filmy a chtěl bych být režisérem a scénaristou. Toto jsem já na csfd: http://www.csfd.cz/uzivatel/327555-vyfuk/ UPOZORNĚNÍ: Moje komentáře jsou kopírovány z mých komentářů na webu csfd.cz. Nenarušiji autorská práva!

Královéhradecký, Trutnov, Česká republika



    Nouzový východ
    Nouzový východ (2008)
    7
    No, v podstatě zklamání. Tvůrci se zřejmě natolik snažili přiblížit Americké kráse, že se jí spíše oddálili. Americká krása měla alespoň své kouzlo a hlavně i důvtip. Ani nevím v čem je to o tolik jiné, ale porovnávat Americkou krásu a Nouzový východ je jako porovnávat Burtonova a Nolanova Batmana. Tento film je přesně ten mezník kdy se z DiCapria, jako mrtvoly z Titanicu stává nálezce Prokletého ostrova. Tento celý film je plný emocí a snaží se přiblížit problematiku klidně jakékoliv rodiny po celém světě. Každopádně takováto komplikovanost nezná mezí ani kdyby se příběh odehrával v Indii. Z Nouzového východu číří emoce, napětí, drama a 50. léta. Mendes se pokusil hrabat v minulosti a to co jsem chtěl považovat za novou Americkou krásu bych mohl považovat za něco nudnějšího a horšího. Každopádně říct, že film nemá nic do sebe by byla na Mendese silná urážka - ale musíme hledat i negativa. Myslel jsem si, že Road to Perdition budu asi nejslabší Mendesův článek, nakonec je to spíš tento film.
    Hunger Games: Vražedná pomsta
    Hunger Games: Vražedná pomsta (2013)
    8.5
    Emmm... jop musím si vyměnit kalhoty. Nevím jak se extrémně změnila režie, každopádně z pohledu mého? Film mě ze začátku přišel jak Titanic bez Titanicu. Druhá půlka se už rozjela ve jménu jedničky a to dostalo Rauch (šťávu). Hunger Games jsem začal v celku silně prožívat a nebudu se tajit tím, že jsem byl v některých případech až ohromen. Ať už je to kouzlo druhé knihy jako takové a nebo Lawrencova osobního kouzla, kde vzal místo zombie splátce a Smithe jako Lawrence. Mimochodem... moje nejoblíbenější postava - Johanna a to nejen, protože se svlíká ve výtazích. Geniální. Celkově rozuzlení děje a jeho pojmutí... epico! Myslím si, že je jasné, že si třetí pokračování v kinech nenechám za žádnou cenu ujít!
    Sedm životů
    Sedm životů (2008)
    7
    No...divný. Zajímavý film poukazuje s originální zápletkou na to, jak jeden člověk je schopen změnit život mnoha jiných a pomoct jim, co to jenom půjde. Ostatně musím říct, že romantické filmy se pomalu a jistě přestávají dostávat do mého slovníku a filmů vyhledávaných. Proto už z principu bylo mi předeme jasné, že film nebude něco u čeho se zabavím na celé ony dvě hodiny. Každopádně film měl v sobě jistou osobitost, kterou Will převedl do stavu napětí a emocí. A osud ví proč, vlastně jsem se poprvé vcítil do Woodyho, kterého poslední dobou vídám čím dál víc a je to jen a jen dobře. Sedm životů už podle žánru ani tolik není film pro mne, ale i tak jsem byl v celku překvapen.
    Vítězové a poražení
    Vítězové a poražení (1999)
    8.5
    Dlouhá, ale přesto příjemná sportovní verze ze sportu filmu trochu utajovaného... americký fotbal. Trestná lavice byl úžasný film popisující fotbal s humornou vložkou. Stonův film je to samé, ale v trochu vážnější formě. Každou minutou byl film strhující a herci odvedli více než úžasnou práci. Poslední dobou se setkávám s tím, že mnoho sportovních filmů, je plných nadutosti a pýchy, což ale k takovým to filmům asi patří. Na konci zápasu mi bušilo srdce a ke konci nastalo ještě překvapivé a hezké rozuzlení. Stone opět válí!
    Sním či bdím?
    Sním či bdím? (2001)
    6
    Jsem v šoku. Tento film takové psycho, že ani Hitchcock nemůže konkurovat. Tento film je skutečně pravzláštní a skoro až nepochopitelný... svým způsobem je až nudný. Snímek nám asi naznačuje různé pohledy lidí na svět a také zajímavosti... což by pro mne mělo být více než záživné. Ale nebylo. Animované zpracování filmu, je svým způsobem napůl ohromující, napůl až k mořské nemoci. Styl byl houpavý a zbrklí jako kocábka. Člověk ví jak by vypadal svět po LSD. Celkově film nemá pointu k zahození, ale zpracování bylo bohužel nudné a skoro nezáživné.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci