hrona

Jirka Hroněk

Komentáře 80

Od nejnovějších
  1. Sly
    Sly (2023)
    10
    Celý dokument je takovou Slyovou 13 komnatou, ve které se dozvídáme jeho životní osud vtělený do nejslavnějších filmů a postav. Nejedná se o výčet filmografie, ale rozhodně jeho důležité milníky filmové a životní se v celém filmu snoubí v jeden celek. Sly zde mudruje o životě, vypráví své strasti a životní úspěchy, kiksy, ale hlavně vykresluje své celoživotní trauma ze vztahu se svým otcem. Jsem moc rád, že jsem se z tohoto dokáče dozvěděl zase něco navíc. Potěšili příspěvky Quentina a Arnolda. Celý dokument se nese v Netfixáckem duchu (dobové záběry) , což přidává na autenticitě a vtáhnutí do příběhu bez hluchých mist. Jo a díky za ten čas, stopáž akorátní, po dlouhé době na této platformě dokument, který dá člověk od začátku do konce v rámci jednoho večera, bez zbytečných kudrlin a opakovaček, které z podobných dokumentů dělají několika hodinové ságy. Za mě spokojenost
  2. Babylon
    Babylon (2022)
    10
    Damien Chazelle a jeho pocta filmu. Úžasné barvy, bravurní výprava a jako ve všech jeho filmech vynikající hudební složka. Tři hodiny nadupane silným příběhem s opět velice eroticky naladěnou Matgotkou šarmantním Pittem a hlavním hrdinou Calvou, který dokáže hrát pouhou mimikou obličeje. Tenhle mladej režisér, čehokoliv se dotkne tak zkrátka umí. Super zážitek. Díky za něj
  3. Vánoční kronika
    Vánoční kronika (2018)
    8
    Kurt Russell představuje bez pochyby za mě jednu z nejlegračnějších a nejsympatičtějších vánočních postav filmových dějin. Scény s ním jsou výborné. Biják balancuje na příšerné hraně amerického patosu. Děti vzpomínající na umřelého tatínka, spousty objetí, spousta lásky, spousta vánočních poselství a dojáčků. Ale musím přiznat, že to nakonec docela ustojí všechnu tu přeslazenost. Jediné co je fakt přes čáru je dle mého názoru hudební vězeňské vystoupení. To už bylo opravdu za hranou, ale na druhou stranu blues mám rád a píseň byla skvělá. Je vidět, že ve filmu jsou peníze a relativně originální zpracování běžného nápadu. Rozhodně si biják ještě někdy v budoucnu pustím. Jeden opravdu z mála lepších vánočních příběhů za poslední roky, který mě svým způsobem tak trošku i katapultoval do 80-90 let.
  4. Síla psa
    Síla psa (2021)
    6.5
    Tak předně fandové westernového žánru, tomuto bijáku se vyhněte, krom ranče, prostředi a Benedicta pobíhajícího v kovbojském, je to jediné, co western připomíná. Jedná se o těžké rodinné drama, s dlouhými záběry a pomalou hudbou. Přees vražednou délku ale i film v celku utíká. Atmosféra houstne postupem děje a chvilkama má člověk pocit, že se buduje vyloženě Alfredovska atmosféra. Bohužel nebyl by to Netflix aby si nevybrali opět jeden ze svých oblíbených sociálních témat, kterými poslední dobou cpou všechny své bijaky.
  5. Fatman
    Fatman (2020)
    4.5
    Fatman je neskutečnej úlet. Je to hodně netradiční vánoční biják. Hodně krve, hodně černého humoru, hodně střílení, zabaleno v tématice kolem Vánoc a nadělování dárků to vše podbarvené tematickou country music. Herecký ansámbl vybrán dobře a za mě musím říct, proč ne. Vydržel jsem do konce, který mě i překvapil.
  6. Seveřan
    Seveřan (2022)
    9
    Je nutno podotknout, že Seveřan není vůbec tím jak se tváří, není to žádná řezníčina, potoky krve tu také nelze očekávat. Celý příběh, ač je postaven na pomstě a takřka banálním příběhu , ukazuje běžné zvyky Vikingů, spousty rituálu, snových vidin a celkovou silnou víru v jejich božstvo, což se projevuje i ve vizualizacích, samozřejmě to neznamená, že by se člověk akcí nudil, jen brutalita zde není záměrem.. Jsem velkým fandou seriálových Vikingů, a potěšilo mě, že tam kde v seriálu opustili právě klasické tradice a rozjeli akci, zde u filmu se udrželi meze až do úplného konce . Biják rozhodně není pro každého, nebojím se i tvrdit, že někomu přijde divný, ale za mě jednoznačně ano. Výborný hudební podkres včetně zpěvů + nádherné lokace, dělají z této mytologické tragédie velkolepý zážitek.
