ellianka

Komentáře 16

Od nejnovějších
  1. Když draka bolí hlava
    Když draka bolí hlava (2018)
    0.5
    Asi jsem byla na jiné pohádce než Nikol125, jinak si to neumím vysvětlit. Žádný příběh, tragické triky, v hlavní roli Marlenka, hrůzostrašné dialogy, uff nikdy víc. Dušan Rapoš podepsaný pod režií, scénářem i hudbou
  2. La cara oculta
    La cara oculta (2011)
    6.5
    I když jsem neznala příběh dopředu, věděla jsem naštěstí, že se jedná o dobrý film. Jinak bych po dementním začátku, když to vypadalo jako další ultra-trapná polonahá duchařina, odcházela z kina (aero naslepo). !Dále bacha, totální spoiler! Ale o to větší a zábavnější bylo sledování zavřené Beleny v úkrytu, ty samé scény, ale z jejího pohledu, kdy jsem se dokázala naprosto ztotožnit s jejími opravdu vtipnými reakcemi. Náhled na Fabiene jako na hloupoučkou oběť se s ubývajícími minutami mění v "ale ta není úplně blbá", takový převrat ve vlastním názoru jsem dlouho nezažila. Co dodat, příjemné sledování doufám, že komedie.
  3. Divoké historky
    Divoké historky (2014)
    8
    Jsem moc ráda, že jsem se na film vypravila, protože je to po dlouhé době opravdu povedená černá komedie. Hlavním postavám každé z historek jsem skoro záviděla, jak krásně dokázaly zešílet a vymanit se ze stereotypu všedních dní. Ale na rozdíl od většiny, u mě vede Pan Bombička. Každopádně jasný oscarový adept.
  4. Moon
    Moon (2009)
    7.5
    U sledování jsem ze začátku nemohla z hlavy dostat myšlenku, že za všechno špatné určitě může Gerty (ano, degenerace filmem 2001:..). Jenže ouha, velké zjištění, že je všechno trochu jinak, které následuje totálním ku..va, ono je to zas jinak a všechno je na prd! Velmi příjemný zážitek z filmu, kterému jsem před shlédnutím nedávala moc velké šance. Sam Rockwell tuto příležitost potřeboval ke zviditelnění jako sůl.
  5. Cheech and Chong: Up in Smoke
    Cheech and Chong: Up in Smoke (1978)
    6.5
    Tento film je jasně jen pro "vybrané" diváky. Čím víc totiž budete Up in smoke, tím víc legrace si u sledování užijete. Na to, že je to tvorba roku 78 nestačila jsem se divit, co všechno mohli do filmu bez cenzury nacpat. Prostě jedna z prvních (já tedy jinou tak starou neznám) huličských komedií, které není co vytknout.
  6. Mazaný Filip
    Mazaný Filip (2003)
    8
    Velká parádička, už jsem film viděla aspoň 5x, ale určitě ne naposled. Klasický soukromý detektiv, femme fatale, mafiáni - prostě lahůdka kořeněná těmi nejšílenějšími přirovnávačkami, které nikde jinde neuvidíte ("hledám holku. Takovou, která když si stoupne pod sprchu, tak má suchý nohy"). Zkrátka na české poměry vysoce nadprůměrný počin.
  7. Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
    Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014)
    7
    No, příliš dlouhá čekačka mezi prvním Sin City, ve kterém se čerpalo čistě z komiksových předloh (tři ze sedmi povídek), a Ženskou, pro kterou bych vraždil, se podepsala na celkovém dojmu. Nemůžu si pomoct, ale oproti očekávané bombě, že část filmu bude vytvořena od Millera, jsem byla spíš lehce zklamaná. Cvok Nancy totiž není na poměry geniálního Franka nic moc. Jinak opět bravurně zpracovaná povídka. Možná si tvůrci místo vymýšlení novinek měli přibrat další z povídek a úspěch by byl zaručen. Jestli se náhodou stane trojka, okamžitě jdu do kina zas.
    • povídka A Dame to Kill For
    • herecká crew
    • část věnovaná Nancy
    • Lady Gaga
  8. Žena v kleci
    Žena v kleci (2013)
    7
    Knihu jsem bohužel zatím nečetla, což určitě ovlivňuje můj pohled na tento film. Byla jsem totiž poměrně spokojená se zápletkou i provedením, přesto jsem čekala ponuřejší atmosféru tolik typickou pro severské detektivky. Nicméně na oddělení Q nezanevřu a pokud bude opravdu natočena celá série filmů, půjdu dost možná na všechny. Protože i když je Žena v kleci na severské poměry slabší, stále hravě strčí do kapsy všechny detektivky ze zámoří.
