Profilový obrázek

lucifrid

Luci Frid

Komentáře 20

Od nejnovějších
  1. Zabiják a bodyguard
    Zabiják a bodyguard (2017)
    6.5
    Že by člověk neustále vybuchoval smíchy, až by z toho dostal škytavku, to ne. Ale je to povedená akční buddy komedie, zasmála jsem se. Nejlepší byla asi Salma, Jackson si zahrál svůj standard a Ori Pfeffer fakt potěšil. Skvěle vybrané prostředí, za mnou milovaná města Londýn a Amsterdam bych dala hvězdičku navíc, ale ač jsem se dobře bavila, byl to spíš průměr.
  2. Predátor: Evoluce
    Predátor: Evoluce (2018)
    8.5
    Co je nový Predátor? Čistokrevná zábava! Tolik vtípků jsem nečekala, i když jsem doufala, že se film nebude brát moc vážně. Dopadlo to dobře, snímek se nebere vážně vůbec. Jedna hláška střídá druhou, Olivia Munn je opět skvělá a konečně dostala víc prostoru, tak snad na sebe upozorní ještě víc a dočká se větších a třeba rovnou i hlavních rolí v zajímavějších kouscích. Skvěle obsazená parta pošuků vám pořádně počechrá bránici. Nejvíc zde vyčnívá jako vždy výborný Thomas Jane, ale slabým článkem není nikdo z těchhle bláznů. No, možná tak představitel hlavní role Boyd Holbrook, který je sice fajn, ale ostatní ho prostě o chlup převyšují. Co dál? Jasně, není to syrové ve stylu jedničky, lítají tu kusy těl stylem, že se smějete, ale tak pokračování se netočí kvůli tomu, aby přinesla to samé, ale aby přišla s nějakou inovací. Tady holt přišla inovace jiným směrem, než si přáli fanoušci, ale já nemůžu říct, že by mi to vadilo. Dostala jsem parádní akčně-komediální výplach, u něhož jsem se bezvadně pobavila a to je hlavní.
  3. Rambo: Poslední krev
    Rambo: Poslední krev (2019)
    7
    Je fajn, že se to povedlo, ale pár much to má. Je ovšem otázka, zda to někomu u takovéhleho filmu vadí. Královsky jsem se bavila, zvlášť u těch rubaček. Na druhou stranu ten až moc rychlý konec ve mně zanechal trochu pachuť. Je fajn, že to není jen rubačka a má to i děj, ale na druhou stranu mi tam pár věcí přišlo trochu nedomyšlených. V zásadě však nemůžu říct, že by mi to vadilo.
  4. Dom Hemingway
    Dom Hemingway (2013)
    9
    Jude Law je totální zvíře! Co předvedl v téhle klasické britské gangsterce, kde v herecké smršti střílí jednu hlášku za druhou, vtipné situace ani nepočítaje, nemá obdoby. Brilantní, vulgární, citlivý sviňák s obřím egem vás nenechá chvíli odpočinout. I když ostatní herci na plátně září, Jude zde přímo exceluje. Tohle je černá komedie par excelence, rozhodně ale nesedne každému.
  5. Noe
    Noe (2014)
    2
    Prosím tohle opravdu ne! Předem upozorňuju, následují spoilery. Ale tohle opravdu vidět nechcete, takže to nevadí. Vidět tohle v kině za normální ranec peněz, profackuju se, ale v rámci Febiofestu to tak nebolelo. Na Aronofského málo divné, celkově pěkně blbé. Magický těhotenský test, rodící Hermiona (jo, to možná byl jediný zajímavý zážitek), psychotický Noe dostrkávající vlastního syna do role otcovraha, andělé vystylizovaní jako kamenožrouti, Noe jako ožrala válící se na pláži a Anthony Hopkins juchající nad objevenou borůvkou a následně se stavícím smrti s blaženým úsměvem (ano, našel jsem borůvku, můžu umřít). Jo a závěrečný titulek "Podoba se skutečným příběhem nebo postavami je čistě náhodná." Tohle bych dokázala zopakovat jedině v notně posilněném stavu. Skvělý potenciál přišel naprosto vniveč.
