Profilový obrázek

Sunny5

Kateřina

Komentáře 55

Od nejnovějších
  1. Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů
    Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009)
    6.5
    Proti předchozím dílům je to hodně slabé, ale pořád se na to dá dívat a bavit se u toho. No a veverka a její věčný hon za ořechem ta nezklame nikdy. Něco jiného, ale pro mladší sourozence, kteří se celý film chechtali, takže pokud je vám plus mínus 5 let budete nadšení.
  2. Sobík Niko
    Sobík Niko (2008)
    6.5
    Tomuto animáku jsem moc nevěřila a částečně se to i potvrdilo. Přesto, ale že příběh je naprosto standardní a animace mě také nijak neohromila, dá se na tento film alespoň dívat a vyloženě si u toho netrhat vlasy, což se bohužel nedá říct u spousty jiných animáků.
  3. Já a robot
    Já a robot (2013)
    8.5
    Sympatičtí herci, hlavně tedy ústřední duo Urban a Ealy, budoucnost, která je v příběhu skutečně využita nejen jako zajímavé prostředí. Pouze doufám že to neskončí pouze u řešení jednoho případu za druhým, ale bude zde i konspirační linka, která byla naznačená již v pilotu.
  4. Světová válka Z
    Světová válka Z (2013)
    6
    Vzhledem k množství přetáčení se asi nedalo čekat nic lepšího. Cestování z bodu A do B pak do C je celkem dost otravné a určitě si tento námět zasloužil něco víc. Hlavním plusem ve filmu je
    • Brad Pitt
    • reklama na pepsi
  5. Hobit: Neočekávaná cesta
    Hobit: Neočekávaná cesta (2012)
    7
    Když se rozhodli knihu rozdělit na dva filmy tak mě to trochu překvapilo, ale co už, když se nakonec rozhodli pro tři přestala jsem doufat v důstojné zpracování předlohy. Ne že bych byla přímo zklamaná, ale rozhodně nemám ani důvod k oslavě, už první díl je naprosto zbytečně natahovaný a navíc jsme měla při sledování neustále pocit že se dívám na Pána prstenů a ne na Hobita. Možná že to za podívání stojí, ale rozhodně ne víc než jednou to si raději přečtu znovu knihu.
  6. U Konce světa
    U Konce světa (2013)
    8.5
    Trio Pegg, Frost, Wright vytvořilo zase jeden skvělý film, na který se určitě znovu ráda podívám. Předchozí části trilogie se mi líbili sice trochu víc, to ale nevadí. Roboti, kteří nesouhlasí s pojmenováním roboti, tah po hospodách i typický útěk přes ploty ve filmu nechybí nic co mám na jejich tvorbě ráda a i konec se mi líbil a i když nejsem velký příznivec pokračování tady bych si ho dovedla představit.
  7. Pán času
    Pán času (2005)
    10
    Po prvním díle nastupuje závislost, které se není možné jen tak zbavit, mě osobně se to po 5. shlédnutých sériích nepodařilo a už ani nepodaří. Každému kdo miluje britský humor, sci-fi a dobrodružství můžu pouze vřele doporučit. Tenhle seriál si rozhodně nenechte ujít.
  8. Muž z oceli
    Muž z oceli (2013)
    6.5
    Pro mě trošku zklamání. Krypton byl úžasný, stejně tak Costner a Crowe v rolích otců, ale jinak samá akce a nedej bože se zamyslet nad tím proč. Možná, kdyby bylo ve filmu méně zbytečné akce, tak by se mi líbil víc, ale takto pouze průměr. P.S.: Vážně oceňuji, že Superman už nenosí slipy přes kalhoty, protože to mě už odmala iritovalo :)
  9. Kung Fu Panda 2
    Kung Fu Panda 2 (2011)
    8
    Možná ne už tak originální a příběhově trochu slabší. Přesto, ale jedno z lepších pokračování animovaného filmu, které umí pobavit stejně jako první díl. Akční scény jsou stále stejně akční a zábavné a u filmu jsem se rozhodně nenudila.
  10. Sherlock Holmes: Jak prosté
    Sherlock Holmes: Jak prosté (2012)
    6.5
    Dobrá, chytrá detektivka až do momentu kdy si uvědomím, že to má být Sherlock Holmes. V tu chvíli to poněkud ztrácí kouzlo. A to se to ani nepokouším srovnávat s geniální britskou verzí, to bych musela shodit ještě alespoň deset bodů.
  11. Malé rodinné vraždy
    Malé rodinné vraždy (2006)
    8
    I když mi ze začátku scházel Hercule Poirot, nebo alespoň slečna Marplová po chvíli jsem si na to zvykla a začala se dobře bavit. Příběhy jsou dobře zpracované s humorem.
  12. A co když je to pravda?
    A co když je to pravda? (2005)
    7
    I když se mi knižní předloha zdála lepší, ani filmové zpracování mě vysloveně nezklamalo a užila jsem si celkem pěkný romantický film, ale bohužel nic víc.
  13. Varieté
    Varieté (2010)
    5.5
    Film u kterého po pěti minutách víte, jak bude celý probíhat včetně všech dialogů. Jediné co stojí za podívání jsou možná hudební čísla, ale nemyslím si, že budu mít potřebu je vidět víc než jednou, rozhodně si kvůli nim nebudu znovu pouštět celý film.
  14. Rozbité zrcadlo
    Rozbité zrcadlo (1980)
    7.5
    Angela Lansbury mi jako slečna Marplová lezla neskutečně na nervi, jinak je to ale skvělé zpracování, na které se určitě ještě někdy podívám, už jen kvůli úžasné Elizabeth Taylor.
  15. Město Ember
    Město Ember (2008)
    8
    Hlavně v první části jsem měla pocit že si znovu čtu knihu podle které je film natočen. Poté už trochu slabší. Přesto ale stále hodně povedená adaptace, která mě potěšila hlavně dobrým obsazením v čele s Billem Murrayem a skvělou atmosférou rozpadajícího se podzemního města.
  16. Rebelka
    Rebelka (2012)
    7.5
    Trochu slabší a méně promyšlené, než jiné pixarovky, přesto ale velice zdařilá pohádka. I když od pixaru bych očekávala něco víc než jen tento obyčejný příběh o princezně, která nevychází se svou matkou. Naštěstí je zde stále spousta typický prvků, které příběh vyzdvihují, jako je táhlejší tempo a absence zpívajících postaviček. Vizuální stránka i hudba jsou krásné.
  17. Norman a duchové
    Norman a duchové (2012)
    9
    Skvělá animace, která v mnohém připomíná Koralinu a svět za tajemnými dveřmi. Místy trochu strašidelné, většinou velice vtipné a rozhodně nezapomenutelné. Norman jako milovník starých béčkových hororových filmů by byl tou nejlepší volbou pro záchranu města před "útokem zombii v čele se zlou čarodějnicí" i kdyby ke všemu neuměl ještě mluvit s mrtvými. A rozhodně bych se nebála jít na tento film i s mladšími ročníky.
  18. Kletba Měsíčního údolí
    Kletba Měsíčního údolí (2008)
    7
    Pěkná pohádka pro děti, místy možná trochu naivní, ale to není ani trochu na škodu. Ani odrostlejší divák se při sledování nebude nijak zvlášť nudit. Navíc film disponuje velice zajímavými kostýmy.
  19. Příběh o Zoufálkovi
    Příběh o Zoufálkovi (2008)
    7
    Celkem příjemný příběh o malé myši a jejím velkém dobrodružství. Nic inovativního, ale také vůbec nic hloupého. Velkým plus je že příběh nepodsouvám jednu moralitu za druhou, jak tomu bohužel často u animovaných filmů bývá. I když ani v tomto filmu se jim úplně nevyhnuly.
  20. Tenkrát na Západě
    Tenkrát na Západě (1968)
    9.5
    Naprosto neuvěřitelný film, na to že westerny zrovna nemiluju, mě tenhle vážně dostal. Nejen úžasná hudba, ale hlavně naprosto nezapomenutelná úvodní scéna. A co se mi na tomhle filmu vážně libí: když se podívám na ty chlapy tak chlapy tak téměř cítím, jak musí hrozně smrdět.
  21. Lov lososů v Jemenu
    Lov lososů v Jemenu (2011)
    7.5
    Hezky se na to kouká, herci jsou velice příjemní a na řadě míst se i dost nasmějete. Už jen ten nápad ze samotného názvu filmu, totiž vybudování řeky a následný lov lososů v Jemenu v sobě skrývá spoustu zábavných momentů. Má to vše pouze jednu chybu, nemám nejmenší chuť ani motivaci se k tomuto filmu někdy vrátit a už si ani moc nepamatuju, co se mi na něm líbilo. Je to prostě film na jedno shlédnutí, při kterém se sice nudit nebudete, ale ani nezanechá hlubší dojem.
  22. Navždy spolu
    Navždy spolu (2012)
    6
    Celkem příjemný film, nic zvlášť objevného, ale také nic co by urazilo. Ve filmu je sice pár hlušších míst a celkem dost předpokládatelný děj, ale celkově je to takový lehký nadprůměr.
  23. Bitevní loď
    Bitevní loď (2012)
    3
    Dvě hodiny sledování hrozně hloupého a co je ještě horší nudného filmu. Jedna věc se tomuhle filmu, ale musí nechat, tolik patosu a klišé jsem v jednom filmu už vážně dlouho neviděla.
  24. Útěk z MS-1
    Útěk z MS-1 (2012)
    8
    Velice příjemné překvapení. Skvěle hrající a ještě lépe hláškující Guy Pearce, který táhne celý film tak skvěle, že si ani nevšimnete některých slabších výkonů. Na začátku se sice objevila scéna s motorkou, která vypadala jako z videohry, a která vzbuzuje dojem, že by takto mohl vypadat celý film, což se naštěstí nestalo. Celkově, ale vážně dobrý akční film.
  25. Kovbojové a vetřelci
    Kovbojové a vetřelci (2011)
    5.5
    Nejdřív jsem si říkala že to vypadá jako dobrý nápad. Ne nijak duchaplný, ale mohl by z toho být vážně dobrý akční film. Po prvních minutách jsem si říkala že zatím nic moc, ale třeba bude líp a nakonci filmu jsem si řekla že tohle už vážně nikdy vidět nepotřebuju.
  26. Garfield 3D
    Garfield 3D (2009)
    1.5
    Nechápu proč má někdo potřebu ničit tak úžasnou postavu jako je kocour Garfield, tak ošklivým a hloupým filmem. I když jsem ochotná se přenést přes neskutečnou animaci tak to, že z mého milovaného komixového kocoura, u kterého se směju na každém stripu, vycucaly všechen jeho humor, to přes srdce vážně nepřenesu. A to že tenhle film vážně není ani trochu vtipný dokazuje snad to, že se nelíbil ani mému pětiletému bratrovi, který se jinak vážně směje každé hlouposti.