Profilový obrázek

TARANTlNO

Martin Přikryl
3 345
89. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

http://www.csfd.cz/uzivatel/313948-tarantlno/
Zlínský, Kroměříž, Česká republika



    Sedmý kontinent
    Sedmý kontinent (1989)
    10
    Temnota která vyráží dech a nedá spát. Haneke s mistrovskou úsečností skládá ostré střepy dlouhých záběrů statiky reality a zobrazení lidské hloubky, krvácející všednosti, které z větší části vzbuzují u diváka nechápavý pocit (dcera ve škole "nevidím"), který se postupně v divákovi mysli rozkládá ("Austrálie") do úplného závěru, tam Haneke provádí frontální útok obrazem i zvukem a z dosud nemotivované koláže tvoří překvapivý a brutální obraz rozkladu a destrukce diváka (titulky). Michael Haneke je démon a král Evropy.
    Jen Bůh odpouští
    Jen Bůh odpouští (2013)
    9.5
    V hypnoticky temné atmosféře, v tajuplných obrazcích, démonické hudbě a ve spoustě nezodpovězených dějových kličkách se Nicolas Refn tímto filmem velmi přibližuje k Davidu Lynchovi. ONLY GOD FORGIVES obsahuje temnou MULHOLLAND DRIVE stránku. David Lynch má ale ve své formě a námětové invenci navrch. Před psaním komentáře se snažím vyjádřit všechny důležité momenty, které se mi zaryly do paměti, v ONLY GOD FORGIVES je takových momentů spousta a některé momenty nejdou plně vyjádřit. Mám rád, když filmový tvůrci zobrazují svůj vnitřní svět jako malíři, nebo skladatelé a Nicolas Refn je jeden z nich. Závěrečná scéna ze zpomaleného záběru mačety, která směřuje na ruce Goslinga je nezapomenutelná (při téhle scéně jsem nedýchal). Hudební démonický motiv v závěrečných titulcích bude ve mně rezonovat navždy. *********** Nicolas Refn vytvořil cestu, kterou jste v minulosti nikdy neviděli, a filmu dává jiný rozměr.
    Modrý samet
    Modrý samet (1986)
    10
    Blue Velvet mi mluví do duše. Nádherně jemný, mrazivý, charakteristický psychothriller, který zobrazuje špatný svět, křehkou romantickou vlnku a nádherný konec s krásnou písní, která zní jako by z našich těl právě vycházela duše, která putuje do nebe. Film, který může trvat i 4 hodiny a nebude mi to vadit. Jak jen to ten Lynch dělá? Že mě dokáže přikovat k sedačce a nechá mě pozorně sledovat každičký detail, který se odehrává před mými oči. Pečlivá režie, jiný svět a vyzařující Lynchovo kouzlo. +++ Blue Velvet obsahuje zvláštní kouzlo zkoumání, jako když máš chuť sledovat neznámou ženu, kterou potkáš a sleduješ její krásu, pohyb, tvář, cítíš krásný pocit, a když ji ztratíš, máš ji stále ve svých myšlenkách - neuvěřitelně podmanivý rozsah.
    Deník mrtvých
    Deník mrtvých (2007)
    7.5
    Přemrštěný střih a drtivá třepost kamery je záměrem autentičnosti reálného záběru (found footage), ale už mě nebaví v tomhle žánru. Velké herecké jména jsou v titulcích vidět, ale ve filmu jen chladno lemují bez povšimnutí. Chování postav není tupé, ale předvídatelné. Zombie horory mám rád, jsou tu vychytané scény (kosa, koupelna), ale na mě DENÍK MRTVÝCH nezapůsobil jako třeba Snyderův ÚSVIT MRTVÝCH. Proto zůstávám u popcornového hodnocení u 75%.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+3

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+11