  7. Mrazivá past
    Mrazivá past (2021)
    5.5
    Je to tedy chvílemi strašná pitomina, obzvlášť bitky a přežívání padoucha, ale na druhou stranu biják je svižný a akce frčí od začátku až do konce. Takže doporučuji vypnout, nepřemýšlet a užívat si tu ledovou jízdu společně s Liamem, chvilku Lawrencem, Holtem a zbylým ansámblem.
  8. Margrete - královna severu
    Margrete - královna severu (2021)
    8
    Velice silný příběh pravda, trošku možná více televizního a komornějšího ražení, než by si zasloužil. Přiznám se, že nejsem nijakým znalcem historie severských zemí, proto nahlédnutí do této krátké, byť fiktivní, etapy dějin bylo pro mě příjemné osvěžení a poznání toho, jak tomu bylo i v zemích pro nás trošku více smýšlením vzdálených. Dánové tyto politické věci zkrátka umí., je to takový drsnější Borgen své doby. Trine Dyrholm je ve své roli nádherná, Søren Malling takřka démonický. Velice příjemná hudba. S klidným svědomím musím říct, že na tu bídu, která se točí na pozadí historicky dávných událostí v průběhu několika let zpětně, je to rozhodně jeden z těch opravdu dobrých počinů.
  9. Oko jehly
    Oko jehly (1981)
    7
    Výborný výkon nemilosrdného špiona Donalda Sutherlanda. Jako válečný snímek film funguje bezvadně, Bohužel za mě do doby než se Donald dostane na jihoangliciké pobřeží. Po té film přesedlá ze super válečného bijáku ve spíše průměrný romantický thriller., zmírní tempo a byť buduje hustou atmosféru je zbytečně natažený se závěrem typickým spíše pro Rosamunde P..... či jak se vůbec ta paní přes romantiku jmenuje, při kterém vlastně lze úplně vypustit a zapomenout na děj, který předcházel ostrovní romanci.
  10. Mr. Mercedes
    Mr. Mercedes (2017)
    7
    První série byla výborná, skvělý výběr herců, v každém díle proběhl jeden super song, výborně rozpracovaný příběh gradujícího až do úplného finále, které se opravdu povedlo. Druhá série stejní herci tedy samozřejmě ti co přežili první sérii, příběh pokračuje, už jen trošku nereálnější variantou, ale co by, děj se udržuje také celkem v napětí. Co mě otrávilo byla absence songů, myslím od čtvrtého dílu, úplně zmizela. Ovšem, to, co tvůrci budovali cca do osmého dílu, se najednou jakoby úplně rozfouklo a stala se z toho prachobyčejná rádoby detektivka stavějící na hlavu, vše co doposud proběhlo. S tím, že poslední díl, po těch necelých 20 hodinách obou sérií, neskutečně odbytý a absolutně nedotažený. V celku by se dala natočit další sérka, myslím, že by se dalo dost dobře pokračovat v tomto experimentálně mozkově pracujícím duchu, ale dle mého názoru lepší, než se v tom nimrat již nic dalšího nerozjíždět.
  11. Nepřátelé
    Nepřátelé (2017)
    9
    Je to dlouhé, dosti utahaně, brutální, nemilosrdné a přes to filmově nádherné ztvárněné. Nešlo odtrhnout oči a neztratit pozornost ,ačkoliv některé záběry byly až moc dlouze trvající. Díky úplnému závěru za mě plnohodnotné. Zkrátka a dobře, western, který má co říct a na dnešní dobu velice dobře natočený. Jednoznačně role pro Christiana Balea, konečně se ten kluk ušatá našel a tenhle film opravdu patří jenom jemu - řekl bych doposud jeho životní role. Samozřejmě i Rosamunda excelentní + zbylé osazenstvo také vybráno s citem. Pro mě jako pro western fandu, bych trošku vytkl hudbu, která se sice kloubí s dlouhými záběry a zapadá, ale nějaký silnější motiv se objevit mohl. Jinak naprostá spokojenost.
