Profilový obrázek

daisyna

Ivca Kucerova
279

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Gravitace
    Gravitace (2013)
    8
    Jedním slovem ÚCHVATNÝ! Dlouho jsem se v kině takhle netetelila pohledem na plátno. Audio-vizuální počin roku. Miluji filmy odehrávající se v otevřeném vesmíru. Filmy, při nichž zapomínám na okolní svět a prožívám je. Filmy, u kterých se mi tají dech. Filmy, které se nesnaží prvoplánově ohromit bombastickými efekty, ale spíše se zaměřují na osobní pocity a emoce. A Gravitace tohle všechno má.
    Godzilla II Král monster
    Godzilla II Král monster (2019)
    6.5
    Film je takové vizuální porno, je zde hloupoučký příběh, který v podstatě slouží jen k tomu aby nějakým způsobem uvedl akci do kontextu. Takže nezbývá než si sednout, utlumit mozkové vlny na minimum a prostě si užít monstrózní bitku na kterou se kouká vážně parádně. Pokud od filmu očekáváte cokoliv navíc, tak vás nejspíš zklame.
    Gone in 60 Seconds
    Gone in 60 Seconds (1974)
    10
    V první hodině se nic moc neděje. Řeší se tam něčí svatba, nějaký ptákoviny s pojišťovnama a občas se tam ukradne nějaký auto. Vlastně jediná zajímavější část tam byla, když se ukradne auto, o kterým se pak zjistí, že je plný heroinu a rozhoduje se, co s ním. Posledních zhruba 35 minut je ovšem solidní zábava a perfektní naháněčka, na který se režisér fakt vyřádil. Žádný speciální efekty, jenom adrenalin a kaskadéřina, při který se rozbije víc aut, než za 8 sérií Kobry 11. Takže jestli kvůli něčemu stojí tuhle původní verzi vidět, tak jen kvůli tomuhle, ale jako film to žádná pecka není.
    Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw
    Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019)
    8
    Další dávka testosteronu na čtyřech kolech opět dorazila a na poli akčního žánru smetla vše v dosahu. V dialozích u mě vede scéna v letadle s Kevinem Hartem na palubě, v akci pak finále s řetězem přikurtovanou helikoptérou. Over the top akce tu samozřejmě opět hraje prim a oproti poslední štaci to zase dostalo trochu střízlivější kontury (furt lepší Idris Elba ve vrtulníku než Charlize Theron v ponorce). A Vanessa Kirby si mě zaháčkovala už v roli princezny Margarety, takže není o čem.
    Toy Story 4: Příběh hraček
    Toy Story 4: Příběh hraček (2019)
    8.5
    Má to vtipný a krásný příběh a jde o povedený závěr téhle čtvrt století dlouhé tetralogie, ale přišla až po geniálním třetím díle, který nešlo překonat, a který prostě měl být poslední. Alespoň známe odpověď na to, kam se poděla Pastýřka, a skvěle to ukončuje Woodyho linku. Rozhodně se tedy nejedná o nejlepší díl, ale i tak povedený animák

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci