sak007

Petr Hájek

Komentáře 40

Od nejnovějších
  1. Joker
    Joker (2019)
    7.5
    Kdo očekává akční film dle kánonu komiksů DC, bude zklamán. I když trailer je velmi lákavý, film je spíš dramaticky psychologický, joker je spíš lákadlo, trošku past na lidi. Klidně by Joaquin Phoenix mohl mít masku harlekýna, či obyčejného šaška, vyšlo by to nastejno. Nicméně film není špatný, herecké umění páně Phoenixe je úžasné, proměna v šílence je dokonalá. Film nutí k zamyšlení nad sociálním systémem, všedního světa. Bude pokračování? Snad ano.
  2. Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    7
    Vyvrcholení další fáze filmů marvelovského vesmíru se povedla, Dějově velmi povedené pokračování Infinity war, kdy jedno lusknutí prsty má dalekosáhlé následky (vymaže půlku celkové populace vesmíru) a pokládá otázku co vše je člověk ochoten obětovat pro větší dobro. Film je vkusně rozdělen na několik dějových linek, aby byl na konci spojen v epochální bitvu. Bohužel nakonec některé osudy postav zde definitivně končí, ale znáte to, v komiksu není nic definitivní, určitě některé postavy vstanou z hrobů, ale o tom až příště :)
  3. Nikdy neříkej nikdy
    Nikdy neříkej nikdy (1983)
    5.5
    Opět Thunderball, tentokrát bez licence studia MGM. Sean Connery jako agent 007 musí najít "unesené rakety s jadernou hlavicí. Oproti původnímu filmu je zde víc akc, více hraček, Bond girl si zahrála Kim Besinger, zajímavá je taktéž hra na ovládnutí světa místo oblíbeného Bakaratu. Zda je film lepší než originál? To asi ne, ale 55% si určitě zaslouží
  4. Jumanji: Vítejte v džungli!
    Jumanji: Vítejte v džungli! (2017)
    4.5
    Film jakoby navazuje na předchozí díl, ale je jiná doba (kdo by hrál deskovky) a Jumanji je videohra provedením tak z raných devadesátek. Děj nic moc, spíš jde o mix rádoby vtipných scén a akce. Jako oddechovka dobrý, ale doufám že trojka bude až za hodně dlouho a s lepším scénářem.
  5. Ready Player One: Hra začíná
    Ready Player One: Hra začíná (2018)
    7
    Všichni vám budou říkat že knížka je lepší, že spousta věcí je v knížce jinak. Mají trochu pravdu, jenže knížka byla psaná o pár let dříve a za tu dobu technika trochu pokročila, možná by knížka vypadala malinko jinak. Ale k filmu. Máte rádi popkulturní odkazy jako hlášky z filmů, hudbu z osmdesátek, nebo třeba Deloren z návratů do budoucnosti? V tom případě je film přímo pro vás, v první polovině vlastně o nic jiného nejde a v druhé se snaží ti zlí zabít hlavní hrdiny, prostě klasika :) Nevím co filmu vytknout, možná hlavní hrdina by mohl být trochu sympatičtější, jinak zpracováním se ještě dlouhou dobu bude řadit mezi AAA tituly
  6. Jurský svět: Zánik říše (5)
    Jurský svět: Zánik říše (5) (2018)
    4.5
    Další pokračování Jurské série nepřináší nic nového, opět uvidíte skvěle vymodelované dinosaury,oblíbené herce, ale fakt pitomý příběh. Dokud se děj odehrává na ostrově, je to ještě zajímavé, ale pak jde kvalita dolů. V půlce filmu to bylo tak nudné, že jsem přímo usnul. A závěr? Hodně naivní, ale bez něj by asi nešlo natočit další díl. Myslím že na BRay si film rád nechám ujít.
  7. Valerian a město tisíce planet
    Valerian a město tisíce planet (2017)
    7.5
    Další ze scifi filmů Luca Bessona, opět fascinující svět ve stylu pátého elementu, natočený podle komiksu z šedesátých let. Dej je prostý, agent Valerian a jeho krásná kolegyně musí odhalit spiknutí a zachránit tajemnou rasu. A to že loď hrdinů připomíná Milenium Falcon fakt není náhoda :)
  8. Orel Eddie
    Orel Eddie (2016)
    7.5
    Vezměte Kokosy na sněhu, přidejte lyže a místo bobystů zapálené nemehlo, kterému pomáhá Wolverine a dostanete báječný rodinný film. Michael Edwards alias Orel Eddie je sice nemehlo, ale snahou a houževnatostí to dotáhl až na olympijské hry. A Happy end na konci? No možná :)
  9. Thor: Ragnarok
    Thor: Ragnarok (2017)
    7.5
    Asi nejlepší Thor, který byl zatím natočen. Příběh volně vychází z komiksu Ragnarok, tedy konec všehomíra, konec asgardu jak ho známe. Filmu pomáhá lehká stilizace do retro osmdesátek a větší porce humoru. Určitě vydržte na konec titulků, je tam druhá potitulková scéna.
  10. Bláznivá mise
    Bláznivá mise (1982)
    5.5
    Bláznivá komedie z Hongkongu ve stylu Jackie Chana, o jedné nepovedené krádeži diamantů. Ostatně o tom natočili ještě pár dílů, ale krom toho druhého šla kvalita prudce dolů. A to se bohužel týká i dabingu, který byl asi hotov za jedno odpoledne. Ale pokud chcete vidět honičky, rvačky a možná i roboty, tak si to klidně pusťte. A klidně i s dětmi :)
  11. Batman
    Batman (1989)
    8.5
    Asi nejlepší Batman všech dob. Díky komiksu Návrat temného rytíře zachvátila svět mánie a film byl jen logickým vyústěním. Burton atmosféru umí a noir asi nejvíc. Děj asi nemá cenu rozebírat, prostě cvok číslo jedna (Joker) zas terorizuje gotham a batman mu dá takovou nakladačku, kterou už nerozdejchá.
  12. Tajný život mazlíčků
    Tajný život mazlíčků (2016)
    5.5
    Jako pohádka pro děti to není špatný, má to vtip, pěknou animaci i pěkný soundtrack, jen příběh je takový obyčejný, v podstatě každý druhý animák je o tom, že se někdo ztratí a ostatní ho hledají. Ale co, nakonec to stejně dobře dopadne.
  13. Sedmero krkavců
    Sedmero krkavců (2015)
    8
    Ač mi přijdou moderní české pohádky trochu divné, tak tohle zpracování sedmera krkavců se vážně povedlo. Krásná výprava, napětí a žádné laciné vtipy za každou cenu. Pohádku doporučuji, jen neříkejte dětem, že hlavní hrdinka opravdu trhala kopřivy, mohly by si myslet že nepálí.
  14. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    7
    Říkají, že je to první startrek který je spíš epizoda seriálu. Není tomu sice tak, ale koho to zajímá. ST3 Do neznáma je letní akční oddychovka ve zběsilém tempu a možná i trochu lepší než dvojka. A spoiler na závěr: možná bude i 1701-A :)
  15. Krotitelé duchů
    Krotitelé duchů (2016)
    2.5
    Tak nevím, sice remake Hvězdných válek s novým číslováním se mi celkem líbil, ale tady jsem asi měl jít radši na jiný film. Ač v hlavních rolích hrají známé komičky, tak to není ono. Být scénář originální, asi by film bavil, takhle to byla nuda s celkem pěknými vyzuálními efekty. Body bych dal snad jen za odvahu film natočit :)
  16. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    8
    Ač se děj filmu nedrží přímo comicsu, ač na konci neumře ten, který umřet měl, stále stojí za to tento film vidět. Uvidíte jak si dají Iron Man a Captain America držkovou a ač se film snaží nastínit téma, kde končí svoboda, tak nějaké hluboké myšlenky nečekejte. Jo a svou obnovenou premiéru si zde odbyde i jistý středoškolák, kousnutý pavoukem.
  17. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    7.5
    Chtěli jste vidět záporáky konat dobro? Tak budete asi trochu zklamaní, ale pokud se chcete jen bavit, pak doporučuji jít na film hned dvakrát (třeba jen kvůli sexy Harley Quin). Ač jde o skvělou letní podívanou, tak pár chybek přeci jen má. Představení hrdinů chtělo víc času, než pár minut v úvodu a lepší závěr. Bude další díl? No možná...
  18. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    6
    Klasický film na léto, rubačka hodných a zlých, tady lidí a orků. I když nakonec lidé vyhrají, film nemá uzavřený konec a můžeme očekávat další díly. Jinak ač film vychází z počítačové hry, tak i neznalý se brzy zorientuje,co bych asi vyzdvihl je perfektní digitální maskérské triky hlavních hrdinů.