  12. Hastrman
    Hastrman (2018)
    9
    Veliké díky panu Havelkovi za tak překrásný film, jakým Hastrman je. Démonický Karel Dobrý, sexy Simona Zmrzlá,nádherné prostředí vsazené do aktuální doby. Musím vyzdvihnout i hudební složku, ta mě moc bavila. Jen dle mého názoru zbytečně useklý závěr. Nicméně DVD je obdařeno alternativním koncem, který toho spousty osvětlí. Škoda, že nebyl použit na přímo.
  13. Predátor: Evoluce
    Predátor: Evoluce (2018)
    0.5
    Asi jsem udělal chybu, že jsem na biják nešel do kina, nicméně doma v televizi je to naprostá příšernost, postrádám zde jakýkoliv náznak alespoň trošku inteligentního humoru nádechu devadesátek. Blackovy filmy ať už po stránce scénáristické i režisérské mám moc rád, ale tady tedy ustřelil. Divně chovající se nesympatické a nesourodé postavy, zvířátka z kosmu, mluvící predátor? Zkrátka hrůza děs běs. Je pravda,že díky tomuto filmu zařadím snad i souboj mezi Vetřelci a Predátory o několik stupňů výše. Škoda, že hlavní roli nevzal do rukou Štefan, anebo Chuck, alespoň tam tomu predátorovi mohli vydloubnout oči, nebo ukopnout hlavu.
  14. Balada o Busteru Scruggsovi
    Balada o Busteru Scruggsovi (2018)
    9
    Povídkový western bratří Coenů není vůbec špatnou záležitost, pravda, s mojím hodnocením trošku převyšuji, ale je to hlavně díky zdejšímu většinovému názoru, film mi přijde hodně podceňován.. Nemůžu si pomoci, ale v každé povídce jsou prostě pánové originální a jasně čitelní. První povídka, podle které se i film jmenuje převyšuje všechny, na druhu stranu je až moc ulítlá, naopak taková povídka s vykradením banky, i zlatokopecká balada s Waitsem - to jsem si opravdu užil se vším všudy, příběh z karavanou má zase grandiozní konec a dostavníkové potlacháníčko je zase skvělá konverzačka, nejslabším článkem dle mého názoru je povídka s Liamem a jeho potulným divadlem. Jako celek to ovšem funuje skvěle. Nádherné digitální scenérie divokého západu - v nově natočených westernech takové krajinky prostě chybí, drsní a špinavý cowboyové, nadupané hlášky, co do krve, soubojů a střel si divák také užije. Jediné co bych vytkl je písničkářství, písní a hudby je zde poměrně dost, ale na bratry Coeny to zkrátka není ono, je to takové moc přeslazené, přejodlované a snadno zapomenutelné.
  15. La La Land
    La La Land (2016)
    9.5
    Poslední dobou jsem nějak na měkko z romantických bijáků. Nevím, jestli stárnu, bo se možná točí lepší náměty, které nemíchají tento žánr s tuctovými komediálními gagy, ale je to zkrátka fakt. La La Land je jednoznačně pohlazením, nejen v oblasti vizuální a herecké. Ryan s Emmou jsou prostě skvělí, křehkost a vcítění se do rolí u obou herců je dokonalé. Jedná se ovšem také o velice kvalitní hudební počin. Vynikající provedení na poli hudebním, ostatně co jiného čekat od tvůrců Whiplashe, Rozhodně zde zaplesá hudební cítění každého, kdo jen trošku přičichl k tak užasnému hudebnímu žánru jakým je jazz. Jedním slovem prostě parádička.
  16. Grand Piano
    Grand Piano (2013)
    8
    Damien Chazelle scénárista tohoto snímku má mojí plnou pozornost. Prakticky veškeré filmy, ve kterých je zainteresovaný ať už režijí, či slovem jsou výjímečné, právě kvůli impozantní hudbě, která se odehrává vždy na pozadí jeho dramat. Jinak tomu není ani v tomto filmu. Celý film je velice gradační, Elijah Wood je je skvělý a jeho hra na klavír, snadno uvěřitelná. Trošku mě zamrzelo rozuzlení celého filmu, které bylo na můj vkus a vůbec excelentnost filmu až příliš fádní, zbytečně akční a vesměs obyčejné. Každopádně velice příjemný a koukatelný film ve stylu Telefonní budky
  17. Za každou cenu
    Za každou cenu (2016)
    9
    Novodobý western, místo koní se používají auťáky, zbraně jsou také převážně novodobé, ale příběhem, celkovým provedením, hereckými výkony s drsnou vizáží, silnými slovy a v neposlední řadě skvélým soundtrackem, strčí do kapsy i lecjakou typickou kovbojku.