  6. Koruna
    Koruna (2016)
    10
    Má očekávání byla stokrát překonána, protože to, co nám Peter Morgan přinesl, nemá obdoby. V seriálu se sice dočkáme několika historických nepřesností, u emocionálního zobrazení jedné či dvou postav budete možná trochu skřípat zuby, ale jinak je to naprosto okouzlující drama, jež se takto mohlo klidně slovo od slova odehrát. Všichni herci se do svých rolí přímo narodili, ale nejvíce zde září Claire Foy jako mladá královna, John Lithgow jako Winston Churchill a také Matt Smith jako vévoda Philip. Nesmím ale vynechat ani nezapomenutelného Jareda Harrise, který vám jako král Jiří VI. vžene nejednou do očí slzy dojetí. Co lze vyzdvihnout dále? Skvělý suchý humor Tommyho Lascellese, nádhernou hudbu, překrásné scenerie a emoce prýštící z každého záběru na pozadí historických událostí. The Crown je pro mě nejlepší novinkou, ne-li seriálem, sezóny.
  7. Transformers: Poslední rytíř
    Transformers: Poslední rytíř (2017)
    4
    Čekala jsem, že se budu aspoň bavit. Že to bude samý klišé, ale správný klišé, a že se aspoň zasměju. No, párkrát jsem se uchechtla. To je tak vše. Tohle bylo neuchopitelné, přeplácané, mimózní... cosi. Bay by měl přestat hulit. Anebo začít.
  8. Hra peněz
    Hra peněz (2016)
    8
    Povedené drama, kde si Clooney odehraje to své, Julia Roberts nestihne být otravná a srdce seriálových (Manhattan, Billions, True Blood, Breaking Bad/Revolution, ad.) fanoušků zaplesá. Dramatické scény skvěle doplňuje všudypřítomný humor, nic nepřebývá, nic nevyčnívá. Nemělo to sice wow efekt (proto jen čtyři hvězdy), na druhou stranu se na to někdy klidně podívám znovu.
  9. Legenda o Tarzanovi
    Legenda o Tarzanovi (2016)
    8
    Krásná pohádka, při které není třeba nijak přemýšlet, člověk si ji prostě užívá. Povedení padouši, přicmrndávači, i Jane, kterou Margot zahrála dobře. Nádherná přídoda a skvělá kamera jsou velkým plusem, ale tím největším je samozřejmě Alexander Skarsgård. Stačí, aby se postavil, ty jeho necelé dva metry... K tomu jeho nádherné oči a vypracované tělo, ale to je samozřejmě jen bonus, důležité je, že mu toho Tarzana a lorda Greystoka věříte. Subjketivně pět hvězd, ale (když to zkusím) objektivě čtyři. Tohle jsem neviděla naposledy.
  10. Skála
    Skála (1996)
    10
    Nicolas Cage v roli, ve které jeho přehrávací styl naprosto sedne. Skvělá akční jízda, jíž korunuje Sean Connery v jedné ze svých nejlepších rolí. Parádní honičky po San Franciscu, na ostrově, i pod ním, zařadily spolu se skvělými hláškami tuhle klasiku mezi legendy, zvláště jde-li o český dabing. Ten má sice moře chyb, ale na druhou stranu dokáže znovu a znovu pobavit.
  11. Tváří v tvář
    Tváří v tvář (1997)
    10
    Psychopatický Nicolas Cage a hodný John Travolta... Ale pozor, následná výměna rolí z této skvělé akční jízdy udělala klasiku žánru. Tohle jinde neuvidíte, tak dokonale zahrané profily postav, k tomu skvělý námět, perfektně vybraní herci do vedlejších rolí, a k tomu ještě úžasná režie Johna Woo. P.S. Broskve a Gina Gershon jsou jen třešničkou na dortu.
  12. Den nezávislosti: Nový útok
    Den nezávislosti: Nový útok (2016)
    8
    Jedničku nepokrytě miluju a nedám na ni dopustit. Dvojku jsem si skvěle užila a neviděla jsem ji naposled. Ta nostalgická pomrkávání na každém rohu, navrátivší se postavy, hlášky s narážkama, ó ano! Jo, hvězdná dcerka nebyla úplně dokonalá, ale Fichtner byl skvělej, Cartwright mě bavil a Pullmana, Goldbluma a Hirsche netřeba komentovat. Jediné mínus za chybějící Connie. Tohle je americkej blockbuster jak vyšitej a nestydí se za to.
