pesrex3

Oliver Dvořák

Komentáře 24

Od nejnovějších
  1. Útěk
    Útěk (2012)
    7.5
    Fotografie z filmu Útěk / FluktDějová přímočarost Útěku konvenuje i s jeho stylovou čistotou. Snímku dominuje fyzická akce snímaná často ve zpomalených záběrech a působivých detailech. Útěk se zbytečně nikde nezastavuje, pár retrospektivních záběrů je zde akorát tolik, aby osvětlily a odhalily motivaci chování postavy Dagmar a fungují lépe než dlouhé vysvětlování. Logicky tak Útěk šetří slovy a dominuje především obrazovou stránkou, která dává vyniknout krásné a panensky drsné krajině a výrazně se povedla i zvuková a hudební stránka filmu evokující středověk, ale v moderním aranžmá. První hodina Útěku, i když nepřináší nic omračujícího a originálního, přesto odsýpá v dechberoucím tempu a nelze proti ní mít výraznější námitky
  2. Botostroj
    Botostroj (1954)
    6.5
    Jsou filmy, které zapomenete za týden,rok, ale tento film jsem viděl jako dítě a Baďovy některé obchodnické momenty si pamatuji dodnes.Tehdy pro nás krutý fabrikant, dnes normální jednání.Je to dobře či špatně?
  3. Bota jménem Melichar
    Bota jménem Melichar (1983)
    7.5
    Snad prvotina režiséra Zdeňka Trošky přinesl zájem diváků už od počátku jeho tvorby, i když autorem scénáře nebyl. Zajímavé ve filmu byly i populární písničky tehdy populární pěvecké dvojice Petr Kotvald a Stanislav Hložek, což i přitahovalo zájem diváků.Pěkný film.
  4. Občanský průkaz
    Občanský průkaz (2010)
    8.5
    Opravdu povedený film, srdečně jsem se zasmál jednání VB(říkalo se Vašek s Bédou).Mladším už se ,bohudík těžko vysvětluje, že to tak tehdy opravdu bylo(o natržené stránce v občance.)
  5. Bony a klid 2
    Bony a klid 2 (2014)
    2
    Jedničku jsem viděl v televizi, chápu, kdo byl vekslák, i když je to stará doba, ale ve filmu to bylo zbytečné vysvětlovat, nic jsme se o tom nedověděl.Film nedosáhl na 1. díl, poněkud už vyčpělé téma.
  6. Postřižiny
    Postřižiny (1981)
    Jako nymburský patriot si nanejvýš vážím slavného rodáka i jeho díla.Vždyť ještě z dětství pamatuji stařičkého dr. Gruntoráda, jak opatrně vystupoval z kočáru, kdy přijížděl od pacientů, komín nám vymetal kominík de Giorgi (a možná i jeho syn).Při míjení pivovaru nezapomenu zamávat pomyslné Maryšce.Vzduchem mi stále zní melodie Harlekýnovy miliony z dalších Hrabalových děl.Jen se přijeďte podívat do Nymburka, na náměstí stále sedí pan Hrabal se svými kočenkami, i když už jen v dřevěné podobě (přes zimu je umístěn ve vestibulu radnice).A snad i místní gymnázium, v němž dost neslavně studoval ponese i jeho jméno.
  7. Avengers
    Avengers (2012)
    A když po tom všem člověk vyleze ještě celý rozechvělý a nadšený z kina, tak si říká, jestli právě neviděl ten nejbáječnější komiksák vůbec! Assemble! Žádné zbytečné vytáčky, přímý tah na bránu.Povedené dílo !
  8. Láska je láska
    Láska je láska (2012)
    Méně známí herci a SIMONA STAŠOVÁ - to je základ krásného filmu, na který se jen tak nezapomíná! Stejně ta paní Stašová dozrála v PANÍ herečku svou krásou i uměním.Snad i geny zapůsobily, ale hlavněobrovské nasazení v každé její roli, byť zrovna nebyla hlavní.Její odzbrojující "nechápavý" pohled mě vždycky dostane. Jen víc takových pěkných scénářů pro naše herečky!Není nad ně.