  18. By Way of Helena
    By Way of Helena (2015)
    7
    Milý fando westernového žánru, pokud zvolíš tento film, něco zažiješ. Krom dvou sympaťáků hlavních hrdinů a hrdinky, zažiješ necelé dvě hodiny opravdu nevšedního zážitku. V první polovině filmu a to prosím doslova tě film totálně ukolíbá. Drama střídá drama, věčné tlachání a jakýsi pokus o ztvárnění možného i nemožného filmového umění, hraničící s artem. Do toho všeho film obsahuje neskutečně na western nudnou hudební vložku, která při puštění filmu v nočních hodinách spolehlivě přinutí sledovače zavřít oči a nechtít je již více otevřít. Suma sumárum lepší béčko. Ovšem pak přijde na řadu druhá půlka, odhalení záporáka Woodyho a jeho rasistických sklonů a jde se do akce. V tu chvíli se dostávají na řadu kolty a opakovačky a o akci přestane být nouze. Finální duel mezi oběma herci je vyloženě lahůdka alespoň co se týče natočených westernů v tomto stolet. Suma sumárum celý film jako celek lepší průměr.
  19. Strašidla
    Strašidla (2016)
    4.5
    Troška točí slátaniny, to je poslední dobou fakt, ale nemůžu si pomoct, pohádky se mu některé docela povedly. Tenhle film pohádkový je, nadhodnocuji, ale vzhledem ke zdejšímu hodnocení mu musím pomoci, jelikož do jednoho pytle s Babovřeskama ani Kameňákama jej rozhodně házet nehodlám. Za mě průměr, možná s trošku delší stopáží, ale rozhodně film neurazil, dokonce se film obejde i bez natěšenosti a přehnanosti gagů, zkrátka na Zdenkovu filmografii je to úspěch.
  20. Podfukáři 2
    Podfukáři 2 (2016)
    6.5
    Tak tedy, Podfukáři 2 celkem zklamání. To, na čem byla postavena jednička, gradace do vyvrcholení finále, byl pro mě jeden veliký Uau efekt. Dvojka, strašně vaří, nezačíná to špatně, snaží se porovnat k předešlému, ale čím více se film blíží ke konci, je to čím dál více ulítlé a dost přitroublé. Finále celého filmu je až tak moc okaté, že ho prohlédne i 10leté děcko. Trošku mi film připomněl Cimrmanouv hru ( Ty nejsi má teta, tetičko, Ne. Jsem tvoje vzdálená snacha, Nedělej si výčitky, milý synu. Já totiž nejsem tvůj otec. Jsem tvůj syn ) Co se týče výkonů. Herci klasicky dobří, přiznám se, že mi tentokrát dost vadila dvojrole Woodyho, na můj vkus zbytečná onanie vůči jeho herectví. No a Daniel, to je pro mě stále takové nedomrle, které zkrátka na svůj film počká, až mu pořádně narostou fousy. Další díl, už bych nepáchal. Kouzelnické filmy mám rád, ale nic se nemá přehánět. Chtělo by to zkrátka nový a neotřelý nápad. Tak tedy zkouknout Podfukáře 2 a Vichr z hor.
  21. Inferno
    Inferno (2016)
    3
    Kdo četl knížku měl určitou výhodu, jelikož obraz od Danteho Inferno je v ní docela dobře rozebrán a popsán, tím pádem i čtenář dostane informaci o výjevech obrazu a s tím související děj. Film to ovšem švihne letem světem a tak je z toho pouho pouhá akční jízda, která, alespoň pro mojí personu postrádá šťávu a hlavně napětí a tajemno, jenž tento výjev nabízí. Ovšem kde není předloha, není ani pořádný film, a kniha od pana Browna rozhodně žádný zázrak není. Je mi trošku líto Hankse, jelikož si myslím, že si takovouto praštěnou postavu, která stihne otřes mozku, procestovat 3 země a ještě k tomu se úplně uzdravit během jediného dne, moc nezaslouží. Zkrátka do dnes pořádně netuším zda to Dan Brown myslí s dějem vážně a vytváří kriminálky, anebo akční nářezy. Stylizací totiž Langdon představuje spíše agenta 007, než reálného hrdinu. Kdo četl Ztracený Symbol už musí vědět do čeho bude chudák herec uvrtán v dalším díle a to mu osobně vůbec nezávidím. Opět parádní hudba páně Zimmera.