  19. Doba ledová: Mamutí drcnutí
    Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016)
    5.5
    Asi nejslabší ze všech dílů, je vidět, že nápady už došly a ani veverka to nezachrání. Zase se blíží konec světa a naše parta se musí opět spojit aby zachránili svět. Zkuste hádat, zda se jim to povede :) V dabingu excelují Ota Jirák a Jiří Lábus a spolu s pěknou animací zachraňují hodnocení filmu :)
  20. Hledá se Dory
    Hledá se Dory (2016)
    6
    Pokud se vám líbil film hledá se Nemo a čekáte, že Dory bude lepší, tak vás musím zklamat, děj je skoro stejný, jen se tentokrát ztratila jiná rybka :). Animaci není co vytknout a velké plus dabingu je Marek Eben, alias hlas mořského světa. Ale film pro děti je to dobrý
  21. X-Men: Apokalypsa
    X-Men: Apokalypsa (2016)
    5
    Ačkoliv nevynechám žádnou marvelovku (ač tohle Marvel neprodukoval) tak tenhle díl mě trochu zklamal. Jistě efekty jsou dobré, ale krom scény s Quicksilverem (která je vlastně stejná jak v předchozím dílu) nejsou až tak skvělé. Děj je taky oproti budoucí minulosti slabší a na tržbách to bude asi za chvilku vidět. Celkově film je průměr a nevyplatí se moc připlácet za 3D nebo Dolby Atmos.
  22. Kniha džunglí
    Kniha džunglí (2016)
    9
    Je to Kniha džunglí, ale zároveň není. Sice je to disneyovka, ale zároveň tak nevypadá, z knížky si bere hlavní námět, z animované verze písně a hravost, k tomu přidá hromadu digitálních efektů (nepoznáte že se vše natáčí před zeleným plátnem) a jako celek to funguje báječně. A asi brzo bude dvojka, film končí trochu... ale nebudu prozrazovat, mrkněte se na to sami
  23. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    8
    Možná že si říkáte že se jedná o další animáč, kterých jsou mraky, ale tenhle je trochu jiný. Personifikace zvířat spolu s vtipem dává filmu to, co už u sérií jako Doba ledová a spol. pomalu chybí. Jedinou výtku bych měl snad k tomu, že od poloviny filmu tušíte kdo je hlavní padouch, ale co byste chtěli, film je hlavně pro děti a těm se bude určitě líbit.
  24. Krycí jméno U.N.C.L.E.
    Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015)
    7.5
    Čekal jsem něco podobného jako Kingsman, ale jde o trochu jiný film. Mistrně se zde mísí
    • napětí
    • humor
    • lehce špionážní prostředí
    • trochu je vidět, že rozpočet nebyl moc velký
  25. V hlavě
    V hlavě (2015)
    7
    Sice film pro děti, ale mě jako dospělému přišel dost depresivní. Ale za shlédnutí určitě stojí.
    • skvělá animace
    • zajímavý námět
    • depresivní atmosféra
  26. Deadpool
    Deadpool (2016)
    10
    Když seberete xmanům korektnost a rozpočet, přidáte trochu násilí a hodně hlášek, co dostanete? Daedpoola. :) Budete se bavit od začátku až do konce.
  27. Rallye smrti
    Rallye smrti (2008)
    5
    Když budete tento film brát jako béčko, tak je fantastický a možná v osmdesátých letech by měl úspěch, ale na dnešní dobu nic moc, děj skoro žádnej, jen akce, honičky a násilí
    • Béčkové retro
    • skoro bez děje
    • film se snaží být něco víc než je
  28. Captain America: Návrat prvního Avengera
    Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)
    8
    Klasická marvelovka, vycházející z komiksu: CA: Winter Soldier s nádechem politického thrilleru. Filmu není moc co vytknout, diváka si určitě najde, co stojí za vyzdvyhnutí je určitě role Roberta Redforda aka hlavního padoucha.
