Jose26

Josef Šplíchal

Komentáře 23

Od nejnovějších
  1. Song to Song
    Song to Song (2017)
    6
    Bohužel asi nejslabší Terry. Rychlý sled posledních filmů je nejspíš znát - působí to jako příliš rychlý sestřih nějakého většího celku. Navíc se to do těch pouhých dvou hodin snaží vměstnat až moc jednotlivých motivů... Jednotlivosti občas dobré, celek nic moc - nejlepšími scénami tak jsou ty, v nichž hraje i hraje Lykke Li. :-)))
  2. Sing Street
    Sing Street (2016)
    9.5
    Pan režisér John Carney, odborník na hudební filmy - viz předchozí Once a Begin Again, opět nezklamal. Povedený mixík coming-of-age, sociálního a hudebního dramatu. I will never unravel the riddle of the model...
    • vynikající narativní písně
    • mladí herci
    • zeitgeist 80. let
  3. Ztracené město Z
    Ztracené město Z (2016)
    9
    Moc krásný film. Doporučuji i knižní předlohu.
    • nádherný soundtrack
    • kamera
    • režie pana režiséra Graye - to je opravdový auteur
    • herecký koncert pana Hunnama a Edwarda (teda Pattinsona)
    • příliš krátká stopáž - chtělo by to alespoň tříhodinový director's cut
  4. Deadpool
    Deadpool (2016)
    1
    "Podvratnost" pro přizdisráče (to je ale pěkná aliterace). Vy nevíte, co je to aliterace, co, vy retardi? Jéé, on nám řekl, že jsme retardi. On je tak vtipný - jako ten pán Deadpool. Hihihi. Opravdu vynikající filmeček, pobavili jsme se s celým kinem jako už dlouho ne. Mise splněna! Těším se na pokračování.
  5. Capote
    Capote (2005)
    8.5
    Váš film je opravdu vynikající, pane. Lepší než ty předchozí. Thank you, thank you. Doporučuji tento velice autentický dobový filmík s mrazivou atmosférkou zhlédnout ve vynikajícím českém dabingu - opět se potvrdilo, že česká dabingová škola ve světě těžko hledá konkurenci.
  6. Nový svět
    Nový svět (2005)
    10
    Vskutku "upovídaný film" a "Lyrika" - co všechno se člověk nedozví. Kinobox je také Novým světem, byť očividně poněkud vyšinutým. Ale to už tak bývá, když jste čekali od kolonizace Ameriky něco jiného. Snad se toho brzy ujme pořádný akční režisér, kde nebudou otravovat ty vnitřní monology tý domorodkyně!
  7. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    6.5
    Singer se vrátil - a skončil na úrovni třetích X-Menů... bohužel dost značný propad oproti První třídě, ve které naštěstí chyběl Wolverine – tedy nejotravnější postava z celého univerza, jejíž jedinou vlastností a schopností je vytahovat a zatahovat drápy –, který zde naneštěstí skoro nesleze z plátna.
  8. Americký sniper
    Americký sniper (2014)
    0.5
    Americký primitiv: člověk, který chce "jenom chránit svoje kámoše", aby nakonec ohrozil celou jednotku kvůli osobnímu souboji s druhým odstřelovačem. Mašina, která pobrala přesně tolik rozumu, aby během akce telefonovala domů manželce. Podle úspěchu čekám sequel, v němž nám vysvětlí příčiny smrti tohoto chrabrého, spořádaného, patriotistického a samozřejmě rodinně založeného Američana (ač ve skutečnosti zřejmě ještě většího primitiva, než jej vykreslil film). God Bless America!
  9. Bez doteku
    Bez doteku (2013)
    0.5
    Chlupáčkův bordel aneb neuvěřitelná míra domýšlivosti; snaha o kvazi-zajímavost v podání "nejmladšího českého režiséra". Ten by se prvně měl naučit vyprávět COKOLIV – a ne se schovávat za rádoby nechronologický děj, v němž stejně nic nedává smysl.
  10. Hany
    Hany (2014)
    0.5
    Tragédie v podání (pana) Samira a (pana) Chlupáčka. Pokus o české Spring Breakers na významové úrovni Babovřesk. Ironií zůstává, že tvůrčím záměrem obou pánů bylo nejspíš vyjádřit onu "prázdnost" dnešní generace, což se jim bezpochyby povedlo – bohužel pouze na nich samých.