  22. Čarodějnice
    Čarodějnice (2015)
    2
    Nuda, neskutečná nuda, už upozornění na dývku, že je film přístupný pouze od patnácti o něčem svědčí. Připomnělo mi to hlášku ze Slunce seno pár facek: ,,prosim tě Josef cos nám to tam pustil, to je hrůza furt se tam akorát někdo modlí,, a to prosím pěkné doslova, tak, jako se modlí v tomto filmu, není ani u biblických příběhů O nějakém tajemnu tu absolutně není žádná řeč, jestli toto někdo srovnává s Vesnicí, tak netuším, nač hleděl. Rozhodně by filmu slušel dramatičtější a hororovější nádech. Chápu, že se tvůrci snažili o podobenství tehdejší doby, až fanatické křesťanství, víra a pocit strachu snad úplně ze všeho, izolace se do svých vnitřních pocitů víry a podobných duchovních a duševních stavů, ale.... Hlavní dospělý herci, včetně dcerunky jsou těžce nesympatičtí a herecky nijak nezáří, naopak dětská část je roztomilejší i co se herectví týče, podstatně na vyšší úrovni. Slabota, veliká slabota.
  23. Každý milion dobrý
    Každý milion dobrý (2016)
    8
    Zdeněk Zelenka a jeho parta. Tentokrát s tímto výtvorem mohl celý ansambl z fleku navštívit i kinosály, kdejaký rádoby trhák by tento film strčil do kapsy. Velice dobře natočené silné drama, ač nejsem fandou Bohdalky, musím říct, že mě opravdu mimořádně překvapila. Ostatní herecké výkony, ala Vetchý, Preiss, Dulava, Vilhelmová a v neposlední řadě Miroslav Hanuš, který sbírá z mé strany za poslední dobu jen samá pozitiva, byly taktéž skvělé. Česká televize opět překvapila.
  24. Humr
    Humr (2015)
    5
    Tak úplně nevím, jak se k této, nebojím se říct úchylárně, vůbec postavit. Film má nápad, má dobrou kameru, lokace, jistou uměleckost, bizarnost a v neposlední řadě zvrácenost. Na druhou stranu je to zbytečně moc dlouhé a udržet pozornost po celou dobu je určitý osobní úspěch. Myslím, že myšlenka filmu je zdařilá, ale vykreslení a zpracování by se určitě dalo ztvárnit podstatně lépe a jinou cestou. V průběhu filmu jsem měl pocit,jako by se experimentovalo s veškerým druhem úchylek, ale na to hlavní se trošku pozapomnělo. Co vím jistě, že tento film již znovu vidět v budoucnu nehodlám. Za mě 50%
  25. Iracionální muž
    Iracionální muž (2015)
    7
    Woody Woody Woody, tys mi zase dal, první půl hoďku jsem měl strach, že to už zabalím po té záplavě intoušskejch keců bez pořádného děje, ale pak jako by ses probudil, a servíruješ přesně to, co se od tebe očekává. Klobouk dolů, za mě perfektně vybrusleno. Ale ještě by to chtělo střihnout si v něčem alespoň epizodku.
  26. Ledová archa
    Ledová archa (2013)
    7
    U tohoto filmu je strašně znát, to, že amíci se pouze vezou dle Korejského smýšlení. Takový nářez jsem vskutku nečekal. Film, ve kterém se snoubí akční linie typu co je na těle přebytečné musí pryč,,s poetickou strukturou, hrající všemi barvami, přes psychologiocké vykreslení postav, až prakticky k totálnímu bezohledí. Celkové pojetí vlaku, je rozhodně myšlenkou více než zdařilou, rozhodně na film nelze hledět, jako na obyčejnou akční mydlárnu, či v tom zase vyloženě hledat umění, je to zkrátka něco mezi. Osobně na mě Chris Evans působí daleko lépe než jeho maskovaný hrdina zahalený v amerických barvách. Zbytek ansámblu také není k zahození. Zkrátka veliké překvapení.