    • dobrej scénář
    • Robert Redford
    • Kdyby převzali celý původní Winter Soldier děj, bylo by to o kousek zajímavější
  29. Jupiter vychází
    Jupiter vychází (2015)
    5
    Viděli jste Matrix? Znáte herní svět Mass Effect? Tak vyměntě Jupiter za Nea, děj zasaďte do celého vesmíru, přidejte románek mezi hlavními hrdiny, pár akčních scén a tadá, máte nový film. Jediné, co za to stojí, je ostrý
    • obraz
    • zvuk
    • vesmírná bitva
    • neoriginální příběh (zamaskovaný Matrix)
    • neoriginální design vesmíru
    • místy chybný překlad
  30. Star Trek: Do temnoty
    Star Trek: Do temnoty (2013)
    8
    Pro mě byl film jako pro fanouška ST poviností a možná jsem od něj čekal trochu víc. Sice scénář byl skvělý, akčním scénám nebylo možné nic vytknout, jen hlavní záporák neměl takové charisma jako Khan z původní série
    • efekty
    • zápletka
    • málo výrazný záporák
  31. Tučňáci z Madagaskaru
    Tučňáci z Madagaskaru (2014)
    5
    Jako pohádka pro děti to asi není špatné, ale bohužel je to trochu překombinované. Asi nejzajímavější je začátek, parodující dokumentární film, honičky z bondovek, ale pak jako by došla scénáristům šťáva a uměle film natahují. Myslím, že měli zůstat u seriálu (když Madagaskar 4 asi jen tak nebude)
    • Vtip
    • Dabing
    • Zhruba ve třetině filmu začne nudit
  32. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    6
    Další z mnoha marvelovek, tentokráte s X-Many. Děj vychází z komiksu, vydaného v roce 1981 a inspirace Terminátorem je znát. Ve zkratce: V neznámé budoucnosti mutanti svádí boj o přežití se Sentinely, roboty, kteří mají za cíl vyhladit všechny mutanty. Rozhodnou se tedy "vyslat" Wolverina zpět do minulosti, aby napravil chyby a změnil tak budoucnost. A tady začíná vlastně pokračování X-Manů: První třída :) Filmu není moc co vytknout, dobové kostýmy jsou krásné, efekty ujdou, jen děj se místy trochu vleče. A možná sentinelové se trochu nepovedly. Kdo zná předlohu, ví o čem mluvím
    • Zajímavý scénář
    • Herecké obsazení
    • Dobové kostýmy
    • Nevadilo by vystřihnout pár scén
    • Design Sentinelů se moc nepovedl
  33. Mortdecai: Grandiózní případ
    Mortdecai: Grandiózní případ (2015)
    8
    80% Lord Mortdecai je tak trochu dobrodruh, trochu podvodník, trochu náfuka a tak trochu blbec. Možná přípomíná ty lordy ze známých vtipů a je fakt, že nebýt jeho věrného sluhy a jeho chytré a šarmantní manželky, tak by film vesele skončil během pár minut. Filmu není moc co vytknout, herecké výkony úžasné (byť herci občas silně přehrávájí), některé záběry jsou přímo grandiózní a některé scény jsou svou komikou obsurdní (třeba honička v rollsu), jediné co bych filmu možná vytkl, je "blicí" scéna. Ale celkově vzato myslím, že nám vzniká další trilogie s Deppem. Film vznikl podle knižní předlohy a knih z této série je prý ještě dost.
  34. Strážci Galaxie
    Strážci Galaxie (2014)
    9
    Opravdu příjemná letní oddechovka pro všechny, kteří neberou comixové filmy moc vážně a chtějí se bavit. Škoda, že k filmu nevyšel i překlad comixu
    • uvolněná atmosféra
    • místy až moc praštené
  35. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    8
    Sice děj není podle knížky, závěrečná bitva ke konci trochu nudí, ale jako celek jde o příjemnou podívanou
    • skvělé vizuální efekty
    • výprava
    • scénické prostředí
    • převod knihy do scénáře
    • chvílema nudí
  36. Fotograf
    Fotograf (2015)
    6
    I když jde o jeden z lepších filmů poslední doby,
    • Karel Roden
    • zajímavý scénář
    • neobjektivní
    • dobové chyby
    • nevýrazní herci vedlejších rolí
  37. Muž z oceli
    Muž z oceli (2013)
    7
    Sice na supermana s Reevesem to nemá, ale pokud mají vzniknout další fílmy, třeba JLA, je potřeba se přizpůsobit mladé generaci. Film začíná slibně, člověk se těší až konečně uvidí supermana v akci, bude moci srovnat známé postavy v podání jiných herců a snad je i spokojen, než se film přehoupne do druhé poloviny, kde jde spíš o efekty a je to trochu nastavovaná kaše. Jako restart dobrý, snad bude pokračování lepší.
    • Restart série
    • Krom Lois Laneové dobré herecké obsazení
    • Povedený soundtrack
    • Druhá polovina filmu přeefektovaná
  38. Já, Frankenstein
    Já, Frankenstein (2014)
    2
    Nic moc, kopie Underworldu, ne příliš povedená, docela nuda
    • asi kvuli nízké věkové hranici ve filmu není žádný sex, násilí a ani mladé prsaté herečky
  39. 300: Vzestup říše
    300: Vzestup říše (2014)
    6.5
    Od filmu jsem toho moc neočekával a rovnou ho bral jako zdařilé béčko, a tak nejsem tolik zklamaný jako mnozí jiní. Jediné co mě trochu zklamalo, byla "3D" prsa Evy Green :)
    • kdo nečeká AAA titul, ten si to užije
    • 3D efekty nic moc