  9. Cizí oběd
    Cizí oběd (2013)
    6
    Příjemná oddechovka pro všední večery. Ale již z názvu fakticky znáte celý příběh dopředu. Ano, opravdu jde o to, že se poplete adresát oběda. Jistě, že jde o romanci založenou na upřímných (a často dost vtipných) dopisech. Nebýt však jemného humoru, který se nenuceně táhne celým filmem, tento snímek by pravděpodobně splynul s davem dalších romancí bez pořádného konce.
    • vtip, autentičnost
    • bez vtipu by to byla jen další tuctovka
  10. Sviňák
    Sviňák (2013)
    9
    Moc povedený snímek, ve kterém se komické situace mísí s čistým dramatem. Směsice skotských, stereotypních, rasistických, homofobních a kdovíjakých dalších vtípků upřímně pobaví, zatímco při halucinacích a vykreslování temné podstaty hlavní postavy Bruce běhá mráz po zádech. Vzácná symbióza ve světě filmu. McAvoy mě baví čím dál víc a už teď je jisté, že jeho přítomnost lze brát za značku kvality filmu.
    • scénář, obsazení, kamera a vůbec všechno :-)
  11. Temný případ
    Temný případ (2014)
    9.5
    Upřímně se těším na další sérii, i když překonat duo McConaughey-Harrelson snad ani nelze. Seriál jsem zhltla přes víkend, takže dojem nemohl být lepší, něco takového by měla česká televize okamžitě kupovat a vysílat i u nás, protože mám stále dojem, že lidé ocení kvalitu před kvantitou nekonečných seriálů domácí produkce. Jednoznačně DOPORUČUJI, ale radím nečíst články, kde se rozebírá poslední (osmý) díl.
    • hlavní postavy a jejich ztvárnění
    • exteriéry a ponurá atmosféra
    • pro mne až moc rychlý konec, zasloužil by si devátý díl, ale možná to bylo účelné
  12. Gravitace
    Gravitace (2013)
    5
    Jedno velké doporučení: sledujte pouze v kině, protože jinak je to k ničemu. Děj je na bodu mrazu, stejně tak "nadchne" výkon Bullock. Budiž, jde jen o to PŘEŽÍT (což víme od začátku) a ukázat nám nejvyspělejší vizuální techniku, která opravdu bere dech. Ale pro mne je to asi málo. Během sledování celého, nudného snímku mi na mysli přicházely mnohem zábavnější myšlenky, jako například co koupit k večeři. Nic moc
  13. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    8
    Velmi podařený reboot, který umožňuje vše již natočené ignorovat a točit další filmy ze série X-men o 106. Řešení "časového kontinua" se zde prostě ignoruje a mně to vůbec nevadí, protože ten výstavní zadek a kupodivu chytlavý děj (kupodivu, protože je od začátku všem jasné, že všechno bude dobrý) za to stojí. Je poměrně dobře, že většina hlavních postav jsou jen camea, protože kdyby se jim věnovala větší pozornost, začali by se v ději ztrácet i zarytí fandové dobře znalí všech detailů předcházejících filmů. Každopádně X-men Days of Future Past vřele doporučuji všem, i když menší ochutnávka alespoň První třídy je více než žádoucí.
    • Hughův zadek (nemůžu si pomoct)
    • chytlavý děj, který pustí až při titulkách (doporučuji dokoukat, opět scéna navíc)
    • povedené vizuální efekty
    • sentinely
    • snaha obsadit alespoň na vteřinu všechny známé postavy, dle mého naprosto zbytečná
  14. Klub poslední naděje
    Klub poslední naděje (2013)
    9
    Velké překvapení ze strany Matthewa McC., konečně ukázal, že zvládne víc než jen pobíhat na pláži svlečený do půl těla. (Pro stejně mile překvapené jako já doporučuji True Detective.) Film dokázal vzbudit zájem o téma, které se postupně ztrácí z očí, což je dobře.
  15. Avengers
    Avengers (2012)
    5.5
    Proooč tvůrci zachází tak daleko v rámci "čím víc efektů, tím lepší film"? Bez zbytečných řečí - ten konec to fakt zabil. Možná, že jsem se jen moc dlouho těšila a výsledek prostě nemohl dosáhnout laťky, kterou jsem si vysnila. Hodnotím jako oddychovku pro puberťáky.