  27. Noční recepční
    Noční recepční (2016)
    9
    The Night Manager (TV seriál) (2016) **** Za mě velice podařená minisérie, občas pravda s malinko pomalejším dějem, ale přes to neztrácející svojí rozmanitost. Skvělé lokace ala James Bond, podtrhují náročnost a finance, které do tohoto projektu byly vložené, co díl, jiná krajina, a to mě moc bavilo.. O obsazení zde není absolutně vůbec o čem diskutovat. Lauriemu padouch slušel, velice překvapil v roli nemilosrdného obchodníka se zbraněmi a Loki ala Hiddleston zdárným protihráčem za stranu dobra. Ve skrytu duše doufám, že se dočkáme nějakého volného pokračování. Stanice AMC rozhodně zabodovala.
  28. Správní chlapi
    Správní chlapi (2016)
    7
    Ale jo, proč ne, kdyby film nebyl až tak moc groteskní a měl o fous zajímavější zápletku, byl by to nadupanej biják. Russell mě bavil, postava ala Bud Spencer mu vyhovuje. Ryana bych vyměnil, z jeho výkonu jsem totiž měl pořád pocit, že se na ten svůj gag těší až tak moc, že jej prozradí dřív než nastane. Jinak volím zlatou střední cestu. Tenhle film dle mého názoru strašně rychle upadne v zapomnění, neb nepřináší zase tak nic výjimečného. Ale za podívanou rozhodně stojí. Doporučuji na film hledět spíše jako na bláznivou komedii, než se ladit na kriminálku.
  29. Zoolander No. 2
    Zoolander No. 2 (2016)
    4
    Jedničku mám rád, ta mě bavila svým nápadem. Dvojka už bohužel moc vaří z vody, opakuje gagy z jedničky a je na můj vkus tentokrát až příliš ujetá. I obsazení slavných herců v pidi-rolích mě moc nezaujalo, zejména Benedict a Keifer. Pár forů ovšem zde také je, to bych křivdil, ale celkově je to o dost slabší bratříček.
  30. Criminal: V hlavě zločince
    Criminal: V hlavě zločince (2016)
    8
    Přiznám se, že jsem již nedoufal, že by vznikl další pokus o natočení podobných snímků, jako byla Skála, či Tváří v tvář, a hle ono to jde i dnes. Gary super, Tommyho si pravda člověk moc neužije, ale na druhou stranu už má také svůj věk a Ryan na pohodu... No a co se týče Kosti, ten mě opravdu moc bavil, záporák jako poleno. Jednu věc bych ale určitě vytkl, tu jeho figuru na můj vkus příliš polidštili, ten zlom je ve filmu až moc patrný. Jinak velice milé pokoukání.
  31. Mr. Pip
    Mr. Pip (2012)
    8
    Film ve kterém se prolíná život obyvatel Papuy: Nové Guiney, v politicky velmi nestabilní a konfliktní zemi s románem Charlese Dickense Nadějné vyhlídky.Laurie je zde opět nesmírně charismatický jeho úlohou je zžívat se s místními domorodci, učit je a poznávat moderní svět a kulturu, četbou již zmiňovaného románu. Víra, kultura, válčení, metaforizmus a svým způsobem poetika, toť společným jmenovatelem tohoto silného dramatu.
  32. Železná srdce
    Železná srdce (2014)
    5
    Tento film ve mě vyvolal rozpoluplné pocity. Na jedné straně celkem dobrý příběh s patetickým předvídatelným koncem, nádherně vybrané lokace, při sledování celého okolí zaplesá každý, kdo má rád válečný žánr, koor bitva s tančíky, těch je hodně málo. Na druhé straně doporučuji film sledovat bez zvuku. Extrémně tupé dialogy dokazují naprostou neandrtálnost amerických vojáků. Z některých hrdinských žvástů je člověku až nevolno, nechutný patriotismus a poukázání na to, že nebylo většího hrdiny, než vojáka který to frickům pořádně bez emocí narval přímo do prd...