  13. Podfukáři 2
    Podfukáři 2 (2016)
    7
    První díl byl příjemným překvapením a fajn zábavou. Dvojka mi přišla trochu odlehčenější a možná o ždibec zábavnější. Přesto to není žádný zázrak, nemůžu říct, že bych film sledovala se zatajeným dechem. Bavila jsem se, smála jsem se, ale toť vše. Herci jsou fajn, Mark Ruffalo je čím dál víc šarmantnější a Lizzy Caplan byla příjemný bonus. Ostatní herci předvedli své standardní výkony, Radcliffe mi přišel trochu na přes držku a Caine chvílema taky. Možná to bylo postavama, ale jeden podle mě moc přehrával, druhej přišel, odmluvil roli a bylo. No a ten úplný konec si mohli odpustit, ten film dostal díky němu příchuť jakési rozplizlosti. Ideální by bylo Ruffallovo sbohem a šáteček. K tomu nějaké ty nelogičnosti... Když to ale vezmu jako guilty pleasure, tak dobrý, jen u toho hlavně nepřemýšlet.
  14. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    9
    Z filmu jsem nadšená. Kvůli traileru jsem se docela bála, ale ukázka naštěstí neukázala moc, což je dobře. Skvělá akce, boží hlášky (hlavně Spidey, který se fakt povedl, pak Ant-man a Hawkey), povedené drama a John Slattery a Martin Freeman byli hodně příjemným bonusem. Hudba sice nebyla nic moc, ale zas nebyla špatná. Pár nelogičností to mělo, ale nic, co by vadilo.
  15. Krycí jméno U.N.C.L.E.
    Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015)
    9.5
    Ukázka lákala na zběsilou akční jízdu v režii Guye Ritchieho s trochou humoru. To i člověk dostal, jen toho humoru bylo trochu víc, než úžasný trailer sliboval. Ale to je jedině dobře. Šedesátkové retro je plné hlášek a agentů z opačných stran železné opony, k tomu krásná dívka s prořízlou pusou a klasičtí padouši. Honičky, facky, rvačky a boj o život - za mě nejlepší Ritchieho film. A k tomu plus za Armieho Hammera, jehož oči s dlouhými řasami mě rozhodně nenechaly chladnou.
  16. Mission: Impossible - Národ grázlů
    Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)
    8
    Tom Cruise nepatří mezi mé oblíbence, ale čtvrtou Mission Impossible jsem si užila neskonale, byl to skvělý mix akce a zábavy. Pětka je na tom o chlup lépe. Simon Pegg je boží, Ving Rhames fajn, jen škoda, že Jeremy Renner není tak zábavný a prostoru má méně než v předchozím díle, ale vzhledem k ději je to očekávatelné. V závěru při tónech Nessun dorma jsem se až lehce dojmula. Je to možná o trochu uvěřitelnější než předchozí díl - neleze se tu po mrakodrapech, ale Ethan Hunt zas provádí jiné "krávoviny" -, ale stejně je to blockbuster a navíc parádní.
  17. Rychle a zběsile 7
    Rychle a zběsile 7 (2015)
    8
    Čekala jsem trochu jiný konec, ale nakonec tam sednul. Jak jinak než pekelná zběsilá akce na čtyřech kolech, i když díl od dílu se scénami, při kterých sice zůstává rozum stát, ale srdce fanouška plesá (viz auta versus mrakodrapy). Tahle série si na nic nehraje, dostanete od ní to, co čekáte - neuvěřitelné honičky, plný pytel hlášek a nablýskaná auta s hustými řidiči. Šestka se mi líbila o chlup víc, ale za to mohl nejspíš ten Londýn a byla přece jen trochu "inteligentnější". Sedmička se povedla, i když je svým způsobem maličko "hloupější" než předchozí díly, ale člověk snad ani nemohl čekat něco jiného než cool akci.
  18. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
    Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013)
    10
    Knížku jsem četla až po shlédnutí filmu. Ten mě hodně dostal, knížka už tak ne. To se moc nestává, ale zde je to dáno tím, že film dokázal vystihnout to nejvtipnější a scény, které jsou v knize sice skvělé, ale příběhu jejich vynechání neublíží, prostě ignoroval. Je to tak trochu jako Forrest Gump se Švejkem v jednom. Ale lepší :).