  33. Jak jsme hráli čáru
    Jak jsme hráli čáru (2014)
    7.5
    Česká republika má Obecnou školu, Slovensko Rukojemníka. Jde sice o drsnější film, přes to se jedná o dobrou podívanou. Herecké obsazení je velice podařené, jak u dětských představitelů, tak u dospělých všech zúčastněných. Film doporučuji jednoznačně sledovat v originálním slovenském znění, neb na plackách vyšel i z neznámých důvodů předabován do češtiny a to je tedy peklo, dokonce i od herců, kteří mluví sami sebe. Snad jen malinko přidat humoru a ubrat politiky by neuškodilo, ale jinak velmi příjemně strávených sto minut.
  34. Zátah 2
    Zátah 2 (2014)
    8.5
    To, co bylo dokonalé na jedničce, ta naprostá pohodovost, vypnutí mozku a sledování jak si to frajeři co nejbrutálněji rozdávají ve velikém činžáku tady u dvojky trošku skomírá. Proč? Jelikož tomu dali tvůrci příběh. Jde tak trošku o indonéského Kmotra, samozřejmě kopačky, pěsti a lámání všeho možného i nemožného zde také je, ale pro mě zbytečně dějové a přiznám se, těch 150 minut je již docela dlouhých a chvílemi zbytečně natažených. K tomu všemu rozlišit a přiřadit týpky ve smokingu k danému gangu mi dalo také celkem zabrat. Ovšem, pravda na finální trojboj se určitě vyplatí počkat. Vrátil jsem se v čase a vzpomněl na trojici s pánem s copem v Gigant Shaolinu. Takže za mě o fous horší, než předchozí počin, ale stále vysoce na úrovni.
  35. Zátah
    Zátah (2011)
    9
    Tento film mě katapultoval do kraje devadesátek, jako střelu. Připadal jsem si jako v nějaké počítačové hře, vyčistit patro a tradá do dalšího, až jich bude patnáct a zabiji úhlavního nepřítele objeví se Game Over. Velice surový film, kde se nešetří krve ani zlámaného všeho co se dá a vlastně i nedá na těle zlomit. Vynikající po bojové stránce i střel si tu také divák užije. A teď bych se chtěl zeptat pánů filmařů: ,,Ruku na srdce, určitě to všichni herci a komparzisti přežili?,
  36. The Gambler
    The Gambler (2014)
    5.5
    Film špatnou myšlenku rozhodně nemá. Ale problém Gamblera padá především na uvěřitelnosti. Ať Wahlbergovi dle slov mafiánů. kterým dluží peníze jde o život. Z celého děje je spíš navozen pocit, že bossové půjčující peníze jsou spíš takový hodní strýčkové, kteří hlavnímu hrdinovi udělují lekce v chování a domlouvají mu slovy Ty TY Ty, takže nejakčnější a nejnapínavější částí se stávají z celého filmu samotné sázky, kdy čekáte, co hlavnímu hříšníkovi padne. Zbytek je obyčejným průměrným příběhem, bez špetky kriminálního žánru, či snad dokonce thrilleru, spíše jde o takové odlehčené drama sice s vynikajícím hereckým výkonem hlavního hrdiny, žijícího dvojitý život, ale zkrátka z takového námětu šlo vytřískat mnohem, mnohem víc s takovým hereckým ansámblem.
  37. Vražda po našem
    Vražda po našem (1966)
    9
    Tak toto je další herecký koncert pana Hrušínského. ...... STOP .... ZPĚT...... VŠECKO ZPÁTKY ......Neskutečně vtipná komedie s prvkem černého humoru. Je ač s podivem, že tento film se moc nevysílá. Vynikající hudební motivy Zdeňka Lišky filmu dávají tu správnou gradaci, že divák netuší, kam a jakým způsobem se bude celý film odebírat nadále.
  38. Tisíc a jeden recept zamilovaného kuchaře
    Tisíc a jeden recept zamilovaného kuchaře (1996)
    7
    Tento film rozhodně nezapadá do klasických Richardovských komedií, ač by tomu název mohl napovídat. Snímek je plný poetiky, romantiky, lechtivých hrátek, chutně vypadajících jídel, ale také je zde poukázáíno na Gruzínské obyčeje, zvyky a v neposlední řadě zmapované válečné a komunistické dějiny této země. Jde tak trošku o cestopis. Jinak pro fanoušky Pierra doporučuji zhlédnout, už jen díky tomu, že jde o jeden z mála filmů, ve kterém není popleten, ani žádný plašmuška, ale ukazuje svojí druhou stránku a tou je perfektní herectví v dramatické roli.